Προς το περιεχόμενο

Aγορά γρήγορου σκληρού δίσκου

george___

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
overkill μου φαίνεται για το setup σου ( πόση μνήμη έχεις μας είπες; )

Γιατί το λες αυτό, Χ2 4400+ έχει και 3GB μνήμης.

PS: πρωινός πρωινός... :P

Δημοσ.

...γιατί όλο του το pc (mobo+cpu+ram τουλάχιστον) κοστίζει όσο ένας 150άρης veloci.

Πιστεύω με έναν 7200.12 και καθαρή εγκατάσταση xp θα είναι μια χαρά με το 1/3 του κόστους και 3X περίπου χωρητικότητα ;)

Δημοσ.
E φυσικα και σκεφτομαι αγορα νεου σκληρου, εξαλλου δικο μου ειναι το thread αυτο...:-)

Καθαρισμα και defragment κανω σχολαστικα καθε μερα.

Καρτα ειναι η ATI Radeon HD 4670 512MB pci-e, αλλα εγω εκτος απ το σκληρο θα σκεφτομουν τον επεξστη(A64 Χ2 4400+ s939), οχι τη καρτα.

(μολις μου εβγαλε παλι και το μυνημα οτι ο win explorer αντιμετωπισε προβλημα και πρεπει να κλεισει, για να ακολουθησει η γνωστη στιγμιαια μαυριλα. Απλα εχω παντα ανοιχτα 7-8 σελιδες, 1-2 προγραμματα/βιντεο ανοιχτα, φακελους που ανοιγοκλεινω, τον torrent client επι τω εργω, και μουσικη να παιζει...)

Οταν ανοιγω εναν folder ο χρονος που κανει για να παρουσιαστουν οι περιεχομενοι φακελοι ειναι θεμα σκληρου?

Ο χρονος που απαιτει ενα .rar αρχειο να ανοιξει, ποιανου υποσυστηματος ειναι θεμα?

Tα rar εξαρτώνται από την CPU, την RΑΜ και τον σκληρό. Το θέμα ανοίγματος του φακέλου που λες είναι θέμα σκληρού και "καθαρού" λειτουργικου.

Αν έχει όλα αυτά τα προγράμματα ανοιχτά, τότε μόνο μπολικη RAM σε σώζει.

Δεν νομίζω ότι πειράζει που το υπόλοιπο σύστημά σου είναι λίγο παλιό, με έναν raptor θα δεις διαφορά όχι στις επιδόσεις τόσο, όσο στην καθημερινή συμβίωση με το PC. Και εγώ από τότε που έκανα RAID είδα τεράστιες διαφορές σε όλα αυτά τα καθημερινά άνοιξε-κλείσε και στην απόκριση του συστήματος.

Έχε στον νου σου όμως ότι λένε για τους raptor ότι ζεσταίνονται αρκετά και κάνουν φασαρία. Αλλά και πάλι, δύσκολο μου φαίνεται να ζεσταίνονται και να κάνουν όση φασαρία κάνουν και δύο σκληροί σε RAID.

A, μην ξεχάσω την νέα σειρά της WD, τους caviar black. Λένε ότι είναι πάρα πολύ γρήγοροι.

Δημοσ.

Οι κλασικοί ράπτορες (36GB/74GB) "γουργουρίζουν" χαρακτηριστικά. Οι νέοι είναι αρκετά περισσότερο αθόρυβοι.

Από θερμοκρασίες δε, (ο WD740ADFD) είναι o πιο κρύος σκληρός της σύνθεσής μου.

Δημοσ.
Αν το δεις μόνο από οικονομικής άποψης, συμφωνώ.

Μα ναι, αν βγάλεις το οικονομικό από την εξίσωση υπάρχουν και άλλες επιλογές (CHEETAH,X25-M,Mtron,Memoright) :-)

Το βγάζεις όμως; :lol:

Δημοσ.

Και αφού τον φίλο μας δεν τον νοιάζει η χωρητικότητα, να πήγαινε μια και καλή σε κανέναν SSD, να ξεμπέρδευε;

Δημοσ.
Μα ναι, αν βγάλεις το οικονομικό από την εξίσωση υπάρχουν και άλλες επιλογές (CHEETAH,X25-M,Mtron,Memoright) :-)

Το βγάζεις όμως; :lol:

Και αφού τον φίλο μας δεν τον νοιάζει η χωρητικότητα, να πήγαινε μια και καλή σε κανέναν SSD, να ξεμπέρδευε;

Εντάξει, το παρακάναμε μου φαίνεται...

