george___ Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Σκεφτομαι να αγορασω ενα νεο σκληρο σε αντικατασταση του υπαρχοντος μου, ο οποιος ειναι παλιος και σερνεται. Απ οτι ξερω, ο πιο γρηγορος ειναι ο raptor και επειδη δε με πολυνοιαζει η μεγαλη χωρητικοτητα σκεφτομαι να παρω αυτον εδω(150GBs, 140€): http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303732 Τον εχει κανενας? ειναι καλός ή μηπως ειναι μουφα? Οταν λεει 2.5'' τι ακριβως σημαινει? θα ταιριαζει στη θεση που κανονικα μπαινει ενας 3.5''?
nikosl Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Σκεφτομαι να αγορασω ενα νεο σκληρο σε αντικατασταση του υπαρχοντος μου, ο οποιος ειναι παλιος και σερνεται. Απ οτι ξερω, ο πιο γρηγορος ειναι ο raptor και επειδη δε με πολυνοιαζει η μεγαλη χωρητικοτητα σκεφτομαι να παρω αυτον εδω(150GBs, 140€): http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303732 Τον εχει κανενας? ειναι καλός ή μηπως ειναι μουφα? Οταν λεει 2.5'' τι ακριβως σημαινει? θα ταιριαζει στη θεση που κανονικα μπαινει ενας 3.5''? O δίσκος είναι 2,5" αλλά έχει και την ψύκτρα οπότε συνολικά έχει μέγεθος 3,5". Να τον πάρεις, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απόκριση συστήματος.
j11h Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Τον πηρα εδω και ενα μηνα περιπου και τον εχω στο pc μου.Πραγματικα ειναι φοβερος!
aladdin7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Προς τα παιδια που εχουν αγορασει το δισκο: εχετε δει διαφορα στον χρονο εκκινησης του συστηματος; Αν ναι, για τι διαφορες μιλαμε;
george___ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Exεις υποψη σου τα προγραμματα που ξεκινανε(startup) με τα Win?
aladdin7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Αναφερομαι σε ενα συστημα με ιδια προγραμματα, πριν και μετα , τι διαφορες υπαρχουν;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Σκεφτομαι να αγορασω ενα νεο σκληρο σε αντικατασταση του υπαρχοντος μου, ο οποιος ειναι παλιος και σερνεται. Απ οτι ξερω, ο πιο γρηγορος ειναι ο raptor και επειδη δε με πολυνοιαζει η μεγαλη χωρητικοτητα σκεφτομαι να παρω αυτον εδω(150GBs, 140€): http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303732 Τον εχει κανενας? ειναι καλός ή μηπως ειναι μουφα? Οταν λεει 2.5'' τι ακριβως σημαινει? θα ταιριαζει στη θεση που κανονικα μπαινει ενας 3.5''? οι velociraptor είναι η νέα γενιά των παλιών raptors... οι διαφορές είναι μεγάλες πάντως αν σκεφτείς ότι ο 74gb raptor έχει 60-65mb/sec avg read και ο velociraptor 100-105mb/sec
george___ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Αναφερομαι σε ενα συστημα με ιδια προγραμματα, πριν και μετα , τι διαφορες υπαρχουν; Eλεγα οτι τα προγραμματα που εκκινουν μαζι με τα Win σε καθυστερουν(Start-Run-msconfig-startup).
velerephon Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 εγω εχω τον 300αρι κ μπορω να πω πως ειμαι ικανοποιημενος αν και δεν θα δινα τοσα λεφτα (τον αγορασα 140 απο φιλαρακι), κοστιζε 250 στο ε-σοπ. αυτο το λεω γιατι σε ταχυτητα windows ειναι περιπου σαν raid0-λιγο πιο γρηγορος και η εκκινηση μου ειναι τραγικη. με τον καιρο τα windows θα στον κανουν saligaraptor βεβαια τα loading στα παιχνιδια ολοκληρωνονται απιστευτα γρηγορα οποτε αν ενδιαφερεσαι αρπα τον!
nikosl Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Η διαφορά δεν είναι στο bootάρισμα. Είναι στο πόσο άμεσα ανοίγουν πολλές και παράλληλες εφαρμογές. Δεν γονατίζει σχεδόν με τίποτα το σύστημα. Απλά ξεχνάς την κλεψύδρα στον δείκτη του ποντικιού. Αν δε έχεις και τετραπύρηνο, είναι πολύ καλή περίπτωση... Τα υπόλοιπα είναι τα ίδια με raid 0 (δλδ, ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, boot, κτλ κτλ)
george___ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Eγω δεν ασχολουμαι με raid αλλα εχω το εξης σπαστικό: Οταν κατεβαινω τη σελιδα στον windows ή στον internet explorer με το ροδακι του ποντικιου, συχνα κολλαω. Αυτο ειναι θεμα σκληρου που θα διορθωθει με εναν γρηγοροτερο? Τη κλεψυδρα τη βλεπω συχνα πχ. ακομα κι αν κανω δεξι κλικ στο desktop...
nikosl Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 1)Οταν κατεβαινω τη σελιδα στον windows ή στον internet explorer με το ροδακι του ποντικιου, συχνα κολλαω. Αυτο ειναι θεμα σκληρου που θα διορθωθει με εναν γρηγοροτερο? 2)Τη κλεψυδρα τη βλεπω συχνα πχ. ακομα κι αν κανω δεξι κλικ στο desktop... To 2 κατά 90% θα σου το διορθώσει ο velociraptor. Το 1 τώρα μπορεί να είναι πολλά πράγματα, πχ κάρτα γραφικών. Δεν μας λές και την υπόλοιπη σύνθεσή σου να δούμε? Επίσης ανασυγκρότηση δίσκου έχεις κάνει? Έχεις σβήσει άχρηστα προγράμματα κτλ? Κάνε και ένα καθάρισμα με το ccleaner και αν ακόμα σέρνεται τότε να σκεφτείς αγορά νέου δίσκου.
george___ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 E φυσικα και σκεφτομαι αγορα νεου σκληρου, εξαλλου δικο μου ειναι το thread αυτο... Καθαρισμα και defragment κανω σχολαστικα καθε μερα. Καρτα ειναι η ATI Radeon HD 4670 512MB pci-e, αλλα εγω εκτος απ το σκληρο θα σκεφτομουν τον επεξστη(A64 Χ2 4400+ s939), οχι τη καρτα. (μολις μου εβγαλε παλι και το μυνημα οτι ο win explorer αντιμετωπισε προβλημα και πρεπει να κλεισει, για να ακολουθησει η γνωστη στιγμιαια μαυριλα. Απλα εχω παντα ανοιχτα 7-8 σελιδες, 1-2 προγραμματα/βιντεο ανοιχτα, φακελους που ανοιγοκλεινω, τον torrent client επι τω εργω, και μουσικη να παιζει...) Οταν ανοιγω εναν folder ο χρονος που κανει για να παρουσιαστουν οι περιεχομενοι φακελοι ειναι θεμα σκληρου? Ο χρονος που απαιτει ενα .rar αρχειο να ανοιξει, ποιανου υποσυστηματος ειναι θεμα?
nikosl Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Τότε να πάρεις τον velociraptor. Θα δείς διαφορά σίγουρα. Πρόσθεσε και λίγη μνήμη ακόμα (τώρα που είναι πάμφθηνη η ddr2) και θα είσαι άρχοντας για πολύ καιρό ακόμα αν δεν ασχολείσαι με καινούρια παιχνίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.