Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 25/2/09 - 27/6/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • PC Tools AntiVirus
    • F-PROT Antivirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norman Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Sophos Anti-Virus
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εβαλα σημερα microsoft security essentials, μηπως ειμαι τρελος???

Καθολου, καιδ εν εισαι ο μονος, εσυ εγω και ο holloth αυτο βαλαμε σημερα και παιζει μια χαρα!

Δημοσ.
Καθολου, καιδ εν εισαι ο μονος, εσυ εγω και ο holloth αυτο βαλαμε σημερα και παιζει μια χαρα!

ναι ΟΚ φαινετε αλλα με το avast ή το avira χτυπουσε και καμια φορα σε κατι περιεργα email, αυτο δε δειχνει να κινητε τοσο...

Δημοσ.
screenshot αυτό που ήθελα να πω εξαρχής είναι οτι γενικά αν και σε εμένα έβρισκε το norton ένα packed.generic.200 δεν είναι σίγουρο οτι θα ήταν ίδιος ο ιός (να μολύνει τα ίδια αρχεία, να έχει τις ίδιες επιπτώσεις κτλ.)

Τι σημασια εχει αν ηταν ο ιδιος ή ο διαφορετικος? Σημασια εχει να εξουδετερωθει.

Δημοσ.

Ναι βρε παιδί μου, πολύ σωστά. Ίσως το τραβάω παραπάνω, απλά ήθελα να σου πω ότι ο packed.generic.200 δεν είναι ένας συγκεκριμένος ιός.. Το norton δίνει αυτή την ονομασία σε αρχεία που βρίσκει μολυσμένα και δεν έχει άλλα στοιχεία αναγνώρισης παρα μόνο τον packer-crypter του. Είπα οτι δεν είναι ο Packed.Generic.200 με την έννοια που λέμε ο Conficker πχ που είναι συκγεκριμένος...

Σε άλλον υπολογιστή πχ που το norton θα βρει ένα packed.generic.200 μπορεί να τύχει να το βγάλει πανεύκολα γιατί θα είναι άλλος ιός.

Συγγνώμη αν το τράβηξα, γιατί δεν είχε νόημα να μπούμε στην διαδικασία

Δημοσ.

κατι που δεν ειχα προσεξει ποτε, το avira οταν κανει scan λεει "luke firewalker" (για τους star wars fans)!

μια μικρη εξυπναδα που με εκανε και χαμογελασα ομως! ;-)

Δημοσ.

αντε παιδια μια μερα εμεινε μεχρι να τελειωσει η δημοσκοπηση και εχουμε πλησιασει πολυ το δευτερο kaspersky...παμε ρε avast για το θαυμα της ολικης ανατροπης σε μια ημερα...

Δημοσ.

lol!

Όπως και να 'χει, οι δωρεάν λύσεις φαίνεται πως έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των insomniacs τελικά, κρίνοντας από το ~40% που μαζώξανε...

Δημοσ.
Ναι βρε παιδί μου, πολύ σωστά. Ίσως το τραβάω παραπάνω, απλά ήθελα να σου πω ότι ο packed.generic.200 δεν είναι ένας συγκεκριμένος ιός.. Το norton δίνει αυτή την ονομασία σε αρχεία που βρίσκει μολυσμένα και δεν έχει άλλα στοιχεία αναγνώρισης παρα μόνο τον packer-crypter του. Είπα οτι δεν είναι ο Packed.Generic.200 με την έννοια που λέμε ο Conficker πχ που είναι συκγεκριμένος...

Σε άλλον υπολογιστή πχ που το norton θα βρει ένα packed.generic.200 μπορεί να τύχει να το βγάλει πανεύκολα γιατί θα είναι άλλος ιός.

Συγγνώμη αν το τράβηξα, γιατί δεν είχε νόημα να μπούμε στην διαδικασία

Σε συγχωρω, αλλα ολοι αυτοι στο ιντερνετ που γραφουν οι εχουν προβλημα με τον packed.generic.200 που δε βγαινει με τιποτα?

Εσυ ειδες καπου να λενε για τον packed.generic.200 που εβγαλαν ευκολα? (εφοσον θα ειναι μια αλλη, πιο ευκολη βερσιον, οπως λες).

Εαν υπαρχει και ευκολοτερη βερσιον του packed.generic.200, μπορεις να βρεις καπου στο νετ να λεει οτι καποιο απ τα γνωστα antrivirus το εσβησε?

Δημοσ.

Σου παραθέτω μερικά αποτελέσματα απο το virustotal που έχω λάβει εγώ τις 3 φορές και μια που βρήκα στο νετ, στα οποία το Norton αναγνωρίζει το εκάστοτε αρχείο ως packed.generic.200 και τα άλλα το αναγνωρίζουν διαφορετικά κάθε φορά. (πχ το nod32 βρίσκει τη μια φορά τον Win32/Olmarik και την άλλη φορά τον Win32/Kryptik.GF. Κάτι αντίστοιχο και ίσως πιο χαρακτηριστικό για το πρόγραμμα της Microsoft).

http://www.virustotal.com/analisis/72322397ac518b4f4706a55b0e06b90f875c5e184dda150d6cb0dfd018b71c6f-1240485047

http://www.virustotal.com/gr/analisis/ecde2d12aafb370b8dea92ba97476d8a032b5bb51ac4aa90cf997af88b1e4cc8-1244205676

http://www.virustotal.com/analisis/c9204a96651883c54ba91420c44a094b79e38411c1c6ebfaff70d3d4d5ce6c1e-1245253143

https://www.virustotal.com/tr/analisis/64e1263f9a40ea6f354a92cc07714d5c

Μπορεί να κάνω λάθος. Μπορεί δηλαδή να πρόκειται όντως για κάποιον συγκεκριμένο ιό, γι αυτό δεν θα επιμείνω άλλο. Αν ήμουν σίγουρος θα το έκανα. Αλλά η εμπειρία μου με τα packed και τα generics δεν μου λέει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

ο luke filewalker (avira) λοιπον, βρηκε μερικα βαϊρους, τα εδιωξε (με το φωτοσπαθο?), αλλα με απασχολει σοβαροτατα οτι οταν εκανα ξανα σκαν, βρηκε 2-3 ακομα. ειναι νορμαλ αυτο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...