Προς το περιεχόμενο

Ποιο firewall προτιμάτε; Δημοσκόπηση 28/2/09 - 29/5/09

parsifal

Ποιο firewall προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο firewall προτιμάτε;

• Ashampoo FireWall
    • Comodo Internet Security
    • ZoneAlarm Firewall
    • Online Armor
    • PC Tools Firewall Plus
    • Jetico Personal Firewall
      0
    • Kaspersky Internet Security
    • Lavasoft Personal Firewall
    • McAfee Internet Security
    • Norton Internet Security / 360
    • Outpost Firewall Pro
    • Sunbelt Personal Firewall
    • Trend Micro Internet Security
      0
    • Windows XP built-in firewall
    • Windows Vista built-in firewall
    • Linux firewall (iptables+netfilter κ.ά. Πείτε μας ποιο)
    • xBSD firewall (IPFW, pf κ.ά. Πείτε μας ποιο)
      0
    • Μόνο το ενσωματωμένο firewall του router μου (πείτε μας το μοντέλο)
    • Άλλο (πείτε μας ποιο)
    • Κανένα (πείτε μας γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψηφίστε το πρόγραμμα firewall που προτιμάτε για τον προσωπικό υπολογιστή σας!

• Επιτρέπεται μία επιλογή
  • Η επιλογή σας είναι φανερή στα άλλα μέλη
  • Η δυνατότητα ψήφου θα κλειδώσει μετά την παρέλευση 3 περίπου μηνών (29/5/2009)
  • Τα έξι πρώτα διατίθενται τόσο σε δωρεάν όσο και σε εμπορική παραλλαγή (εκτός του PC Tools Firewall Plus που έχει μόνο δωρεάν έκδοση). Αν προτιμάτε κάποιο απ' αυτά, μπορείτε να το ψηφίσετε διευκρινίζοντας με μήνυμα ότι χρησιμοποιείτε την εμπορική έκδοση
  • Αν προτιμάτε κάποια σουίτα «πλήρους προστασίας» που προσφέρει επιπλέον λειτουργίες όπως π.χ. antivirus/antimalware, μπορείτε να ψηφίσετε το αντίστοιχο firewall της εταιρείας αν υπάρχει, αλλιώς την επιλογή «Άλλο» και να διευκρινίσετε με μήνυμά σας ποιο
  • Παρ' ό,τι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως το firewall του router τους επιπλέον κάποιου software firewall, σκέφτηκα να προσθέσω μία ξεχωριστή επιλογή για όσους αρκούνται μόνο στο ενσωματωμένο firewall του router τους. Αυτό για να μην έχουμε το φαινόμενο κάποιοι από αυτούς να ψηφίζουν την επιλογή «Άλλο» και κάποιοι την επιλογή «Κανένα». Άρα λοιπόν, όσοι αρκούνται μόνο στο firewall του router τους, θα ψηφίζουν την ειδική επιλογή που υπάρχει γι' αυτόν το λόγο

Λίστα επιλογών και αντίστοιχοι υπερσύνδεσμοι

Και με δωρεάν έκδοση:

01. Ashampoo FireWall

02. Comodo Internet Security

03. ZoneAlarm Firewall

04. Online Armor

05. PC Tools Firewall Plus

06. Jetico Personal Firewall

Μόνο εμπορική έκδοση:

07. Kaspersky Internet Security

08. Lavasoft Personal Firewall

09. McAfee Internet Security

10. Norton Internet Security

11. Outpost Firewall Pro

12. Sunbelt Personal Firewall

13. Trend Micro Internet Security

Λοιπές επιλογές:

14. Windows XP built-in firewall

15. Windows Vista built-in firewall

16. Linux firewall (iptables+netfilter κ.ά. Πείτε μας ποιο)

17. xBSD firewall (IPFW, pf κ.ά. Πείτε μας ποιο)

18. Μόνο το ενσωματωμένο firewall του router μου (πείτε μας το μοντέλο)

19. Άλλο (πείτε μας ποιο)

20. Κανένα (πείτε μας γιατί όχι)

Παλαιότερες δημοσκοπήσεις

Προηγήθηκε ένα thread για την οργάνωση της δημοσκόπησης που μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ευχαριστώ τα μέλη Luxx, mangai και Αδμιν για τις προτάσεις τους!

Παρακαλώ αν εντοπίσετε μη λειτουργικά links, να τα επισημάνετε για να διορθωθούν στο παρόν μήνυμα. Επίσης, όσοι έχετε χώρο στην υπογραφή του forum profile σας και θέλετε, μπορείτε να βάλετε εκεί ένα διακριτικό link προς τη δημοσκόπηση, ώστε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας!

