Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το Blue Ray

fountoux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας έχει τύχει το DVD-R σας, να μη μπορεί να αναγνωρίσει κενά CD. Από χτες έχω αυτό το πρόβλημα με το blue ray του laptop μου με αποτέλεσμα να μη μπορώ να γράψω ούτε CD ούτε DVD, ενώ όταν βάζω CD μουσικής, δεδομένων ή DVD δεδομένων και ταινιών λειτουργεί κανονικά. Τι στο καλό γίνεται; Έχω ζητήσει να μου φέρουν DVD καθαρισμού. Αρκεί αυτό ή έχω μεγαλύτερο πρόβλημα;

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Μόλις διαπίστωσα ότι γενικώς δεν την παλεύει, και όχι μόνο με τα άδεια CD/DVD...

Δημοσ.

Υπάρχει και μια μικρή περίπτωση να είναι πρόβλημα λογισμικού.

Δοκίμασε να γράψεις καποιο iso με κάποιο υποτυπώδες πρόγραμμα εγγραφής όπως το isorecorder

Δημοσ.
Καθάρισμα + firmware update(!) και αν όχι ...αντικατάσταση!

Τσέκαρα να βρω κάποιο update στο firmware, κατέβασα από το site της Sony και μου λέει πως δεν υποστηρίζουν τη συσκευή μου. Έψαξα και στο internet και βρήκα την έκδοση 1.05 (έχω ένα blue ray optiarc 5500A), ενώ το laptop έχει ήδη εγκατεστημένη την 1.75.

Αν αποφασίσω να το αλλάξω, μπορώ να πάρω ένα τέτοιο για παράδειγμα και να το βάλω μόνος μου, ή πρέπει να τραβιέμαι με την Sony ( :eek: )?

Επιπλέον τώρα που το φύσηξα, μπορεί να γράψει DVD, αλλά CD με τίποτα, αν και αναγνωρίζει ότι είναι κενό όταν το βάζω.

Δημοσ.

Εννοείται ότι μπορείς να το αλλάξεις μόνος αλλά μετά την εν μέρει ανάστασή του νομίζω ότι απλά του φταίει το χώμα(!) που έχει μαζέψει ;)

Δημοσ.

Μήπως μπορείς να μου προτείνεις κάποιο τρόπο ώστε να καθαρίσω καλά το ματάκι του; Επιπλέον, αύριο θα έχω ένα DVD καθαρισμού στα χέρια μου, αλλά θα κάνει καθώς η συσκευή μου είναι Blue Ray (τρομάρα μου);

Δημοσ.

Λογικά θα κάνει. Ο καλύτερος τρόπος να το καθαρίσεις είναι να το ανοίξεις και να το ξεσκονίσεις καλά με ένα σκληρό πινελάκι ζωγραφικής, αν βαριέσαι το άνοιγμα ένα σπρέι αέρα με μακρύ σωληνάκι θα κάνει την δουλεία αρκετά καλά ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...