mkrokod Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Καλημέρα παιδία, ενδιαφέρομαι για μία εφαρμογή διαχείρησης βάσης δεδομένων (υποθέτω Access, έστω και Excel), που να παρακολουθεί ωράρια εργασίας και να τρέχει κάποια report του τύπου πόσες ωρές εργάστηκε ο τάδε από τότε μέχρι τότε καθώς να μπορεί να μου φέρει και κάποια πεδία του αφορούν τον εργαζόμενο (π.χ. αρ. ταυτότητας, ηλικία κ.λ.π.) Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω κάτι τέτοιο και να μπορώ να το παραμετροποιήσω μόνος μου???
gourounii Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 http://www.mysql.com δωρεαν βαση δεδομενων, που μπορει να τρεξει απο τον προσωπικο σου υπολογιστη και μπορεις να την παραμετροποιησεις μονος σου. εχει πολυ καλο tutorial...
alex2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Χμμ ο αρχικός poster δεν φαίνεται να ξέρει τι είναι σύστημα διαχείρησης ΒΔ, και είμαι σίγουρος πως θα τρομοκρατηθεί όταν εγκαταστήσει την MySql και καταλάβει πως το μόνο που παρέχεται είναι μία κονσόλα μέσω της οποίας χτυπάει sql εντολές. Από ότι κατάλαβα ψάχνεις για κάτι πιο απλό. Αυτό που εμένα με κολλάει είναι : "να παρακολουθεί ωράρια εργασίας". Πως ακριβώς θέλεις να το κάνει αυτό?
Praetorianos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Από ότι κατάλαβα ψάχνεις για κάτι πιο απλό. Αυτό που εμένα με κολλάει είναι : "να παρακολουθεί ωράρια εργασίας". Πως ακριβώς θέλεις να το κάνει αυτό? Φαντάζομαι εννοεί κάθε μέρα να περνάει τις ώρες και στο τέλος να μπορεί να του βγάλει συνολικά πόσες ώρες δούλεψε αυτός. Αυτό που ζητάς είναι πολύ απλό και μπορεί να γίνει ακόμα στο excel. Αν ζητάς κάτι πιο "εξειδικευμένο" δοκίμασε και access εκτός αν δεν σου κάνει ούτε αυτή, οπότε θέλεις mysql. Ανέφερε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θέλεις να κάνει η βάση δεδομένων.
mkrokod Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Φαντάζομαι εννοεί κάθε μέρα να περνάει τις ώρες και στο τέλος να μπορεί να του βγάλει συνολικά πόσες ώρες δούλεψε αυτός. Αυτό που ζητάς είναι πολύ απλό και μπορεί να γίνει ακόμα στο excel. Αν ζητάς κάτι πιο "εξειδικευμένο" δοκίμασε και access εκτός αν δεν σου κάνει ούτε αυτή, οπότε θέλεις mysql. Ανέφερε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θέλεις να κάνει η βάση δεδομένων. Ακριβώς αυτό θέλω!!! Να καταχωρεί ο χρήστης στο τέλος κάθε μέρας τις ώρες εργασίας και να μπορώ να τρέχω κάποια κριτήρια - query πάνω σε αυτά... δηλ. από τότε μέχρι τότε πόσες ώρες εργάστηκε και ποιες??? καθώς να υπάρχει και δυνατότητα με ένα - δύο κλικ να βλέπω και το profile του εργαζόμενου... Δεν θέλω κάτι σύνθετο...
Praetorianos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό που λες γίνεται και στο excel. Βάζεις σε ένα worksheet τα προφίλ των εργαζομένων, σε άλλο worksheet τις ώρες που δούλεψε ο καθένας και τις ημερομηνίες και μετά με τη χρήση σύνθετων κριτηρίων μπορείς να βγάζεις αποτελέσματα, σύνολα και ότι άλλο χρειαστείς, πολύ εύκολο στο χειρισμό. Αυτό για γρήγορα αποτελέσματα και αν θες κάτι για σένα. Αν θέλεις μια πιο καλη-επίσημη εμφάνιση μπορείς να φτιάξεις μια βάση δεδομένων στην access με συνδεόμενους πίνακες και διάφορα καθορισμένα queries οπότε πάλι να σου βγάζει σύνολα που θέλεις σε καθορισμένες ημερομηνίες και πλήρη προφίλ.
alex2005 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Ναι σε αυτήν την περίπτωση και εγώ θα πρότινα access με μερικά έτοιμα queries που να κάνουν την δουλειά που θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.