Προς το περιεχόμενο

Πως φτιάχνω δικιά μου γραμματοσειρά απ το γραφικό μου χαρακτήρα?

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, έχω κρατήσει 2 ημερολόγια το 2004 και 2008 στα κλασικα βιβλία-ατζέντες και λεω να το κανω ακι φέτος αλλα σκέφτηκα να το κρατησω σε εγγραφο Wor γιατι:

• Και αργός είμαι στο γράψιμο
  • Και χάλια γράμματρα προσπαθώντας να γράψω γρήγορα (θα μπορούσα να τα δωσω στον καθενα, αφού ζητημα να καταλαβει το 10% οσων εχω γραψει :mrgreen:)
  • Και 30euro θέλω να δώσω ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΦΗ

Δεν μου αρέσει όμως να ναι ένα ψυχρό απρόσωπο "κομπιουτερικό" κείμενο. Τα χειρόγραφα έχουν μια προσωπική ύφη. Ετσι σκέφτηκα το εξεις:

Τουλάχιστον μπορώ 1) να γράψω χειρογράφος τα γράμματα τις αλφαβήτου να τα σκανάρω και ύστερα απο κατάλληλη επεξεργασία στο Photoshop (το κατέχω αρκετά απο Layers) 2)να δημιουργησω με κάποιο πρόγραμμα μια δικιά μου γραμματοσειρά?

Δημοσ.

Υπάρχει ένα εμπορικό πρόγραμμα που ισχυρίζεται ότι κάνει αυτή τη δουλειά (από σκανάρισμα σε δημιουργία font), το ScanFont, που λειτουργεί ως plugin σε άλλα προγράμματα της ίδιας εταιρείας, τα FontLab Studio και Type Tool.

Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω περισσότερα, απλά πληροφοριακά στο λέω.

Διαφορετικά θα πρέπει να σχεδιάσεις μόνος σου τη γραμματοσειρά ή με το παραπάνω FontLab Studio(με αγορά) ή το FontForge (δωρεάν και μου φάνηκε δύσκολο για μένα που είμαι ανίδεος σχετικά).

Η τελευταία επιλογή είναι και αρκετά χρονοβόρα απ' ό,τι καταλαβαίνω.

Ένα tip που ίσως σε γλιτώσει από λίγο χρόνο και κόπο να μάθεις τα μυστικά της δομής των γραμματοσειρών είναι να πάρεις μια γραμματοσειρά που όλοι έχουμε στους υπολογιστές μας , π.χ. arial, και να αντικαταστήσεις κάθε γράμμα της με το καινούριο που θα σχεδιάσεις, θα αλλάξεις το όνομά της και διάφορες ιδιότητες που περιέχονται σε κάθε αρχείο γραμματοσειράς και θα είσαι έτοιμος.

Καλή επιτυχία σε ό,τι διαλέξεις.

Δημοσ.

Λοιπόν, διάβαζα την προηγούμενη εβδομάδα ένα άρθρο σχετικά με μία ιστοσελίδα, που έπειτα από αίτησή σου, έστελνε μία φόρμα, τη συμπλήρωνες "χειρόγραφα", τη σκάναρες και την έστελνες με email πάλι πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν να σου στείλουν τη "δική" σου γραμματοσειρά με το δικό σου γραφικό χαρακτήρα...

Σου κάνει κάτι τέτοιο?

Η εν λόγω ιστοσελίδα Make Your Own Handwriting Fonts For Free βρίσκεται: http://www.yourfonts.com/

Δημοσ.
Λοιπόν, διάβαζα την προηγούμενη εβδομάδα ένα άρθρο σχετικά με μία ιστοσελίδα, που έπειτα από αίτησή σου, έστελνε μία φόρμα, τη συμπλήρωνες "χειρόγραφα", τη σκάναρες και την έστελνες με email πάλι πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν να σου στείλουν τη "δική" σου γραμματοσειρά με το δικό σου γραφικό χαρακτήρα...

Σου κάνει κάτι τέτοιο?

Η εν λόγω ιστοσελίδα Make Your Own Handwriting Fonts For Free βρίσκεται: http://www.yourfonts.com/

00020118.gif

Καλή και η 1η πρόταση γιατί δεν ξέρω αν μπορουν να μου φτιαξουν πειστά ελληνική γραμματοσειρά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...