Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 25/2/09 - 27/6/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • PC Tools AntiVirus
    • F-PROT Antivirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norman Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Sophos Anti-Virus
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ημουν ο κακομοιρος χρηστης που ειχε επιλεξει να αντικαταστησει το NOD32 με το AVG... τους λογους τους ειχα εξηγησει... βλεπω ομως οτι η χρηση του pagefile εχει ανεβει κατα περιπου 100MB !! αναλυτικα:

282MB χωρις Antivirus

325MB με NOD32

370MB με AVG

τωρα θα βαλω AVAST... Ουφ βαρεθηκα...

Δημοσ.

Καλά, ανεξάρτητα δεν ξέρεις ποτέ αν είναι. Κοίταξε, θα πας στο av-comparatives.org. Εκεί θα βρεις το τελευταίο comparative που αφορά σε on-demand σάρωση. Τα ποσοστά που βλέπεις για αναγνώριση απειλών πιστεύω δεν είναι πειραγμένα. Ίσως όμως αν πληρώνει μια εταιρεία, να αλλάζει το σύστημα βαθμολόγησης (γιατί βάζουν ως παράμετρο το ποσοστό λανθασμένων συναγερμών έτσι ώστε να παίρνουν advanced+ αυτοί που πληρώνουν). Αλλά τα εκάστοτε ποσοστά μπορώ να πω οτι τα εμπιστεύομαι.

Τώρα δεν ξέρω πότε θα βγει και το τεστ απο την av-test.org, την οποία την εμπιστεύομαι ως εταιρεία. Αλλά όπως και να χει, βλέπω και άλλα τεστ λιγότερο διάσημα, τα οποία τα κάνει ομάδα χρηστών χωρίς να το διαφημίζουν απο εδώ και απο εκεί, και συνήθως η τετράδα είναι:

avira, avast, norton, kaspersky .Πάντα μιλάμε για ποσσοτά αναγνώρισης απειλών του τελευταίου διαστήματος. Δεν είναι αξιολόγηση προγράμματος γενικά. Βέβαια τώρα μπηκε σφήνα και το mcafee αλλά πάνω σε αυτήν την έκδοση με το artemis δεν έχουν γίνει πολλές δοκιμές, αλλά πιστεύω είναι αρκετά καλή σαν ιδέα.

Δημοσ.

γεια σας παιδια βασικα θα ηθελα την γνωμη σας...

εχω σε real time το nod32 kai to avira απο antivurus και απο τα spyware και τετοια παντα σε real time το ad-ware και το spybot-sd και σε on demand το spyware terminator.

θα ηθελα την γνωμη σας στο που υστερο αν θα εχω προβληματα και αν υπαρχει καλυτερη λυση...

ευχαριστω...

Δημοσ.

Βάλε για realtime ή μόνο το nod32, ή μόνο το avast, και για ondemand το avira. Απο antispyware βάλε superantispyware ή ακόμα καλύτερα το spyware doctor που είναι πιο βαρύ και επι πληρωμή. Το spybot κράτα το για το immunization. Τα antispyware ποτέ δεν τα έβαλα σε realtime, το θεωρώ υπερβολή ειδικά αν χρησιμοποιείς avira ή avast ή kaspersky σε realtime τα οποία είναι τα 3 καλύτερα antivirus σε ανίχνευση spyware.

Δημοσ.

ευχαριστω φιλε flik πολλη καλες οι συμβουλες σου θα τις λαβω υποψην μου...

μια ερωτηση μονο freeware προγραμματα βασικα εψαχνα αν ξερεις τιποτα...

Δημοσ.

Αν θες freeware θα πας σε avast-avira για realtime και το avira για ondemand, και για antispyware θα έχεις το SuperAntispyware μαζί με το υποτιμημένο windows defender, και το malwarebytes antimalware το οποίο βοηθάει σε αφαίρεση δύσκολων ιών αν συμβεί κάτι, αν και δεν έχει τα ποσοστά αναγνώρισης του avast και του avira.

Δημοσ.

Ρε παιδια, καλα ολ αυτα που λεμε, αλλα :

1. Οσοι εχουν ψηφισει non free αντιβιοτικα, τα εχουν αγορασει ή οχι? Ρωταω γιατι εχω ακουσει πως δεν γινονται κανονικα τα updates στα "μη αγορασμενα" εμπορικα ΑV.

2.Αν ισχυει το παραπανω (δηλ αν δεν γινονται κανονικα οι ενημερωσεις στα μη αγορασμενα) κι αν για παραδειγμα, οι περισσοτεροι που ψηφιζουν εμπορικα AV δεν τα εχουν αγορασμενα, τοτε το αποτελεσμα της δημοσκοπησης βγαινει ο,τι να ναι! Αν γινεται, οσοι ποσταρουν να διευκρινισουν αν το εχουν αγορασει ή οχι το AV.

3.Τα free AV μπορουμε να τα συγκρινουμε με τα εμπορικα εφοσον ισχυει το παραπανω? Δηλαδη εφοσον δεν γνωριζουμε με ποιο τροπο εχουν αποκτηθει τα non free AV απο τους χρηστες? Πως θα ξερω εγω οτι ειναι καλυτερο το free αφου καποιος, για παραδειγμα περασε απο nod32 σε avira, οταν το avira του βρηκε καμια δεκαρια πραγματα που δεν τα βρηκε το nod32, ομως μπορει το nod32 ο συγκεκριμενος χρηστης να το ειχε σπασμ**ο.

Το ξαναλεω, αλλιως μπορει να λειτουργησει ενα αγορασμενο απο ενα μη αγορασμενο (εμπορικο).

Προσωπικα χρησιμοποιω avira ενω στο pc του αδερφου μου avg, και τα δυο free.

Kαι κατι τελευταιο, γνωριζει κανεις να πει τιποτα για το ClamAV / ClamWin? Απ'οτι διαβασα στην αρχη, ειναι και free και open source.Ειναι καλο?

Δημοσ.

Εύλογες οι απορίες σου θα έλεγα. Για τα σπασμένα προγράμματα ισχύει κάτι παρόμοιο με αυτό που λες. Δηλαδή όντως το πρόβλημα είναι οι ενημερώσεις, γιατί αν δεν υπήρχαν αυτές η παράκαμψη του προγράμματος θα ήταν πολύ πιο εύκολη. Τώρα για όλα τα nonfree υπάρχουν λύσεις, σε άλλα γίνονται μια και καλή και ξεμπερδεύεις εύκολα, και σε άλλα θέλει κάθε μερικές μέρες δουλειά.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως όσοι έχουν σπασμενα, και τύχει μια μέρα να τον καταλάβουν, απλά θα μείνει 1-2 μέρες το πολύ το πρόγραμμα χωρίς ενημέρωση. Σπανιότατα θα μείνεις χωρίς προστασία εντελώς. Οπότε λειτουργούν κανονικά σαν να είναι αγορασμένα εν γένει. Βέβαια στην περίπτωση του nod32, αν έχεις σπάσιμο που επαναφέρει της trial days κάθε μέρα, τότε η eset δεν δίνει σε trial installation αμέσως τις ενημερώσεις, αλλά ούτε αυτό επηρεάζει την γενική εικόνα, και το πόσο προστατευτικό είναι σε διάστημα μηνών...

Για το clamav δεν έχω πολλά να πω, μόνο οτι έχω την ιδέα οτι είναι για ondemand scanning και όχι realtime. Στο λέω με κάθε επιφύλαξη... Αλλά δεν έχει και τίποτα σπουδαίο και παραπάνω απο τα άλλα...

Tip: Ίσως μια καλή εναλλακτική λύση να είναι το prevx, το οποίο δεν είναι signature based, αλλά είναι όπως το Artemis του McAfee, δηλαδή χρειάζεται σύνδεση Internet για να λειτουργεί σωστά, και για να επικοινωνεί με την κοινότητα, και μέσω αυτής της επικοινωνίας όλων των χρηστών (in-the-cloud) μπορείς να έχεις άμεσα την προστασία για νέες απειλές, και υποτίθεται και λίγα false posistives. Μπορείτε να δοκιμάσετε στην αρχή με το CSI scanner, το οποίο σε 2-3 λεπτά σκανάρει το σύστημα και σου βγάζει αποτελέσματα

Δημοσ.

Στα 1 και 2 θέτεις ενδιαφέροντες προβληματισμούς, αλλά πώς πιστεύεις ότι αυτοί οι προβληματισμοί επηρεάζουν τις ψήφους που παίρνει κάθε αντιϊκό στη δημοσκόπηση; Θέλω να πω: Αν τα μέλη ήταν υποχρεωμένα με κάποιον τρόπο (υπάρχει άραγε τέτοιος τρόπος; Δε νομίζω!) να απαντήσουν - και μάλιστα με ειλικρίνεια -στο ερώτημα αν «πειρατεύουν» ή όχι το αντιϊκό τους, αυτό θα τα έκανε να αλλάξουν και την ψήφο τους;

Υπενθυμίζω: Η κατάταξη στη δημοσκόπηση δεν υπονοεί επ' ουδενί και αντίστοιχη κατάταξη στην αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων αντιϊκών. Στην προσπάθεια να ερμηνεύσει κανείς τα αποτελέσματα μίας δημοσκόπησης μπορεί να κάνει αναγωγή σε πολλά διαφορετικά συμπεράσματα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και ορθά. Ευφάνταστα, ίσως! Π.χ. έστω ότι παρατάσουμε σε μία φθίνουσα σειρά ψήφων τα εμπορικά αντιϊκά. Μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια ότι αυτή η σειρά υποδηλώνει και την ευκολία με την οποία βρίσκει κανείς cracks ή patches γι' αυτά; Ή τον κόπο στον οποίο μπαίνουν οι αντίστοιχες εταιρείες για να κάνουν ή όχι blacklist τα πειρατικά s/n (ή δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλον τρόπο έχουν για να μπλοκάρουν τα updates σε non-legal activated copies); Αν μπούμε σε τέτοια κουβέντα, δε νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Προσωπικά βρίσκω πως η χρησιμότητα των poll threads έγκειται περισσότερο στο ό,τι λειτουργούν ως αφορμή για την κουβέντα που διεξάγεται στο υπόλοιπο thread, για τα σχόλια που γράφονται, τα links που δίνονται προς comparative tests κλπ, παρά στα ξερά ποσοστά και μόνο που αποκομίζουμε με τη λήξη της ψηφοφορίας.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω απόλυτα στην τελευταία παράγραφο, μην παίρνεται τα αποτελέσματα τοις μετρητοίς. Οι γνώμες που ακούγονται στο topic είναι πολύ πιο χρήσιμες απο τα αποτελέσματα, τα οποία μόνο στατιστικό χαρακτήρα έχουν (οτι το Nod32 είναι ακόμα το πιο δημοφιλες, απλό)

Δημοσ.

Συμφωνω μαζι σας, οτι απο τα "ξερα" ποσοστα δεν βγαζεις ακρη, πιο πολυ τα ειπα και γω παραπανω για να γινει συζητηση.Δηλαδη να μην πεταχτει καποιος και πει "ειχα το norton αλλα μου βγηκε μουφα, και γι αυτο εβαλα avast και ειναι γαματο". Αυτο απο μονο του, εμενα δεν μου λεει κατι. Προφανως και δεν μπορεις να αναγκασεις τον αλλον να πει αν το χει αγοασει ή οχι απλα αν μπορουσε να το πει, πιστευω θα βοηθουσε πιο πολυ στο να βγαζουμε πιο καλα συμπερασματα.

Και παλι, δεν λεω οτι ο,τι λεει ο καθενας εδω ειναι ορθο, απλα διαφορετικες γνωμες διαβαζουμε, μαζευουμε τις εμπειριες του καθενος κλπ. και βγαζουμε αναλογα συμπερασματα.

Edit: thnx anyway για τις απαντησεις....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...