Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 κανα benchmark θα βρουμε? αργά ή γρήγορα θα βγάλει το anandtech...ως γνωστόν τιμάει τους server cpus της AMD και με το δίκιο του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Πρώτη φορά πήρα AMD τώρα,τέτοιο λάθος δεν ξανακάνω είτε βάλει 8 είτε 48 πυρήνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nukem111 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Πρώτη φορά πήρα AMD τώρα,τέτοιο λάθος δεν ξανακάνω είτε βάλει 8 είτε 48 πυρήνες. Κι εγω μια φορα την πατησα, δεν την ξαναπαταω...Υψηλες θερμοκρασιες, χαμηλες επιδοσεις (ο athlion στα 2.4ghz αν θυμαμαι καλα) Που ξερεις ομως λογω ανταγωνισμου, μπορει να κανει καμια καλη κινηση η AMD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Αν εννοείς AthlonXP xx00+, πραγματικά είμαι περίεργος να δω πως θα δικαιολογήσεις και τα 2 σκέλη της πρότασής σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nukem111 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Αν εννοείς AthlonXP xx00+, πραγματικά είμαι περίεργος να δω πως θα δικαιολογήσεις και τα 2 σκέλη της πρότασής σου... Δεν θυμαμαι, αλλα νομιζω οτι αυτος που λες ηταν. Εχουν περασει χρονια! Τι εννοεις πως θα δικαιολογησω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosl Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Πρώτη φορά πήρα AMD τώρα,τέτοιο λάθος δεν ξανακάνω είτε βάλει 8 είτε 48 πυρήνες. Ορίστε???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FarCry Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Πρώτη φορά πήρα AMD τώρα,τέτοιο λάθος δεν ξανακάνω είτε βάλει 8 είτε 48 πυρήνες. μπορει να μη σε παω για τις θρησκευτικες σου αποψεις αλλα εδω σου βγαζω το καπελο μαυρο στην AMD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalakis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Κι εγω μια φορα την πατησα, δεν την ξαναπαταω...Υψηλες θερμοκρασιες, χαμηλες επιδοσεις (ο athlion στα 2.4ghz αν θυμαμαι καλα)Που ξερεις ομως λογω ανταγωνισμου, μπορει να κανει καμια καλη κινηση η AMD ναι ναι...έχεις δίκιο....οι τότε pentium4 ήταν πολύ πιο αποτελεσμάτικοί και απιστευτα δροσεροί....Λες και δούλευαν με νερό. Μη λέμε και ότι θέλουμε. Αν δεν ήταν οι ΧΡ, ακόμα wilamette θα είχαμε με τις πεντάκιλες ψύκτρες να ξεκολλούν από το σοκετ... Αν εξαιρέσουμε το οτι πράγματι ήταν ζεστοί (κάτι που δεν είναι απαραίτητα επιζήμιο για κάποιους επεξεργαστές που ηταν φτιαγμένοι με την τοτε τεχνολογία). ¨ηταν πολύ ανταγωνιστικοί και σε γενικές γραμμές τουλάχιστον μεχρι τον ΧΡ2000+ πιο γρήγοροι (παρόλο που δούλευαν σε χαμηλότερες συχνότητες) από τους αντίστοιχους Ρ4. Αθάνατα μηχανήματα παρά τις θερμοκρασίες τους (φίλος μου δουλέυει ακόμα με ΧΡ1500+, ΧΡ1700+, και εγώ εχω ακόμα και δουλέυω ΧΡ2000+,ΧΡ2400+,ΧΡ3000+. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σχόλια fanboyστικα...Μερικοί λες και έχουν μετοχες στην ιντελ. Αντι να βλεπετε το συμφερον σας κολλατε σε μαρκες και αυτο το εκμεταλλευονται οι εταιρειες. Ακόμα και στις εποχες των πρώτων athlon,duron,athlonXP, που ηταν τρομερα ανταγωνιστικοι επεξεργαστες, φθηνοτεροι, και ενίοτε καλύτεροι, η πλειοψηφία σε ιντελ πήγαινε.... Παρόμοια σκέφτονται πολλοί για τις κάρτες γραφικών... Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2009 από mihalakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) **διεγραμμένο περιεχόμενο** οι AthlonXP ηταν γρηγοροτεροι των αντιστοιχων Pentium 4 και μαλιστα με μικροτερες συχνοτητες λειτουργιας btw αναψτε κανα κερι στην AMD γιατι αν δεν υπηρχε θα αγοραζαμε intel μονο υστερα απο προσκομιση αντιγραφου Ε9:-D Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2009 από dimitris2006 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 δογματα οι πληροφορικοί (και πληροφορικάριοι) δεν ακολουθούμε.. Ενας Intel ή AMD μπορεί να είναι καλός ή κακός να μοντέλο ανεξάρτητα από τον προηγούμενο!! Ο αθλον δεν ηταν χειρότερος από τον επίσεις πολύ ζεστο P4. Γιατί άλλωστε η Intel ΞΑΝΑΓΥΡΗΣΕ στον PIII (ναι ναι στα laptop ονομαζοντας τον Pentium M, ή Centrino αν είχες και άλλες προϋποθέσεις). Διότι ο ΡΙΙΙ όταν μπόρεσαν αν αυξήσουν τον χρονισμό του ΞΕΠΕΡΑΣΕ τον P4 στα ίδια mhz. Επίσεις γιατι ο Ρ4 κολαγε και δημιουργούσε στα λαπτοπ θεματα λογω θερμοκρασία. Αρα δεν θέλω να ακούω οτι η ιντελ τα κατάφερνε παντα με τους επεξεργαστές της και άλλα τέτοια. Ακομα ακούω τον μυθο που μοιαζει αυτόν του 1996 (Texas instrument 486) ότι οι AMD δεν είναι απόλητα συμβατοi και κάτι τέτοια (μπράβω στην προπαγάνδα της ΙΝΤΕΛ) Τες πα επι του θεματος Ενας μπορεί να πεί ότι πυρήνες ανω των 4 επιβαρύνουν τον ΗΥ βασει μοντέλων των σημερινών λειτουργικών. Υπάρχει και η προσομοίωση ξερεται δεν χρειάζεται να εχεις τον επεξεργαστή. Αυτά λέγαν και το 98 βάλεις στα windows 98, Πανω από 64mb μνημης η απόδοση πέφτει. Αυτό βασιζεται στα μοντέλα που δουλευει το καθε λειτουργικό (threat managment, memory allocation, virtual memoey ΚΤΛ) (RTFM tanenbaum). Σωστά μέχρι που βγήκαν τα 2000, και τα XP και άλλαξε ο πυρινας του λειτουργικού και η διαχείρισή μνημης. Αν δεν καταλάβατε τι λέω, βάλτε σε έναν core 2 duo windows 98, τι θα καταλάβεται σε σχέσει με τους δύο πυρηνες?? Τίποτα απολύτως (ως προς το duo) καθώς αυτό το λειτουργικό ΔΕΝ ξερει πως να χρησιμοποιήσει του 2 πυρήνες. Ετσι και με τους 6 σημερα. Χωρις να έχω μελετήσει το θέμα ΙΣΩΣ να μην έχεις όφελος με τα σημερινά λειτουργικά. Ποιος μου λέει όμως ότι με τα windows 8 που θα βγουν σε 4 χρόνια δεν θα πανε πολύ καλύτερα με 6-8-πύρηνους επεξεργαστες?? Απλά ειναι θέμα λειτουργικού και εφαρμογων. Αφήστε τους ειδικούς να το αποφανθούν. Για αυτο μην καταδικάζεται ετσι ευκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δεν θυμαμαι, αλλα νομιζω οτι αυτος που λες ηταν. Εχουν περασει χρονια!Τι εννοεις πως θα δικαιολογησω? από επιδόσεις τότε είτε ήταν Athlon XP είτε Athlon 64 η AMD ήταν καλύτερη από τους αντίστοιχους επεξεργαστές της Intel... για αυτό σου είπαν να δικαιολογήσεις αυτά που λες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Athlon XP & AMD64 ήταν μακράν καλυτεροι του συναγωνισμού. Τι λέμε τώρα. Μπορεί κάποιος να μου πει ποιά ήταν η αντίστοιχη intel cpu όταν ο AMD64 είχε βγει στην αγορά και μέχρι τον ερχομό του Core2; Και πιο λειτουργικο