Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμφιβαλει κανεις αν αυριο η EA, Ubisoft κλπ αρχισουν να γραφουν τα games τους για Linux (αλλα να παψουν να τα βγαζουν για pc) οτι το λινουξ θα γινει κυριαρχο σε λιγοτερο απο 1 χρονο;

Ναι ρε μαγκα συμφωνουμε!!Αλλα πως θα τα παιξει ο αθωος gamer τα παιχνιδια αν πρεπει να κατσει να διαβασει για να περασει εναν driver?Και συγκεκριμενα driver **διεγραμμένο περιεχόμενο**(Δεν φταιει το linux για αυτο βεβαια...!)

Παιδια αν καπου εχω αδικο ή υπερβαλλω να μου το πειτε...!!

Επεξ/σία από dimitris2006
  • Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ναι ρε μαγκα συμφωνουμε!!Αλλα πως θα τα παιξει ο αθωος gamer τα παιχνιδια αν πρεπει να κατσει να διαβασει για να περασει εναν driver?Και συγκεκριμενα driver **διεγραμμένο περιεχόμενο**?(Δεν φταιει το linux για αυτο βεβαια...!)

Παιδια αν καπου εχω αδικο ή υπερβαλλω να μου το πειτε...!!

και για ποια διανομη θα βγουν, για να αρχισουν να βγαινουν και για linux θα πρεπει να ισυσουν αλλες προυποθεσεις που ανεφερα πριν

Το θετω σαν παραδειγμα για το οτι η κυρια δυναμη ειναι τα games. Προφανως και δεν ειναι εφικτο στην παρουσα κατασταση, αλλα οπως και να το κανουμε, αν γινοταν θα αλλαζε το τοποιο. Σκεφτειτε πχ ενα wii η ενα ps3, με πληκτρολογιο και ποντικι, σκληρο δισκο, και μερικα προγραμματακια, (browser-mailer-dvd player-mp3 player klp), ποιος ο λογος να παρω μετα pc;

Επεξ/σία από dimitris2006
Δημοσ.
Σκεφτειτε πχ ενα wii η ενα ps3, με πληκτρολογιο και ποντικι, σκληρο δισκο, και μερικα προγραμματακια, (browser-mailer-dvd player-mp3 player klp), ποιος ο λογος να παρω μετα pc;

Ναι εσυ..αλλα εγω που ειμαι μουσικος και χρειαζεται να δουλεψω τα προγραμματα μου?Που ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ειναι γραμμενα για windows?

Δημοσ.
οκ.κατεβασε μου ενα *.tgz αρχειo και κανε κλικ να δουμε τι θα γινει.(για *.deb ξερει και η γιαγια μου.)

Ενα ειναι το linux..

Εφοσον τα βρισκω σε .deb δεν υπαρχει θεμα απο εκει και περα νομιζω...

δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα. Και η αρχη θα πρεπει να γινει απο την εκπαιδευση. Δεν ειναι δυνατον να αρχισει ο αλλος να μαθαινει ακομα και τις βασικες αρχες του Linux απο την αρχη. Θα αρχισει ο καθε ενας επαγγελματιας που δεν ξερει καν τι ειναι το forum το Linux και η διανομη να ψαχνεται απο μονος του απο το πουθενα ή επειδη του ειπε καποιος οτι μπορει να εχει δωρεαν λειτουργικο στο pc του? Και μετα ποιος θα παρεχει οποιαδηποτε αμεση υποστηριξη? Εκτος κι αν εχει εμπορικη διαθεση του suse ξερω γω...

Για να υπαρξει διαδοση του Linux πρεπει να υπαρχει κερδοφορα προοπτικη

Το linux δεν ειναι κερδοφορο προιον γιατι ακριβως απο τη βαση του δεν αποσκοπει στα κερδη

Η μονη διαδοση που μπορει να εχει ειναι απο στομα σε στομα και ειναι παρα πολυ δυσκολο να αλλαξουν τα πραγματα και αυτο θελει συγκυριες, πολυ χρημα και προφανως ορεξη και χρονο απο τους ηδη χρηστες υπολογιστων.

Κοιταξε ο απλος λαος λεει οτι <<για να φας ψαρι πρεπει να βρεξεις ποδι>>.

Εαν δεν σε ενδιαφερει να μαθεις κατι δεν εχει παρα να το παρατησεις και να μεινεις σε αυτο που εχεις.Ειπαμε γουστα ειναι αυτα,δεν θα το πουμε 100 φορες!

Εμενα παντος 1 χρονο μου πηρε να μαθω windows ενα χρονο μου πηρε και το linux(και φαντασου οτι δεν ειμαι το παιδι θαυμα!)

Δημοσ.
Δ

Αμφιβαλει κανεις αν αυριο η EA, Ubisoft κλπ αρχισουν να γραφουν τα games τους για Linux (αλλα να παψουν να τα βγαζουν για pc) οτι το λινουξ θα γινει κυριαρχο σε λιγοτερο απο 1 χρονο;

Εδώ καλά καλά δεν βγάζουν για το osx που έχει μεγαλύτερο κοινό, θα βγάλουν για το λίνουξ;

Δημοσ.
παντως για αλλη μια φορα το καναμε windows vs linux vs macox το thread..!!

