Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για Dreamweaver.

Indiko_Xoiridio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω να φτιάξω ένα απλό site με τις εξής κατηγορίες στο μενού:

Home - News - About Us - Photos - Contact

Έχω ετοιμάσει το template στο photoshop, αλλά με το dreamweaver δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.

Αυτό που θέλω είναι να μην ξαναφορτώνει σε κάθε σελίδα το template μιας και θα είναι το ίδιο.

Δηλαδή το "News" με το "About Us" θα έχει το ίδιο background και menu και το μόνο που θα αλλάζει είναι το κείμενο που θα έχει στην κάθε σελίδα και καμιά φωτογραφία.

Πως μπορώ να το κάνω αυτό; Υπάρχει πουθενά κάποιο tutorial;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θα «σπάσεις» την ιστοσελίδα σου σε σελίδες και θα τις κάνεις include στο κύριο αρχείο.

Δηλαδή εσύ για να δεις την σελίδα σου θα καλείς το αρχείο index.html και μέσα σε αυτό θα καλείς το menu.html, header.html, footer.html. Όλες οι μορφοποιήσεις της σελίδας θα γίνονται στην κεντρική κι’ έτσι δεν έχεις τον κώδικα σου σένα αρχείο μόνο.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μία ερωτησούλα. (Δεν φτιάχνω καινούριο topic)

Έχω φτιάξει το site μου στο Dreamweaver αλλά θα ήθελα να μην το ανεβάσω από το Dreamweaver αλλά από άλλον ftp. Και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να πάρω από το Dreamweaver το αρχείο του site μαζί με το images?

Δημοσ.
Καλησπέρα.

Θέλω να φτιάξω ένα απλό site με τις εξής κατηγορίες στο μενού:

Home - News - About Us - Photos - Contact

Έχω ετοιμάσει το template στο photoshop, αλλά με το dreamweaver δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.

Αυτό που θέλω είναι να μην ξαναφορτώνει σε κάθε σελίδα το template μιας και θα είναι το ίδιο.

Δηλαδή το "News" με το "About Us" θα έχει το ίδιο background και menu και το μόνο που θα αλλάζει είναι το κείμενο που θα έχει στην κάθε σελίδα και καμιά φωτογραφία.

Πως μπορώ να το κάνω αυτό; Υπάρχει πουθενά κάποιο tutorial;

Ευχαριστώ.

Προγραμματισμό ξέρεις?

Θα «σπάσεις» την ιστοσελίδα σου σε σελίδες και θα τις κάνεις include στο κύριο αρχείο.

Δηλαδή εσύ για να δεις την σελίδα σου θα καλείς το αρχείο index.html και μέσα σε αυτό θα καλείς το menu.html, header.html, footer.html. Όλες οι μορφοποιήσεις της σελίδας θα γίνονται στην κεντρική κι’ έτσι δεν έχεις τον κώδικα σου σένα αρχείο μόνο.

Για να βάλεις Includes πρέπει να γράψεις php άρα η σελίδα που θα καλεί τις άλλες πρέπει να είναι σε .php

Δημοσ.
Για να βάλεις Includes πρέπει να γράψεις php άρα η σελίδα που θα καλεί τις άλλες πρέπει να είναι σε .php

Νομίζω πως ο φίλος chaoz εννοεί να ετοιμάσει τις σελίδες menu.html κτλ

και να τις κολλήσει με frameset (χωρις border) στο Index.html και όταν θα πατάει κάποιος π.χ. στο about θα καλεί μόνο το about.html sto center frame ή όπως αλιώς το ονομάσει! δεν χρειάζεται php(99%)! Πιστευω!!!! :-D

Δημοσ.

Δεν ανοίγω νέο τόπικ αφού υπάρχει αυτό.

Έχω σχεδιάσει ένα site στο dreamweaver. Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως θα ήθελα μα μου πείτε απο πού μπορώ να εισάγω αυτήν την εικόνα που φαίνετε δίπλα στο όνομα. (βλέπε φώτο)

3ce8w2piatt9rze6g9pu_thumb.jpg

Δημοσ.
Δεν ανοίγω νέο τόπικ αφού υπάρχει αυτό.

Έχω σχεδιάσει ένα site στο dreamweaver. Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως θα ήθελα μα μου πείτε απο πού μπορώ να εισάγω αυτήν την εικόνα που φαίνετε δίπλα στο όνομα. (βλέπε φώτο)

3ce8w2piatt9rze6g9pu_thumb.jpg

ριξε μια ματια σε αυτο το site.

Δημοσ.

Για να διευκρινήσουμε κάποια πράγματα, ο φίλος μας δεν θέλει να ξανά φορτώνει το template που είναι το ίδιο αλλά να αλλάζει μόνο το κείμενο.

αυτό γίνεται μόνο με ajax (δεν νομίζω να γίνεται και με άλλον τρόπο)

Δημοσ.
Για να διευκρινήσουμε κάποια πράγματα, ο φίλος μας δεν θέλει να ξανά φορτώνει το template που είναι το ίδιο αλλά να αλλάζει μόνο το κείμενο.

αυτό γίνεται μόνο με ajax (δεν νομίζω να γίνεται και με άλλον τρόπο)

Εγώ συμπέρανα πως ο φίλος δεν ξέρει από προγραμματισμό αλλά δε πειράζει, στο Dreamweaver μπορείς να φτιάξεις την πρότυπη σελίδα σου, να τη σώσει ως template αφήνοντας κάποιες περιοχές editable και στη συνέχεια να ανοίγει καινούριες σελίδες κάνοντας insert το συγκεκριμένο template και αλλάζοντας μόνο την editable area.

Αν κατάλαβα καλά, και αν μιλάμε για κάτι απλό.

Σε μια προχειρότατη αναζήτηση για tutorial template dreamweaver στο youtube βρήκα κάμποσα βιντεάκια πάνω στο θέμα.

Δημοσ.

καταρχάς με frames το ξεχνάς και προσπάθησε με include που είναι απλό.

Απλώς με το include θα ξαναφορτώσει η σελίδα σου αλλά θα έχεις γράψει πολύ λιγότερο κώδικα.

Και στην τελική, εάν δεν μπορείς με Include και ότι σου λέμε γιατί δεν φτιάχνεις την κάθε σελίδα ξεχωριστά και ας επαναλαμβάνεται το menu πάνω??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...