Προς το περιεχόμενο

Μπύρα και χρωστικές ουσίες

Luoner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tη Westvleteren φίλε μου είναι υπερβολικά δύσκολο να τη βρεις ακόμα και στο Βέλγιο. Οι μοναχοί που τη παράγουν, βγάζουν πολύ λιγες κάθε χρονο (δεν το κάνουν για το κέρδος) και πρέπει να κάνεις reservation από νωρίς για να πας στο νοναστήρι να πάρεις. Και φυσικά μπορείς να πάρεις μόνο μια κάσα (πρέπει να δώσεις και πινακίδα του αυτοκινήτου που θα πάει να τις πάρει!)

Είναι καλή δεν μπορώ να πω αλλά ξέρεις και το μάρκετινγκ σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις (μη μαζικής παραγωγής) είναι πολύ δυνατό.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Κriek είναι μια χαρά ελαφρύ ποτάκι όταν δεν έχει όρεξη για κάτι άλλο. Δεν μπορείς κάθε τρεις την ώρα να κατεβάζεις orval και rochefort. Αυτά τα περί τα γκομενίτσες και λοιπά τα ακούω βερεσέ. Πίνω από όλα αναλόγως την περίσταση. Τώρα τελευταία πάντως προτιμώ rochefort και Barbar. δυσκολέυομαι να κρατήσω και τα ονόματα από όλες τις μπύρες που έχω πιει....

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
γτ ρε συ; ποσο κανει ενα μπουκαλι 300-500ml; αν παντως το παρεις αποφαση δοκιμασε καποια μαυρη να τα δεις ολα

Η αγαπημένη μου είναι η Guiness.Έχω δοκιμάσει κι άλλες αλλά κατέληξα σε αυτή.H guiness είναι σχετικά "φθηνή" έχω βρεί κ μια κάβα στη θεσσαλονίκη που είχε τρελές τιμές δε θυμάμαι ακριβώς όμως.Οι τράπιστ έχουν το λιγότερο 4+ € στα 500 ml

Δημοσ.
Είδα να θίγονται οι Τσέχικες και είμαι με το δάχτυλο στο κόκκινο κουμπάκι =ρ

Αλίμονο, μέτριες, μέτριες, λυπάμαι που το λέω. Βέβαια σίγουρα, αν τις πίνεις σε ατμοσφαιρικό σκηνικό, π.χ. μπιραρία της Πράγας με μεθυσμένες τσέχες φοιτήτριες τριγύρω να φωνάζουν, φαντάζουν νέκταρ. Κι εγώ έχω πιεί παγωμένη αμστελ μετά από 4 ώρες σκάψιμο κάτω απ' τον ήλιο σε καύσωνα και μου φάνηκε ευλογία. Αλλά δεν παύει να είναι μια απαράδεκτη μπίρα.

Οι τράπιστ έχουν το λιγότερο 4+ € στα 500 ml

Οχοχο, μακάρι να ήταν 500 τα ml.

330, δυστυχώς.

Δημοσ.

Γενικά νομίζω πως η εκάστοτε καταγωγή είναι για διαφορετικές φάσεις. Πχ ναι, στον ΑΓΚΟΠ στον Κολωνό με το λαχματζούν θέλει βρωμερή Άμστελ, στη μπαραλία θέλει Καρίμπ/Κορόνα με το κωλολεμόνι, αν θες να πιεις μπύρα-απερτιφ με βαρέλι από ζαχαροκάλαμο πας στις Βέλγικες, αν θες μια μπυρίτσα με το τσιγάρο στο καφέμπαρο μια Πίλζνερ Ούρκβελ είναι τζαστ.

Ε και αν θες ΜΠΥΡΑ, προφανώς Βαυαρία ρε μπολσεβίκοι.

Δημοσ.
Ε και αν θες ΜΠΥΡΑ, προφανώς Βαυαρία ρε μπολσεβίκοι.

Πραγματικα, οι βάιτσεν είναι οι μοναδικές μπίρες που μπορώ να πίνω μακροπρόθεσμα, οποιαδήποτε ώρα και σε σχετικές ποσότητες χωρίς πρόβλημα. Πρέπει να φταίει το ραινχαιτσγκεμποτ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, γενικά πολλές λένε πως το τηρούνε, αλλά πολύ αμφιβάλλω.

Όμως γενικά, ακόμα και απλή helles να είναι και όχι weizen, είναι ΜΠΥΡΑ ρε παιδί μου, το νοιώθεις. Δεν είναι κάτι_με_διοξείδιο_και_ωραία_γεύση.

Δημοσ.

Χοχο, πέτυχες την περίπτωση =ρ

Δύο μήνες ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ θα ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα τώρα!

Όπως και να΄χει, γρήγορη επάνοδο εύχομαι =)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...