Δεν αποφεύγεται αυτό όταν ο ίδιος ο τίτλος προβοκατόρικα μιλάει για πόλεμο της MS προς το Linux.

Δημοσ.
Ναι ρε μαγκα συμφωνουμε!!Αλλα πως θα τα παιξει ο αθωος gamer τα παιχνιδια αν πρεπει να κατσει να διαβασει για να περασει εναν driver?Και συγκεκριμενα driver του κ@λου?(Δεν φταιει το linux για αυτο βεβαια...!)

αν γινόταν κάτι τέτοιο (λέμε τωρα), θα έβλεπες την ATI να βγάζει γ@μάτους drivers για Linux και όχι γάμ@τους που έχει τώρα (η διαφορά είναι στον τόνο :-D :-D)

Δημοσ.
αν γινόταν κάτι τέτοιο (λέμε τωρα), θα έβλεπες την ATI να βγάζει γ@μάτους drivers για Linux και όχι γάμ@τους που έχει τώρα (η διαφορά είναι στον τόνο :-D :-D)

Kαι παλι δυσκολο ειναι για τον απλο gamer να τους εγκαταστησει.

Δημοσ.
yum install akmod-fglrx

Ποσο δυσκολο ειναι;

Χαιρω πολυ..Πεστο σε εναν απλο gamer να δουμε τι θα σου πει...

Εφοσον τα βρισκω σε .deb δεν υπαρχει θεμα απο εκει και περα νομιζω...

Ενα χειροπιαστο παραδειγμα...http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=303927

Και σε ρωταω.Γιατι για να περασει καποιος μια καινουργια εκδοση ενος προγραμματος (windows manager στην συγκεκριμενη περιπτωση) πρεπει να αναβαθμισει ολο το λειτουργικο?(ξερω γιατι αλλα αλλιως ρωταω..αν με καταλαβαινεις...)

Δημοσ.
Χαιρω πολυ..Πεστο σε εναν απλο gamer να δουμε τι θα σου πει...

Ενα χειροπιαστο παραδειγμα...http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=303927

Και σε ρωταω.Γιατι για να περασει καποιος μια καινουργια εκδοση ενος προγραμματος (windows manager στην συγκεκριμενη περιπτωση) πρεπει να αναβαθμισει ολο το λειτουργικο?(ξερω γιατι αλλα αλλιως ρωταω..αν με καταλαβαινεις...)

Γιατι εσυ στα xp μπορεις να τρεξεις ιδιο περιβαλλον με εκεινο των vista?Η μπορεις να βαλεις το aero στα xp?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
την ιδια ερωτηση ειχα θεσει και στον nske......

ποσοι θα χρησιμοποιουσαν το linux αν για GUI ειχαν αυτη την @@?

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2411337&postcount=134

"Αυτήν την @@" θα την συγκρίνεις με το περιβάλλον των Windows 1.0/2.0, όχι πιο σύγχρονων εκδόσεων. Σήμερα υπάρχει μόνο ως reference implementation. Ο συγκεκριμένος Windows Manager δεν προσφέρεται για χρήση όμως υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι window managers που δεν έχουν καμία ομοιότητα με το περιβάλλον των Windows και προσφέρουν μοναδικές λειτουργίες και παραμετροποιησιμότητα. Δεν ισχύει πως οποιοδήποτε γραφικό περιβάλλον αξίζει αντιγράφει ιδέες από τα Windows.

Αλλά δεν αποφεύγω την ερώτηση σου, μάλιστα συμφωνώ ότι η απάντηση είναι αυτή που πιστεύεις: πολύ λιγότεροι θα χρησιμοποιούσαν Linux για χρήση Desktop αν δεν υπήρχαν περιβάλλοντα σαν το Gnome και το KDE, τα οποία έχουν δανειστεί αρκετές ιδέες (και καλά έκαναν, οι ιδέες πρέπει να είναι ελεύθερες). Αφενός η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει κάποια πλεονεκτήματα που ενδιαφέρουν τους περισσότερους (είναι intuitive, εύκολη στη χρήση χωρίς να απαιτεί χρόνο για εκμάθηση), αφετέρου οι περισσότεροι θέλουν κάτι που να μοιάζει με αυτό που έχουν συνηθίσει.

Όπως σου ξαναείπα όμως, το πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάτι δεν αποτελεί αντικειμενικό μέτρο για την ποιότητα ή την λειτουργικότητά του. Το ότι για εσένα π.χ. το περιβάλλον του Xmonad μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό δε σημαίνει ότι είναι αντιπαραγωγικό για όλους, το ότι εσένα μπορεί να σ' ενδιαφέρουν τα effects δε σημαίνει ότι ενδιαφέρουν όλους, κ.ο.κ. Αν θέλεις να είσαι σωστός, για να αξιολογήσεις ένα λειτουργικό θα πρέπει να προσδιορίσεις πρώτα με ποια συγκεκριμένα κριτήρια το αξιολογείς και να έχεις υπόψη ότι αυτά δεν αφορούν όλους.

Επεξ/σία από nske

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...