Spyros7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από τη Microsoft να επιτρέψει στους χρήστες των Windows να διαλέγουν μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων περιήγησης Web, ώστε να αποφευχθεί η καταστρατήγηση των κανόνων ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη από τον προηγούμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποβάλει ενστάσεις προς την εταιρεία γιατί διαθέτει τον Internet Explorer ως ενσωματωμένη εφαρμογή των Windows. Αυτό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί προσπάθεια εκμεταλλεύσης της κυρίαρχης θέσης του δημοφιλέστατου λειτουργικού συστήματος των Windows για να εμποδίσει τον ανταγωνισμό στην αγορά των web browser. «Αν επιβεβαιωθούν τα αρχικά συμπεράσματα που περιλαμβάνονται στην ένσταση, θα επιβληθούν μέτρα που θα επιτρέπουν στους χρήστες να διαλέγουν τον φυλλομετρητή της επιλογής τους» δήλωσε ο Jonathan Todd, εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού στο EurActiv.com. Στο αυτό το πλαίσιο, η Microsoft θα υποχρεωθεί να σχεδιάσει τα Windows με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπουν τη χρήση ανταγωνιστικών browser xρησιμοποιώντας για παράδειγμα μια οθόνη προεπιλογής προγράμματος περιήγησης στον παγκόσμιο ιστό. Μια άλλη πιθανή λύση είναι το να προσφέρουν οι κατασκευάστριες εταιρείες που διατηρούν αποκλειστική συνεργασία με τη Microsoft, εναλλακτικούς browsers εγκατεστημένους στους υπολογιστές ή τα κινητά που παρασκευάζουν. Στο παρελθόν η επιτροπή είχε κινήσει αντίστοιχες διαδικασίες για το πρόγραμμα Media Player. Στην πραγματικότητα η κίνηση αποδείχτηκε ανώφελη καθώς η εταιρεία, αναγκασμένη να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Ε.Ε., άρχισε να πουλά δύο διαφορετικές εκδόσεις των Windows: μία χωρίς τον Media Player και μία με το εν λόγω πρόγραμμα ενσωματωμένο, στην ίδια τιμή. Φυσικά, ο κόσμος προτίμησε το δεύτερο! Παράλληλα, επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα επιλεγούν οι εναλλακτικοί browsers που θα προσφέρονται πλέον στους πελάτες της Microsoft. Μέχρι στιγμής κυρίαρχοι στην αγορά είναι, εκτός του Internet Explorer, o Firefox, o Safari, o Chrome και ο Opera. Αναμένονται, βέβαια, νέες επιλογές μέσα στην πενταετία. Οι Βρυξέλλες θα κρίνουν την έκβαση της υπόθεσης το Μάρτιο, αφού λάβουν την επίσημη απάντηση της εταιρείας. Η Microsoft δηλώνει ότι θα εξετάσει την ένσταση και ίσως ζητήσει ακρόαση. Πηγή: www.tvxs.gr Πηγή: www.euractiv.com Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2009 από Spyros7
Αδμιν Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Ωρες ωρες η ΕΕ ειναι για πολλες σφαλιαρες. Το προβλημα δεν ειναι στο οτι ο ΙΕ ειναι προεγκαταστημενος και κυριαρχος στην αγορα, αλλα το οτι ενω ειναι κυριαρχος στην αγορα χαρις το οτι ειναι προεγκαταστημενος ΔΕΝ αναλαμβανει τις ευθηνες που του αναλογουν και δεν τηρει τα προτυπα που θεσπιστηκαν για να μπορει το web να ειναι προσβασημο απο ολους.
PCharon Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Το προβλημα δεν ειναι στο οτι ο ΙΕ ειναι προεγκαταστημενος και κυριαρχος στην αγορα, αλλα το οτι ενω ειναι κυριαρχος στην αγορα χαρις το οτι ειναι προεγκαταστημενος ΔΕΝ αναλαμβανει τις ευθηνες που του αναλογουν και δεν τηρει τα προτυπα που θεσπιστηκαν για να μπορει το web να ειναι προσβασημο απο ολους. Το ίδιο κάνει αλλά με έμμεσο τρόπο, δηλαδή προσπαθώντας να αυξήσει τα ποσοστά χρήσης των άλλων φυλλομετρητών για να μην ανησυχούν οι web devs για την κυριαρχία του παλιο-ΙΕ. Το πολύ πολύ η Ms να βάλει κάποια συντόμευση ή συνδέσμους από sites των άλλων φυλλομετρητών, τίποτα παραπάνω. Όπως είχε κάνει και με το "set program access and defaults".
