nikosk22 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 καλησπερα παιδια, εχω βαλει το ubuntu 8.10 σε ενα partition του δισκου μου(στο αλλο εχω windows) κ μολις κανω εγκατασταση τους drivers της καρτας γραφικων μου(ati radeon hd4850) κ κανω εππανεκινηση παει να φορτωσει το λειτουργικο κ μαυριζει η οθονη του pc.Εχω κανει 3 φορες εγκατασταση κ μου συμβαινει παντα το ιδιο!! Παρακαλω οποιος μπορει ας βοηθησει.Ευχαριστω εκ των προτερων ολους!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Πες μας τι κάρτα γραφικών έχεις. Μια λύση είναι να μπεις σε recovery mode θα δεις είναι μια απο τις επιλογές που υπάρχει εκεί που επιλέγεις με ποιο λειτουργικό θα μπουτάρεις. Από εκεί θα σε βγάλει σε μια οθόνη με επιλογές Επέλεξε το fix xserver και πάτα y όταν σου ζητηθεί. Μετά κάνε κανονική εκκίνηση του συστήματος και πες μας τι έγινε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosk22 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Η καρτα μου ειναι η ati radeon 4850 της gigabyte.Εκανα αυτο που ειπες αλλα δεν εγινε τιποτα παλι μαυριζει η οθονη κ κανει εππανεκινηση μετα απο λιγο.Εκανα ελεγχο τις μνημες με το memtest αλλα δεν εβγαλαν κανενα προβλημα.Να σημειωθει οτι μερικες φορες οταν παω να φορτωσω τα windows κανει κ εκει εππανεκινηση αλλα μετα απο 1-2 φορες μπαινει κανονικα κ μετα ολα οκ!Λετε να φταιει κατι αλλο απο hardware κ οχι το λειτουργικο?Αλλα στα windows μπαινει κανονικα ενω στο ubuntu οχι.......... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meredoth Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Οταν λες του drivers τις καρτας ποιος ακριβώς λες? Του opensource redeon, τους opensource ati, τους amd drivers απο το ubuntu repository η τους catalyst απο το site τις amd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosk22 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 εβαλα αυτους απο το site της amd,τους κατεβασα κ ακολουθησα τις οδηγιες που δινει το site κ μολις τους εβαλα κ εκανα εππανακινηση δεν μπαινει στο ubuntu... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Ξαναλεω για 6η φορα αυτο το μηνα... xorg 1.5 (που εχει το ubuntu 8.10) + fglrx (ο driver κλειστου κωδικα απο την ati) = προβλημα! Εχω εισηγηθει και να γινει sticky. ΔΕΝ βαζουμε ubuntu 8.10 αν εχουμε ati. ΔΕΝ δουλευει. @nikosk22 Αν εχεις το χρονο, δες τα διαφορα posts μου πανω σε παρομοια θεματα με ati και ubuntu 8.10. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 με το envyng -t τους περασα και δεν εχω κανενα προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosk22 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 κ τι πρεπει να κανω τωρα???δεν υπαρχει τροπος να βαλω ubuntu 8.10 με την καρτα που εχω κ να μην εχω προβληματα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Αν θες απλα να εχεις compiz, βολευεσαι και με εναν απο τους drivers ανοιχτου κωδικα radeon/radeonhd. Αν ομως θες fglrx, αρα σοβαρη αποδοση σε 3d, πας σε κατι που δεν εχει xorg 1.5 οπως ubuntu 8.04 (αν ο παλιος πυρηνας του σου βλεπει ολο το hardware) ή σε καποια αλλη διανομη. Linux δεν σημαινει κατ' αναγκη ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Από την 4850 υποψιάζομαι 45nm cpu, άρα ubuntu 8.04 γιοκ, αν θυμάμαι καλά. Κατά τη γνώμη μου μείνε με το 8.10 και βάλε τους radeon/radeonhd που προτείνει ο jim_p (αν και δεν ξέρω πως μπαίνουν). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosk22 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Aπο την στιγμη που δεν μπορει να φορτωσει το 8.10 κ βγαζει μαθρη οθονη πρεπει να κανω παλι format κ εγκατασταση το ubuntu?Δεν υπαρχει τροπος να απεγκαταστησω τους drivers που εβαλα απο την ati κ να φορτωσω αυτους που λεει ο jim_p??? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Aπο την στιγμη που δεν μπορει να φορτωσει το 8.10 κ μου βγαζει μαυρη οθονη πρεπει να κανω παλι format κ να εγκαταστησω ξανα το ubuntu??Δεν υπαρχει τροπος να απεγκαταστησω τους drivers της ati που εβαλα απο το site κ να φορτωσω αυτους που λεει ο jim_p???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Για αρχη θα κανεις ενα >dpkg -l | grep fglrx για να σου δειξει τα περι fglrx εγκατεστημενα πακετα. Μετα θα τα βγαλεις ενα ενα με >sudo apt-get autoremove paketo1 paketo2 paketo3 --purge Και τελος θα βαλεις τον radeon/radeonhd >sudo apt-get install xserver-xorg-video-radeon xserver-xorg-video-radeonhd Ολα αυτα απο το rescue mode ή οπως αλλιως το λεει. Οταν τελειωσεις δινεις ενα >sudo reboot να επανεκκινησει. Για να βαλεις την 8,04 πρεπει να σιγουρευτεις οτι δεν εχεις - επεξεργαστη της intel που να ειναι με τεχνολογια 45nm, πχ οι σειρες E5xxx, E7xxx και Ε8xxx. - μητρικη που να εχει το P45 ή το Χ58 chipset. Ενας καλος τροπος ειναι να κανεις ενα >lspci | grep ICH και στα αποτελεσματα να λεει ICH9 το πολυ. - καποια ασυρματη συσκευη πχ της atheros. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Και εγώ που έβαλα Kubuntu 8.04 σε ένα μηχάνημά με E7400 τι θα περιμένω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikosk22 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Σε ευχαριστω παρα πολυ jim_p, δουλεψε μια χαρα οπως ειπες.Εισαι θεος !!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 @iant Δεν ειμαι τοσο σιγουρος για το ποσο αναγκαιος ειναι ενας πυρηνας νεοτερος του 2.6.24 για εναν επεξεργαστη, αλλα για να σου δουλευει κανονικα, τοτε δεν πρεπει να παιζει και μεγαλο ρολο. Για το chipset ομως ειναι αναγκαιος γιατι αλλιως δεν βλεπει σκληρους να προχωρησει την εγκατασταση κλπ. Κατι ακομα που ενισχυει το γεγονος οτι εχει μεγαλυτερη σημασια το chipset απο τον επεξεργαστη, αλλα ειναι ψιλοασχετο με linux. Σε μητρικη με P35 chipset (gigabyte P35-DS3L) εβαλα εναν E7300 και περιμενα με αγωνια να δω πως θα αντιδρασει και τι θα ζητησει. Ουτε "press f1 to continue", ουτε "upgrade bios", ουτε τιποτα. Η μητρικη τον δεχτηκε κανονικοτατα και δεν εκανε το παραμικρο σε κανενα λειτουργικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.