Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα defrag σε RAID 1


vouhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Πρόκειται για ένα Ρ4 Intel με 2 ST3160811AS 150GB σε RAID 1 μέσω Intel Matrix Storage και XP Home GR που υποστηρίζει μετεωρολογικό σταθμό και είναι online συνεχώς για να ανεβάζει αρχεία στη σελίδα. Εδώ και 2 μέρες πάγωσε ο explorer 2 φορές με μόνη λύση τη σκληρή επανεκκίνηση. Επίσης το μόνο αξιοσημείωτο είναι τα advertisement windows που έχω εδώ κι ένα διάστημα και κατέβασα το no-add που όντως τα έκλεινε. Κατά τα άλλα τα μόνα προγράμματα που τρέχουν αφορούν το σταθμό. Ετσι είπα να κάνω defrag το οποίο δε ξεκινά βγάζοντας μύνημα "Η ανασυγκρότηση δε μπορει να ξεκινήσει" Πέρασμα σε έλεγχο δίσκων αλλά και εδώ το ίδιο πρόβλημα. Για λίγες επανεκκινήσεις το pc ψιλοκόλλησε, αργούσε αλλά τελικά ήρθε στα συγκαλά του. Στο Intel Matrix Storage Console όλα δείχναν μια χαρά όπως και στις αναφορές των win XP. Τρέξιμο του norton 360 και βλέπω στο disk optimizer να μην έχει πρόσβαση "drive c: unavailable". Τα υπόλοιπα τα έτρεξε κανονικά. Πέταμα το no-add και εγκατάσταση το Ashampoo Winoptimizer 5.10 και τρέξιμο defrag 2. Το έτρεξε χωρίς πρόβλημα. Επίσης και τα υπόλοιπα του Ashampoo. Το pc έστρωσε αλλά συνεχίζω να αμφιβάλλω και επειδή υποστηρίζει το σταθμό πρέπει να είναι οκ.

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Άγγελος Βιδάλης

Θεσσαλονίκη

http://weather.vouhead.gr

Δημοσ.

Αν εχεις Ρ4 και οι drivers που εχεις εγκατεστημενους στο pc ειναι απο τα cd οταν το ειχες αγορασει, τοτε μαλλον εχεις παλια εκδοση του matrix storage. Θα σου προτεινα να κανεις ενα update του matrix storage. Μπορεις να κατεβασεις την καινουρια εκδοση απο το site της intel αν ξερεις τι chipset φοραει η μητρικη σου. Επισης οπως βλεπω οι σκληροι σου ειναι seagate, οποτε μπορεις να κατεβασεις τα Seatools απο το site της seagate και να κανεις ενα διαγνωστικο ελεγχο των σκληρων σου. Τα seatools ειναι ενα bootable iso οποτε τα γραφεις σε ενα cd και ξεκινας τον υπολογιστη σου απο αυτο και κανεις τα test

Δημοσ.

Zerotronic, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Έκανα το long test της Seagate και οι δίσκοι είναι οκ. Επίσης εγκατέστησα και το νέο matrix storage. Δε ξέρω αν αυτό κάνει εγκατάσταση νέους driver ή αν αυτό πρέπει να γίνει ξεχωριστά ή αν δε χρειάζεται :-) Δίνει software για δισκέτα που το εγκαθιστάς στο F6. Μάλλον το καλύτερο θα ήταν να ξαναστήσω το μηχάνημα από την αρχή πιο προσεκτικά αλλά δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι για την ώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...