Προς το περιεχόμενο

Aγορά γρήγορου σκληρού δίσκου

george___

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα .rar η CPU παίζει ρόλο γιατί σκέψου ότι ουσιαστικά κάνει υπολογισμούς πάνω στον αλγόριθμο συμπίεσης που χρησιμοποιείται από το αρχείο.

Και εγώ συμφωνώ ότι τελικά καλύτερα είναι ένας 7200.12 ή ένας caviar black.

Αν πια καθόλου δεν σε πειράζουν τα χρήματα, πήγαινε σε έναν raptor και θα είσαι εντάξει στα περισσότερα από τα προβλήματα που έχεις.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1. Για το πόσα χρήματα κάνει το σύστημα σου... μια αγγελία θα σε πείσει :P

2.Οι veloci είναι κρύοι και σχετικά αθόρυβοι (σε σύγκριση με τους προκατόχους) και είναι μια χαρά δίσκοι απλά μου φαίνεται να σου "ταιριάζει" καλύτερα ένας 7200.12!

3.Επίσης αν έχεις SAS controller υπάρχουν και αρκετά γρηγορότεροι δίσκοι (ssd aside) ;)

4. Πάντως το να αγοράζεις κάτι με το σκεπτικό της πλήρους αξιοποίησής του σε μελλοντικό setup έχει μια λογική αν σκοπεύεις να κάνεις άμεσα την μετάβαση αυτή.

1. Στις αγγελιες δινει/ζηταει ο καθενας οτι θελει, σημασια εχει πόσo κανει στη πραξη. Oυτε και μιλαω για παλιατζουρες. Δηλαδη εχω καινουργια mobo 70€(τοσο κανει αν πας τωρα να την αγορασεις) και θα τη βαλω στην αγγελια 20€?... Mα δεν σκοπευω να τη πουλησω, ουτως ή αλλως.

2. Οταν λες oτι μου ταιριαζει καλυτερα, τι ακριβως εννοεις? Υποθετεις οτι δεν θα εχω μεγαλες απαιτησεις?

3. Τι ειναι ο sas controller?

4. Oχι, δεν το αγοραζω με το σκεπτικο μελλοντικης αξιοποιησης, η τωρινη αξιοποιηση με ενδιαφερει. Αλλα ο δισκος δεν ειναι για μια στιγμη μόνο, εχει διαρκεια ζωης.

Με το τωρινο μου setup δεν θα του κανω πληρη αξιοποιηση?

Και εγώ συμφωνώ ότι τελικά καλύτερα είναι ένας 7200.12 ή ένας caviar black.

Μα απο τη στιγμη που δεν θελω αποθηκευτικο χωρο (γιατι εχω αλλους δισκους-αποθηκες) γιατι να μην παρω ενα γρηγορο δισκο ωστε να τρεχουν γρηγοροτερα τα Windows και οι εφαρμογες?

Δημοσ.

1. Την τιμή που είπα την έθεσα ως μέτρο του πόσο δυσανάλογα ακριβός είναι ο συγκεκριμένος δίσκος σε σχέση με το σύστημα σου. Κατάλαβες πιστεύω γιατί το είπα ;)

2. Ταιριάζει καλύτερα value-wise. Αν σκοπεύεις να διαθέσεις 150€ για το σύστημα σου υπάρχουν καλύτεροι τρόποι από το να βάλεις έναν veloci.

3. http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_Attached_SCSI και μόνο την p6t θυμάμαι να έχει. Να και ένας δίσκος SAS http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301638. Εννοείτε ότι δεν προτείνω τέτοια αγορα για το setup/χρήση σου.

4. Αν για παράδειγμα benchάρεις τον veloci θα δεις τις full επιδώσεις του, αλλά στην πράξη δεν πρόκειται να αποδώσει τα μέγιστα μιας και το setup σου έχει και άλλα θέματα που το κρατάνε πίσω (fsb, DDR1...) και η τοποθέτηση του veloci δεν πρόκειται να τα ξορκίσει. Αν θες να τον πάρεις be my guest ( και 8 να πάρεις εγώ θα κοιμηθώ το βράδυ :P ) απλά σου λέμε ότι ο 7200.12 (που είναι ο γρηγορότερος 500άρης από τους "φθηνούς" λόγω single platter) ταιριάζει περισσότερο. Αλλά εγώ δεν πρόκειται να κάνω οικονομία στα λεφτά σου, αν θες να πάρεις τον veloci go for it...

Δημοσ.

Για να καταλάβεις καλύτερα τι σου λένε, here's the following example: Ας υποθέσουμε οτι έχεις ένα μεταχειρισμένο αμάξι των 2.000 ευρώ ας πούμε. Θα πας να του βάλεις ελαστικά (ή αμορτισέρ) των 800-1.000 ευρώ τα οποία μετράνε μεν, αλλά που για προφανείς λόγους δε θα αποδώσουν τα μέγιστα;

Κάτι τέτοιο παίζει πάνω-κάτω κι εδώ. Με το ~30% των χρημάτων θα έχεις έναν κατά πολύ γρηγορότερο (από 30% σε σχέση με τον velociraptor) δίσκο.

