elven Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Και αυτός να μην το ονόμασε ισχύουν όλα τα άλλα(υστεροφημία ενός βλάκα,μη αναγνώριση δουλειάς εθελοντών),τες πα το post μου είναι χιουμοριστικό και ειρωνεύομαι την ύπαρξη ιδεολογίας στα γκομπιουτερς,στις φριτέζες και στις φραπεδιέρες,γιατί αναφέρεται συχνά. Εγώ πάντως θα θυσιάζομαι όσο υπάρχει το όνομα Linux μόνο και μόνο λόγω αντιπάθειας στον άνθρωπο που έχει αυτό το όνομα πχ ούτε το Πρετεντερ-ux ή το Ευαγγελατος Horny Hippo θα έβαζα,είναι θέμα ιδεολογίας πως να το κάνουμε
pournaras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Ναι συμφωνουμε...τρεχω linux εδω και 2 χρονια...ΑΛΛΑ αν αλλαξει τα βασικα στοιχεια του λειτουργικου τοτε συματοτητα με software-hardware ΠΑΠΑΛΑ!!!Δεν γινονται αυτα σε ενα λειτουργικο που χρησιμοποιειται απο το 90% του κοσμου ετσι απλα. ΥΣ Την υπογραφη μου δεν την βλεπει κανεις ΛΟΛ Ο μοναδικος τροπος για να πετυχει μια τετοια κινηση ειναι να βγει ενα λειτουργικο, τελειως νεο, παραλληλα με τα ηδη υπαρχοντα windows ωστε η μεταβαση να γινει σιγα σιγσ, και τα προγραμματα να εχουν το χρονο να ξαναγραφτουν πανω στη νεα πλατφορμα. Γιατι κακα τα ψεμματα, οταν κατεχεις το 80-90% της αγορας, δεν ειναι δυνατον να κανεις πειραματα με κατι τελειως ασυμβατο, μη εχοντας δωσει στους καταναλωτες σου μεταβατικη περιοδο. Εκει που μπορει ανετα να παιξει παιγνιδι η MS ειναι τα games. Καλως η κακως το μεγαλυτερο ποσοστο υπολογιστων ανα τον κοσμο, χρησιμοποιειται για games και ιντερνετ. Οποτε μπορει ανετα, να ξεκινησει ενα νεο OS ριχνοντας πανω ενα καλο browser-mailer, και εχοντας καποιους τρανταχτους τιτλους παιγνιδιων, μπορει να κανει ενα ανετο νεο ξεκινημα, το αφηνει να δουλεψει 2-3 χρονια, παραλληλα γραφονται και νεα games αλλα και οι βασικες αφαρμογες (office πακετο adobe klp), και τοτε μπορει καλιστα να πει οτι κοβει την συνεχιση (οχι την υποστηριξη), των παραθυρων. Ετσι στα στεγνα, σαν συνεχιση των παραθυρων δεν προκειται ποτε να δουμε τρελα αλματα.
tritonas00 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Αρνούμαι να χρησιμοποιήσω λειτουργικό που περιέχει το όνομα Linux,συμβάλοντας στη ματαιοδοξία κάποιου κόπανου(του μέγιστου κόπανου της πληροφορικής για την ακρίβεια) για υστεροφημία και δόξα. Ενός κόπανου που δίνοντας το όνομα του στο project,εκτός απο ότι δείχνει πόσο ψώνιο είναι,αφήνει στην απέξω τους εκατοντάδες μη πω χιλιάδες εθελοντές που τον βοήθησαν να το καταφέρει. Δεν σεβάστηκε κανενός την βοήθεια,τον κόπο,τον εθελοντισμό, αφού έδωσε το όνομα του στο project λες και το κανε μόνος του. Όποιος νομίζει ότι το project το έκανε μόνος του νταξ τι να πω. Mαρεσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΕΣΤΑ!!!!!! LOL!!
