Προς το περιεχόμενο

Ποιο firewall προτιμάτε; Δημοσκόπηση 28/2/09 - 29/5/09

parsifal

Ποιο firewall προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο firewall προτιμάτε;

• Ashampoo FireWall
    • Comodo Internet Security
    • ZoneAlarm Firewall
    • Online Armor
    • PC Tools Firewall Plus
    • Jetico Personal Firewall
      0
    • Kaspersky Internet Security
    • Lavasoft Personal Firewall
    • McAfee Internet Security
    • Norton Internet Security / 360
    • Outpost Firewall Pro
    • Sunbelt Personal Firewall
    • Trend Micro Internet Security
      0
    • Windows XP built-in firewall
    • Windows Vista built-in firewall
    • Linux firewall (iptables+netfilter κ.ά. Πείτε μας ποιο)
    • xBSD firewall (IPFW, pf κ.ά. Πείτε μας ποιο)
      0
    • Μόνο το ενσωματωμένο firewall του router μου (πείτε μας το μοντέλο)
    • Άλλο (πείτε μας ποιο)
    • Κανένα (πείτε μας γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκίνησα πολύύύ παλιά με το ZoneAlarm Pro (πάνε πάνω από 8 χρόνια). Τότε ήταν το Νο 1 Firewall στην αγορά!

Κάποια στιγμή δοκίμασα και το Kaspersky Anti-hacker (ήταν μόνο firewall)! Μικρό, ελαφρύ, αλλά μπελαλίδικο... Αφού το κράτησα κανένα χρόνο, επέστρεψα στο ZoneAlarm Pro, το οποίο μου φαίνεται ότι όσο "γερνάει" τόσο πιο προβληματικό γίνεται...

Τον τελευταίο χρόνο χρησιμοποιώ Kaspersky Internet Security σε συνδυασμό με το hardware firewall του router μου και είμαι αρκετά ικανοποιημένος, κυρίως γιατί έχω δύο από τα πιο αξιόπιστα προϊόντα ασφαλείας (firewall και antivirus) της αγοράς σε μία σουίτα!

Πρόσφατα πέρασα στο PC της αδερφής μου το Esset Smart Security, το οποίο βλέπω ότι λείπει από τις επιλογές της δημοσκόπησης, παρότι πρόκειται για μία τίμια σουίτα με firewall και antivirus.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ερώτηση, σε γραφείο μπορώ να βάλω

free (comodo, antivir) χωρίς να βρω τον μπελά μου;

Αν όχι, να προτιμήσω KIS η Nod smart security;

Πιστεύω από Internet Security είναι τα καλύτερα...

+1000000000000000000000000000....

για το Nod smart security

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η δυνατότητα ψηφοφορίας στο παρόν thread έληξε αυτόματα πριν λίγες μέρες. Δε θα έλεγα πως πήγαμε καλά από άποψη συμμετοχής, 206 ψήφοι είναι πολύ λίγες για το διάστημα των 3 μηνών που έτρεχε το poll. Ελπίζω στο επόμενο που θα ανεβάσω όπου να 'ναι να συμμετάσχουν περισσότερα μέλη. Ας δούμε τα αποτελέσματα (στο τέλος του μηνύματος υπάρχει συνημμένο ZIP με την PNG εικόνα του chart και το σχετικό OpenOffice Calc αρχείο που χρησιμοποιήθηκε):

post-4351-129063007898_thumb.png

Μέχρι το επόμενο poll, το thread θα παραμείνει ανοιχτό. Παρακαλώ όσοι θέλετε, υποβάλετε σχόλια για τα αποτελέσματα και προτάσεις βελτίωσης για το επόμενο poll. Ένα μικρό σχόλιο από μεριάς μου: Τα αποτελέσματα είναι αρκετά μοιρασμένα, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη υπεροχή κάποιας επιλογής (από τον 2ο και κάτω τουλάχιστον, τυπικά ο νικητής είναι το Comodo). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα ενσωματωμένα firewalls των Windows, σε σχέση με το προηγούμενο poll παρουσίασαν μία αύξηση περίπου 6% και συνολικά κατέχουν ένα γενναίο ποσοστό της τάξης του 21.6%.

Όσον αφορά τις δυνατές επιλογές, νομίζω πως στο επόμενο poll θα πρέπει:

• Να φύγουν οι μη δημοφιλείς (0% μέχρι και 0.49%: Online Armor, Jetico, Lavasoft, McAfee, Sunbelt, Trend Micro, BSD firewalls). Οι χρήστες τους θα πρέπει να βολευτούν με την επιλογή «Άλλο». Αντίθετα, τα F-Secure και Symantec Endpoint Protection είχαν διπλάσια δημοφιλία και ίσως θα πρέπει να βγουν ως χωριστές επιλογές
  • Να προστεθεί επιλογή για το ενσωματωμένο firewall των Windows 7 beta/RC
  • Να δοθεί η δυνατότητα για ψήφο πολλαπλών επιλογών, καθώς πολλοί συμμετέχοντες ανέφεραν περιπτώσεις dual ή και triple-boot. Όμως αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογών που δε βγάζουν νόημα και ακυρώνουν το σκοπό του poll (όχι απαραίτητα εσκεμμένα). Π.χ. κάποιος μπορεί να ψηφίσει «Μόνο το firewall του router μου» και μαζί κάποια από τις άλλες επιλογές

Περιμένω τα σχόλιά σας!

.

Firewall_Poll_28022009_29052009.zip

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...