Προς το περιεχόμενο

Ποιο antivirus προτιμάτε; Δημοσκόπηση 25/2/09 - 27/6/09

parsifal

Ποιο antivirus προτιμάτε;  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Ποιο antivirus προτιμάτε;

• avast!
    • AVG Anti-Virus
    • Avira AntiVir
    • BitDefender
    • ClamAV / ClamWin
    • Comodo Internet Security
    • PC Tools AntiVirus
    • F-PROT Antivirus
      0
    • F-Secure Anti-Virus
    • Kaspersky Anti-Virus
    • McAfee VirusScan Plus
    • ESET NOD32 Antivirus
    • Norman Antivirus
    • Norton AntiVirus
    • Panda Antivirus Pro
    • Sophos Anti-Virus
    • ZoneAlarm Antivirus
    • Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)
    • Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψηφίστε το πρόγραμμα antivirus που προτιμάτε για τον προσωπικό υπολογιστή σας!

• Επιτρέπεται μία επιλογή
  • Η επιλογή σας είναι φανερή στα άλλα μέλη
  • Η δυνατότητα ψήφου θα κλειδώσει μετά την παρέλευση 4 περίπου μηνών, δηλαδή στις 27/6/2009
  • Τα εφτά πρώτα διατίθενται τόσο σε δωρεάν όσο και σε εμπορική παραλλαγή (εκτός των ClamAV/ClamWin που είναι μόνο δωρεάν και ανοικτού κώδικα). Αν προτιμάτε κάποιο απ' αυτά, μπορείτε να το ψηφίσετε διευκρινίζοντας με μήνυμα ότι χρησιμοποιείτε την εμπορική έκδοση
  • Αν προτιμάτε κάποια σουίτα «πλήρους προστασίας» που προσφέρει επιπλέον λειτουργίες όπως π.χ. firewall/antimalware, μπορείτε να ψηφίσετε το αντίστοιχο antivirus της εταιρείας αν υπάρχει, αλλιώς την επιλογή «Άλλο» και να διευκρινίσετε με μήνυμά σας ποιο

Λίστα επιλογών και αντίστοιχοι υπερσύνδεσμοι

Και με δωρεάν έκδοση:

avast!

AVG Anti-Virus

Avira AntiVir

BitDefender

ClamAV / ClamWin

Comodo Internet Security

PC Tools AntiVirus

Μόνο εμπορική έκδοση:

F-PROT Antivirus

F-Secure Anti-Virus

Kaspersky Anti-Virus

McAfee VirusScan Plus

ESET NOD32 Antivirus

Norman Antivirus

Norton AntiVirus

Panda Antivirus Pro

Sophos Anti-Virus

ZoneAlarm Antivirus

Λοιπές επιλογές:

Άλλο (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα ποιο)

Κανένα (παρακαλώ διευκρινίστε με μήνυμα γιατί όχι)

Παλαιότερες δημοσκοπήσεις

Παρακαλώ αν εντοπίσετε μη λειτουργικά links, να τα επισημάνετε για να διορθωθούν στο παρόν μήνυμα. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας!

.

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ψήφισα το Avira AntiVir.

Το χρησιμοποιώ εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, τόσο από την αποτελεσματικότητά του όσο και από άποψη πόρων που καταναλώνει. Ακόμη και σε ένα low-power από τα PC μου (Athlon XP 2400+/512MB RAM), δεν προκαλεί αισθητή επιβράδυνση στο σύστημα.

Δημοσ.

Avast, πάρα πολύ καλό σε όλους τους τομείς του. Λίγο χάνει επειδή δεν έχει καλά heuristics (ουσιαστικά δεν έχει καν ακριβώς heuristcs), αλλά ευελπιστώ στην έκδοση 5 που θα έχει να είναι όπως την περιμένω.

Μετά avira,kaspersky,norton. Και πιο συμπαθητικό αν και πιο βαρύ απο τα υπόλοιπα το kaspersky.

Δημοσ.

Δε θα ψηφισω ακομη. Θελω να δω αν το norton κανει καλα τη δουλεια του και μετα θα ψηφισω. Το εχω περιπου 15 ημερες και μεχρι στιγμης σκιζει! Πολυ ελαφρυ απο kaspersky και απο nod. Τολμω να πω και απο το avira!

Καταναλωνει μολις 4mb μνημη και οταν κανω scan με το ζορι παει στα 45!!

Δημοσ.

Όπως έγραψα και σε άλλο post πρόσφατα, επιβεβαιώθηκα για μία ακόμη φορά πως πρέπει να ακούω τον εαυτό μου και όχι το τι λένε οι περισσότεροι για κάποια προγράμματα...

Χρησιμοποιώ το Norton 360v2 εδώ και περίπου 6 μήνες και δεν έχω κανένα μα κανένα παράπονο! Λειτουργεί άψογα, δεν σέρνει τον υπολογιστή (όπως όλες οι εκδόσεις Norton 2006 & 2007) & πάνω απ'όλα... κάνει δουλειά!;)

Αναμένεται να βγεί η v3 έκδοση ως το Μάιο, κι αν είναι τόσο άψογη όπως το Internet Security 2009 της Norton (το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου αυτό), μου φαίνεται πως η Norton θα έχει ξαναγυρίσει στα παλιά αξιοσέβαστα χρόνια της!

Τα 2 προιόντα της NOD (NOD32 Anti-Virus & Eset Smart Security) ήταν ο λόγος που ξαναγύρισα σε Norton & δοκιμάζοντας το 360v2, έμεινα σ'αυτό. Ως anti-virus προγράμματα μπορεί να θεωρούνται σεβαστά, αλλά ως antispam-trojan κλπ είναι παντελώς άχρηστα και τα 2 και όταν σκάναρα τον υπολογιστή με δεύτερα και τρίτα προγράμματα, δεν ξέρω ούτε εγώ τι κατεβατά μου εμφανίστηκαν από web-trash! Tα NOD τόσο στο PC όσο και στο Laptop ήταν αγορασμένα original & ενεργοποιημένα κάνοντας συχνά updates, έχοντας κάνει πολλές φορές full scan, αλλά παρέβλεπαν σχεδόν τα πάντα!!

Ψάχνοντας στο net διαπίστωσα ως προς έκπληξη μου πως δεν είμαι ο μόνος που το παρατήρησε αυτό... Λογικό άλλωστε να μην κάνουν σωστή δουλειά & θα έπρεπε να το είχα φανταστεί πολύ νωρίτερα... τόσο light και να θεωρούνται κορυφή?!

Δεν μου κάνει καμία εντύπωση που στο εξωτερικό είναι σχεδόν άγνωστα όλα τα προιόντα NOD...

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ NOD!!!

Δημοσ.
Το 360 που λες ειναι σουιτα; Γιατι εγω εχω το σκετο το norton 2009 version 16.

Ναί!

Είναι το Anti-Virus 2009

http://www.symantec.com/el/gr/norton/antivirus

To Internet Security 2009

http://www.symantec.com/el/gr/norton/internet-security

& τέλος η πλήρη σουίτα Norton 360 (που έχω εγώ)

http://www.symantec.com/el/gr/norton/360

Σου συνιστώ να περιμένεις να βγεί η έκδοση v3! Τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει. Πάντως μην δοκιμάσεις με τίποτα την v1, έχει πρόβλημα, εξού και το οτι την σούταραν κατευθείαν!

Δημοσ.

Και εγώ το avast έχω αλλά ψήφισα το avira :P διότι μέ έχει σώσει σε μερικές περιπτώσεις όπου το avast δεν τα κατάφερε :devil:

Δημοσ.

Comodo Internet Security σε 7 υπολογιστες ως τωρα (με διαφορετικους σκοπους λειτουργιας) και ολοι δουλευουν πολυ καλα και δν εχουν αντιμετωπισει κανενα προβλημα. πολυ ευχαριστημενος απο δωρεαν internet security suite!

πριν απο αυτο ειχα στους 6 Panda Platinum και στον 1 avast free.

Δημοσ.

Ψήφισα AVG έχοντας δοκιμάσει το Avira και το NOD. Ωστόσο, είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν μου αρέσει στο AVG: σε κάθε φάκελο που κάνεις browse με τον explorer θα ελέγξει για threats. Αν υποθέσουμε ότι στον φάκελο υπάρχουν πολλά setups προγραμμάτων αυτό μπορεί να πάρει αρκετά δευτερόλεπτα 100% cpu χρήσης. Είναι αρκετά εκνευριστικό..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...