Εννοείται πως σε περίπτωση που δε θες μεγάλο δίσκο για λειτουργικό, ούτε θες να ασχοληθείς με partition και μπορείς να διαθέσεις τα 140 του ράπτορα, τον τσιμπάς...

Δημοσ.
1. Την τιμή που είπα την έθεσα ως μέτρο του πόσο δυσανάλογα ακριβός είναι ο συγκεκριμένος δίσκος σε σχέση με το σύστημα σου. Κατάλαβες πιστεύω γιατί το είπα ;)

2. Ταιριάζει καλύτερα value-wise. Αν σκοπεύεις να διαθέσεις 150€ για το σύστημα σου υπάρχουν καλύτεροι τρόποι από το να βάλεις έναν veloci.

3. http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_Attached_SCSI και μόνο την p6t θυμάμαι να έχει. Να και ένας δίσκος SAS http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301638. Εννοείτε ότι δεν προτείνω τέτοια αγορα για το setup/χρήση σου.

4. Αν για παράδειγμα benchάρεις τον veloci θα δεις τις full επιδώσεις του, αλλά στην πράξη δεν πρόκειται να αποδώσει τα μέγιστα μιας και το setup σου έχει και άλλα θέματα που το κρατάνε πίσω (fsb, DDR1...) και η τοποθέτηση του veloci δεν πρόκειται να τα ξορκίσει. Αν θες να τον πάρεις be my guest ( και 8 να πάρεις εγώ θα κοιμηθώ το βράδυ :P ) απλά σου λέμε ότι ο 7200.12 (που είναι ο γρηγορότερος 500άρης από τους "φθηνούς" λόγω single platter) ταιριάζει περισσότερο. Αλλά εγώ δεν πρόκειται να κάνω οικονομία στα λεφτά σου, αν θες να πάρεις τον veloci go for it...

1. Και τι εγινε που θαναι δυσαναλογος? Τη δουλεια του δε θα τη κανει?

Γιατι σωνει και καλα σε ενα μετριο συστημα πρεπει να του βαλω μετριο δισκο και δεν δικαιουμαι κατι σε "σφαιρα"?...

2. Αν και αυτη τη στιγμη με ενδιαφερει ο δισκος, ευχαριστως να σε ακουσω αν εχεις καμμια ιδεα για το πως θα αναβαθμιστω με 140€.

3. Δεν συζηταω για τετοιο πραγμα σε κανενα συστημα. Μαλλον εκανες πλακα:lol:

4. Το DDR1 καθυστερει τον raptora? Eισαι απολυτα σιγουρος γιαυτο ή κανεις μόνο μια υποθεση? Δηλαδη αντι για 10000rpm θα γυριζει με 7000?...

Αν εισαι σιγουρος, περιμενω να το τεκμηριωσεις, γιατι ειναι πολυ σημαντικο:shifty:

1 Για να καταλάβεις καλύτερα τι σου λένε, here's the following example: Ας υποθέσουμε οτι έχεις ένα μεταχειρισμένο αμάξι των 2.000 ευρώ ας πούμε. Θα πας να του βάλεις ελαστικά (ή αμορτισέρ) των 800-1.000 ευρώ τα οποία μετράνε μεν, αλλά που για προφανείς λόγους δε θα αποδώσουν τα μέγιστα;

Κάτι τέτοιο παίζει πάνω-κάτω κι εδώ. Με το ~30% των χρημάτων θα έχεις έναν κατά πολύ γρηγορότερο (από 30% σε σχέση με τον velociraptor) δίσκο.

2.Εννοείται πως σε περίπτωση που δε θες μεγάλο δίσκο για λειτουργικό, ούτε θες να ασχοληθείς με partition και μπορείς να διαθέσεις τα 140 του ράπτορα, τον τσιμπάς...

1. Κατσε ρε συ για να καταλαβω, αν εχω ενα μεταχειρισμενο αμαξι και του βαλω κασμιρενια καθισματα, θα χασουν τα καθισματα την αξια τους?

Εαν ομως, οπως ειπα και πιο πανω, το μετριο συστημα περιοριζει τις δυνατοτητες του raptora, περιμενω τεκμηριωση...

3. Ακριβως ετσι:-)

Δημοσ.

Αφού ακριβώς έτσι, μην το ψάχνεις τότε, χτύπα τον.

Απλά έχε υπόψη οτι δίσκος είναι και μάλλον παράθυρα θα του βάλεις, οπότε τη θέλει τη συντήρησή του. Δηλαδή τακτικό defragment κλπ.

Δημοσ.

1. Ωραία βάλε και μια GTX295, τι πειράζει που είναι δυσανάλογη, τη δουλεία θα την κάνει...

2. 140€ + να πουλήσεις το δικό σου mobo/cpu/ram γίνεσαι

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523342

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559957

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1050133&page=2&HYMNIMIMEGETHOS=2+x+2GB&category=69977727&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE873E77100669B2112E30650741438761642002C0EA54B8075D3FB7FA950A82CDF100F6947A4C8EB449396FC3A645796D278C51E6CFCF5E53DDC0DF214F1CE084880438C36CC6ECF7355C0CD1A1853B1F9234CD3E7762A75C7C6546A2E933BFE8DC809654FD73DBD872454983E6409B123B0774B481E075FE

και είσαι έτοιμος για Phenom II στο μέλλον.

3. Με μερικές σου απαντήσεις νομίζω ότι εσύ μας κάνεις πλάκα :-)

4. Στις 10000 μόνιμα θα είναι αλλά θα είναι "αραχτός" περιμένοντας τις 400άρες σου να γεμίσουν τα registers της cpu σου :P

5. Αν έχεις μια παγιωμένη, προκαθορισμένη και αδιαπραγμάτευτη άποψη μην δημιουργείς threats απλά για πλάκα. Δικαιούσαι να εμμένεις και να πράττεις κατά το δοκούν. Και ο νοών νοείτο :-)

• Super Moderators
Δημοσ.
Κανείς δεν είναι τέλειος...

καλά δεν είπαμε να είναι τέλειοι αλλά οι φτηνοί MLC παρά είναι GTPK...

Δημοσ.
1. Ωραία βάλε και μια GTX295, τι πειράζει που είναι δυσανάλογη, τη δουλεία θα την κάνει...

2. 140€ + να πουλήσεις το δικό σου mobo/cpu/ram γίνεσαι

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523342

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559957

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1050133&page=2&HYMNIMIMEGETHOS=2+x+2GB&category=69977727&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE873E77100669B2112E30650741438761642002C0EA54B8075D3FB7FA950A82CDF100F6947A4C8EB449396FC3A645796D278C51E6CFCF5E53DDC0DF214F1CE084880438C36CC6ECF7355C0CD1A1853B1F9234CD3E7762A75C7C6546A2E933BFE8DC809654FD73DBD872454983E6409B123B0774B481E075FE

και είσαι έτοιμος για Phenom II στο μέλλον.

3. Με μερικές σου απαντήσεις νομίζω ότι εσύ μας κάνεις πλάκα :-)

4. Στις 10000 μόνιμα θα είναι αλλά θα είναι "αραχτός" περιμένοντας τις 400άρες σου να γεμίσουν τα registers της cpu σου :P

5. Αν έχεις μια παγιωμένη, προκαθορισμένη και αδιαπραγμάτευτη άποψη μην δημιουργείς threats απλά για πλάκα. Δικαιούσαι να εμμένεις και να πράττεις κατά το δοκούν. Και ο νοών νοείτο :-)

1. Τι ειναι αυτο, καρτα γραφικων? Απο καρτα εχω τη μεγιστη που μπορει να δεχτει ο επεξστης μου, απ οτι μου ειπαν.

2. Σχετικο θεμα συζητηθηκε και στο αλλο thread εδω και περιμενω αποκριση.

Το σετακι που προτεινεις δεν κανει 140€ αλλα 216€.

Να παρατηρησω οτι στο μελλον ο Phenom II προφανως θα εχει απαξιωθει, θα κοστιζει πολυ φτηνοτερα και θα υπαρχει καποιος αλλος στη σημερινη του αξια.

Το σιγουρο ειναι οτι οταν αποφασισω πληρη αναβαθμιση θα παρω κατι ακριβοτερο.

3. Oχι δεν κανω καμμια πλακα, τη δουλεια μου θελω να κανω(εσυ κανεις πλακα, αν κρινω απ το (1). Δε νομιζω οτι εδωσα καπου αφορμη για να εκληφθει κατι ως πλακα. Σε παρακαλω να μου δειξεις ΠΟΥ ακριβως νομιζεις οτι "σας κανω πλακα"...

4. Τι ακριβως σημαινει αυτο? Για καντο πιο λιανα.

5. Και παλι ερχεσαι στα ιδια... Σε παρακαλω να μου δειξεις που ακριβως κανω κατα τη γνωμη σου πλακα, αλλιως ο σκοπος σου ειναι να φλαμαρεις.

Ειναι δικαιωμα μου να εχω καπου αδιαπραγματευτη/προκαθορισμενη θεση(πχ. οτι θελω σκληρο στα 10000rpm). Εσυ μη κολλάς εκει ουτε να προσπαθεις με το στανιο να μου την αλλαξεις. Στα υπολοιπα που ρωταω κοιτα να απαντησεις χωρις παιχνιδακια:-)

Δημοσ.

George___ μην το ψάχνεις τόσο πολύ, αν πάρεις τον raptor, θα λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημά σου προέρχεται από τον σκληρό. Ακόμη και αν δεν τον αξιοποιείς στο 100%, ακόμη και αν ο δίσκος τρώει το οποιοδήποτε bottleneck, η διαφορά που θα δεις θα είναι αισθητή. Στο κάτω κάτω αγοράζεις έναν ταχύτατο σκληρό, που θα σου μείνει και στην επόμενη σύνθεση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...