million_voices Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) επιτελους ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβει κανεις οτι τα μονοπωλια δεν συμφερουν κανεναν πλην των εταιρειων,ειτε ειναι MS ειτε ειναι Apple ειτε ειναι million_voices inc:-D ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Και αυτός να μην το ονόμασε ισχύουν όλα τα άλλα(υστεροφημία ενός βλάκα,μη αναγνώριση δουλειάς εθελοντών),τες πα το post μου είναι χιουμοριστικό και ειρωνεύομαι την ύπαρξη ιδεολογίας στα γκομπιουτερς,στις φριτέζες και στις φραπεδιέρες,γιατί αναφέρεται συχνά. Εγώ πάντως θα θυσιάζομαι όσο υπάρχει το όνομα Linux μόνο και μόνο λόγω αντιπάθειας στον άνθρωπο που έχει αυτό το όνομα πχ ούτε το Πρετεντερ-ux ή το Ευαγγελατος Horny Hippo θα έβαζα,είναι θέμα ιδεολογίας πως να το κάνουμε ρε συ Elven ασε τις τριπλιτσες και λεγε στα ισια,εισαι ευχαριστημενος με τα Windows? εχεις δοκιμασει τπτ αλλο? αιντε γιατι εχω δουλεψει ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗΣ MS ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ DOS 3.1,ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2009 από million_voices Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
tritonas00 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Ο μοναδικος τροπος για να πετυχει μια τετοια κινηση ειναι να βγει ενα λειτουργικο, τελειως νεο, παραλληλα με τα ηδη υπαρχοντα windows ωστε η μεταβαση να γινει σιγα σιγσ, και τα προγραμματα να εχουν το χρονο να ξαναγραφτουν πανω στη νεα πλατφορμα. Γιατι κακα τα ψεμματα, οταν κατεχεις το 80-90% της αγορας, δεν ειναι δυνατον να κανεις πειραματα με κατι τελειως ασυμβατο, μη εχοντας δωσει στους καταναλωτες σου μεταβατικη περιοδο.Εκει που μπορει ανετα να παιξει παιγνιδι η MS ειναι τα games. Καλως η κακως το μεγαλυτερο ποσοστο υπολογιστων ανα τον κοσμο, χρησιμοποιειται για games και ιντερνετ. Οποτε μπορει ανετα, να ξεκινησει ενα νεο OS ριχνοντας πανω ενα καλο browser-mailer, και εχοντας καποιους τρανταχτους τιτλους παιγνιδιων, μπορει να κανει ενα ανετο νεο ξεκινημα, το αφηνει να δουλεψει 2-3 χρονια, παραλληλα γραφονται και νεα games αλλα και οι βασικες αφαρμογες (office πακετο adobe klp), και τοτε μπορει καλιστα να πει οτι κοβει την συνεχιση (οχι την υποστηριξη), των παραθυρων. Ετσι στα στεγνα, σαν συνεχιση των παραθυρων δεν προκειται ποτε να δουμε τρελα αλματα. Δυστυχως ή ευτυχως ομως...οι συνηθειες δεν αλλαζονται ευκολα..και μιλαω για την πλειοψηφεια των χρηστων..Τι θελει ο τελικος χρηστης?Να κανει τα παντα με δυο κλικ,να περναει εναν driver με δυο κλικ,να εγκαθιστα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προγραμμα με δυο κλικ,να παιζει ΟΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΕΛΕΙ με δυο κλικ και να εχει πληρη υποστηριξη απο software-hardware(αυτο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΙΚΣ!!!Πρεπει να ειναι αυτονοητο!!Ενω στο linux πχ ποσα κλικς πρεπει να κανεις στα forums για να βρεις πως θα δουλεψει ενα απλο hardware...? Με πιανεις? Αυτα εδωσε η microsoft στον κοσμο και επιασε.Τελος.
neovdr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 τα 7 θα ειναι οτι θα επρεπε να ειναι εξαρχης τα Vista τπτ παραπανω,registry,dll κλπες μαλακιες θα συνεχισουν να υπαρχουν βαλε ενα οποιοδηποτε Linuxακι ετσι για να δεις οτι δεν χρειαζεται τα πραγματα να ειναι ετσι,η MS συνεχιζει να εξελισει κατι που ειναι χτισμενο σε λαθος βασεις και δεν ειμαι σιγουρος οτι το κανει για το καλο μου/σου/του/μας Δεν μπορείς να πεις ότι τα Windows είναι χτισμένα σε λάθος βάσεις. Η αρχιτεκτονική μικροπυρήνα (Windows) έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της όπως και η μονολιθική αρχιτεκτονική (Linux)
million_voices Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δυστυχως ή ευτυχως ομως...οι συνηθειες δεν αλλαζονται ευκολα..και μιλαω για την πλειοψηφεια των χρηστων..Τι θελει ο τελικος χρηστης?Να κανει τα παντα με δυο κλικ,να περναει εναν driver με δυο κλικ,να εγκαθιστα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ προγραμμα με δυο κλικ,να παιζει ΟΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΕΛΕΙ με δυο κλικ και να εχει πληρη υποστηριξη απο software-hardware(αυτο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΙΚΣ!!!Πρεπει να ειναι αυτονοητο!!Ενω στο linux πχ ποσα κλικς πρεπει να κανεις στα forums για να βρεις πως θα δουλεψει ενα απλο hardware...?Με πιανεις? Αυτα εδωσε η microsoft στον κοσμο.Τελος. η Microsoft ειτε απο κωλοφαρδια ειτε απο διορατηκοτητα του Bill εφτιαξε λειτουργικο/α για τον IBM PC και αργοτερα και για τους συμβατους κλεβοντας ιδεες απο τους παντες και το μονο που εχει καταφερει εκμεταλευομενη την κωλοφαρδια της και την τεραστια εγκατεστημενη βαση χρηστων και προγραμματων ειναι να παραγει προβληματικα (λιγο η πολυ) προιοντα
j11h Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Ενω στο linux πχ ποσα κλικς πρεπει να κανεις στα forums για να βρεις πως θα δουλεψει ενα απλο hardware...?Με πιανεις? Οχι δεν ειναι πλεον ετσι τα πραματα στο linux.Χρειαζεται να διαβασεις τοσα φορουμ οσα χρειαστηκε να διαβασεις η να ρωτησεις τους κολλητους σου και στα windows τον πρωτο καιρο που πηρες το pc σου. Καθε αρχη και δυσκολη...!!!
tritonas00 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 η Microsoft ειτε απο κωλοφαρδια ειτε απο διορατηκοτητα του Bill εφτιαξε λειτουργικο/α για τον IBM PC και αργοτερα και για τους συμβατους κλεβοντας ιδεες απο τους παντες και το μονο που εχει καταφερει εκμεταλευομενη την κωλοφαρδια της και την τεραστια εγκατεστημενη βαση χρηστων και προγραμματων ειναι να παραγει προβληματικα (λιγο η πολυ) προιοντα Εστω κι ετσι.Το κακο που ειναι ακριβως?
elven Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 επιτελους ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβει κανεις οτι τα μονοπωλια δεν συμφερουν κανεναν πλην των εταιρειων,ειτε ειναι MS ειτε ειναι Apple ειτε ειναι million_voices inc:-D ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** ρε συ Elven ασε τις τριπλιτσες και λεγε στα ισια,εισαι ευχαριστημενος με τα Windows? εχεις δοκιμασει τπτ αλλο? αιντε γιατι εχω δουλεψει ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗΣ MS ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ DOS 3.1,ΜΗΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ποιες τριπλίτσες;Ποτέ δεν κάνω τριπλίτσες,όταν λέω μαλακία το παραδέχομαι,το post ήταν ειρωνικό,φαίνεται κιολας. Είμαι ευχαριστημένος με τα Windows αλλά τα Windows έχουν ατέλειες και τα κράζω. Είμαι ευχαριστημένος με το OSX αλλά έχει ατέλειες και το κράζω. ΔΕΝ έμεινα ευχαριστημένος με το Linux και δεν το χρησιμοποιώ και το κράζω. Ως τώρα γνώμη για το FreeBSD δεν έχω,δεν το έχω πολύ καιρό. Εγώ βλέπω θετικά και αρνητικά σε όλα τα Λειτουργικά,μερικοί φοράνε παρωπίδες και βλέπουν τα πάντα σαν θετικά στο ένα και τα πάντα αρνητικά στο άλλο,και απο τις δύο μεριές. Σε κάλυψα; Περνάω το test για να εκφέρω γνώμη ή πρέπει να δουλέψω και το Solaris; Η ύπαρξη ιδεολογίας σε ηλεκτρικές συσκευές είναι προνόμιο άλλων όχι δικό μου,ξεκαθαρίστε τα πρώτα κι εμείς εδώ είμαστε
tritonas00 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Οχι δεν ειναι πλεον ετσι τα πραματα στο linux.Χρειαζεται να διαβασεις τοσα φορουμ οσα χρειαστηκε να διαβασεις η να ρωτησεις τους κολλητους σου και στα windows τον πρωτο καιρο που πηρες το pc σου. πιστεψε με πολυ πιο λιγα χρειαζεται να διαβασεις για τα windows.Γιατι πχ...ενα προγραμμα οτι να ειναι αυτο στα windows το εγκαθιστας με εναν και μονο τροπο(στην πλειοψηφεια)Στο linux ξερεις ποσους τροπους πρεπει να ξερεις για να κανεις ενα setup που δεν ειναι στα repositories της διανομης σου?Και αντε να κατσει ο αλλος που τα θελει ολα ετοιμα να μαθει κονσολα.....
j11h Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Είμαι ευχαριστημένος με τα Windows αλλά τα Windows έχουν ατέλειες και τα κράζω. Είμαι ευχαριστημένος με το OSX αλλά έχει ατέλειες και το κράζω. ΔΕΝ έμεινα ευχαριστημένος με το Linux και δεν το χρησιμοποιώ και το κράζω. Ως τώρα γνώμη για το FreeBSD δεν έχω,δεν το έχω πολύ καιρό. Γουστα ειναι αυτα και ετσι πρεπει να ειναι! Αφου δοκιμασει κανεις αρκετα μετα απο λιγο μπορει να διαλεξει αυτο που του ταιριαζει και του αρεσει.Απλα εμενα μου την δινουν αρκετοι που δεν εχουν δοκιμασει αλλο λειτουργικο πλην αυτο των windows και λενε οτι ναναι για τα αλλα λειτουργικα! ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** πιστεψε με πολυ πιο λιγα χρειαζεται να διαβασεις για τα windows.Γιατι πχ...ενα προγραμμα οτι να ειναι αυτο στα windows το εγκαθιστας με εναν και μονο τροπο(στην πλειοψηφεια)Στο linux ξερεις ποσους τροπους πρεπει να ξερεις για να κανεις ενα setup που δεν ειναι στα repositories της διανομης σου?Και αντε να κατσει ο αλλος που τα θελει ολα ετοιμα να μαθει κονσολα..... Εξαρταται τι Linux εχεις.Με ubuntu παντος ειναι πολυ ευκολα τα πραγματα ακομη και για προγραμματα που δεν υπαρχουν μεσα στα repositories. Πας στο site του προγραμματος κατεβαζεις το αρχειο,κλικ στο install package και εισαι ετοιμος!
tritonas00 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Εξαρταται τι Linux εχεις.Με ubuntu παντος ειναι πολυ ευκολα τα πραγματα ακομη και για προγραμματα που δεν υπαρχουν μεσα στα repositories. Πας στο site του προγραμματος κατεβαζεις το αρχειο,κλικ στο install package και εισαι ετοιμος! οκ.κατεβασε μου ενα *.tgz αρχειo και κανε κλικ να δουμε τι θα γινει.(για *.deb ξερει και η γιαγια μου.) Ενα ειναι το linux..
pournaras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 η Microsoft ειτε απο κωλοφαρδια ειτε απο διορατηκοτητα του Bill εφτιαξε λειτουργικο/α για τον IBM PC και αργοτερα και για τους συμβατους κλεβοντας ιδεες απο τους παντες και το μονο που εχει καταφερει εκμεταλευομενη την κωλοφαρδια της και την τεραστια εγκατεστημενη βαση χρηστων και προγραμματων ειναι να παραγει προβληματικα (λιγο η πολυ) προιοντα Δεν πιστευω στην κωλοφαρδια, τουλαχιστον σε αυτο το θεμα, και επειδη επιμενω αρκετα στο θεμα των games, οτι αυτα ειναι που ανεβαζουν η κατεβαζουν ενα λειτουργικο, αν δουμε λιγο την ιστορια και οσοι θυμουνται, θα δουνε οτι ο Βασιλακης εκει που εκανε το τεραστιο αλμα, ηταν οταν καταφερε τις πιο μεγαλες εταιριες διανομης παιγνιδιων, οχι μονο να γραψουν και να διανειμουν πλεον games για το pc αλλα να φυγουν τελειως απο αλλα συστηματα, οπως την κυριαρχη τοτε Amiga. Οταν λοιπον τα games επαψαν να γραφονται για την Amiga, αυτη καταστραφηκε σε λιγοτερο απο 2 χρονια, και παραλληλα ο Βασιλακης ανεβαινε με τεραστιους ρυθμους. Αμφιβαλει κανεις αν αυριο η EA, Ubisoft κλπ αρχισουν να γραφουν τα games τους για Linux (αλλα να παψουν να τα βγαζουν για pc) οτι το λινουξ θα γινει κυριαρχο σε λιγοτερο απο 1 χρονο;
disqualified Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Οχι δεν ειναι πλεον ετσι τα πραματα στο linux.Χρειαζεται να διαβασεις τοσα φορουμ οσα χρειαστηκε να διαβασεις η να ρωτησεις τους κολλητους σου και στα windows τον πρωτο καιρο που πηρες το pc σου. Καθε αρχη και δυσκολη...!!! δεν ειναι τοσο ευκολα τα πραγματα. Και η αρχη θα πρεπει να γινει απο την εκπαιδευση. Δεν ειναι δυνατον να αρχισει ο αλλος να μαθαινει ακομα και τις βασικες αρχες του Linux απο την αρχη. Θα αρχισει ο καθε ενας επαγγελματιας που δεν ξερει καν τι ειναι το forum το Linux και η διανομη να ψαχνεται απο μονος του απο το πουθενα ή επειδη του ειπε καποιος οτι μπορει να εχει δωρεαν λειτουργικο στο pc του? Και μετα ποιος θα παρεχει οποιαδηποτε αμεση υποστηριξη? Εκτος κι αν εχει εμπορικη διαθεση του suse ξερω γω... Για να υπαρξει διαδοση του Linux πρεπει να υπαρχει κερδοφορα προοπτικη Το linux δεν ειναι κερδοφορο προιον γιατι ακριβως απο τη βαση του δεν αποσκοπει στα κερδη Η μονη διαδοση που μπορει να εχει ειναι απο στομα σε στομα και ειναι παρα πολυ δυσκολο να αλλαξουν τα πραγματα και αυτο θελει συγκυριες, πολυ χρημα και προφανως ορεξη και χρονο απο τους ηδη χρηστες υπολογιστων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα