jim22479 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπερα. Εχω εναν υπολογιστη Dell QUADCORE με 2 GB RAM και Windows XP SP2. Το λειτουργικο ειναι φρεσκοστημενο. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι βλεπω οτι το συστημα χρησιμοποιει ΜΟΝΟ το 25% της CPU και ενω εχω ανοικτα πολλα παραθυρα (excel,word,lotus notes,internet).Στην προσπαθεια δε , να κανω copy paste καποια κελια με φορμουλες στο excel , απο ενα sheet σε αλλο sheet , το συστημα κολαει.Aνοιγοντας τον task manager ,παρατηρω αυτο που ειπα στην αρχη , οτι το cpu ειναι στο 25%. Δεν μπορω να το κανω να χρησιμοποιει τον επεργαστη στο 70-100% , για να μπορω να τελειωνω την δουλεια μου γρηγοροτερα και χωρις κολληματα; Ευχαριστω
markelos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μα το κάθε πρόγραμμα "τραβάει" όση επεξεργαστική ισχύ χρειάζεται. Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό. Σε επεξεργασία video π.χ., χρησιμοποιεί τη cpu στο 100%. Το ότι κολλάει το excel κάπου αλλού οφείλεται...
PCharon Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Εχω εναν υπολογιστη Dell QUADCORE με 2 GB RAM και Windows XP SP2. (...) βλεπω οτι το συστημα χρησιμοποιει ΜΟΝΟ το 25% της CPU ...δηλαδή μόνο τον ένα πυρήνα. Συγχαρητήρια! Μόλις ανακάλυψες στην πράξη αυτό που τονίζουμε πάντα, δηλαδή πως αν η εφαρμογή δεν είναι φτιαγμένη για πολυπήρυνο επεξεργαστή είναι σαν να έχεις μονοπύρηνο και τότε μετράει αποκλειστικά η δύναμη του ενός (πυρήνα). Γι αυτό λέμε πως οι ισχυροί διπύρηνοι είναι πρακτικά αποτελεσματικότεροι από τους χαμηλότερα χρονισμένους τετραπύρηνους για τις περισσότερες από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Δεν σου φταίει το λειτουργικό γι αυτό, είναι θέμα του πως έχει προγραμματιστεί η συγκεκριμένη εφαρμογή που χρησιμοποιείς. Άρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Πιο σαφως διατυπωμενα και εμπεριστατωμενα δε μπορουσες να τα γραψεις. Το στυλ γραψιματος μου αρεσε παρα πολυ +1 λοιπον, και σε ο,τι ειπες και στο τροπο που τα ειπες
markelos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Και έκανε εμένα να φανώ χαζός με την απάντηση που έδωσα Εγώ που έχω διπύρηνο γιατί τελικιάζει όταν κάνω πχ encode μία ταινία; Μπας και υποστηρίζει το virtual dub πολυπύρηνο;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Γιατι προφανως τα προγραμματα επεξεργασιας video χρησιμοποιουν 2+ πυρηνες (η συντριπτικη πλειονοτητα τους τουλαχιστον).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.