Προς το περιεχόμενο

Πόσο πήρατε στο ibTOEFL ?


DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε λίγες μέρες δίνω το TOEFL (ibt). Θα ήθελα να ρωτήσω ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ το συγκεκριμένο test να μου πουν το σκορ που πήραν και ποιά η προηγούμενη σχέση τους με τα αγγλικά, τι τους δυσκόλεψε ή τι βρήκαν ευκολότερο από ότι περίμεναν.

Δημοσ.

Αριστα ειναι το 120 εγω πήρα 100.

 

Εχω πάρει το lower πριν απο πολλα πολλά χρονια.

 

Απλά για κανα 2μηνο διαβασα και εκανα μερικά ιδιαίτερα.

 

Το speaking με ζόρισε γιατι μου φαινόταν περίεργο να μιλάω για να γίνεται εγγραφή στον η/υ και οχι σε κάποιον ανθρωπο.

 

Κατα τ'αλλα μην σ αγχ'ωνει τίποτα.

Δημοσ.

Πήρα 110 το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι είχα πολύ καλή σχέση με τα Αγγλικά. Και εμένα αυτό που με δυσκόλεψε ήταν το speaking, είναι πολύ περίεργο να μιλάς στον υπολογιστή και να βλέπεις και μια αντίστροφη μέτρηση. Επίσης μιλάνε και οι άλλοι γύρω σου και σε αποσπούν. Δεν το λέω για να το φοβηθείς, απλά για να κάνεις οπωσδήποτε 2-3 speaking μόνο σου πριν να πας να δώσεις.

Γενικά απο ότι ξέρω το όριο στα περισσότερα πανεπιστήμια είναι γύρω στο 80-90 (τουλάχιστον για τις θετικές σχολές).

Καλή επιτυχία

Δημοσ.

114/120.

 

Proficiency πριν από 8 χρόνια (και τα 2 Prof). Ελάχιστη πραγματική επαφή με τα Αγγλικά για αυτά τα 8 χρόνια (δεν εννοώ να βλέπω ταινίες κλπ, εννοώ για σοβαρή επαφή). 2 μέρες προετοιμασία για το TOEFL, για να μπω στο πνεύμα του διαγωνίσματος (βασικά έλυσα 2 practice tests). Η σχέση μου με τα Αγγλικά είναι πάρα πολύ καλή, παρόλο που η επαφή μου με αυτά ήταν μηδαμινή.

 

Πρόβλημα δεν θα έχεις καθόλου σε reading και writing. Απλές ερωτήσεις κατανόησης κειμένου και απλά θέματα εκθέσεων. Η δυσκολία έγκειται στο ότι δεν μπορείς να αφήσεις μια ερώτηση και μετά να επανέλθεις. Άμα δεν απαντήσεις θεωρείται κενό και λάθος. Τα θέματα έκθεσης είναι πάρα πολύ απλά και βατά, καμία σχέση με το prof που είναι εντελώς φιλοσοφικά και λοιπά.

 

Στο listening θέλει πολύ προσοχή, διότι τα ακούς μία μόνο φορά, και πρέπει να σημειώνεις ό,τι ακούς. Γενικά οι ερωτήσεις είναι πάρα πολύ απλές, σε στυλ ποιό είναι το κεντρικό νόημα (πάντα έχεις είτε μια πανεπιστημιακή συζήτηση ανάμεσα σε καθηγητή και φοιτητή ή μια διάλεξη). Όταν θέλει να σε ρωτήσει τι θέλει να πει ο ποιητής, σου επαναλαμβάνει την ερώτηση. Πχ σου λέει: Ακούστε αυτό το κομμάτι και απαντήστε στην ερώτηση, μετά σου λέει τις 2,3 προτάσεις από το συνολικό απόσπασμα και μετά σου κάνει μια γελοία ερώτηση του στυλ τι υπονοεί ή ποιός είναι ο τόνος της ομιλίας του πχ ειρωνία κλπ. Βέβαια, πρέπει μερικά πράγματα να τα σημειώνεις, διότι που και που σου πετάει καμιά άκυρη ερώτηση που μπορεί να μην την είχες προσέξει, οπότε καλό είναι να σημειώνεις.

