Προς το περιεχόμενο

Ποιο firewall προτιμάτε; Δημοσκόπηση 28/2/09 - 29/5/09

parsifal

Ποιο firewall προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο firewall προτιμάτε;

• Ashampoo FireWall
    • Comodo Internet Security
    • ZoneAlarm Firewall
    • Online Armor
    • PC Tools Firewall Plus
    • Jetico Personal Firewall
      0
    • Kaspersky Internet Security
    • Lavasoft Personal Firewall
    • McAfee Internet Security
    • Norton Internet Security / 360
    • Outpost Firewall Pro
    • Sunbelt Personal Firewall
    • Trend Micro Internet Security
      0
    • Windows XP built-in firewall
    • Windows Vista built-in firewall
    • Linux firewall (iptables+netfilter κ.ά. Πείτε μας ποιο)
    • xBSD firewall (IPFW, pf κ.ά. Πείτε μας ποιο)
      0
    • Μόνο το ενσωματωμένο firewall του router μου (πείτε μας το μοντέλο)
    • Άλλο (πείτε μας ποιο)
    • Κανένα (πείτε μας γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Comodo, εδώ και 1 χρόνο και κάτι, περίπου...είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, όταν το μάθεις, κάνει καλά την δουλειά του και δεν

στα πρήζει με τα pop ups... + firewall του router Siemens cl 110

και έχω απενεργοποιήσει των windows vista

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Comodo και από εμένα πιο πολύ γιατί θέλω να ελέγχω ποιες από τις εγκατεστημένες εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο...

Δημοσ.

Η καρδιά μου ανήκει στο PF, αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια χρησιμοποιώ αποκλειστικά Iptables επειδή ξεγελιέμαι να νομίζω ότι κάποτε πρόκειται να αξιοποιήσω τα επιπλέον features του :-(

16. Linux firewall (iptables+netfilter κ.ά. Πείτε μας ποιο)

17. xBSD firewall (IPFW, pf κ.ά. Πείτε μας ποιο)

Μετά από διαμαρτυρίες των δεκάδων χιλιάδων χρηστών Linux & *BSD που διαδήλωσαν έξω από το σπίτι του Parsifal, απειλώντας με κατάληψη του forum, αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν και οι συγκεκριμένες δύο επιλογές στη δημοσκόπηση B)

ΥΣ. Θέλω μόνο να δω αντιδράσεις αν βρεθεί πάλι διψήφιο ποσοστό που επέλεξε 'Άλλο' :o

Δημοσ.
ΥΣ. Θέλω μόνο να δω αντιδράσεις αν βρεθεί πάλι διψήφιο ποσοστό που επέλεξε 'Άλλο' :o

:shifty:

Υπάρχει κάποια σημαντική επιλογή που (πάλι) δε μπήκε στη λίστα; Ή είναι πάλι μεγάλο το χρονικό διάστημα που αφέθηκε να «τρέξει» το poll; (Το προηγούμενο ήταν ανοικτό για 1.5 χρόνο περίπου!)

Δημοσ.

Κακως επιτρεπεται μονο μια επιλογη αφου πολυς κοσμος παιζει με 2 λειτουργικα.

Ψηφισα "αλλο". Στο κυριως λειτουργικο που ειναι XP32bit χρησιμοποιω το Kerio personal firewall 4.2 που εχει και κανει ακριβως αυτα που χρειαζομαι.

Επειδη δυστυχως στα vista64 δεν παιζει, εκει εχω βαλει το comodo free.

Στο comodo αν ασχοληθεις μια μερα και φτιαξεις τα rules δεν εχει πολλα popups. Αξιολογο μου εχει φανει ως τωρα και το οτι ειναι free πλας οτι ειναι ψηφισμενο απο e-περιοδικα στα πρωτα 3 καλυτερα νομιζω, το κανει ακομα καλυτερο.

Δημοσ.

