PCharon Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Σωστός ο keysmith. Οι Ρ4 πραγματικά μάλλον ήταν για τα πανηγύρια από επιδόσεις εν συγκρίσει με τους τότε AMD. Θυμάμαι που είχα φτιάξει ένα λογισμικό με απαιτήσεις σε επεξεργαστική δύναμη και το δοκίμαζα σε έναν Turion64@2GHz, μετά το έδωσα σε έναν φίλο μου που είχε [email protected] HT (απάτη το HT) και πήγαινε πολύ χειρότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CODEC Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Επειδή βλέπω πως κάποιοι έχουν πάλι ξεφύγει από το θέμα και δημιουργείται ένας ηλίθιος ΒΛΑΧΟΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ (τουλάχιστον όπως το βλέπω, και μακάρι να κάνω λάθος) , θα πω και γώ την ταπεινή μου άποψη . Πρώτα απ’ όλα να παρακαλάμε όλοι να υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός μεταξύ INTEL και AMD, και μακάρι να μπει και τρίτος και τέταρτος στο παιχνίδι κλπ. Μη ξεχνάτε πως όλοι μας , εκτός από fans της τεχνολογίας , παραμένουμε ΠΕΛΑΤΕΣ αυτών των εταιριών και θα πρέπει να κοιτάμε πάνω απ΄ όλα το συμφέρον μας . Στα πλαίσια ενός τέτοιου σκληρού ανταγωνισμού, είναι απόλυτα φυσιολογικό , ο ένας να προηγείται σε κάποια χρονική στιγμή ,ενώ σε κάποια άλλη να προηγείται ο άλλος. Μη ξεχνάτε πως αυτές οι μάχες γίνονται για το μήλον της έριδος , που είναι η παγκόσμια αγορά, δηλαδή ΕΜΕΙΣ. Το να ψάχνουμε και να βρίσκουμε κάθε φορά μειονεκτήματα το ενός, υποστηρίζοντας φανατικά τον άλλον δε μας βγάζει πουθενά. Πάντα θα υπάρχουν μειονεκτήματα ή προτερήματα σε όλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Πρώτα απ’ όλα να παρακαλάμε όλοι να υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός μεταξύ INTEL και AMD, και μακάρι να μπει και τρίτος και τέταρτος στο παιχνίδι ...............Πάντα θα υπάρχουν μειονεκτήματα ή προτερήματα σε όλους. Πεσ 'τα, +1 Για τα άλλα που είπαν μερικοί: Έχουμε 2009 και μιλάμε για αυτό,το τι ήταν ο Pentium 1 και τι ο Athlion δεν με ενδιαφέρει,επίσης όταν υπήρχε ο υπολογιστής των αντικυθήρων δεν υπήρχε ούτε Intel ούτε AMD Έχω έναν AMDΧ2 στα 2,7 και έναν C2D στα 2,4 και ο AMD με βασανίζει,ειδικά όταν πάω απο τον Intel στον άλλο νομίζω ότι δουλέυω σε αργαλειό. Γνώμη μου,δικιά μου άποψη. Τα ΑΝ είναι της μόδας τελευταία,ΑΝ δεν υπήρχε η AMD τότε η Intel ΘΑ **διεγραμμένο περιεχόμενο** Και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι,ΑΝ δεν υπήρχε η IBM η οποία πρώτη έβγαλε πολυπήρηρνους με την Apple η AMD και η Intel ακόμα ΘΑ ανεβάζαν τις συχνότητες. Αυτά,εκτός θέματος αλλά όλοι πέσατε να μου την πείτε επειδή είπα την αποψη μου,βαριέμαι να το συνεχίσω. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2009 από dimitris2006 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nukem111 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 ναι ναι...έχεις δίκιο....οι τότε pentium4 ήταν πολύ πιο αποτελεσμάτικοί και απιστευτα δροσεροί....Λες και δούλευαν με νερό. Μη λέμε και ότι θέλουμε. Αν δεν ήταν οι ΧΡ, ακόμα wilamette θα είχαμε με τις πεντάκιλες ψύκτρες να ξεκολλούν από το σοκετ... Αν εξαιρέσουμε το οτι πράγματι ήταν ζεστοί (κάτι που δεν είναι απαραίτητα επιζήμιο για κάποιους επεξεργαστές που ηταν φτιαγμένοι με την τοτε τεχνολογία). ¨ηταν πολύ ανταγωνιστικοί και σε γενικές γραμμές τουλάχιστον μεχρι τον ΧΡ2000+ πιο γρήγοροι (παρόλο που δούλευαν σε χαμηλότερες συχνότητες) από τους αντίστοιχους Ρ4. Αθάνατα μηχανήματα παρά τις θερμοκρασίες τους (φίλος μου δουλέυει ακόμα με ΧΡ1500+, ΧΡ1700+, και εγώ εχω ακόμα και δουλέυω ΧΡ2000+,ΧΡ2400+,ΧΡ3000+. