kousman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 λοιπον εχω ενα σταθερο με xp ενα σταθερο με linux και ενα λαπτοπ με vista...θελω να κανω ενα δικτυο μεταξυ τουσ για να εχω ιντερνετ και αν γινεται να μοιραζομαι αρχεια...εχω ηδη ενα μοντεμακι otenet που συνδεετε με το σταθερο με usb και ετσι εχω ιντερνετ στον ενα...τι κανω λοιπον τωρα??? αρχικα ειναι δυνατη η συνδεση και των τριων pc ? αν ναι πρεπει να παρω ρουτερακι???
ApSiMan Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 για να έχουν κ οι 3 internet χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ναι καλό θα ήταν να πάρεις router (δεν αξίζει ο κόπος που θα κάνεις για να τα συνδέσεις μεταξύ τους) Στη συνέχεια για να έχεις κοινή χρήση αρχείων θα πρέπει να ψάξεις το εξής: 1. πως να δικτυώσεις Xp-Vista (κάπου εδω μέσα το είχαν βρει νομίζω) 2. πως να δικτυώσεις Windows-Linux Αν θυμάμαι καλά για το 2 πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα σε linux που (αν θυμάμαι καλά) λέγεται Samba. Βέβαια πάνε χρόνια που έχω να κάνω τέτοιο πράγμα οπότε μπορεί να έχει βρεθέι πιο απλός τρόπος....
kousman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 για να έχουν κ οι 3 internet χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ναι καλό θα ήταν να πάρεις router (δεν αξίζει ο κόπος που θα κάνεις για να τα συνδέσεις μεταξύ τους)Στη συνέχεια για να έχεις κοινή χρήση αρχείων θα πρέπει να ψάξεις το εξής: 1. πως να δικτυώσεις Xp-Vista (κάπου εδω μέσα το είχαν βρει νομίζω) 2. πως να δικτυώσεις Windows-Linux Αν θυμάμαι καλά για το 2 πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα σε linux που (αν θυμάμαι καλά) λέγεται Samba. Βέβαια πάνε χρόνια που έχω να κάνω τέτοιο πράγμα οπότε μπορεί να έχει βρεθέι πιο απλός τρόπος.... βασικα θελω να παρω ενα ρουτερ για να εχω ασυρματο internet για το λαπτοπ και να γινει και καλυτερα η συνδεση μεταξυ τουσ..αλλα τι να παρω? ρουτερ για dsl (δηλαδη να αλλαξω αυτο της otenet) ή να παρω ενα ρουτερ για δικτυο μονο?
melenegiorgo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Θα πάρεις ενα ADSL μόντεμ-ρουτερ.... και για linux θα χρειαστεις το samba
kousman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Θα πάρεις ενα ADSL μόντεμ-ρουτερ.... και για linux θα χρειαστεις το samba μ αυτο τν τροπο ομως θα μπορω να εχω τοπικο δικτυο δηλαδη κοινη χρηση αρχειων και εκτυπωτη ή απλα θα εχω ιντερνετ σε ολα τα pc?
melenegiorgo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Ναι θα εχεις και επικοινωνια και ιντερνετ.... Βεβαια η κοινη χρηση εχει θελει καποιες ρυθμισεις στα pc...
kousman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Ναι θα εχεις και επικοινωνια και ιντερνετ.... Βεβαια η κοινη χρηση εχει θελει καποιες ρυθμισεις στα pc... προς το παρων με ενδιαφερει το internet....αλλα αν δυσκολευτο θα ξαναρωτησω!!κατι τελευταιο ...τι να προσεξω στο ρουτερ?εχετε να μου προτεινετε καποιο???απο κανενα e-shop ή plasio...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.