remalis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Έχω το εξής πρόβλημα. Στο φορητό μου έχω 2 partitions. Στο partition με τα windows (vista) μου λέει στον υπολογιστή μου ότι έχω ελεύθερα 17 από τα 74Gb. Μέσα στο παρτιτιον αυτό υπάρχουν τρεις φάκελοι : 1)windows -->11Gb 2)prog files -->23gb 3)users --> 15gb Σύνολο 49gb που σημαίνει ότι ελεύθερα θα έπρεπε να είναι 25 και όχι 17. Το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή είναι που είναι μικρός ο σκληρός άμα χάνω και έτσι gb ζήτω που καήκαμε. Ξέρει κανείς να μου πει τι παίζει? Στο άλλο παρτιτιον έχω αρχεία κλπ.
tectonator Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Λογικά θα πρέπει να έχεις και άλλο ένα κρυφό recovery partition? Για πήγαινε και δες: Control Panel-->Administrative Tools--->Computer Management--->Storage
remalis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 α και αυτό μπορώ κάπως να το εμφανίσω?? Να μην είναι κρυφό? ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση
vagchrist Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 αν ειναι κρυφο τοτε εχει μαλλον αρχεια απο τη μαμα του λαπτοπ για επαναφορα λειτουργικου η κατι τετοιο...
notios7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 αν ειναι κρυφο τοτε εχει μαλλον αρχεια απο τη μαμα του λαπτοπ για επαναφορα λειτουργικου η κατι τετοιο... αυτο ειναι 100% και μην το πειραζεις .και στο acer 7520g που πηρα ετσι το εχει.
remalis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Αλλά τι χρήσιμότητα έχει αυτό? Εμένα ο φορητός είχε και σιντί για εγκατάσταση windows. Και σε άλλους φορητους που έχω δει με τέτοια παρτιτιον είναι φανερό. Εγώ σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνω restore πως θα το κάνω??
Cygnus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μήπως έχεις ενεργοποιημένο το System Restore; Γιατί τρώει χώρο και αυτό..
tectonator Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Restore μπορείς να κάνεις είτε κάνωντας boot από το recovery cd/dvd ή χρησιμοποιώντας το κρυφό recovery partition (πατάς ένα συνδιασμό πλήκτρων όταν ανοίγει το laptop, check your manual). Γενικότερα, το recovery από το κρυφό partition είναι πιο γρήγορο. Εάν χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτά τα 8GB μπορείς να το σβήσει το recovery partition εφόσον: 1) έχεις τουλάχιστον μία κόπια του recovery CD/DVD (καλό είναι να έχεις και 2η σε περίπτωση που χαθεί/γρατζουνιστεί η 1η) 2)Κατέχεις πως κάνουμε partitioning σε windows (καλά, δεν είναι και καμμία τρελή επιστήμη )
remalis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 1) έχεις τουλάχιστον μία κόπια του recovery CD/DVD (καλό είναι να έχεις και 2η σε περίπτωση που χαθεί/γρατζουνιστεί η 1η)) όταν λες κόπια εννοείς το cd των windows που είχε μαζί ή να γράψω εγώ το restore dvd όπως σε φορητούς που δεν δίνουν cd μαζί?? Και για να το διαγράψω?? Me partition manager θα το βλέπω αυτό το partition?
tectonator Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Αν σου έχουν δώσει ήδη recovery cd απλά κάνε ένα αντίγραφο να βρίσκεται. Με partition manager θα μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις.
Antwni Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Όπως είπε και το Cygnus μπορεί να φταίει το system restore!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.