σύστημα υποστήριξε την τεχνολογία με την έκδοσή του επεξεργαστή; Ας μην γράφουμε βλακείες....... Είχα Athlon MP2500 (ναι ναι φορητός επεξεργαστής σε desktop mobo) που δούλευε για χρόνια για 3.25Ghz. Με μια Volcano 7! μόνο. Μήπως συγκρίνετε τεχνολογίες και ταχύτητες βασισμένοι σε 1 λειτουργικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Μπα, συγκρίνουν τεχνολογίες βασισμένοι στο πουθενά και στα ονόματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Με κάλυψαν απόλυτα οι προηγούμενοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alcemist Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 δογματα οι πληροφορικοί (και πληροφορικάριοι) δεν ακολουθούμε.. Ενας Intel ή AMD μπορεί να είναι καλός ή κακός να μοντέλο ανεξάρτητα από τον προηγούμενο!! Ο αθλον δεν ηταν χειρότερος από τον επίσεις πολύ ζεστο P4. Γιατί άλλωστε η Intel ΞΑΝΑΓΥΡΗΣΕ στον PIII (ναι ναι στα laptop ονομαζοντας τον Pentium M, ή Centrino αν είχες και άλλες προϋποθέσεις). Διότι ο ΡΙΙΙ όταν μπόρεσαν αν αυξήσουν τον χρονισμό του ΞΕΠΕΡΑΣΕ τον P4 στα ίδια mhz. Επίσεις γιατι ο Ρ4 κολαγε και δημιουργούσε στα λαπτοπ θεματα λογω θερμοκρασία. Αρα δεν θέλω να ακούω οτι η ιντελ τα κατάφερνε παντα με τους επεξεργαστές της και άλλα τέτοια. Ακομα ακούω τον μυθο που μοιαζει αυτόν του 1996 (Texas instrument 486) ότι οι AMD δεν είναι απόλητα συμβατοi και κάτι τέτοια (μπράβω στην προπαγάνδα της ΙΝΤΕΛ) Τες πα επι του θεματος Ενας μπορεί να πεί ότι πυρήνες ανω των 4 επιβαρύνουν τον ΗΥ βασει μοντέλων των σημερινών λειτουργικών. Υπάρχει και η προσομοίωση ξερεται δεν χρειάζεται να εχεις τον επεξεργαστή. Αυτά λέγαν και το 98 βάλεις στα windows 98, Πανω από 64mb μνημης η απόδοση πέφτει. Αυτό βασιζεται στα μοντέλα που δουλευει το καθε λειτουργικό (threat managment, memory allocation, virtual memoey ΚΤΛ) (RTFM tanenbaum). Σωστά μέχρι που βγήκαν τα 2000, και τα XP και άλλαξε ο πυρινας του λειτουργικού και η διαχείρισή μνημης. Αν δεν καταλάβατε τι λέω, βάλτε σε έναν core 2 duo windows 98, τι θα καταλάβεται σε σχέσει με τους δύο πυρηνες?? Τίποτα απολύτως (ως προς το duo) καθώς αυτό το λειτουργικό ΔΕΝ ξερει πως να χρησιμοποιήσει του 2 πυρήνες. Ετσι και με τους 6 σημερα. Χωρις να έχω μελετήσει το θέμα ΙΣΩΣ να μην έχεις όφελος με τα σημερινά λειτουργικά. Ποιος μου λέει όμως ότι με τα windows 8 που θα βγουν σε 4 χρόνια δεν θα πανε πολύ καλύτερα με 6-8-πύρηνους επεξεργαστες?? Απλά ειναι θέμα λειτουργικού και εφαρμογων. Αφήστε τους ειδικούς να το αποφανθούν. Για αυτο μην καταδικάζεται ετσι ευκολα. Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα. Το σημαντικό δεν είναι οι θερμοκρασίες ούτε ο χρονισμός αλλά η απόδοση στο λειτουργικό που έχεις. Το θέμα όμως γιατί να αγοράσω σήμερα έναν επεξεργαστή τον οποίο θα μπορώ να εκμεταλευτώ σε 4 χρόνια που θα βγουν τα windows 8 αφού έτσι κι αλλιώς κάθε 3 χρόνια αλλάζω επεξεργαστή. Ως γνωστόν το hardware αναπτύσεται γρηγορότερα από τα λειτουργικά ίσως επειδή δεν υπάρχει συναγωνισμός στα λειτουργικά για τους απλούς (και πολλούς) χρήστες. Οπότε ζήτω ο ανταγωνισμός! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα