athan22 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Είμαι καινούργιος στο forum παιδιά και ολίγον ασχετος με το pc.Εγκατέστησα στο pc μου το Comodo firewall και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Ο υπολογιστής μου είχε από την αρχή norton antivirus 2009.Έχω αμφιβολίες αν συνεργάζονται τούτα τα δύο...Επίσης,εγκατέστησα το super antispyware να αποφύγω ανεπιθυμητα trojan.Χρειάζομαι το super antispyware;Ποιο antivirus να βάλω που να συνεργάζεται άψογα με το Comodo;Ή μπορώ να αφήσω ως firewall και antivirus το Comodo;Αν το antivirus που θα μου προτείνετε είναι και ελαφρύ (όπως το nod 32,αν και δεν το προτιμώ) θα ήταν ακόμη καλύτερα.Περιμένω τις απαντήσεις σας.Καλώς σας βρήκα παίδες!
accipio Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί να δημιουργεί πρόβλημα η συνύπαρξη NAV και Comodo Firewall; Παρατήρησες κάτι ύποπτο (π.χ. κολλήματα) και το λες αυτό; Αν όχι, δεν έχεις πρόβλημα (με δεδομένο ότι χρησιμοποιείς από το Comodo μόνο το Firewall και για antivirus έχεις το Norton). Κράτα και το Super Antispyware, καλό είναι να υπάρχει. Ενδεικτικά, εγώ χρησιμοποιώ Comodo Firewall + Avast Antivirus + Super Antispyware + Malwarebytes Anti-malware και όλα δουλεύουν μια χαρά.
athan22 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί να δημιουργεί πρόβλημα η συνύπαρξη NAV και Comodo Firewall; Παρατήρησες κάτι ύποπτο (π.χ. κολλήματα) και το λες αυτό; Αν όχι, δεν έχεις πρόβλημα (με δεδομένο ότι χρησιμοποιείς από το Comodo μόνο το Firewall και για antivirus έχεις το Norton). Κράτα και το Super Antispyware, καλό είναι να υπάρχει.Ενδεικτικά, εγώ χρησιμοποιώ Comodo Firewall + Avast Antivirus + Super Antispyware + Malwarebytes Anti-malware και όλα δουλεύουν μια χαρά. Δηλαδή,στο comodo να επιλέξω disabled εκεί που λέει antivirus security leve και θα πιάσει δουλειά το norton;Ρωτάω γιατί πολλές φορές αναγκάζομαι να απενεργοποιήσω το comodo για να κάνω updates στο norton.
Antwni Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Ναι δεν είναι καλό να υπάρχουν 2 antivirus μαζί!!Καλό θα είναι μαζί με το Super Antispyware να εγκαταστήσεις και το Malwarebytes Anti-malware!!;)
accipio Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μπορείς να έχεις και δύο αντιικά εγκατεστημένα στο σύστημά σου, αλλά μόνο το ένα πρέπει να είναι ενεργό (δηλ. να κάνει έλεγχο σε real time) για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Γι' αυτό καλό είναι να απενεργοποιήσεις το antivirus κομμάτι του Comodo και να χρησιμοποιείς για antivirus μόνο το Norton.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Μπορείς να έχεις και δύο αντιικά εγκατεστημένα στο σύστημά σου, αλλά μόνο το ένα πρέπει να είναι ενεργό (δηλ. να κάνει έλεγχο σε real time) για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Γι' αυτό καλό είναι να απενεργοποιήσεις το antivirus κομμάτι του Comodo και να χρησιμοποιείς για antivirus μόνο το Norton. Γι'αυτό ακόμα δεν έχω βγάλει πόρισμα τόσα χρόνια,όσες γνώμες και να ακούσω.Άλλοι,γνώστες και μη,να επιμένουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συνύπαρξη,ακόμα κι αν είναι disabled το ένα απ'τα δύο κι άλλοι να μας λένε ότι θα ήταν προτιμότερο να αυτοκτονήσουμε παρά να βάλουμε 2 antivirus πάνω στο pc.Λογικά επιχειρήματα απ'τη μία,λογικά κι απ'την άλλη.Τι να πω... athan22,αν δεν θες να έχεις δύο antivirus στο pc(ακόμα κι αν το ένα είναι disabled) θα πρέπει στην εγκατάσταση του Comodo Internet Security να επιλέξεις για install μόνο το firewall και να ξετικάρεις την επιλογή για antivirus. Εγώ στη θέση σου θα έκανα uninstall το Comodo Internet Security και θα το ξαναεγκαθιστούσα με τον τρόπο που σου είπα.Εφόσον δεν χρησιμοποιείς το antivirus του Comodo,δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει στο pc σου.Κι εγώ στο δικό μου με nod32+Comodo Firewall(σκέτο) είμαι και λειτουργούν όλα άψογα.
accipio Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 athan22,αν δεν θες να έχεις δύο antivirus στο pc(ακόμα κι αν το ένα είναι disabled) θα πρέπει στην εγκατάσταση του Comodo Internet Security να επιλέξεις για install μόνο το firewall και να ξετικάρεις την επιλογή για antivirus.Εγώ στη θέση σου θα έκανα uninstall το Comodo Internet Security και θα το ξαναεγκαθιστούσα με τον τρόπο που σου είπα.Εφόσον δεν χρησιμοποιείς το antivirus του Comodo,δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει στο pc σου.Κι εγώ στο δικό μου με nod32+Comodo Firewall(σκέτο) είμαι και λειτουργούν όλα άψογα. Μ' αυτό συμφωνώ και εγώ. Είναι η καλύτερη λύση για την αποφυγή προβλημάτων. Και να συμπληρώσω ότι αν το κάνεις αυτό, για να μη χάσεις τις ρυθμίσεις του Comodo Firewall μπορείς να τις κάνεις εξαγωγή και ύστερα εισαγωγή από την ενότητα Miscellaneous ››› Manage My Configurations.
random Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Γι'αυτό ακόμα δεν έχω βγάλει πόρισμα τόσα χρόνια,όσες γνώμες και να ακούσω.... Ενα απλά εγκατεστημένο πρόγραμα, αν δεν είναι ενεργό (να ξεκινάει αυτόματα με το boot, ειτε σαν startup, ειτε σαν service), δεν "βαραίνει" το συστημα. δηλ, αν εχεις 2 εγκατεστημένα AV, και μόνο το 1 ενεργό, ειναι περιπου σαν να εχεις 1 εγκατεστημένο. η μονη χρησιμοτητα ειναι αν θελεις να κανεις "scan on demand" ενα αρχείο που κατέβασες, μπορεις να το ελένξεις και με τα 2 AV, αν αυτο σε βοηθάει ψυχολογικά να εισαι πιο σίγουρος. κάθε antivirus έχει τον τρόπο του να κανεις disable το real time check του. Δεν ειναι όλα ίδια. Οποτε, όταν προτίνεις σε καποιον να έχει 2,3 ή 10 εγκατεστημένα, (και προφανώς υποθέτεις οτι ξέρει λιγοτερα απο εσενα περι των pc) καλυτερα να έχεις και την όρεξη να γραψεις ενα σεντόνι, να του εξηγήσεις αναλυτικά πως να σιγουρευτει οτι μονο ένα ειναι ενεργό. αν δεν εχεις όρεξη, άσε τις γκηκοσυμβουλές για άλλον geek, και πες του το πιό απλό: Να βαλει 1 antivirus στις default ρυθμίσεις. ετσι, εξηγώ τις διαφορετικές και αντικρουόμενες συμβουλές που ακούς. Προσωπιλα, μπορει να εγκαταστήσω πάνω απο 1 AV, σε περίπτωση που έχω ήδη κολλήσει κάτι, για να σιγουρευτώ για το καθάρισμα. Μετα τα βγάζω και αφήνω πάλι το 1 ,(ή το κανένα ..) που είχα. Να εχεις δύο, έτσι προληπτικά, δε νομιζω οτι αξίζει. το καλύτερο av ειναι ο ενημερωμένος και προσεκτικός χρήστης. - δεν ανοίγεις οτιδήποτε μπαίνει στο pc (απο usb sticks, email attachments, downloads, cd rom), ή δεν το ανοιγεις χωρίς έλεγχο. Όποιος και να το έστειλε, γνωστός ή άγνωστος. - απενεργοποιείς το autorun για τα παντα: usb + cd/dvd's - παιρνεις τα αναλογα μέτρα σε περίπτωση που χρησιμοποιουν άλλοι το pc σου: Ειτε κάθεσε απο πάνω να τους λες "μη αυτό, και μή το άλλο!", είτε δεν τους αφήνεις να ενεργούν σαν Administrators.
athan22 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!Οι απαντήσεις σας με βοήθησαν πολύ,όλα πάνε τώρα ρολόϊ:)Comodo μόνο σαν firewall και av το norton.Θα επανέλθω στο φορουμ και με άλλες ερωτήσεις (ή απαντήσεις)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.