.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

USR 9108 το ενσωματωμένο firewall του router μου μου είναι αρκετό... δεν κάνω και τίποτα ιδιαίτερο. Κάποτε είχα το outpost και για λίγο το ενσωματωμένο των Windows αλλά πλέον δεν έχω τίποτα άλλο εκτός του router.

Δημοσ.

το ενσωματωμένο του ρούτερ μου (usr9107) σε συνδιασμό με αυτό των xp.

δεν μου αρέσει να βαραίνω το σύστημα με πολλά μπιμπλίκια.

Δημοσ.

1η ψήφος του topic,ελπίζω(αν η ψήφος "Μόνο το ενσωματωμένο firewall του router μου (πείτε μας το μοντέλο)" είναι δική σου,parsifal,δεν πιάνεται :-D )...

Comodo Internet Security λοιπόν,latest version πάντα.Ίσως το πιο αποδοτικό software firewall που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.Κι επίσης καλό port forward,με εξαιρετική παραμετροποίηση.Και πολύ ελαφρύ.

(Απ' ό,τι βλέπω απ'τα posts μάλλον δεν ήταν του parsifal η ψήφος για το router...Ντακς ξενέρωσα...Τσίου.)

Δημοσ.

Εδώ και μερικούς μήνες έχω βολευτεί με το ενσωματωμένο των Windows XP, το οποίο και ψήφισα. Το ενσωματωμένο του router (Thomson Speedtouch 585v6) είναι επίσης ανοιχτό. Πιο πριν, χρησιμοποιούσα επί πάρα πολύ καιρό (κοντά 2 χρόνια) το ZoneAlarm Free από το οποίο είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος. Παρ' ό,τι είδα αρκετούς συμφορουμίτες να παραπονιούνται από το ZA, σ' εμένα το καημένο δε δημιούργησε ποτέ προβλήματα ή ασυμβατότητες. Είχα δοκιμάσει επίσης για λίγο και το Comodo, το οποίο με εκνεύρισε με τα πολλά popups και το «έστειλα».

Εκτιμώ πως σε λίγο καιρό που θα κάνω τη μετάβαση σε Windows Vista, θα παραμείνω στο built-in firewall τους. Αν όχι, ίσως δώσω μία ακόμη ευκαιρία στο CIS...

Δημοσ.

Ειχα για πολλα χρονια το ZA, αλλα αποφασισα να το σβησω. Απο εδω και περα χρησιμοποιω μονο το Firewall που εχουν τα Vista.

Το firewall του ρουτερ, τι ακριβως κανει; Εχω το THOMSON TG585 v7. Να το ενεργοποιησω ή οχι;

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα στο post #1, γιατί βλέπω κίνδυνο αλλοίωσης των αποτελεσμάτων. Ήδη δύο συμμετέχοντες έκαναν την «πατάτα» και θα πρέπει να θυμηθώ στο τέλος να κάνω μετακίνηση των 2 ψήφων από την αντίστοιχη επιλογή στις σωστές:

Την επιλογή «Μόνο το ενσωματωμένο firewall του router μου» την ψηφίζουν όσοι χρησιμοποιούν MONO το firewall του router τους. Αν χρησιμοποιούν επιπλέον και κάποιο software firewall, ακόμη και αν είναι το ενσωματωμένο των Windows, θα πρέπει να ψηφίσουν αυτό από τη λίστα (ή την επιλογή «Άλλο», αν το συγκεκριμένο software firewall που προτιμούν δεν είναι στη λίστα).

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

To Comodo Internet Security. (Παρά το πρόσφατο πρόβλημα που ευτυχώς διορθώθηκε για τα Vista 64bit) γιατί είναι από τα λίγα καλά που μπορούν να τρέξουν χωρίς πρόβλημα σε 64bit λειτουργικά.

Το λέω μετά από πρόσφατη περιπέτεια αναζήτησης firewall για τα Vista 64bit. Επίσης το έχουν πολλοί συμφορουμιστές και έχει και το δικό του forum στο οποίο ανατρέχεις για βοήθεια εάν δεν βρεις άκρη στο insomnia. :-)

• Moderators
Δημοσ.

Εγω παλι προλαβα το offer ΜΙΑΣ μερας, με δωρεαν αδεια χρησης του Zone Alarm Pro για 1 χρονο.

Κι ετσι, Speedtouch 780WL + ZoneAlarm Pro = The best ;)

Δημοσ.

Το ενσωματωμένο firewall του router και επιπλέον:

σε Windows XP: Comodo Internet Security

σε Windows Vista: Windows Vista built-in firewall

σε Linux δε χρησιμοποιώ άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...