Προς το περιεχόμενο

Η Ερώτηση της χρονιας

Hugo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε Παιδια εχω μια χαζή απορία.αλλα δεν το χώραει ο νους μου ούτε μπορώ να σκεφτώ μια απάντηση.

Πως γινετε καθε φορα που κανω Format τα Windows να ξερουν τι ώρα ειναι? και παντα ειναι η σωστη.

εχω παθει τετοια τρέλα που ακομα και την μπαταρια της motherboard έβγαλα και πατισα να ανοιξει το pc (χωρις να ειναι on το τροφοδοτικο) ετσι ωστε να μην υπάχρει περιπτωση να εχει απομεινει μεσα ρευμα. Ε ΚΑΙ ΠΑΛΙ την βγαζουν σωστη.

πως γινετε αυτο ρε παιδια? που την βρίσκουν?

• Moderators
Δημοσ.

Αν εισαι στο ιντερνετ και αναγνωριζει default τη καρτα δικτυου σου μετα το φορματ ενημερωνεται για την ωρα αυτοματα απο το time.windows.com μολις κανεις το πρωτο boot. Αν δεν την αναγνωριζει by default, μολις εγκατστησεις τους drivers κανει τοτε ενημερωση :-)

Βγαζοντας τη μπαταρια παντως εκανες clear cmos και ολες οι ρυθμισεις που πιθανον να ειχες κανει στο BIOS εχουν χαθει ε...

(οχι ακριβως και ερωτηση της χρονιας, κοψε κατι :P )

Δημοσ.

Αν βγάλεις τη μπαταρία αλλά ο υπολογιστής παραμείνει συνδεδεμένος στο ρεύμα δεν πιάνει. Να ξεσυνδέσεις τελείως την τροφοδοσία από τη μητρική, να βγάλεις τη μπαταρία και να το αφήσεις κανά λεπτό.

;)

• Moderators
Δημοσ.

Αν ειναι στο off ομως ο διακοπτης του τροφοδοτικου (ετσι ειπε), τοτε πιανει και παραπανιανει :P

Δημοσ.
Αν βγάλεις τη μπαταρία αλλά ο υπολογιστής παραμείνει συνδεδεμένος στο ρεύμα δεν πιάνει. Να ξεσυνδέσεις τελείως την τροφοδοσία από τη μητρική.

;)

Πρέπει να'σαι λίγο ριψοκίνδυνος για να αρχίσεις να πειράζεις mobo και διάφορα ψιψιψίνια με το pc on στο ρεύμα :P

Δημοσ.

Απλά ο PCharon είπε το σενάριο να είναι off το τροφοδοτικό αλλά ακόμα συνδεμένο στην πρίζα. Εγώ κι έτσι δεν θα επιχειρούσα να βάλω χέρι στο pc.

• Moderators
Δημοσ.

Εγω ετσι αλλαζω μνημες και vgas ομως (μη σου πω χωρις ΚΑΝ να εχω κλεισει το διακοπτη... απλο shutdown)

Να σε χτυπησει τι? Η +5v ? :P

Δημοσ.

Καλά, μνήμες κι εγώ έτσι αλλάζω :P (εμένα δεν θα με χτυπήσει αλλά αν χτυπήσει κάποιο εξάρτημα του pc; -ειδικά αν δεν είναι σε εγγύηση- )

Δημοσ.
Εγω ετσι αλλαζω μνημες και vgas ομως (μη σου πω χωρις ΚΑΝ να εχω κλεισει το διακοπτη... απλο shutdown)

Να σε χτυπησει τι? Η +5v ? :P

Εμ... αν τα "Α" του τροφοδοτικού είναι "Amperes" κι όχι άλλη μονάδα... τότε έχεις πολλά περισσότερα να φοβάσαι απ' το +5V.

Πίστεψέ με, αν φας 24A έστω και στα +5V θα το νιώσεις έντονα... ή έστω οι συγγενείς σου. :P

• Moderators
Δημοσ.

Ναι Αμπερ ειναι, και δε τα τρως και γυμνο καλωδιο 5v τροφοδοτικου να πιασεις, διοτι πολυ απλα δεν περνανε απο μεσα σου. (αν ηταν ετσι θα ειχα ανατιναχτει καμια 50φορες μεχρι τωρα :P )

Π.χ.: Αν πιασεις τη μπαταρια του αυτοκινητου σου στους 2 πολους της θα παθεις κατι? Ειναι 12v 45Αh η μπαταρια τουλαχιστον...Γιατι δε θα παθεις? Για τον ιδιο λογο που δε θα παθεις και στο pc!

Αλλο αν ενωσεις τους πολους με ενα καλωδιο, το οποιο φυσικα και θα λιωσει :P

Ααααν με καποιο τροπο μειωσεις την αντισταση του σωματος τοτε μπορει και αν και εφοσον να γινει ζημια.

Αλλα ειδικα με τον υπολογιστη shut down (και αρα το μονο ρευμα που υπαρχει να ειναι το +5VSB (2Α) δεν εχεις να φοβασαι απολυτως τιποτε.

Δημοσ.

Μια υγιής ανθρώπινη καρδιά αντέχει μέχρι 10mA. Το σώμα τώρα έχει αντίσταση 300-1000 Ohms.

Απλά διαιρείς την τάση που θες (5V) με την αντίσταση... για να βρεις τι χτύπημα θα δεχτείς. Το αποτέλεσμα σε Α. Κάνε τις πράξεις και... μακριά απ' τα τροφοδοτικά. :P

Ναι, δε τα δέχεσαι... αλλά παίζεις με τα όρια. Κι αν κι εσύ έπιανες το +12V του τροφοδοτικού, και με το άλλο χέρι την επιστροφή... ίσως το "ένιωθες". Αν ακουμπάς απλά το καλώδιο δε κλείνεις κύκλωμα. ;)

Δημοσ.

Αγαπητοί συμφορουμίτες, άλλο πράγμα είπα:

μόλις κλείσουμε το κουμπάκι του τροφοδοτικού ή αν βγάλουμε την πρίζα, συνεχίζει να υπάρχει ροή ρεύματος προς τη μητρική πλακέτα, προερχόμενη από την αποθηκευμένη στους πυκνωτές του τροφοδοτικού (κυρίως) ενέργεια, που είναι υπερ-αρκετή για να κρατήσει την ώρα "ζωντανή" γι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (ανάλογα με την περίπτωση). Συνεπώς είναι λάθος αν ο φίλος νομίζει πως κλείνοντας το κουμπάκι και βγάζοντας τη μπαταρία έχει "σκοτώσει" κάθε φορτίο που πηγαινοέρχεται στα κυκλώματα της μητρικής. Μαγικά δε συμβαίνουν.

;)

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, αλλα αν κλεισεις το τροφοδοτικο απο το κομβιον και αφου το κανεις αυτο πατησεις να ανοιξει το pc (= αποφορτιση πυκνωτων), τοτε μια χαρα clrcms γινεται :-)

Και αν ξαναδιαβασεις το πρωτο ποστ, αυτο ακριβως κανει το παιδι.

Δημοσ.
Ναι, αλλα αν κλεισεις το τροφοδοτικο απο το κομβιον και αφου το κανεις αυτο πατησεις να ανοιξει το pc (= αποφορτιση πυκνωτων), τοτε μια χαρα clrcms γινεται.

Δε μπορείς να το ξέρεις αυτό. Δεν είναι τόσο απλοϊκά τα ηλεκτρονικά κυκλώματα και αυτό που υποθέτεις, αντιθέτως, δεν έχει ιδιαίτερη λογική. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...