Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 25/2/09 - 27/6/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • PC Tools AntiVirus
    • F-PROT Antivirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norman Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Sophos Anti-Virus
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω επειδη πραγματικα κουραστηκα να ασχολουμαι επι χρονια ποιο AV ειναι καλυτερο απο το αλλο και πως θα βρω crack/patch κτλπ σε ορισμενα εκανα migrate σε λινουξ και ησυχασα.

Νο Viruses there amigos, therefore no need for AVs :-)

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για όσους δεν το ξέρουν, υπάρχει στο site της Kaspersky ένα δωρεαν fully updated scanner για να καθαρίσετε το pc σας. Το ανανεώνουν κάθε μέρα με νέα virus definitions. Απαραίτητο και σε κάθε usb stick!

http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/

Δημοσ.

ρε παιδια μπορει να μου πει καποιος τι ειδους προγραμματα χρειαζομαι για να ειμαι 1οο% ασφαλης στο internet περα απο ενα antivirus?2ον:ποια η διαφορα των antivirus απο το internet security?αυτα τα spy doctor,registry mechanic κλπ..που ακουω κανουν διαφορετικη δουλεια...ειναι απαραιτητα μηπως ολα αυτα στον υπολογιστη σε συνδυασμο μεταξυ τους?μπορω να εχω δυο antivirus στον ιδιο υπολογιστη?επειδη τα εχω λιγο συγκεχυμενα ολ'αυτα στο μυαλο μου ας με βοηθησει καποιος να βγω απο τη συγχυση και ας μου εξηγησει τι δουλεια κανει το καθενα και ας μου προτεινει ενα ''δυνατο'' συνδυασμο προγραμματων που θα μου παρεχει τη μεγιστη δυνατη ασφαλεια για ξεγνοιαστο σερφαρισμα και κατεβασμα στο ιντερνετ..ευχαριστω και sorry αν ρωταω βλακειες!

Δημοσ.

Φίλε klinika nekros για να είσαι 100% σίγουρος όταν περιηγήσαι στον ιστό πρέπει να έχεις εγκατεστημένο κάποιο πακέτο internet security, αυτό περιλαμβάνει : antivirus-antispyware-antispam και μπορεί να έχει ακόμη parental control και ίσως κάποιο σύστημα backup.

Άν έχεις antispyware (τμήμα του πακέτου internet security) δέν χρειάζεσαι κάποιο δέυτερο σάν το spy doctor.

Το registry mechanic δέν ξέρω πώς σου ήρθε αλλα δέν έχει καμία σχέση με απειλές προς τον υπολογιστή σου, το πρόγραμμα αυτό απλώς σου "καθαρίζει" και καλά.. το μητρώο των Windows (registry), κατα κύριο λόγω, απο άχρηστες εγγραφές (απο κάποια εγκατάσταση προγράμματος κ.α.).

Δημοσ.
ρε παιδια μπορει να μου πει καποιος τι ειδους προγραμματα χρειαζομαι για να ειμαι 1οο% ασφαλης στο internet περα απο ενα antivirus?2ον:ποια η διαφορα των antivirus απο το internet security?αυτα τα spy doctor,registry mechanic κλπ..που ακουω κανουν διαφορετικη δουλεια...ειναι απαραιτητα μηπως ολα αυτα στον υπολογιστη σε συνδυασμο μεταξυ τους?μπορω να εχω δυο antivirus στον ιδιο υπολογιστη?επειδη τα εχω λιγο συγκεχυμενα ολ'αυτα στο μυαλο μου ας με βοηθησει καποιος να βγω απο τη συγχυση και ας μου εξηγησει τι δουλεια κανει το καθενα και ας μου προτεινει ενα ''δυνατο'' συνδυασμο προγραμματων που θα μου παρεχει τη μεγιστη δυνατη ασφαλεια για ξεγνοιαστο σερφαρισμα και κατεβασμα στο ιντερνετ..ευχαριστω και sorry αν ρωταω βλακειες!

Φιλε "κλινικα νεκρε¨:-)

Κατ αρχην χρειαζεσαι antivirus για να σε προστατευει απο υιους. Χωρις να ειμαι σιγουρος, στους υιους περιλαμβανονται και τα adware και τα trojan horse. Σε καθε περιπτωση παντως τα antivirus τα καθαριζουν και αυτα. Συνηθως τα antivirus εχουν και antispam. Δηλαδη σε προστατευουν απο ανεπιθυματα mail, ισως και κακοβουλα.

Επειτα, χρειαζεσαι anti-spyware. Αυτο καθαριζει τα spywares, τα οποια, οπως και οι υιοι, ειναι "κακοβουλο λογισμικο". Tα antispywares πρεπει να καθαριζουν και τα adwares. Το Ad-aware(=προγραμμα antispyware), που το εχω δοκιμασει το κανει, τα καθαριζει. Μπορεις να βαλεις και παραπανω απο ενα antispyware.

Αλλο που ειναι απαραιτητο ειναι το firewall. To firewall ελεγχει τη κινηση στον υπολογιστη σου, δηλαδη τι μπαινοβγαινει στο internet. Oτιδηποτε παει να συνδεθει απο τον υπολογιστη με το internet σε ειδοποιει και σε ρωταει αν θα πρεπει να το αφησει ή οχι. Ακομα και ο explorer να συνδεθει με το internet ή ο firefox θα σε ρωτησει. Σε προστατευει απο επιθεσεις των hackers' στον υπολογιστη σου.

Αυτα τα τρεια λοιπον, ειναι καλο να τα εχουμε εγκατεστημενα στον Η/Υ μας.

