BloodRider Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα παίδες Πείρα έναν ακόμα σκληρό δίσκο και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:Τον τοποθετώ μέσα στο κουτί και μόλις ανοίγω το PC το bios μου βγάζει ένα πρόβλημα που λέει combination is enabled and remove hard disk from sata 2 or sata 3 or sata 4.....βγάζω τον 2ο σκληρό και μπαίνει κανονικά όπως πρώτα στα Windows.Ψάχτηκα λίγο στο bios και απενεργοποίησα αυτό το combination και μόλις κάνω save and exit από το bios και ξανανοίγει μου βγάζει ένα άλλο error τώρα που που λέει να πατήσω ctrl+a και να μπω να κάνω κάτι delete και κάτι τέτοια στο σκληρό.Το Bios είναι American trademarks.Ελπίζω να σας βοήθησα με την περιγραφή. Όσοι γνωρίζεται γύρω από το θέμα περιμένω βοήθεια σας!!!
phanispal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Οι δίσκοι που έχεις είναι και οι 2 sata;
BloodRider Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Οι δίσκοι που έχεις είναι και οι 2 sata; Ναι φίλε μου και οι 2 sata
mangai Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Αν η μητρική είναι η ASRock 775Twins-HDTV,έχεις AMI BIOS(American Megatrends) και όχι American trademarks. (Αν έως τη μέρα που πήρες τον 2 HDD στο ATA Combination Mode είχες επιλογή [Enabled] έβλεπε τον σκληρό σαν primary channel και το CD/DVD σαν secondary channel).Μπορούσες να συνδέσεις HDD Sata μόνο στην υποδοχή SATA1. Στο BIOS(Advanced)-ATA Combination Mode έχεις επιλογή [Disabled];Αν ναι,Ποιό ακριβώς είναι το μήνυμα μετά,ποιό είναι το ''να κάνω κάτι delete''.Στα OnBoard IDE Controller και OnBoard SATA Controller έχεις τις σωστές ρυθμίσεις;(είναι [both] και [Enabled] αντίστοιχα).Στο SATA Class Code τι έχεις βάλει([AHCI] ή [RAID]); Αν το CD/DVD είναι PATA μπες στο IDE Device Configuration και δες αν στο Type έχει [CD/DVD] πιθανό να δουλεύει και με το [Auto].
BloodRider Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Λοιπόν το κάνω disable αυτό το combination και μετά βάζω και τα άλλα 2 από κάτω auto και enable αντίστοιχα και βάζω raid στον τύπο από κάτω και μετά μόλις κάνω αποθήκευση στο bios και κάνει restart το pc φορτώνει κανονικά το Bios και μετά μου βγάζει κάτι σαν "2ο" οπού εκεί είναι οι σκληροί δίσκοι και μου λέει να πατήσω cntl+a για να μπω στο raid settings και μόλις μπαίνω εκεί μου έχει κάτι επιλογές όπως delete raid files and partitions και κάτι τέτοια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.