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σχόλια fanboyστικα...Μερικοί λες και έχουν μετοχες στην ιντελ. Αντι να βλεπετε το συμφερον σας κολλατε σε μαρκες και αυτο το εκμεταλλευονται οι εταιρειες. Ακόμα και στις εποχες των πρώτων athlon,duron,athlonXP, που ηταν τρομερα ανταγωνιστικοι επεξεργαστες, φθηνοτεροι, και ενίοτε καλύτεροι, η πλειοψηφία σε ιντελ πήγαινε.... Παρόμοια σκέφτονται πολλοί για τις κάρτες γραφικών... Απο προσωπικη εμπειριας μιλησα κι επειδη εχω τεσταρει και δοκιμασει (οχι αποκλειστικα στους υπολογιστες μου) σχεδον ολες τις CPU που υπαρχουν. Ειχα Athlon XP στον εναν Η/Υ και Pentium 4 στον αλλο...Οι διαφορες, αισθητες σε ολους τους τομεις! Δεν κολλαω ουτε σε μαρκες κολλαω στα γεγονοτα και στα Benchmarks.Πειραματιζομαι με ολες τις μαρκες σε ολα τα ειδη hardware...(μην βγαζουμε αυθαιρετα συμπερεσματα για τους συνομιλητες μας ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alchemist` Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Έχω έναν AMDΧ2 στα 2,7 και έναν C2D στα 2,4 και ο AMD με βασανίζει,ειδικά όταν πάω απο τον Intel στον άλλο νομίζω ότι δουλέυω σε αργαλειό. Γνώμη μου,δικιά μου άποψη. Καταρχήν το σύστημα σου δεν απαρτίζεται μόνο από τον επεξεργαστή, ο AMDx2 είναι παλιότερος από τον C2D, το ίδιο λογικά θα ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματος στο οποίο είναι εγκατεστημένος, οπότε λογικό είναι να αποδίδει λιγότερο... Είναι σαν να σου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι το Nokia 3330 είναι χειρότερο από το Iphone... Η προσωπική σου άποψη όπως λες, είναι τελείως υποκειμενική και διαμορφώθηκε με "χαζά" κριτήρια, γ αυτό πέσανε όλοι να σου την πουν... (no offence) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Καταρχήν το σύστημα σου δεν απαρτίζεται μόνο από τον επεξεργαστή, ο AMDx2 είναι παλιότερος από τον C2D, το ίδιο λογικά θα ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματος στο οποίο είναι εγκατεστημένος, οπότε λογικό είναι να αποδίδει λιγότερο... Είναι σαν να σου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι το Nokia 3330 είναι χειρότερο από το Iphone...Η προσωπική σου άποψη όπως λες, είναι τελείως υποκειμενική και διαμορφώθηκε με "χαζά" κριτήρια, γ αυτό πέσανε όλοι να σου την πουν... (no offence) Non,taken. Χάνω κάτι και δεν μου βγαίνει;; AMD Athlon X2 5200+ Dual-Core Processor - 2.70 GHz Date first available at Amazon.co.uk: 31 Oct 2007 Intel E6600 Core2 Duo 2.4GHz Date first available at Amazon.co.uk: 15 Sep 2006 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
automat Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 μην ξεχνάμε και τον super katapliktik 386DX@40 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coreygaylas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 μην ξεχνάμε και τον super katapliktik 386DX@40 XAXAXAXAXAXAXAXAXA το καλυτερο ποστ σε ολο το θρεντ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acid-Burn Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Και τη στιγμή που έκανε release η Intel τους Core2Duo είχε ακόμα νομίζω P4 που κυκλοφορούσαν. Όπως και να έχει συγκρίνεις την καινούρια CPU της Intel με CPU προηγούμενης γενιάς της AMD (είχε αργήσει λίγο η AMD να βγάλει την καινούρια γενιά - άλλο θέμα ότι και που βγήκε έχουν χειρότερες επιδόσεις.) Οι AMD Athlon X2 συγκρίνονται με τους Intel P4 (είτε 9xx είτε 8xx που ήταν και καλά οι πρώτοι διπύρηνοι της Intel, αν δεν κάνω λάθος) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Pentium D λοιπόν και όχι Pentium 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acid-Burn Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Σωστό :p sorry Pentium D ήθελα να γράψω αλλά μπερδεύτηκα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ahristos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) μην ξεχνάμε και τον super katapliktik 386DX@40 Η μεγαλύτερη αναβάθμιση που έκανα ποτέ Από Intel 386DX@16 σε AMD 386DX@40. To Word άνοιγε πιό γρήγορα από το notepad παλιά και όλα ήταν απίστευτα γρήγορα. Μου έχει μείνει τραύμα μάλλον, αφού ο τελευταίος Intel μου ήταν ο 386DX@16 Ναι το καταλάβατε είμαι AMD fanboy. Όταν έφτιαχνα συστήματα γιά άλλους όμως δε μετρούσε ο fanboyσμός. Ακόμα θυμάμαι την εποχή που ο κορυφαίος της AMD Κ6-500 ήταν χειρότερος από τον χειρότερο Celeron της Intel την ίδια εποχή (ήταν φθηνότερος τουλάχιστο). Είχα φτιάξει ένα σύστημα τότε για τη γυναίκα μου με Celeron 466 και την ίδια κάρτα γραφικών (μιά S3 Savage 4) και ο δικός μου Κ6-500 με δυσκολία έφτανε τα 35 FPS (σε 800Χ600 βεβαίως) ενώ εκεινής ξεπερνούσε άνετα τα 45 στο Quake III. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2009 από ahristos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Οι AMD Athlon X2 συγκρίνονται με τους Intel PD (είτε 9xx είτε 8xx που ήταν και καλά οι πρώτοι διπύρηνοι της Intel, αν δεν κάνω λάθος) Ναι αλλά οι Χ2 ήταν 64bit.. (οι Pentium D, 32) Τωρα γιατί η MS δεν εβγαζε τα XP 64 για δυο (2) χρόνια που κυκλοφορούσε ο επεξεργαστής athlon 64, αυτό είναι άλλο θεμα.. Πολλοι λένε απλά γιατι η intel δεν είχε βγαλει 64bit, οπότε την περίμενε... Ξέρετε ότι με suse 64, σε σχέση με suse 32, αυξαναν οι επιδώσεις 40% περίπου με την μία.. Βεβαια και όταν βγήκαν τι έγινε.. εψαχνες drivers και τελικά κάποιον δεν εβρισκες και γύρναγες στα 32. Τωρα θα μου πείς και σημερα είτε πάρεις Core Duo, είτε Core 2 Duo (64bit) τα laptop ΟΛΑ με Vista 32 έρχονται. Προς τι η εξτρα δαπάνη για το core 2 duo??? Ετσι για να λεμε ότι έχουμε 64βιτ επεξεργαστή (που ούτε καθαρός 64 είναι τες πα). Δυστυχώς και 100 πυρινους να βγάλουν εγώ θα είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την MS να φτιάξει τα Windows N, για 100 πυρίνες μετα από 2-3 χρόνια και αν.. Ισχύει αυτό που είπε και ένας φιλος τα Λειτουργικά ΔΕΝ ακολουθούν (αμεσα) τους ρυθμούς των επεξεργαστών (παρα μετά από 2-3 χρόνια).. και έτσι τα οφέλη του μάλλον πάνε χαμένα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acid-Burn Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Συμφωνώ, αλλά δεν ανέφερα τους X2 και τους Pentium D για 64bit ή dual core κτλ. Απλά είπα ότι με αυτόν τον intel συγκρίνεται ο X2 και όχι με τον E6600 core 2 duo. Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι και 100 πυρήνες να έχεις αν δεν χρησιμοποιούνται από το λειτουργικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Τι σκοτωνόσαστε στο βρακί της Intel και της AMD ωρέ παλικάρια? Τη δουλειά μας να κάνουμε... Αν δεν ψάχνεις high end μηχάνημα, όλοι καλοί είναι . Κοιτάς το φθηνότερο κατά τη γνώμη μου, και όχι μόνο τον επεξεργαστή αλλά το συνολικό πακέτο (HDD-RAM-VGA-MOBO). Στους περισσότερους από εμάς νομίζω ότι η CPU δεν είναι ο βασικός παράγοντας χρήσης του υπολογιστή. Το καλύτερο CPU με ένα αργό δίσκο ή λίγη RAM χαντακώνεται. Προτεραιότητα δίνω στα υπόλοιπα υποσυστήματα ενός μηχανήματος και όχι τόσο στην CPU (όχι και Celeron βέβαια, είπαμε CPU όχι καβουρδιστήρι). Στα high end νομίζω ότι έχει το πάνω χέρι η Intel τελευταία. Όταν βγει το γαϊδούρι αυτό της AMD το ξανασυζητάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα