Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών έως €50

Jorge79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια καλύτερη κάρτα γραφικών από αυτή που έχω (nvidia quadro fx540 128mb) έως €50;

Η μητρική είναι της HP με chipset Intel E7525 και το τροφοδοτικό στα 500W.

Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.

Από ότι είδα, η κάρτα αυτή είναι PCI-E 2, ενώ η μητρική έχει PCI-E 1. Θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας;

Να πω την αλήθεια τα παιχνίδια που παίζω δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά σε γραφικά, αλλά, αν υποθέσουμε ότι ανεβάζω το ''budget'' στα €100, τί προτείνετε; Απαραίτητη προϋπόθεση να μπορεί να την σηκώσει η μητρική και το τροφοδοτικό.

• Moderators
Δημοσ.

Με 106 παιρνεις HD4830 (πες μας ποιο τροφοδοτικο εχεις και ποσα Α λεει στο αυτοκολλητακι πανω του, για τις +12 γραμμες).

Με 72 παιρνεις HD4670. (θα παιξει με το δικο σου ο,τι κι αν ειναι αυτο).

Πες μας τι επεξεργαστη εχεις, καθως και ποση ραμ. Και τι παιχνιδια θες να παιξεις και σε τι αναλυση.

Προβλημα ασυμβατοτητας δεν υπαρχει.

(η 4830 εχει περιπου +70% επιδοσεις σε σχεση με την 4670, αλλα και η 4670 σε σχεση με την 9400GT εχει περιπου 200-300% καλυτερες επιδοσεις).

Δημοσ.

τοτε πας καρφι για ΑΤΙ 4830...

πες μας ομως τα ακριβως μοντελα της μητρικης και του τροφοδοτικου.

τωρα για την pci 2 που ειναι και η μητρικη σ εχει pci 1 δεν νομιζω οτι 8α υπαρχει προβλημα ασυμβατοτητας..

στην παλια μου μητρικη (http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1166) που ειχε pci 1 δεν ειχα καποιο προβλημα με την 8600gt και την 4830 αργοτερα...

• Moderators
Δημοσ.

Προβλημα με PCI-e v1 και v2 καρτες ειχαν μονο καποια VIA chipsets, Και αυτα λυνονταν με BIOS update. ;)

(κι εγω v2 καρτα σε v1.1a slot εχω)

Δημοσ.
Με 106 παιρνεις HD4830 (πες μας ποιο τροφοδοτικο εχεις και ποσα Α λεει στο αυτοκολλητακι πανω του, για τις +12 γραμμες).

Πες μας τι επεξεργαστη εχεις, καθως και ποση ραμ. Και τι παιχνιδια θες να παιξεις και σε τι αναλυση.

(η 4830 εχει περιπου +70% επιδοσεις σε σχεση με την 4670, αλλα και η 4670 σε σχεση με την 9400GT εχει περιπου 200-300% καλυτερες επιδοσεις).

Κάπου ανάμεσα (σε επιδόσεις και τιμή) είναι η 9600GSO η οποία clockάρει καλά ;)

Δημοσ.

Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας...

τοτε πας καρφι για ΑΤΙ 4830...

πες μας ομως τα ακριβως μοντελα της μητρικης και του τροφοδοτικου.

τωρα για την pci 2 που ειναι και η μητρικη σ εχει pci 1 δεν νομιζω οτι 8α υπαρχει προβλημα ασυμβατοτητας..

στην παλια μου μητρικη (http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1166) που ειχε pci 1 δεν ειχα καποιο προβλημα με την 8600gt και την 4830 αργοτερα...

Σχετικά με το τροφοδοτικό (model: Delta Electronics DPS 470ΑΒ-1 Α rev. 00F):

+12V(CPU0,CPU1) / 11.4A

+12V (A,B) / 13.7A (υποθέτω αυτό σε ενδιαφέρει)

Ο επεξεργαστής είναι ένας Xeon 3.2 (με hyperthreading) και η RΑΜ στα 3GB.

Τα παιχνίδια που παίζω, όπως είπα και πριν, δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά: strategy (κυρίως Civ IV αλλά και διάφορα rts), rpg (κυρίως πιο παλιά αλλά έχω σκοπό, αν βρω χρόνο, να ασχοληθώ λίγο με το Witcher) και λίγο fm που και που...

Και κάτι άλλο που θα παίξει ρόλο στην επιλογή μου: τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο καιρό ήξερα ότι οι drivers της ATI είχαν κάποια προβλήματα (compiz κτλ) σε περιβάλλον Linux (το χρησιμοποιώ αρκετά). Μήπως να προσανατολιστώ σε nvidial; Και αν ναι, κάποια από τις 2 που προτάθηκαν τελευταία ή κάποια άλλη;

παντως i like you, ξεκινας με πενηντα, συζητας για 100 και στο τελοσ σε κοβω με καμια τετοια χαχα :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510664

:-) :-) :-P :-D

Χαχαχα... :-D

Δεν παίζει να ξεπεράσω τα €100! Άλλωστε νομίζω ότι οι παραπάνω προτάσεις καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες μου...

• Moderators
Δημοσ.

Εχεις πολυ αδυναμο τροφοδοτικο.

Οτιδηποτε παραπανω απο την 4670 θα κανει ζημια στο συστημα σου.

Ο επεξεργαστης αυτος αν δε κανω λαθος ειναι εποχης Pentium4, οποτε δε θα εκμεταλλευτεις στο επακρο και καινουρια καρτα να παρεις.

Ναι οι Ati εξακολουθουν και εχουν θεματακια με το compiz...

(εισαι σιγουρος οτι εχεις pci express?)

Δημοσ.
Εχεις πολυ αδυναμο τροφοδοτικο.

Οτιδηποτε παραπανω απο την 4670 θα κανει ζημια στο συστημα σου.

Ο επεξεργαστης αυτος αν δε κανω λαθος ειναι εποχης Pentium4, οποτε δε θα εκμεταλλευτεις στο επακρο και καινουρια καρτα να παρεις.

Ναι οι Ati εξακολουθουν και εχουν θεματακια με το compiz...

(εισαι σιγουρος οτι εχεις pci express?)

Ναι! ;)

Κάποια αντίστοιχη της 4670 αλλά με nvidia chipset;

• Moderators
Δημοσ.

Με αντιστοιχες επιδοσεις σε nvidia και τοσο χαμηλη καταναλωση που να μη θες αλλαγη τροφοδοτικου.. τσου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...