Οταν αυτα τα τρεια ομως τα προσφερει ενα προγραμμα, ολα σε ενα (all in one) τοτε αυτο λεγεται internet security. Για παραδειγμα, υπαρχει το kaspersky anti-virus που προστατευει απο υιους, υπαρχει ομως και το kaspersky internet security που τα προσφερει ολα τα παραπανω (δλ. και antispyware και firewall κλπ).

Οσο για το αν μπορουμε να εχουμε παραπανω απο ενα antivirus ταυτοχρονα, απ οσο ξερω δεν γινεται. Δημιουργειται conflict (=αυτος νομιζω ειναι ο όρος) μεταξυ των δυο antivirus. Δεν το εχω δοκιμασει ποτε βεβαια. Επισης ουτε δυο firewall ταυτοχρονα μπορουμε να εχουμε (αυτο το εχω δοκιμασει, με ασχημα αποτελεσματα παντως :-D).

Αν εχει καποιος αντιθετη γνωμη βεβαια, ας πει.

Τελος, οπως ειπα πιο πανω, μπορεις να εχεις ταυτοχρονα πανω απο δυο anti-spywares.

Edit: 100% προστατευμενος και ασφαλης δεν μπορεις μπορεις να εισαι στο internet. Παντα θα υπαρχουν υιοι και διαφορα αλλα που θα ξεφευγουν απο το antivirus και το antispyware. Αυτο που μπορεις να κανεις, ειναι να φροντιζεις το antivirus σου και το antispyware να γινεται update (=να ενημερωνεται) τακτικα, σε καθημερινη βαση. Οπως και το firewall επισης. Ανα τακτα χρονικα διαστηματα κανε scan τον υπολογιστη σου με το antivirus και το antispyware. Εξισου, παρα πολυ σημαντικο, ειναι να προσεχεις σε ποια site μπαινεις και τι κατεβαζεις. Αμα μπεις σε επικινδυνα site που περιεχουν υιους ή αν κατεβαζεις κανα crack για να σπασεις κανα προγραμμα τοτε ειναι πιθανο να κολλησεις κατι. Αυτα..

Δημοσ.

Πανω απο ολα φιλε μου να φτιαχεις ενα lua(limited user account) και με αυτο να σερφρει και να κανεις τις καθημερινες δουλειες σοθ.

Σε αδμιν μοδε θα περνας μονο οταν προκειται να κανεις ενα wide system change το οποιο απαιτει administrator privileges.

Να θυμασαι οτι διαολο και να κολλησει εχει τοση δυναμη να σου κανει ζημια οσα δικαιωματα εχει το user account σου.

Πχ αν δεν εχεις write support sto lua τοτε δεν μπορει ο ιος να κανει overwrite ena arxeio του σηστηματος ή να σβησει κατι αλλο critical

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο :-)

Δημοσ.

Όντως. Ειδικά σε μολύνσεις όπως τα rootkits, αν είσαι με LUA τότε κατα πάσα πιθανότητα γλιτώνεις κάτι που οι άλλοι με δικαιώματα διαχειριστή και 3-4 antivirus μαζί θα πάθαιναν.

Δημοσ.

ψηφισα το avast .πριν απο αυτο ειχα το avg αλλα ειχε καποια ασυμβατοτητα με ενα καινουργιο μηχανημα που εφτιαξα (asus p6t)

Δημοσ.

avast pro .

το εχω 2 χρονια και δεν σκοπευω να το αλλαξω παρα μονο εαν βγει κατι εξαιρετικο.

παλαιοτερα ειχα δοκιμασει τα παντα,αλλα στο avast ,αραξα.

Δημοσ.

Είπα να δοκιμάσω το avast pro μιας και ακούω τόσα πολλά... Κόλλησα ιο την πρώτη μέρα από ένα exe το οποίο περιείχε τρεις ιους. Το avast δε βρήκε κανέναν από τους τρεις. Κατάλαβα οτι ήταν ιος, επειδή μετά μπλόκαρε μια διεύθυνση στο internet που προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση... το notepad!!! Τα αρχεία txt δεν άνοιγαν στο μεταξύ γιατί το notepad έβγαλε error.

Έτσι ξαναγύρισα στο antivir, το οποίο βρήκε τους ιους μέσα στο αρχείο exe, το οποίο κράτησα μόνο και μόνο για να το δοκιμάσω. Πέρα απ αυτό, το avast ήταν πολύ πιο βαρύ για το σύστημα απ οτι το antivir.

Δημοσ.

Μπορει καποιος να μου πει εντυπωσεις για το καινουριο nod, την εκδοση 4; Ειναι πιο βαρυ; Αποτελεσματικη; Να το προτιμησω απο το avira; Για το eset smart security τι εχετε να πειτε; Αξιζει;

Δημοσ.

Κατα πολλούς θεωρείται το comeback της eset. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα updates του nod είναι εδώ και λίγους μήνες πιο συχνά και πιο μεγάλα. Αλλά αυτό που πρέπει να αλλάξουν μάλλον είναι η μηχανή τους περισσότερο. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο συμβαίνει με την έκδοση 4. Παραμένει πιο ελαφρύ απο τα άλλα σίγουρα, και ένα απο τα πιο σταθερά προγράμματα.

Το smart security, προσφέρει το firewall και το antispam. Το antispam δεν ξέρω κατα πόσο το χρειάζεσαι, αλλά το firewall τους είναι απο τα πιο ασθενή. Δεν αξίζει κατεμέ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...