mourlos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 με τον Σαφαρι της Απλ γιατι δεν κανει τις ιδιες κινησεις.... απο περιεργεια ρωταω και οχι να αρχισω πολεμο Γουινταδων & Μακαδων.
mohic4n Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Μπραβο ρε Μουρλε, πες τα! Γιατι, ολοι τα εχουν βαλει με την φουκαριαρα την Microsoft !!
parsifal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 με τον Σαφαρι της Απλ γιατι δεν κανει τις ιδιες κινησεις.... απο περιεργεια ρωταω και οχι να αρχισω πολεμο Γουινταδων & Μακαδων. Ξεχνάς (ή αγνοείς) κάτι πολύ βασικό: Οι απανταχού επιτροπές ελέγχου ανταγωνισμού/αντιμονοπωλιακού ελέγχου εξετάζουν συνήθως με διαφορετικά και πιο αυστηρά κριτήρια περιπτώσεις εταιρειών με Σημαντική Ισχύ στην Αγορά (ΣΙΑ, χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω πως ο αντίστοιχος αγγλικός όρος είναι "incumbent"). Αυτή η πρακτική έχει τη λογική της: Αποφυγή μονοπωλιακών καταστάσεων και παροχή χώρου στις μικρότερες εταιρείες για να καινοτομήσουν, να αναπτυχθούν και να εντείνουν τον ανταγωνισμό, προς όφελος των καταναλωτών και του κοινωνικού συνόλου εν γένει.
tritonas00 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Το πολύ πολύ η Ms να βάλει κάποια συντόμευση ή συνδέσμους από sites των άλλων φυλλομετρητών, τίποτα παραπάνω. Όπως είχε κάνει και με το "set program access and defaults". Και γω αυτο πιστευω οτι θα γινει..
FarCry Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 αμαν μωρε με τα μονοπωλια και τα μονοπωλια. λες και αυτο ειναι το προβλημα. και εμεις λεγαμε για το μονοπωλιο του ΟΤΕ και τωρα που εκλεισαν οι μικρες εταιρειες εχει μεινει ο ΟΤΕ παλι σαν μονοπωλιο μια τρυπα στο νερο
gdp77 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Ωχαδερφισμός σε όλο του το μεγαλείο... Αυτοί νικούν...
HamerZ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Αντί για οθόνη προεπιλογής να μην το έχει καν. Ούτε explorer ούτε firefox κτλ., αλλά μου κάνουν την μεγάλη χάρη να το βάζω μετά όταν θέλω και όποιο θέλω.
mavroulis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Αντί για οθόνη προεπιλογής να μην το έχει καν. Ούτε explorer ούτε firefox κτλ., αλλά μου κάνουν την μεγάλη χάρη να το βάζω μετά όταν θέλω και όποιο θέλω. Και αν δεν έχεις πρόσβαση σε άλλο υπολογιστή, πώς θα εγκαταστήσεις αυτό που θες;
elven Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 με τον Σαφαρι της Απλ γιατι δεν κανει τις ιδιες κινησεις.... απο περιεργεια ρωταω και οχι να αρχισω πολεμο Γουινταδων & Μακαδων. Μπραβο ρε Μουρλε, πες τα!Γιατι, ολοι τα εχουν βαλει με την φουκαριαρα την Microsoft !! Ο Safari έρχεται μεν προεγκατεστημένος αλλά απεγκαθίσταται σαν ένα απλό πρόγραμμα,όπως και ο Firefox πχ με μια Linux distro,τον IE δεν μπορείς να τον απεγκαταστήσεις και να θες,μόνο με αλχημείες και αν. Και νομίζω ο Safari ακολουθεί τα διεθνή stantdards σε αντίθεση με τον IE που έχει θεσει τα δικά του. Για αυτό. Εντελώς λάθος κίνηση απο την ΕΕ,συμφωνώ με Αδμιν 1000%
million_voices Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Μπραβο ρε Μουρλε, πες τα!Γιατι, ολοι τα εχουν βαλει με την φουκαριαρα την Microsoft !! η οποια οτι κανει δεν τα κανει για την ιδια,για τα φουκαριαρικα τα κοινωφελη ιδρυματα του Bill τα κανει
tolis_01 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Αντί για οθόνη προεπιλογής να μην το έχει καν. Ούτε explorer ούτε firefox κτλ., αλλά μου κάνουν την μεγάλη χάρη να το βάζω μετά όταν θέλω και όποιο θέλω. Να δω πως θα τον κατεαζεις αυτόν τον όποιον θέλεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα