pak40 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 "Η Nokia έχει προσπαθήσει πολλές φορές να "ελέγξει" τον χρήστη και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας είπαν όχι." Είπε η Nokia να κάνει και κάτι σωστό και έπεσαν αμέσως να τη φάνε. Μόνο οι πάροχοι θα ελέγχουν τους "χρήστες" και θα δίνουν πληροφορίες όπου και όποτε θέλουν, υπάρχει και κάποια τάξη.
iriasu Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 χάχα καλό και αυτό, Δεν πάνε να κάνουν ότι θέλουν οι εταιρείες. Ένα είναι το θέμα ότι χρεώνουν πάρα πολύ για μια τεχνολογία η όποια είναι ξεπερασμένη. Όπως και με τις εταιρείες σταθερής έτσι και εδω θα γίνει το ίδιο, θα μιλάμε απεριόριστα κάποια στιγμή. Αν και εδω θα αργήσει γιατί οι 3 γνωστές μας εταιρείες τα έχουν βρει μεταξύ τους (μέχρι να τους κάνει νταντά η Ε.Ε δλδ ).
ATG Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 ...και εγώ με ένα P1i κάνω Skype κλήσεις εδώ και καιρό, άμα γίνει και πιο integrated στο UI των κινητών και το πάρουν χαμπάρι και οι πιο "μη ψαγμένοι" χρήστες θα αρχίσουν οι πονοκέφαλοι για τους carriers Μα δεν ειναι δωρεαν η κινηση του data. Ασε που θα υπαρχει προβλημα με το lag.
caution Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 wifi my friend, wifi... με 3g δε έχω προσπαθήσει ακόμα
kurkosdr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μα... και οι παροχοι κινητης τηλεφωνιας μεσω ψηφιακων πακετων δεδομενων δεν μεταφερουν την ομιλια?? Ψηφιακο δεν ειναι το GSM? Απλά ειναι λιγο διαφορετικα τα πρωτοκολλα. Ποτέ δεν καταλαβα λοιπον γιατι χρεωνουν με βαση τον ογκο για δεδομενα, αλλα με βαση τον χρονο για την ομιλια (που μεταφερετε μεσω πακετων δεδομενων). Και ποτε δεν καταλαβα γιατι υπαρχουν προγραμματα συμβολαιων οπου με σταθερο παγιο, μπορεις να μεταφερεις δεδομενα ολοκληρων GB, αλλα οι αντιστοιχες ομιλιες ειναι πιο ακριβες και δεν υπερβαινουν ορισμενα λεπτα... Οσον αφορα το Skype, δεν ειναι πατεντα της Nokia, αλλα κοινως αποδεκτο standard, αρα αυτα της 02 ειναι μπουρδιτσες, στην (σπανια) περιπτωση που καποιος δεν το καταλαβε. ΥΓ: Τα μονα κινητα για τα οποια δινουν επιδοτηση η vodafone και η Ο2 ειναι κατι sharp και sony ericsson live (κλειδωμενες εκδοσεις των sony ericsson), τα οποια ακομα και δωρεαν υπηρεσιες παρεχονται στην συμβολικη τιμη των 6Ε + ΦΠΑ + κοστος πλοηγησης, ρε ο κοσμος σας καταλαβεεε...
Directx Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Οι εταιρείες κινητές τηλεφωνίας θέλοντας και μη θα γίνουν dumb pipes, όπως έγιναν και οι εταιρείες ενσύρματης τηλεφωνίας, αυτή είναι η μοίρα τους αργά ή γρήγορα, ότι και αν κάνουν όσο και αν χτυπηθούν δεν έχουν καμία πιθανότητα να το αποτρέψουν. Κάποια στιγμή το κινητό θα δουλεύει σαν το DSL, ένα fix ποσό για μια fix ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων (φωνή, data, όλα ..) συγκεκριμένης ποσότητας ή απεριόριστο. Ταυτόχρονα το τοπίο αλλάζει προς το χειρότερο για αυτές καθώς wi-fi δίκτυα ξεπετάγονται από παντού (πχ. σπίτι, καφετέρια, δήμοι κ.α.) -η εκδίκηση των ενσύρματων δικτύων πάνω στα οποία τρέχουν οι υπηρεσίες αυτές Με απλά λόγια, η χρυσοτόκος όρνιθα που τόσα χρόνια είχαν βρει αυτές οι εταιρείες σιγά σιγά πεθαίνει καθώς το GSM/UMTS δεν είναι πια το μοναδικό μέσο μετάδοσης δεδομένων (τουλάχιστον στις πόλεις) και τα κινητά εξελίσσονται συνεχώς ώστε να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο νέες ανταγωνιστικές τεχνολογίες (*BT στην αρχή, τώρα 802..) κλέβοντας μερίδιο από το GSM/UMTS (για παράδειγμα, όταν έχεις πρόσβαση σε WiFi ηλίθιος είσαι να ελέγξεις τα email σου από το GSM/UMTS του παροχού σου; όχι βέβαια -πάνε τα χρήματα από το data traffic λοιπόν ) Υ.