 

Τέλος, το speaking είναι οντως το πιο περίεργο. Μιλάς σε μικρόφωνο, ακούς άλλα 10 άτομα γύρω να μιλάνε (τα ακουστικά δεν είναι και τόσο ηχομονωτικά όσο νομίζουν) και ανάλογα με το εξεταστικό κέντρο κάθεσαι αρκετά κοντά με τον διπλανό σου, οπότε πολύ εύκολα τον ακούς. Μιλάς σε μικρόφωνο, και έχει και το χρονόμετρο να μετράει αντίστροφα. Δεν έχεις σχεδόν καθόλου χρόνο να αναπτύξεις την σκέψη σου (πχ max 1 min) και ακόμα και ο χρόνος που σου δίνει να προετοιμαστείς είναι ελάχιστος. Άμα δεν προλάβεις να τελειώσεις σταματάει η εγγραφή.

 

Γενικά το TOEFL δεν είναι δύσκολο. Αν έχεις καλή σχέση με τα αγγλικά (απλά αγγλικά, καθημερινής χρήσης), δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Λίγο εξάσκηση να μπείς στο πνεύμα. Τα περισσότερα πανεπιστήμια, ανάλογα και με το επίπεδο και την σχολή ζητάνε διαφορετικές βαθμολογίες. Εγώ γι αυτό που ήθελα έπρεπε να πιάσω 90/120. Το πιο ζόρικο που έχω δει είναι 101/120 (πάντα για πολυτεχνείο μιλάμε).

Δημοσ.

Και εγώ είχα πάρει το CPE αλλά το 2000.

 

Τα τελευταία 2 χρόνια είμαι στο εξωτερικό και μιλάω καθημερινά αγγλικά αλλά με ανθρώπους που και γι' αυτούς τα αγγλικά είναι στη καλύτερη μια ξένη γλώσσα ή ξέρονυ τόσο καλά αγγλικά όσο ένας Πακιστανός μετανάστης ξέρει ελληνικά.

 

Έχω κάνει αρκετά test στον ΗΥ και αυτό που , περιέργως, και εγώ βρίσκω πιο δύσκολο είναι το speaking.

 

Μια άλλη ερώτηση που έχω είναι η εξής :

 

Στο listening, στην παλαιότερη έκδοσή του (CBT) στο toefl υπήρχαν ερωτήσεις που τις απαντούσες μόνο άμα είχες συγκρατήσει μια ημερομηνία, ένα νούμερο ή κάποια άλλη λεπτομέρια από το κείμενο πχ σε πιο ράφι είπε ο τάδε ότι είναι το βιβλίο και τέτοια. Τέτοιες ερωτήσεις υπάρχουν και στο ibt ? Στα test που έχω κάνει στον ΗΥ φαίνεται να μην είναι σε αυτό το πνέυμα

 

Το πιο ζόρικο που έχω δει είναι 101/120 (πάντα για πολυτεχνείο μιλάμε).

 

105 πρέπει να πιάσω

Δημοσ.
Στο listening, στην παλαιότερη έκδοσή του (CBT) στο toefl υπήρχαν ερωτήσεις που τις απαντούσες μόνο άμα είχες συγκρατήσει μια ημερομηνία, ένα νούμερο ή κάποια άλλη λεπτομέρια από το κείμενο πχ σε πιο ράφι είπε ο τάδε ότι είναι το βιβλίο και τέτοια. Τέτοιες ερωτήσεις υπάρχουν και στο ibt ? Στα test που έχω κάνει στον ΗΥ φαίνεται να μην είναι σε αυτό το πνέυμα

 

Όχι, εγώ τουλάχιστον δεν είδα τέτοια ερώτηση. ¨οπως είπα, κάποιες είναι λεπτομέρειες και πρέπει να κρατάς σημειώσεις, αλλά και πάλι είναι ελάχιστες και από το γενικό πνεύμα του κειμένου και με την εις άτοπον απαγωγή βγάζεις συμπέρασμα.