Δημοσ.
Εντάξει, το παρακάναμε μου φαίνεται...

Μην το λες, 85 ευρώ τα 32 GB έχουν. Πολλά λεφτά, μικρή χωρητικότητα, αλλά αθόρυβος, κατανάλωση και θερμοκρασία μηδαμινές και ταχύτατοι στο read. Δεν είναι κακοί για να στεγάσουν το λειτουργικό.

Δημοσ.
...γιατί όλο του το pc (mobo+cpu+ram τουλάχιστον) κοστίζει όσο ένας 150άρης veloci.

Πιστεύω με έναν 7200.12 και καθαρή εγκατάσταση xp θα είναι μια χαρά με το 1/3 του κόστους και 3X περίπου χωρητικότητα ;)

Οχι ακριβως... η mobo ειναι καινουργια (70€) ενω οι μνημες αν κοιταξεις κανουν >100€, να βαλουμε και 40-50€ για τον toledo?

Aλλα οπως και ναχει γιατι να μην παρω το γρηγοροτερο δισκο της αγορας? 150GB μου φτανουν (οι αποθηκες θα ειναι σε αλλους δισκους).

Εξαλλου ο δισκος θα μεινει και για αξιοποιηση σε μελλοντικα συατηματα:-)

1. Tα rar εξαρτώνται από την CPU, την RΑΜ και τον σκληρό.

2. Το θέμα ανοίγματος του φακέλου που λες είναι θέμα σκληρού και "καθαρού" λειτουργικου.

3. Αν έχει όλα αυτά τα προγράμματα ανοιχτά, τότε μόνο μπολικη RAM σε σώζει.

Δεν νομίζω ότι πειράζει που το υπόλοιπο σύστημά σου είναι λίγο παλιό, με έναν raptor 4. θα δεις διαφορά όχι στις επιδόσεις τόσο, όσο στην καθημερινή συμβίωση με το PC. Και εγώ από τότε που έκανα RAID είδα τεράστιες διαφορές σε όλα αυτά τα καθημερινά άνοιξε-κλείσε και στην απόκριση του συστήματος.

5. Έχε στον νου σου όμως ότι λένε για τους raptor ότι ζεσταίνονται αρκετά και κάνουν φασαρία. Αλλά και πάλι, δύσκολο μου φαίνεται να ζεσταίνονται και να κάνουν όση φασαρία κάνουν και δύο σκληροί σε RAID.

1. Εγω ηξερα οτι το γρηγορο ανοιγμα των .rar εξαρταται απ το cpu.

2. Aρα τωρα θα καλυφθω αφου θα παρω γρηγορο σκληρο στον οποιο θα κανω μια καθαρη εγκατασταση λειτουργικου.

3. Ram εχω τη μεγιστη για Win32. Με τη virtual memory δεν εχω ξεκαθαρισει τι παιζει.

4. Περιμενω να δω τις διαφορες ποιες ακριβως ειναι και θα τις αναφερω:-)

Με raid οπως ειπα δεν ασχολουμαι.

5. Δε με πειραζει η ζεστη γιατι εχω ευρυχωρο μεταλλικο κουτι και εξαλλου ο δισκος θα εχει ψυκτρα. Τωρα για το θορυβο, ειχα την εντυπωση πως ειναι αθορυβος.

Δημοσ.

Για το πόσα χρήματα κάνει το σύστημα σου... μια αγγελία θα σε πείσει :P

Οι veloci είναι κρύοι και σχετικά αθόρυβοι (σε σύγκριση με τους προκατόχους) και είναι μια χαρά δίσκοι απλά μου φαίνεται να σου "ταιριάζει" καλύτερα ένας 7200.12!

Επίσης αν έχεις SAS controller υπάρχουν και αρκετά γρηγορότεροι δίσκοι (ssd aside) ;) Πάντως το να αγοράζεις κάτι με το σκεπτικό της πλήρους αξιοποίησής του σε μελλοντικό setup έχει μια λογική αν σκοπεύεις να κάνεις άμεσα την μετάβαση αυτή.

Αυτά και καλές αγορές :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...