Γ. Φυσικά και σήμερα η φωνή είναι data over the air, απλά η γκρίνια είναι ότι θα χάσουν τα έσοδα τους - δεν δίνουν δεκάρα για τον καταναλωτή και τις υπόλοιπες μπαρούφες που λένε περί επιλογών κτλ ... *BT, σκεφτείτε ότι πριν μερικά χρόνια οι εταιρίες αντιδρούσαν στο Bluetooth διότι επέτρεπε την μετάδοση δεδομένων μεταξύ δυο κοντινών κινητών σε εμβέλεια 3 μέτρων περίπου οπότε η μετάδοση ενός ring-tone μιας εικόνας ή ενός αρχείου έπαυε να βασίζεται στο MMS που μέχρι σήμερα το χρυσοπληρώνουμε! Ορισμένες εταιρίες πίεσαν τα branded μοντέλα τους να έχουν κλειδωμένο το BT ώστε να συνεχίσουν να "κλέβουν" τους συνδρομητές τους, βέβαια εκεί τους άρεσε να είναι απλοί "dumb pipes" μεταξύ δυο κινητών (πάντα με υψηλή χρέωση ). Σε ακόμα παλαιότερους χρόνους οι εταιρίες μισούσαν τις υπέρυθρες (IrDA) για τον ίδιο λόγο
caution Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 ...σε λίγο θα μας πεις ότι και το iΤηλέφωνο έχει επίτηδες κλειδωμένο BT
pak40 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) ...σε λίγο θα μας πεις ότι και το iΤηλέφωνο έχει επίτηδες κλειδωμένο BT Πού τη θυμήθηκες **διεγραμμένο περιεχόμενο** το iphone, το είχα ξεχάσει τελείως. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2009 από dimitris2006
caution Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 [off-topic] (μην το συνεχίσεις γιατί τα macboys είναι ευαίσθητα στο trolling και θα flamιάσει γρήγορα το threat ) [/off-topic]
poscaman Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 το iphone, εχει κλειδωμενο το BT για λογους ασφαλειας. αν ενας φιλος τραβηξει τον κωλο μιας περαστικης και θελει να μου στειλει την φωτο να μην μπορεσει Apple. Εξασφαλίζουμε την ηθική σας ακεραιότητα!
klainmaingr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Εγώ πάντως την έχω καταβρεί με το fring στο iphone... Σίγουρα δεν είναι ότι πιο σταθερό έχω δεί στη ζωή μου... αλλα τη δουλειά του την κάνει μια χαρά όπου βρίσκει wifi
elven Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 το iphone, εχει κλειδωμενο το BT για λογους ασφαλειας.αν ενας φιλος τραβηξει τον κωλο μιας περαστικης και θελει να μου στειλει την φωτο να μην μπορεσει Apple. Εξασφαλίζουμε την ηθική σας ακεραιότητα! Yeap,i see thunders,i see rain,they 're coming! Apple Defenders will teach you a lesson. Let the flame begin! ααααααααααααααααααα
alexzzz Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Το έγραψε τώρα που ξανά ανοίξανε τα apple store και οι άμυνες είναι χαλαρές...
Directx Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 ...σε λίγο θα μας πεις ότι και το iΤηλέφωνο έχει επίτηδες κλειδωμένο BT Τα ευκόλως εννούμενα παραλείπονται Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, όταν έγραψα αυτή την παράγραφο δεν είχα υπόψη μου το iPhone αλλά κάποιες παλιές branded συσκευές. Οι κατασκευαστές κινητών κινούνται παραδοσιακά σε δυο επίπεδα, το πρώτο είναι το friendly-2-operator και το δεύτερο είναι το friendly-2-customer. Ο "τρίτος δρόμος" είναι συνδυασμός δηλαδή προσφορά λύσεων που ικανοποιεί και τους παροχούς και τους πελάτες. Παραδοσιακά οι μικροί κατασκευαστές (στην ΕΕ) τουλάχιστον προσπαθούν να είναι ελκυστικοί στους operators ώστε να κλείνουν συμφωνίες μαζί τους, να γίνονται γνωστοί στο ευρύ κοινό και τέλος να αποκτούν ένα ελάχιστο (για αρχή) μερίδιο στην πολύ ανταγωνιστική τηλεπικοινωνιακή αγορά. Όταν οι κατασκευαστές μεγαλώσουν τότε αρχίζουν να απελευθερώνονται από τους παροχούς και προσφέρουν ότι feature επιθυμούν στις συσκευές τους (με βάση το segment που στοχεύει η συσκευή). Μάλιστα όταν οι κατασκευαστές παρά μεγαλώσουν τότε είναι οι παροχοί που ζητούν την συνεργασία μαζί τους! Οπότε καταλήγουμε στον τρίτο δρόμο που προανέφερα (δυο εκδόσεις συσκευών, μια για operators/branded και μια ελεύθερη για όλους τους πελάτες). Η Apple προς το παρόν βρίσκεται στο πρώτο στάδιο, οπότε θα συμμορφωθεί με τα θέλω των operators της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα