tritonas00 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Ποια ειναι τα 2 αναντικατάστατα προγράμματα ειδικά για GNOME των οποίων οι λειτουργίες αντιγράφηκαν απο το MacOS? Σου θιξανε τον window manager???αχαχαχαχαχ ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** ημουνα νιος και γερασα Θυμήσου λογια μου...ΛΟΛ!! Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2009 από tritonas00 Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
elven Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Ποια ειναι τα 2 αναντικατάστατα προγράμματα ειδικά για GNOME των οποίων οι λειτουργίες αντιγράφηκαν απο το MacOS? Το Compiz:Λειτουργίες expose,spaces. Μάλιστα το να πιάσεις ένα παράθυρο και να το σύρεις ενώ είσαι σε λειτουργία spaces(δεν θυμάμαι πως λέγεται στο compiz)προστέθηκε πολύ μετά σαφώς αντεγραμένο απο το OSX. Το AWN,Cairo Dock ή οποιοδήποτε dock:MacOS Dock. Πιστεύω ότι είναι 2 απο τα πιο δημοφιλή μη πω τα 2 δημοφιλέστερα προγράμματα για χρήστες GNOME. Αν μου πεις ότι με τα δύο παραπάνω(feautures του compiz-dock) δεν βελτιώνεις το usability τότε θα πάρω πίσω αυτό Αν δεν υπήρχαν Apple,Microsoft αμφιβάλω αν το Linux είχε το GUI και την ευκολία που έχει σήμερα,αναγκάστηκε γιατί είδε ότι αυτό πουλάει-θέλει ο κόσμος(η μάζα όχι όλοι) Φίλε million_voices ναι σε νοιώθω,δεν διαφωνώ κάπου,μάλιστα αυτό με το πατεντάρισμα του GUI το ανέφερα κι εγώ,αν θες δες το post μου. Αλλά να βλέπουμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι και φυσικά να μην κυνηγάμε φαντάσματα. Ορισμένα πράγματα πρέπει να τα παραδεχόμαστε. Ας δούμε τα release dates ΟΛΩΝ αυτών που είπα να δούμε ποιος αντέγραψε απο ποιον.
Αδμιν Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Σου θιξανε το λειτουργικο???αχαχαχαχαχ To GNOME δεν ειναι λειτουργικο συστημα Παντως ειναι λειτουργικο με την εννοια του οτι λειτουργει σε αντιθεση με το KDE -και οτι μοιαζει με KDE. Αυτα που ρωτω ειναι απλο. Τι αναντικαταστατο εχει το GNOME και ειναι και αντιγραμμενο απο το OSX?
gtroza Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Ορισμένα πράγματα πρέπει να τα παραδεχόμαστε.Ας δούμε τα release dates ΟΛΩΝ αυτών που είπα να δούμε ποιος αντέγραψε απο ποιον. γι αυτό και η microsoft άρχισε να ασχολείται σοβαρά και "φιλικά" με το θέμα free-open ! .
Αδμιν Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Το Compiz:Λειτουργίες expose,spaces.Μάλιστα το να πιάσεις ένα παράθυρο και να το σύρεις ενώ είσαι σε λειτουργία spaces(δεν θυμάμαι πως λέγεται στο compiz)προστέθηκε πολύ μετά σαφώς αντεγραμένο απο το OSX. Το AWN,Cairo Dock ή οποιοδήποτε dock:MacOS Dock. Τα 2 πιο αθλια πραγματα που υπηρξαν ποτε, και το εχω πει απο παλια, δεν το λεω τωρα. Και δεν ειναι μερη του GNOME. Τριτες εφαρμογες ειναι. Ο WM/Decorator του GNOME ειναι ο Metacity και απο default δεν υπαρχει dock αλλα panel. Εξακολουθω να μη καταλαβαινω γιατι ειναι αναντικατάστατα...
firewalker Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Το αρχικό σύστημα Χ με παράθυρα δόθηκε στο κοινό το 1984 σαν ο διάδοχος του συστήματος W που είχε εισαχθεί στο UNIX το 1983. Τα Windows 1.0 κυκλοφόρησαν το 1985. Τα Windows κατάφεραν να πάνε καλά με την έκδοση 3 που κυκλοφόρησε το 1990 ενώ ήδη για τέσσερα χρόνια το X windows είχε περάσει στο στάδιο Χ11 που χρησιμοποιείται και σήμερα. Έτσι το Linux δε δημιούργησε γραφικό περιβάλλον (GUI – Graphical User Interface) για να αντιγράψει τα Windows. Απλώς χρησιμοποίησε το GUI που υπήρχε πριν τα Windows. Το PowerShell η MS που το βρήκε; Θεία έμπνευση; Βασικά για μαλακίες μιλάμε τόση ώρα. Ποιος την έχει μεγαλύτερη. Αλλά αφού υπάρχει χρόνος για πέταμα σήμερα...
