Toufas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 http://www.beerbrewer.co.uk/beer/beer-colour-how-and-why/ την επομενη φορα πρωτα ψαχνουμε και μετα ρωταμε.
evabb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 αναλογως με το ποσο καβουρδιστουν οι σποροι παιρνει και το αναλογο χρωμα. καπου τα εχω αυτα. επισης αμα εχει χυμο φρουτων μεσα παιρνει το αναλογο χρωμα (κερασι all time classic κατακοκκινη μπυρα) τωρα αμα τους βαζουν και χρωμα τι να σου πω
freedubus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Βοηθητικά: http://babelfish.yahoo.com Λοιπόν εν ολίγοις και μπακαλίστικα, η μπύρα δεν περιέχει χρωστικές ουσίες. Το χρώμα της δημιουργείται απο τη ζύμωση. Διαφορετικές συνθήκες ζύμωσης δίνουν διαφορετικό χρώμα. Αν πουθενά δείς σε μπουκάλι οτι αναγράφεται επιπλέον χρωστική ουσία (καραμελόχρωμα κλπ.) απλά δεν την αγοράζεις, δεν το πίνεις, είναι φόλα. Αν και σε μπύρα σπάνιο να συναντήσεις χρωστική.
Teaser Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 "Το χρώμα μπύρας είναι το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης των με έντονα χρώματα melanoidin και καραμέλας ενώσεων σε λύση. Αυτές οι ενώσεις σχηματίζονται πρώτιστα μέσω Maillard των αντιδράσεων τύπων μεταξύ aldose των ζαχαρών τύπων και των ομάδων αμινοξέος, οι οποίες εμφανίζονται πρώτιστα κατά τη διάρκεια των ακραίων σταδίων θέρμανσης των malting και wort παραγωγής φάσεων του παρασκευάζοντας φουρνίσματος βύνης διαδικασίας δηλ. και wort να βράσουν. Melanoidin οι ενώσεις εξάγονται από τη βύνη κατά τη διάρκεια της πολτοποίησης και τη μορφή κατά τη διάρκεια να βράσουν. Επομένως, το επιθυμητό χρώμα μιας μπύρας μπορεί να επιτευχθεί με τη χρησιμοποίηση των βυνών του ιδιαίτερου χρώματος και να βράσει τους χρόνους της κατάλληλης διάρκειας. Εντούτοις, δεδομένου ότι η συσκευασμένη μπύρα μπορεί να περιέχει τα αμινοξέα και Maillard μειώνοντας ζαχαρών σε λύση οι αντιδράσεις μπορούν ακόμα να εμφανιστούν στο προϊόν, ιδιαίτερα εάν η μπύρα υποβάλλεται στην αποθήκευση υπό τους όρους που ευνοούν αυτήν την αντίδραση, δηλαδή ανυψωμένες θερμοκρασίες, μακροπρόθεσμες περίοδοι ή ένας συνδυασμός και οι δύο. Οι μελέτες έχουν αποδώσει τις αυξήσεις χρώματος κατά τη διάρκεια της γήρανσης σε τέτοιες Maillard αντιδράσεις. Polyphenols στην μπύρα υπόκεινται επίσης στην υποβάθμιση μέσω των αντιδράσεων οξείδωσης που καταλύονται από το φως, το οξυγόνο, τους οξειδωτικούς πράκτορες, και τα βαριά μέταλλα, για να διαμορφώσουν τις σκοτεινότερες χρωματισμένες quinonoid βάσεις που οδηγούν σε μια αύξηση στο χρώμα μπύρας." http://www.beerbrewer.co.uk/beer/beer-colour-how-and-why/ μετάφραση: http://babelfish.yahoo.com/
evabb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Ευα πες μου οτι πίνεις μόνο κρικ ; οχι freedubus. δεν την παω καν την κρικ. προτιμω τις σκουρες και γενικα πιο ψαγμενες
freedubus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 δεν την παω καν την κρικ. Τότε γιατί τη διαφημίζεις; Εκτός αν το έκανες για παράδειγμα εξωτερικής χρωστικής, οπότε πάσο. :Ρ
soturin Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 δεν ξερω αγγλικα. αλλος.. αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχ
evabb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Τότε γιατί τη διαφημίζεις; Εκτός αν το έκανες για παράδειγμα εξωτερικής χρωστικής, οπότε πάσο. :Ρ γι αυτο την εδειξα ακριβως. εσυ που την ξερεις την κρικ;
freedubus Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Κι όμως, κυκλοφορούν κρίκ και υπάρχουν μπυρόφιλοι και στο Ελλάντα. Η ερώτηση "πού το ξέρεις εσύ αυτό..." με νευριάζει τα μάλα. Δείχνει οτι τον υποτιμάς a priori τον άλλο. ;Ρ
evabb Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Κι όμως, κυκλοφορούν κρίκ και υπάρχουν μπυρόφιλοι και στο Ελλάντα. Η ερώτηση "πού το ξέρεις εσύ αυτό..." με νευριάζει τα μάλα. Δείχνει οτι τον υποτιμάς a priori τον άλλο. ;Ρ λολ δεν ηταν στις προθεσεις μου. δεν ηξερα οτι εχει κρικ και στην ελλαδα. που να το φανταστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.