Προς το περιεχόμενο

Ποιο είναι/πως λέγεται το Lower των Ιταλικών?

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας , ο πατέρας μου ειναι Ιταλος και επειδή γνωρίζα απο μωρο τη γλώσσα πήγα μια μέρα :o και πηρα το Κρατικο Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας το Β2 συγκεκριμενα που αντιστοιχει στο Lower.

Θα αναγνωρίζεται παντού αυτο το πτυχίο (και σε ΕΕ και σε ΗΠΑ ας πουμε) η πρεπει να παρω απο καποιο Ιταλικό πανεπιστήμιο οπως και στα Aγγλικα( οπως Michigan, Cambridge..)

Ξέρεις κανεις ποια ειναι τα Lowers των Ιταλικών? Εχω ακουσει για ενα Celi 3 ισχυεί?

Δημοσ.

Τα ιταλικά τα μιλάς κανονικά σαν δεύτερη μητρική (ή καλύτερα πατρική) γλώσσα η "σπαστά". Αν τα μιλάς σαν μητρική τότε γιατί να αρκεστείς στο "Lower ?". Τα "Celi" νομίζω φτάνουνε μέχρει "Celi 5".

Δημοσ.

Βασικα εω έληψη σε πολλες λέξεις. Δεν νομίζω να φτανω μεχρι proficiency

όπως φαινεται ομως και στην ευρωγνώση (http://www.eurognosi.com/eurognosi/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=8), ενώ τα πιστοποιητικά των αλλων χωρών είναι ξεκαθαρισμενα απο πλευρα ανανγνωρισης (Στα γαλλικα τα κανει η πρεσβεία της Γαλλιας, στα Ισπανικα υπάρχει μονο 1...)

με τα ιταλικά όμως είναι λίγο μπερδεμενη η κατασταση. Υπαρχουν καποια πανεπισητμια που ναι μελοι του ALTE αλλα έχουν και πτυχιο που αναγνωρίζει το υπουργειο εξωτερικών, υπάρχει επισης και το DIPLOMA που χει μονο 1 επιπεδο και ειναι επισης μελος του ALTE υπαρχει επισης και ειδικο πτυχιο για εμπορικο και επαγγελματικο επίπεδο..

Της πόπης!

Δημοσ.
To diploma αντιστοιχεί στο advanced ουσιαστικά...

Το celi3 είναι το lower.

Proficiency το celi5.

Ακριβώς έτσι είναι. Εάν οι γνώσεις είναι επιπέδου lower καλύτερο να δώσεις το Diploma

Δημοσ.

Κι εγώ κάνω ιταλικά από πέρσυ και τώρα δίνω για το επίπεδο Β2,δηλαδή το Celi 3.To αντίστοιχο advanced είναι το Celi 4 και το proficiency το Celi 5.Αυτά τα πτυχία είναι απ'το Παν/μιο της Perugia κι έχω την εντύπωση πως αναγνωρίζονται διεθνώς.Για το κρατικό δεν ξέρω σίγουρα,αλλά λογικά μιας και είμαστε στην Ε.Ε,φαντάζομαι θα αναγνωρίζεται τουλάχιστον στην Ευρώπη.Μπορείς να ρωτήσεις πάντως στο Ιταλικό Ινστιτούτο.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

το ΚΠΓ αναγνωρίζεται σ'όλη την ΕΕ!Έξω απ'αυτή εξαρτάται...Γιατί δε συνεχίζεις για ΚΠΓ Γ1?είναι ένα πιστοποιητικό υψηλού επιπέδου,προσητό,φθηνό,αξιόπιστο και έγκυρο εντός κι εκτός Ελλάδας!B)

Δημοσ.
το ΚΠΓ αναγνωρίζεται σ'όλη την ΕΕ!Έξω απ'αυτή εξαρτάται...Γιατί δε συνεχίζεις για ΚΠΓ Γ1?είναι ένα πιστοποιητικό υψηλού επιπέδου,προσητό,φθηνό,αξιόπιστο και έγκυρο εντός κι εκτός Ελλάδας!B)

οταν λες φθηνο για τι τιμες μιλαμε ακριβως...?

Δημοσ.
οταν λες φθηνο για τι τιμες μιλαμε ακριβως...?

Tο κρατικό νομίζω είναι γύρω στα 70 ευρώ( τόσο ήταν,αν θυμάμαι καλά φέτος για το επίπεδο Β2),αντιστοίχως για Celi 3 110 ευρώ τα εξέταστρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...