elven Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Τα 2 πιο αθλια πραγματα που υπηρξαν ποτε, και το εχω πει απο παλια, δεν το λεω τωρα.Και δεν ειναι μερη του GNOME. Τριτες εφαρμογες ειναι. Ο WM/Decorator του GNOME ειναι ο Metacity και απο default δεν υπαρχει dock αλλα panel. Εξακολουθω να μη καταλαβαινω γιατι ειναι αναντικατάστατα... Είπα κάτι αντίθετο; Ανέφερα προγράμματα οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αναφέρεις πέρα απο τη δημιουργία εντυπώσεων. Είναι αναντικατάστατα για τους switchers και για τους αρχάριους χρήστες,αυτούς δηλαδή που φτάσαν το Linux στο ποσοστό που είναι τώρα. Το Compiz πιστευω ότι απο τις 50 λειτουργίες που έχει οι 40 είναι άχρηστες αλλά οι δύο που προανέφερα βελτιώνουν την χρηστικότητα. Τι δεν καταλαβαίνεις; firewalker δεν μίλησα γενικά για το X αλλά για το KDE. Βασικά ναι μαλακίες συζητάμε αλλά εγώ εκροσωπώ 2 εταιρίες Οπότε και για X αν θες να δούμε τον πρωτοπόρο θα μιλήσω για Apple
Αδμιν Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Η λεξη που χρησημοποιεις ειναι λαθος. Τιποτα δεν ειναι αναντικαταστατο στον Ανοικτο Κωδικα.
elven Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Η λεξη που χρησημοποιεις ειναι λαθος. Τιποτα δεν ειναι αναντικαταστατο στον Ανοικτο Κωδικα. ΟΚ,δύο απο τα δημοφιλέστερα προγράμματα για GNOME έχουν αντιγράψει λειτουργίες απο την Apple και Ολόκληρο το DE KDE είναι αντιγραφή των Windows. Μόνο απο τα παραπάνω φαίνεται πόσο βοήθησαν στην εξέλιξη του Linux οι δύο εταιρίες,το σίγουρο είναι ότι το Linux δεν θα ήταν ούτε τόσο φιλικό ούτε τόσο χρηστικό αν δεν υπήρχαν Apple-Microsoft. Αυτά,βαρέθηκα τη "διαμάχη",πάω να δω τσόντα στο ΣΚΑΙ Τώρα είναι καλύτερα πιστεύω
FarCry Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 UK government backs open source http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/7910110.stm είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα μείνει με τις... πατέντες στο χέρι δεν υπάρχει πρόβλημα farcry μπορείς να χαίρεσαι κατακλυσμός του Δευκαλύωνα προβλέπεται . μπα μπα τι βλεπω εχουμε και αρχαιολατρες.... Το αρχικό σύστημα Χ με παράθυρα δόθηκε στο κοινό το 1984 σαν ο διάδοχος του συστήματος W που είχε εισαχθεί στο UNIX το 1983. Τα Windows 1.0 κυκλοφόρησαν το 1985. Τα Windows κατάφεραν να πάνε καλά με την έκδοση 3 που κυκλοφόρησε το 1990 ενώ ήδη για τέσσερα χρόνια το X windows είχε περάσει στο στάδιο Χ11 που χρησιμοποιείται και σήμερα. Έτσι το Linux δε δημιούργησε γραφικό περιβάλλον (GUI – Graphical User Interface) για να αντιγράψει τα Windows. Απλώς χρησιμοποίησε το GUI που υπήρχε πριν τα Windows. την ιδια ερωτηση ειχα θεσει και στον nske...... ποσοι θα χρησιμοποιουσαν το linux αν για GUI ειχαν αυτη την @@? http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2411337&postcount=134
j11h Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Ρε παιδια τι καθεστε και χαλιεστε και τα σκαλιζετε ετσι τα πραματα.Η αληθεια ειναι οτι η αντιγραφη παει συννεφο απο ολες τις πλευρες.Ουτε το linux ειναι το πιο αθωο λειτουργικο αλλο ουτε και η microsoft και apple ηταν και ειναι αγιες!Ολοι λειτουργουν με στοχο το κερδος τους! Παντος γνωμη μου ειναι οτι λειτουργικο φιλικο και χρηστικο ως γενικη ενοια δεν υπαρχει,ειναι αναλογα στον χρηστη.Αλλος γουσταρει να ειχει μια μπαρα ισα ισα να ανοιγει τα προγραμματα του,αλλος γουσταρει να δουλευει μονο κονσολα ενω αλλος θελει να εχει επανω στο desktop χιλιες μπαρες,sidebar,screenlets και της παναγιας τα ματια με χιλιες συντομευσεις που να μοιαζει στο τελος καρναβαλι. Tι να κανουμε γουστα ειναι αυτα!!! Τωρα το τι γινεται στο τελος με τις πατεντες απο την μια δεν μου αρεσει η σταση που κραταει η microsoft απο την αλλη γενικοτερα δεν μου καιγεται καρφι...Λεφτα απο την τσεπη μου να βγαινουν οσο τον δυνατον πιο λιγα και απο εκει και περα ας πανε ολες οι εταιριες να κοψουν το κεφαλι τους με τις πανταντες τους!
firewalker Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν την σημερινή @@. Δεν έχει αλλάξει. Απλώς τα Windows την αντέγραψαν και την άλλαξαν όπως τους βόλευε.
gtroza Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 μπα μπα τι βλεπω εχουμε και αρχαιολατρες.... λόγω καταγωγής Tι να κανουμε γουστα ειναι αυτα!!! .
andreasds Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δεν νομίζω να γίνει κάτι συνταρακτικό με την microsoft η οποία έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα