Προς το περιεχόμενο

USB adapter και τι άλλο;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, παιδιά! Χθες μπήκα στον πειρασμό να... επενδύσω στην αγορά ενός usb adapter για το desktop προκειμένου να "επωφεληθώ" από το ίντερνετ των γειτόνων... Τα πράγματα, δυστυχώς, δεν πήγαν και τόσο καλά (σήμα βέλτιστο στο 40%) και τώρα σκέφτομαι να βάλω κανονικά ίντερνετ και, συγκεκριμένα, conn-x. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω σελίδα http://www.conn-x.gr/Default.aspx?MenuID=39 , μπορώ να αποκτήσω με την εγγραφή μου ασύρματο adsl2+ router.

1) Πέρα από το ασύρματο adsl2+ router και το usb adapter μου, θα χρειαστώ και κάτι επιπλέον για να συνδεθώ;

2) Γνωρίζει κανείς πόσο θα πληρώσω για το επιδοτούμενο ασύρματο adsl2+ router;

3) Η εγκατάσταση του ασύρματου adsl2+ router είναι εύκολη;

4) Αν λάβουμε υπόψην ότι το στικάκι μου είναι πολύ μεγάλης εμβέλειας, πρέπει να επισημάνω κάτι στους υπεύθυνους του ΟΤΕ σχετικά με το ασύρματο adsl2+ router που θα μου δώσουν;

5) Σε σπίτι 110τμ όπου το desktop και η τηλεφωνική συσκευή βρίκονται το ένα εντελώς μακριά από το άλλο, τι επιδόσεις να περιμένω;

6) Προκειμένου να πραγματοποιώ αξιοπρεπείς βιντεο-κλήσεις στο msn, τι ταχύτητα μου προτείνετε να επιλέξω λαμβάνοντας υπόψην ότι ο κύριος συνομιλητής μου θα έχει internet της cosmote με ταχύτητα κατά μέσο όρο 2Mbps;

7) Ο τελικός λογαριασμός του ΟΤΕ (με ταχύτητα πχ 4Mbps, πρόγραμμα conn-x talk 24/7 και πάγιο ΟΤΕ 15 ευρώ) θα διαμορφώνεται κατ' ελάχιστον στα 52,40 ευρώ;

8) Για να βάλω κωδικό προστασίας στη σύνδεσή μου, θα απευθυνθώ στον ΟΤΕ ή είναι κάτι που μπορώ να το κάνω και μόνος μου;

9) Φοιτητικό ίντερνετ μπορώ να βάλω μόνο στην πόλη όπου τυπικά σπουδάζω ή και αλλού (εξαιρώντας, φυσικά, τις κινητές συνδέσεις της cosmote και της wind) ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που διαβάσατε όλες αυτές τις ερωτήσεις - ήρωες είστε, βρε!!! - και ελπίζω να βρεθεί κάποιος... υπερήρωας να μου τις απαντήσει!!!

Υ.Γ.: Οι παραπάνω ερωτήσεις, όσω και να πείθουν γι' αυτό, δεν έχουν διατυπωθεί από την Ελένη Μενεγάκη, αλλά από κάποιον που, ενώ ξέρει να σερφάρει στο ίντερνετ με άνεση εδώ και χρόνια, αγνοεί τις βασικές έννοιες που σχετίζονται πρακτικά με αυτό... :lol:

Δημοσ.

Γεια χαρά.

Κατ'αρχήν δε χρειάζεσαι απαραίτητα ασύρματο router για να συνδεθείς.Αν έχεις κάρτα δικτύου στο pc,συνδέεσαι από εκεί με το router με σύνδεση Ethernet(μέσω ενός καλωδίου γίνεται),είτε πάρεις ασύρματο είτε ενσύρματο router.Κι είναι καλύτερα να συνδεθείς έτσι παρά ασύρματα με το adapter σου,για να μην έχεις την παραμικρή απώλεια σήματος.Αλλά και να μην έχεις κάρτα δικτύου,παίρνεις μία και τη βάζεις στο pc,φθηνές είναι.

Η εγκατάσταση του router δεν είναι τίποτα,πολύ εύκολο.Θα υπάρχουν και οδηγίες αναλυτικά μέσα στο πακέτο και στο cd που θα περιέχει αλλά και στο site του oteshop.

Tον κωδικό(μάλλον εννοείς για να μη σου κάνουν αντίποινα οι γείτονες και σε κλέβουν :-)),τον περνάς μέσα από τις ρυθμίσεις του router(αν φυσικά πάρεις ασύρματο).Αν συνδεθείς βέβαια με Ethernet και προφανώς δεν το χρειάζεσαι το ασύρματο internet,μπορείς απλά να το απενεργοποιήσεις μέσα από τις ρυθμίσεις του router.

Επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα με την τηλ.συσκευή που είναι μακριά απ'το desktop.Μη σε απασχολεί.

Κι επιπλέον έχε υπ'όψην σου ότι από τον Απρίλιο ο ΟΤΕ προχωράει στις εξής αλλαγές:

την 1mbps σύνδεση την αναβαθμίζει σε 2mbps και την 4mbps σε 8mbps.Οι αναβαθμίσεις γίνονται δωρεάν βεβαίως,δεν πληρώνεις τίποτα γι'αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...