Προς το περιεχόμενο

External WD σε Μacbook

wiimaniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω παρει ένα εξωτερικό σκληρό 500gb WD My passport elite. Στην αρχή τον εκανα σε πισι ntfs και οταν τον εβαλα στο macbook pro δεν τον εβλεπε καν. τον ξανακάνω fat32 στο πισι και πάλι δεν τον βλέπει ο mac. τι μπορει να συμβαίνει? το λειτουργικό του mac είναι 10.4.11.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν τον σύνδεσα 1ον δεν εβγαλε καθολου εικονιδιο στην επιφάνια εργασίας 2ον δεν αναβε το λαμπακι του δισκου 3ον ο δισκος ακουγονταν να δουλευει και καθε λιγο εκανε ενα τσακ τσακ σαν να μην μπορουσε να bootαρει. θα δοκιμασς το disk utility του μαψ το βραδυ παλι και θα επανελθω...

Αν έκανε τους θορύβους που λες μάλλον είναι χαλαζμένος ή δεν φτάνει το ρεύμα. Τον έχεις συνδέσει φαντάζομαι με το καλώδιο που έχει έρθει στην συσκευασία.

Φιλε μου θα χρειαστεις το MacFuse kai to NTFS3g να εγκαταστισεις για να μπορεσεις να δεις NTFS σκληρους στο Mac σου, κανε ενα search στο google γι αυτα που σου εγραψα....Και να μην ξεχνας να βγαζεις τον σκληρο σου με safe remove γιατι αλλιως δεν θα στον δεχεται...

Φιλε μου θα χρειαστεις το MacFuse kai to NTFS3g να εγκαταστισεις για να μπορεσεις να δεις NTFS σκληρους στο Mac σου, κανε ενα search στο google γι αυτα που σου εγραψα....Και να μην ξεχνας να βγαζεις τον σκληρο σου με safe remove γιατι αλλιως δεν θα στον δεχεται...

Σωστά αυτά που λες αλλά το macbook του δεν το βλέπει καν οπότε δεν είναι το πρόβλημα εκεί.

καταρχήν σορρυ macbook έγραψα εκ παραδρομής... powerbook G4 είναι. αλλα επειδή λιγουρευομαι το νεο 17'' macbook pro καταλαβαίνετε... λοιπον με το προβλημα κατέληξα ότι τελικά δεν δίνει αρκετη δύναμη η usb, γιατί συνέδεσα και ένα αλλο WD με εξωτερική τροφοδοσία ρευματος, και ήταν και NTFS,και τον είδε μια χαρα. λέω να επικοινωνησω πρωτα με την Infoquest που τουσ φερνει μπας και μου τον αλλαξουν και παρω κανενα αλλο μοντέλο. λέτε αμα πάρω κανεναν με firewire να μπορεί να του δίνει ρεύμα? θ'ελω να αποφύγω την εξωτερική τροφοδοσία για να μην έχω πολλέσ πρίζες

Επισκέπτης

@wiimaniac

ειναι αυτό που βγάζει απο mini usb se ένα usb;;;αν ναι, δοκίμασε να προμηθευτείς καλώδιο απο mini usb σε 2 usb

π.χ.

http://www.amazon.co.uk/LINDY-USB-Cable-Dual-Power/dp/B000FKP7XA

Αν μπορείς να βρεις ένα ακόμα καλώδιο να το δοκιμάσεις πριν προχωρήσεις σε αγορές και τηλεφωνήματα θα ήταν καλά.

Είχα μπερδέψει το καλώδιο του My book με το καλώδιο του passport με τα ίδια φαινόμενα.

Γενικά τα passport έχουν ένα θέμα με τα ρεύματα... Το δικό μου δε δουλεύει με μεγαλύτερο καλώδιο...! Μου έχει τύχει σε μερικά φορητά να μην του φτάνει το ρεύμα από το usb για να δουλέψει. Δοκίμασέ το σε ένα σταθερό και αν δεις οτι είναι ok, τότε ο μόνος τρόπος είναι να πάρεις ένα usb hub που να έχει και μετασχηματιστή. Έτσι θα δουλέψει.

Τελικά στο σέρβις του e-shop μου είπαν ότι δεν παίρνει αρκετο ρεύμα. Τώρα το θέμα είναι άλλο, αν παρω αλλον σκληρό (μου δώσανε πιστωτικο...) π.χ. WD My passport studio που συνδέεται με firewire θα παίρνει περισσότερο ρεύμα?

Παρε εναν τετοιον να ησυχασεις:

http://www.skroutz.gr/s/55824/Lacie-Little-Disk-Design-by-Sam-Hecht-500GB.html

Εχει κ ενσωματωμενο καλωδιο(που κρυβεται μεσα στη θηκη ) για να μην χρειαζεται να κουβαλας καλωδια..

Αν δεν φθανει το ρευμα, εχει κ δευτερη υποδοχη usb για να παρει ρευμα ταυτοχρονα απο 2 usb..

Αν κ το καλυτερο θα ηταν να παρεις καποιον με firewire.

Αυτος που σου ειπα, βγαινει κ με firewire, αλλα δεν τον βλεπω στην Ελλαδα.

http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10978

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...