 

105 πρέπει να πιάσω

 

Έλα ρε, αλήθεια? Εγώ το 101/120 το είδα στο graduate aeronautics & astronautics department του ΜΙΤ. Όπως είπα, οι βαθμολογίες αυτές αφορούν καθαρά engineering departments, τα οποία ενδιαφέρανε και εμένα. Τώρα για management και marketing και finance, δεν ξέρω. Για παράδειγμα, το ESD (engineering systems division) του ΜΙΤ ζητάει 103. Αναφέρω αυτό γιατί ξέρω ότι είσαι μηχανολόγος, οπότε αυτό απότι καταλαβαίνεις είναι αυτό που στην σχολή λέμε παραγωγής. Πάντως θα με ενδιέφερε να μάθω ποιο πανεπιστήμιο και ποιο Department ζητάει τέτοια βαθμολογία...

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μολις είδα τα αποτελέσματά μου στο site της ETS.

 

110/120 (για όποιον είχε ιδιαίτερη αγωνία)

Δημοσ.
Well Done!!! (για που ετοιμάζεσαι αν επιτρέπεται??)

 

 

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=248048

 

Αίτηση και στα 2 και βλέπουμε.

 

Όσον αφορά στο ibt το χαμηλότερο βαθμό τον πήρα στ speaking (το περίμενα). Το ένα από τα 5 κείμενα του Reading μου είχε φανεί δύσκολο και περισσότερο σαν κείμενο GMAT παρά σαν ibt (ίσως πάλι επειδή ήταν το πρώτο και δεν είχα "φόρα"). Σε 1-2 ερωτήσεις απάντησα χωρίς να είμαι σίγουρος αφού και 2η απάντηση μου έβγαζε νόημα. επίσης στη τελευταία ερώτηση, από αυτές που πιάνουν "διπλές" και επιλέγεις προτάσεις για να βγάλεις περίληψη την απάντησα στη τύχη (πιθανότητες < 1/10). Ίσως το το κείμενο αυτό να μη βαθμολογήθηκε (αφού είχα 30/30 στο Reading) καθώς σε κάθε TEST υπάρχει ένα section που δεν βαθμολογείται αλλά χρησιμέυει μόνο σε στατισιηκές της ETS.

Δημοσ.
ρε παιδιά μην βαρέσετε αλλα τι είναι αυτό το χαρτί? που χρειάζεται?

 

για τα μεταπτυχιακά σε πολλά πανεπιστήμια ζητάνε μία ελάχιστη βαθμολογία (αναλόγως πανεπιστημίου) σε Τ.O.E.F.L. ή Ι.Ε.L.T.S. για να πιστοποιήσεις τη γνώση των αγγλικών αντί για proficiency ( αν δεν έχεις proficiency) ή αν έχεις πάρει το proficiency πριν καιρό πάλι πρέπει να μπεις σε διαδικασία πιστοποίησης ότι ξέρεις. Άλλα λεφτά εκεί!!!

Δημοσ.
114/120.

Η δυσκολία έγκειται στο ότι δεν μπορείς να αφήσεις μια ερώτηση και μετά να επανέλθεις. Άμα δεν απαντήσεις θεωρείται κενό και λάθος.

 

Στο reading μπορούσες αν και δεν θυμάμαι αν μπορούσες να γυρίσεις πίσω οποιαδήποτε στιγμή ήθελες ή μόνο στο τέλος κάθε section στις ερωτήσεις του section

 

Στα άλλα όντως δεν μπορείς

  • 2 μήνες μετά...
  • 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...