Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 25/2/09 - 27/6/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • PC Tools AntiVirus
    • F-PROT Antivirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norman Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Sophos Anti-Virus
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαίνεται δύσχρηστο στην αρχή, αλλά ίσως αν δοκιμάσεις κανένα skin να δεις οτι μπορεί να γίνει πιο εύκολο. Μακάρι να ήξερα πότε ακριβώς θα βγει η έκδοση 5, που θα έχει εντελώς διαφορετικό και πιο επαγγελματικό περιβάλλον. Η αλήθεια είναι πως το avast λόγω του περιβάλλοντος χρήστη που έχει, έχει χάσει αρκετούς "πελάτες". Δεν λέω μόνο για ευχρηστεία, αλλά και για ερασιτεχνική όψη. Πάντως είναι δυνατό πρόγραμμα

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ψήφισα ΄κανένα΄για τους παρακάτω λόγους. (βασικά αναφέρομαι στα Vista)

1) Γενικά δύο διαφορετικά Antivirus δεν συμφωνούν μεταξύ τους.

2) Για να γίνουν υποτίθεται φιλικά στο χρήστη έχουν περιορίσει τις δυνατότητες ρύθμισης της λειτουργείας τους και ξεκινάν απροειδοποίητα update και scan απορροφόντας πόρους σε στιγμές που δεν θα το επιθυμούσες.

3)Διαγράφουν χωρίς την άδεια σου αθώα αρχεία που για ευνόητους λόγους πρέπει να θεωρούνται ιοί.

4)Διαγράφουν ή βάζουν σε καραντίνα αρχεία που μερικές φορές είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργεία του συστήματος ή κάποιου προγράμματος.

5)Αντίθετα πολλές φορές δηλώνουν ότι δεν μπορούν να προσπελάσουν σε κάποιο φάκελλο ή να εξουδετερώσουν κάποιο ιό.

Πάντως τα Vista διαθέτουν ένα πολύ δυνατό εργαλείο, την επαναφορά συστήματος. (καμιά σχέση με το αντίστοιχο των ΧΡ) που δυστυχώς δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε.

Έτσι αν διαπιστώσω ότι κάτι δεν πάει καλά κάνω μια επαναφορά σε προγενέστερη ημερομηνία και όλες οι μετέπειτα μεταβολές,μαζί με τον ιό, πάνε στο καλό.

Δημοσ.

Ψήφισα κι εγώ NOD32, αλλά στον φορητό έχω το AVG.

Πάντως στην ανανέωση μετά τον χρόνο, μου άλλαξε τα φώτα μέχρι να το κάνω να λειτουργεί με τους κωδικούς κλπ, και βλέπω μετά την λήξη γι αυτό και μόνο τον λόγο να πάω κι εγώ στο free AVG.

Δημοσ.

Από συμμετοχή βλέπω πως πάμε αρκετά καλά. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το post, έχουν μαζευτεί ήδη 100 ψήφοι, κατανεμημένες ως εξής:

>avast!                     25   25.00%
ESET NOD32 Antivirus       21   21.00%
Kaspersky Anti-Virus       17   17.00%
Avira AntiVir              12   12.00%
AVG Anti-Virus              8    8.00%
Norton AntiVirus            7    7.00%
Comodo Internet Security    3    3.00%
Άλλο                        3    3.00%
Κανένα                      2    2.00%
BitDefender                 1    1.00%
F-Secure Anti-Virus         1    1.00%
--------------------------------------
Σύνολο                    100  100.00%

Βλέπουμε να εξομαλύνεται η αρχική εντύπωση που έδειχνε πολύ μεγάλα ποσοστά για Avast και Avira. Αντίστοιχα, NOD32 και Kaspersky κέρδισαν έδαφος. Αλλά έχουμε δρόμο, το δείγμα είναι ακόμη πολύ μικρό σε σχέση με τα ενεργά μέλη του forum.

ΥΓ: Υπενθυμίζω ότι όσοι θέλουν και έχουν χώρο στην υπογραφή τους, μπορούν να βάλουν link προς τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις για έξτρα διαφήμιση! :-) Δείτε π.χ. τη δική μου υπογραφή.

Δημοσ.

Ψήφισα Kaspersky που είναι αυτό που χρησιμοποιώ τώρα. Παλιότερα είχα το NOD32 και στη δουλειά χρησιμοποιώ τα Avira και AVG. Θεωρώ καλύτερα Kaspersky και Avira.

Δημοσ.

Ψήφισα το avira antivir, το οποίο και χρησιμοποιώ περίπου 2+ χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από το ποσοστό ασφάλειας που μου παρέχει όσο και από τους ελάχιστους πόρους που χρησιμοποιεί...

Δημοσ.

Avira Antivir personal και free και τούμπανο!!!

δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από κανένα και κατά την ταπεινή μου γνώμη απλά σκίζει, μαζί με ένα καλό firewall νομίζω είναι ότι πρέπει

για μια ολοκληρωμένη προστασία!

Δημοσ.

απ'οτι βλεπω η συγκεκριμενη δημοσκοπηση αναμενεται να ειναι και η πιο αμφίρροπη...στις αλλες ενεργες δημοσκοπησεις(firewall,web browser) νομιζω οι πρωτοι καθε κατηγοριας εχουν ηδη ξεχωρισει και η διαφορα των comodo και firefox 3 αντιστοιχα απο τους δευτερους,ειναι ηδη μεγαλη...και προβλεπω να διευρυνθει ακομη περισσοτερο...

ενω εδω τα προγματα ειναι τελειως διαφορετικα...το nod32 πλησιαζει επικινδυνα το avast...

Δημοσ.

Πάντως και σε άλλες δημοσκοπήσεις που βλέπω κατα καιρούς για το συγκεκριμένο θέμα, στις οποίες συνήθως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των υποψηφίων, οι πρώτοι που ψηφίζουν φαίνεται να διαμορφώνουν ένα αποτέλεσμα (avast) αλλά μετά ανατρέπεται και φαίνεται οτι τελικά θα κυριαρχήσει κάτι άλλο (nod32). Γι αυτό ήμουν και δύσπιστος απο την αρχή για κυριαρχία avast σε σύνολο ψηφοφόρων

Δημοσ.

Κανένα. Τη δουλειά τη κάνει ένα Antimalware, και λίγη προσοχή στα sites.. (Κοινή λογική required)

/Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.
Πάντως και σε άλλες δημοσκοπήσεις που βλέπω κατα καιρούς για το συγκεκριμένο θέμα, στις οποίες συνήθως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των υποψηφίων, οι πρώτοι που ψηφίζουν φαίνεται να διαμορφώνουν ένα αποτέλεσμα (avast) αλλά μετά ανατρέπεται και φαίνεται οτι τελικά θα κυριαρχήσει κάτι άλλο (nod32). Γι αυτό ήμουν και δύσπιστος απο την αρχή για κυριαρχία avast σε σύνολο ψηφοφόρων

και εγω αρχιζω σιγα-σιγα και αναθεωρω τις αρχικες προβλεψεις μου για ανετη επικρατηση avast..παντως ειναι αληθεια οτι διαφημιζεται αρκετα το nod(παρε οποιο περιοδικο τεχνολογιας θελεις και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να δεις διαφημιση του nod) και αρκετος κοσμος που δεν ασχολειται ιδιαιτερα με υπολογιστες,ουτε καν γνωριζει την υπαρξη του avast..αναφερομαι σε κοσμο ο οποιος πηγαινει σε καταστηματα,ρωταει τους υπαλληλους εκει για το ποιο antivirus να χρησιμοποιησει και εκεινοι του προτεινουν είτε το nod είτε το kaspersy είτε το norton...εμεις που ειμαστε πεπειραμενοι χρηστες δοκιμαζουμε διαφορα προγραμματα ή λαμβανουμε υποψη μας τα αποτελεσματα διάφορων test του ιντερνετ και περνουμε μονοι μας την αποφαση για το ποια απο αυτα θα χρησιμοποιησουμε...και προσωπικα,θεωρω την συγκεκριμενη δημοσκοπηση απο το insomnia πολύ αξιοπιστη μιάς που τα περισσοτερα ατομα που ψηφιζουν γνωριζουν αρκετα απο υπολογιστες και μπορουν να αξιολογησουν μονοι τους τα προγραμματα..

• Members
Δημοσ.

Comodo Internet Security από μένα, για λόγους που έχω αναφέρει στο προηγούμενο δημοψήφισμα (δωρεάν, ελαφρύ, ολοκληρωμένη λύση με πολλές επιλογές, "επαγγελματικό" interface, ενώ στην περίπτωσή μου τουλάχιστον είδε ιό που το avast δεν είχε πάρει χαμπάρι).

Γενικά μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και το έχω εγκαταστήσει σε αρκετούς υπολογιστές πια... Σίγουρα το προτιμώ από κάθε άποψη από το avast που χρησιμοποιούσα παλιότερα.

Δημοσ.

Παιδιά,είναι αλήθεια ότι στο εξωτερικό το nod32 δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο εδώ στην Ελλάδα.Έκανα λίγο search για τίποτα συγκρίσεις nod32 και kaspersky και όλοι πρότειναν kaspersky.

Δημοσ.
Comodo Internet Security από μένα, για λόγους που έχω αναφέρει στο προηγούμενο δημοψήφισμα (δωρεάν, ελαφρύ, ολοκληρωμένη λύση με πολλές επιλογές, "επαγγελματικό" interface, ενώ στην περίπτωσή μου τουλάχιστον είδε ιό που το avast δεν είχε πάρει χαμπάρι).

Γενικά μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και το έχω εγκαταστήσει σε αρκετούς υπολογιστές πια... Σίγουρα το προτιμώ από κάθε άποψη από το avast που χρησιμοποιούσα παλιότερα.

Όντως σαν ολοκληρωμένη σουίτα το comodo είναι πολύ καλό. Και το antivirus του βελτιώνεται συνεχώς. Αλλά ακόμα έχει αρκετά ψωμιά να φάει για να φτάσει τα ποσοστά του avast. Μην ξεχνάμε οτι την μεγαλύτερη πρόοδο τον τελευταίο χρόνο την έκανε το avast. Δεν αμφιβάλλω οτι το avast δεν είδε κατι που είδε το comodo (πέρα του οτι μπορεί και να ήταν false positive-αυτό το ξέρεις εσύ), απλά ειλικρινά, έχω δει και αρκετές φορές το τελευταίο προγραμμα που μπορείς να φανταστείς, να πιάνει αυτά που δεν πιάνει kaspersky+nod32+comodo μαζί. Και είναι φυσιολογικό. Κανένα δεν έχει 100%, οπότε απλά παιζεις με πιθανότητες

Τo comodo πάντως σε λίγο καιρό θα το δοκιμάσω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...