Στο κυριως pc χρησιμοποιω Kaspersky, και με εχει βολεψει παρα πολυ. Απο τα firewall που εχω χρησιμοποιησει, αυτο ειναι το μονο που μου ελυσε τα χερια!

Στο 2ο desktop εχω zonealarm, που κατανταει σπαστικο με τις αποδοχες αρνησεις που πρεπει να κανω συνεχεια και συνεχεια, και στον τομεα της ασφαλειας δεν τοσο αξιοπιστο οσο ηταν πιο παλια...

Στο λαπτοπ εχω Comodo γιατι ειναι ελαφρυ και επειδη το χρησιμοποιω λιγο καιρο, δεν θα πω τη γνωμη μου γιαυτο, τουλαχιστον τωρα...μεχρι στιγμης εχω θετικες εντυπωσεις.

Δημοσ.
Στο 2ο desktop εχω zonealarm, που κατανταει σπαστικο με τις αποδοχες αρνησεις που πρεπει να κανω συνεχεια και συνεχεια....

Μου κανει εντυπωση που πολλοι εκφραζετε αυτο το παραπονο για διαφορα firewalls.

Δλδ στο kaspersky πως το εχεις ξεπερασει αυτο το εμποδιο;

Προφανως καθε firewall εχει επιπεδο προστασιας το οποιο αναλογα τι ζωνη επιλεξεις εχει και το αναλογο πληθος ερωτησεων ...

Εμενα φεριπιν πιο πολυ θα με ενοχλουσε αυτο που δεν κανει πολλες ερωτησεις αναμενοντας αποδοχες/αρνησεις απο μενα και προφανως παιρνει πολλες αποφασεις για μενα απο μονο του....

Δημοσ.
Μου κανει εντυπωση που πολλοι εκφραζετε αυτο το παραπονο για διαφορα firewalls.

Δλδ στο kaspersky πως το εχεις ξεπερασει αυτο το εμποδιο;

Προφανως καθε firewall εχει επιπεδο προστασιας το οποιο αναλογα τι ζωνη επιλεξεις εχει και το αναλογο πληθος ερωτησεων ...

Εμενα φεριπιν πιο πολυ θα με ενοχλουσε αυτο που δεν κανει πολλες ερωτησεις αναμενοντας αποδοχες/αρνησεις απο μενα και προφανως παιρνει πολλες αποφασεις για μενα απο μονο του....

Στο Kaspersky το πηγα με Learning και τα κανει μονο του. Σε σπανιες περιπτωσεις (εγκατασταση νεου προγραμματος κτλ) βγαζει το παραθυρακι για να δωσω δικαιωματα.

Το zonealarm το ειχα ορισει απο την αρχει σε learning αλλα παροτι κανει πολλες αποδοχες/απορριψεις αυτοματα, βγαζει συνεχεια ερωτησεις για διεργασιες που τσεκαρω συνεχεια ''apply this everytime....'' και μαλιστα διεργασιες των windows.(δεν ειναι καποιο spyware που θελει να στειλει data στο νετ)

Ικανοποιημενος ειμαι απο το επιπεδο ασφαλειας, αλλα οι συνεχεις ερωτησεις καταντουν σπαστικες μετα απο καποιο διαστημα...:-)

Δημοσ.

Comodo Internet Security - εξαιρετικός αν γνωρίζει κάποιος τί ζητά από ένα firewall. Παλιός και απογοητευμένος χρήστης του ZoneAlarm.

Δημοσ.

Symantec Endpoint Protection.

Τους τελευταίους 8 μήνες το χρησιμοποιώ σε 3 διαφορετικά P/C (2 επιτραπέζια & 1 φορητό) και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα. Αλλάζοντας το setup λιγο κάνει αναβαθμήσεις καθημερινά. Και δεν τραβά ισχύ απο τον Η/Υ. Σχεδόν τέλειο.

• Members
Δημοσ.

Γνωστή η προτίμησή μου και από το άλλο poll (για τα antivirus): Comodo Internet Security. Ειδικά το firewall το χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...