Προς το περιεχόμενο

8800Gt Bios Flash

EliasKir

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω ενα θεμα. Εχω μια 8800Gt και προσπαθω να φλασαρω το bios της. Με το default φτανει τα 685/1700/975 σταθερα (ισως και πολυ λιγο παραπανω). Σκεφτηκα να της κανω ενα φλασαρισμα το bios και να δωσω βολτ. Δουλευω το NiBiTor, κανω bios με 1,1 και μετα με 1,2, κανω Boot disc και φλασαρω. Εδωσα εντολες nvflash -4 -5 -6 xxx.rom. Στο μονταρισμενο Bios ειχα αλλαξει και τα ρολογια σε 670/1600/950. Μετα το φλασαρισμα τα ρολογια αλλαξαν, αλλα το ρευμα παραμενει σταθερο, οσο ηταν στην αρχη. Αυτο το καταλαβα επειδη δεν αυξηθηκε ουτε η θερμοκρασια, αλλα και δεν κλοκαρει καθολου παραπανω απ'οσο μπορουσα πριν. Υπαρχει περιπτωση να μην κλοκαρει παραπανω??? Εχει κανεις καμια ιδεα-προταση?

Αυριο θα ερθει φιλος με κολλητηρι και πολυμετρο για να την σφαξουμε. Πως βρισκω τι αντισταση να βαλω? Καπου ειχα διαβασει για default Ohm x 20 Ισχυει αυτο? Λεω να τις δωσω 1,3 βολτ.

Δημοσ.

Χμμ, το είχα ψάξει κι εγώ για τη δική μου Sparkle και απ' ό,τι κατάλαβα δεν είναι σίγουρο οτι θα παίξει το flash...

Btw οι μνήμες σου δεν ανεβαίνουν άλλο; Κι εμένα ο πυρήνας πάνω από 680-685 (χωρίς να ανεβάσω μνήμες) δεν πάει.

Δημοσ.

Μπα, αυτα περιπου ειναι τα μεγιστα. Τα shaders δινουν αρκετα marks ομως.

Μου φαινεται λιγο μλκ να δεχεται τα ρολογια, αλλα οχι τα βολτ. Γινεται αυτο ρε συ?

Δημοσ.

Δυστυχώς δε μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι, αφού από το πολύ ψάξιμο βαρέθηκα τελικά και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω...

Αλλά απ' όσο διάβασα, ναι, δεν είναι standard οτι μετά το φλασάρισμα θα ανέβουν τα βολτ.

Δημοσ.

Μωρέ είχα ψηθεί κι εγώ, αλλά ειλικρινά, και να παίξει το φλασάρισμα, πόσο πια να ανέβαινε ο πυρήνας;

Απ' ό,τι κατάλαβα, γενικά οι Sparkle δεν πρέπει να τα πηγαίνουν και πολύ καλά σε αυτόν τομέα, σε αντίθεση με κάτι Palit που πήγαιναν στο θεό...

Δημοσ.

Για την ακρίβεια, η Sparkle υλοποίηση είναι για κλωτσιές... Η δικιά μου πήγαινε ΜΟΝΟ μέχρι 650/1100 και την έστειλα όπως-όπως...

Δημοσ.
http://forum.computergames.ro/2-hardware/330871-8800gt-bios-mod.html υπάρχει αυτό το bios το οποίο λένε ότι κάνει δουλειά..δεν το έχω δοκιμάσει...τώρα elias αν είναι αυτό που έχεις δοκιμάσει και εσύ ζητώ συγνώμη μιας και δεν είμαι πολύ σχετικός
Δημοσ.

Τελικα δουλεψε ενα bios που ειχε κυκλοφορησει ο overclocker giorgos th.. Απ' οτι ειδα, η διαφορα σε σχεση με τα bios που εκανα εγω ηταν οτι εδωσε βολτ (1,22) μονο στο Extra και ολα τα αλλα κενα. Και το διαβασα και σε ενα αλλο φορουμ οτι ετσι πρεπει να γινεται, αρα η εγχειριση πρεπει να πετυχε. Παμε για max clocks και 3DMark06 και βλεπουμε...

Δημοσ.

Με ποσα βολτ man? Εμενα επειδη ηταν η μλκ με το CoolPipe φανταζομαι οτι ηταν λιγο προσεκτικοι στα βολτ για να μην φτανει η θερμοκρασια στα υψη. Με βολτομετρο δεν εχω μετρησει ακομα.

Δημοσ.

δεν ξέρω δεν την έψαξα ποτέ απλά ήταν η μέρα που θα την έβγαζα από το pc να την δώσω στην αδερφή μου οπότε της έδωσα 1.8 της έδωσα και τα ρολόγια και έτρεξα ένα χειμαδιό για να δω μόνο αν ξεβαρεθώ μπορεί να την βάλω πάνω πάλι τώρα που είμαι χωρίς vga να δω αν θα 1000αρίσει :)

Δημοσ.

Εσυ εχεις ξεφυγει ρε. Με bios flash το εκανες αυτο?

Α, οι shaders ανεβαινουν αν δωσεις vcore ή εχουν ξεχωριστο κυκλωμα? Εχω καλες θερμοκρασιες και νομιζω μεχρι 1,35 τα αντεχει. Στις μνημες λεω να μη δωσω.

Ποσο ειναι το μεγαλυτερο που εχει φτασει σε πυρηνα? Τα 1000 τα επιασε (γενικα, δεν μιλαω μονο για σενα)?

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Τελικα ξερει κανεις ποσα Ohm trimmer να παρω? Μονο αυτο εμεινε.

Δημοσ.

έχω σταματήσει να ψάχνω softmod εδώ και καιρό trimer και καλώδια και τέλος

οι shaders έχουν την ίδια παροχή με το Vcore ούτως η άλλος στην πυρήνα είναι αλλά όσο ανεβάζεις Gpu Core οι shaders θα ζορίζονται παραπάνω

θερμοκρασίες ρεύμα δεν ξέρω να σου πω εγώ την είχα με νερό

στις μνήμες μην τις μοντάρεις καν δεν πρόκειται να πάνε πάνω από 1000 και θα σου κόψουν και τον πυρήνα πολύ

ναι έχω πετύχει κάποιες 8800 που 1000αρίζουν τώρα αν πας σε άλλη ψύξη είναι άλλη περίπτωση

αν η Gt σου έχει reference pcb τότε θές αυτά

post-42566-129062988432_thumb.jpg

Δημοσ.

Ok, ευχαριστω ρε φιλε. Μετρησα την ταση και ειναι στο 1,1 - 1,108 (load). Θερμοκρασια φτανει τους 54-5 βαθμους. Οποτε λεω να δωσω γυρω στο 1,35 βολτ και σε Load ας φτανει και τους 75.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...