Προς το περιεχόμενο

Αξιοποιηση επεξεργαστη στα Windows XP

jim22479

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω εναν υπολογιστη Dell QUADCORE με 2 GB RAM και Windows XP SP2. Το λειτουργικο ειναι φρεσκοστημενο. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι βλεπω οτι το συστημα χρησιμοποιει ΜΟΝΟ το 25% της CPU και ενω εχω ανοικτα πολλα παραθυρα (excel,word,lotus notes,internet).Στην προσπαθεια δε , να κανω copy paste καποια κελια με φορμουλες στο excel , απο ενα sheet σε αλλο sheet , το συστημα κολαει.Aνοιγοντας τον task manager ,παρατηρω αυτο που ειπα στην αρχη , οτι το cpu ειναι στο 25%. Δεν μπορω να το κανω να χρησιμοποιει τον επεργαστη στο 70-100% , για να μπορω να τελειωνω την δουλεια μου γρηγοροτερα και χωρις κολληματα;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Μα το κάθε πρόγραμμα "τραβάει" όση επεξεργαστική ισχύ χρειάζεται. Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό. Σε επεξεργασία video π.χ., χρησιμοποιεί τη cpu στο 100%. Το ότι κολλάει το excel κάπου αλλού οφείλεται...

Δημοσ.
Εχω εναν υπολογιστη Dell QUADCORE με 2 GB RAM και Windows XP SP2. (...) βλεπω οτι το συστημα χρησιμοποιει ΜΟΝΟ το 25% της CPU

...δηλαδή μόνο τον ένα πυρήνα. Συγχαρητήρια! Μόλις ανακάλυψες στην πράξη αυτό που τονίζουμε πάντα, δηλαδή πως αν η εφαρμογή δεν είναι φτιαγμένη για πολυπήρυνο επεξεργαστή είναι σαν να έχεις μονοπύρηνο και τότε μετράει αποκλειστικά η δύναμη του ενός (πυρήνα). Γι αυτό λέμε πως οι ισχυροί διπύρηνοι είναι πρακτικά αποτελεσματικότεροι από τους χαμηλότερα χρονισμένους τετραπύρηνους για τις περισσότερες από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Δεν σου φταίει το λειτουργικό γι αυτό, είναι θέμα του πως έχει προγραμματιστεί η συγκεκριμένη εφαρμογή που χρησιμοποιείς. Άρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

• Moderators
Δημοσ.

Πιο σαφως διατυπωμενα και εμπεριστατωμενα δε μπορουσες να τα γραψεις.

Το στυλ γραψιματος μου αρεσε παρα πολυ :-)

+1 λοιπον, και σε ο,τι ειπες και στο τροπο που τα ειπες

Δημοσ.

Και έκανε εμένα να φανώ χαζός με την απάντηση που έδωσα :P

Εγώ που έχω διπύρηνο γιατί τελικιάζει όταν κάνω πχ encode μία ταινία; Μπας και υποστηρίζει το virtual dub πολυπύρηνο;

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι προφανως τα προγραμματα επεξεργασιας video χρησιμοποιουν 2+ πυρηνες :-)

(η συντριπτικη πλειονοτητα τους τουλαχιστον).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...