Προς το περιεχόμενο

To raid δεν κάνει rebuild

@_zerocool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχει χαλάσει ένας δίσκος απο raid 0 -1. Εχω αγοράσει έναν δίσκο με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά όμως δεν είναι ίδιο μοντέλο με τους ήδη υπάρχοντες.

Τον εγκατέστησα αλλά δεν κάνει rebuild ενώ ο raid controller τον βλέπει κανονικά. Τί μπορώ να κάνω για να κάνει rebuild;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα, μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος για το RAID που είχες.

είχες 4 δίσκους σε raid 1+0 = raid 10 ?

ή

είχες 2 δίσκους σύνολο χωρισμένους σε ‘partition’s όπου το ένα ήταν 0 και το άλλο 1 ?

(σε αυτή την περίπτωση το 0 δεν επανέρχεται)

Δημοσ.

Δεν νομίζω να σε βοηθήσω και πολύ, αλλά έψαξες στο net για support για τον raid controller σου;

Δεν ξέρω ποιος είναι και τι απαιτήσεις μπορεί να έχει από τους δίσκους -αντικαταστάτες.

Και τι εννοείς ακριβώς δεν κάνει rebuild?

Δεν υπάρχει η επιλογή ή αρνείται να το κάνει όταν το επιλέγεις; Και αν είναι το δεύτερο τι ακριβώς σφάλμα βγάζει;

Δημοσ.

Στο νετ 'έψαξα, δεν υπάρχει κάποια λύση. Όταν λέω δεν κάνει rebuilt εννοώ αυτό, βλέπει τον δίσκο σαν ξεχωριστό δίσκο και μου βγάζει μήνυμα ότι το raid είναι critical αντί να ξεκινήσει να αντιγράφει τα δεδομένα στον καινούργιο δίσκο. Αν πάω στο raid utility δεν μου βγάζει επιλογή για rebuilt, και ούτε από το raid utility πριν μπω στα windows.

Δημοσ.

Οκ, ενα ενα.

Το raid είναι critical? Κάνει boot? Aν όχι, τότε ή δεν έχεις 0+1 ή έχουν σκάσει 2 δίσκοι.

Μετά, υποθέτω ότι τον καινούργιο τον συνέδεσες ακριβώς εκεί που ήταν ο χαλασμένος, έτσι?

Τέλος, ποιόν raid controller εχεις? Αν είναι embedded, ποια motherboard?

Ποιο μοντέλο δίσκου αντικαθιστάς με ποιο?

Δημοσ.

1) Το raid είναι critical

2) Κάνει boot γιατί είχα 0+1

3) Έβαλα τον καινούργιο εκεί που ήταν ο παλιός

3) Ο controller είναι embedded στην μητρική από το sb700 στην μητρική GIGABYTE GA-MA78GM-S2H

4) Είχα WDC WD3200KS-00PFB0 και έβαλα WDC WD3200AAKS-00L9A0

ευχαριστώ :)

Δημοσ.
Δοκίμασες να φορμάρεις τον καινούριο σκληρό πριν κάνεις rebuild?

Ναι το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν κάνει rebuild.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...