Προς το περιεχόμενο

Windows και Linux μαζί..?

TSOPA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γίνεται να έχω και Windows και Linux εγκατεστημένα στον υπολογιστή μου και απλά να διαλέγω κάθε φορά με πιο λειτουργικό σύστημα θα γίνεται η εκκίνηση...?..Αν ναι παρακαλώ πείτε μου τον τρόπο και που θα βρω τα Linux για να τα εγκαταστήσω..

Ευχαριστώ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι γινεται πολυ απλα.

Δεν ειναι ΤΑ Linux, ειναι ΤΟ Linux, και πιο συγκεκριμενα ειναι οι διανομες του Linux.

Διαλαξε ποια σε καλυπτει απο το distrowatch.com

Υπάρχουν πολλές linux διανομές, το θέμα είναι εσύ ποιος θες να βάλεις.Μερικά από αυτά:

Ubuntu,Debian,Fedora,Mint,Opensuse κ.α.

Από όσο ξέρω για αρχάριο καλύτερα Ubuntu και Mint. Αν έχεις ορεξη να ασχοληθείς οποια εκδώσει και να βάλεις θα τα καταφέρεις. Εγώ έχω δοκιμάσει Debian,Fedora,Ubuntu και έτσι όπως τα έχω γράψει είναι και η σειρά προτίμησης μου. Η επιλογή πιάνου λειτουργικού θες, θα γίνετε κάθε φορα από τον grub κατά την εκκίνηση.

Αν το μηχανημα σου ειναι καινουργιο ξεκινα με ubuntu.

Εδω κοιτα για οδηγιες και σχετικες πληροφοριες στα ελληνικα

Απο την αλλη μπορει να κατεβασεις και να δοκιμασεις τις διαφορες διανομες μεσα απο το live cd που συνηθως διαθετουν.

Και μια λιστα με τα διαθεσιμα live cd για να διαλεξεις,

http://www.livecdlist.com/

Δηλαδή απλά θα τα εγκαταστήσω και θα γίνεται αυτόματα η ερώτηση με πιο λογισμικό θέλω να ξεκινάω..?

Ναι, να προσεξεις ομως με τα partitions, μη σβησεις και τα Windows (οχι οτι ειναι κακη ιδεα, αλλα μαλλον δεν το επιθυμεις -ακομη)

Ακριβως.....ετσι ειναι..........αλλα καλυτερα διαβασε κανενα οδηγο για τι ακρβως πρεπει να κανεις κατα την εγκατασταση μην χασεις και τιποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!;););););)

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Πω πω.........μεχρι να στριψω τσιγαρο με προλαβες!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::devil:

ας κανει εγκατασταση του ubuntu μεσα απο τα παραθυρια(και θα ειναι εντελως αυτοματα ολα!ουτε τα ρartitions πρεπει να προσεξει)παντως ακομη δεν εχω καταλαβει γιατι ο κοσμος ψαχνεται με τα παραθυρα αφου υπαρχει η πορτα αν με νοειτε...

Ναι γινεται πολυ απλα.

Δεν ειναι ΤΑ Linux, ειναι ΤΟ Linux, και πιο συγκεκριμενα ειναι οι διανομες του Linux.

Να και σε κατι που συμφωνουμε!!!!:lol::lol:

Ναι θα συμφωνησω με τον Apanas.Ξεκινα με ubuntu και οταν αρχιζεις να εξοικοιωνεσαι πηγαινε σε πιο σοβαρες διανομες.

και εγω στην ιδια κατασταση περιπου ειμαι.

εχω εγκαταστησει χωρις κανενα προβλημα linux στο pc (μετα απο αρκετες πειραματικες εγκαταστασεις σε 2ο μηχανημα) και μπορω και "παιζω" οποτε εχω χρονο με το "κασινουριο" μου λειτουργικο.

το προβλημα απο οτι καταλαβαινω ομως, ειναι οτι για να κανω το παραπανω βημα μου ειναι πολυ δυσκολο μιας και τα παραπανω επιπεδα μου ειναι παντελως αγνωστα.

το να βρω ας πουμε την καρτα δικτυου και να της βαλω static ip δεν μου ειναι δυσκολο μιας και θα ψαξω μεν, αλλα λογο εμπειριας απο windows θα το κανω.

το να σεταρω ομως το δικτυο, η να κανω εγκατασταση ενος προγραμματος μου ειναι αρκετα @#$!^!^ ακομα.... :-(

η να κανω εγκατασταση ενος προγραμματος μου ειναι αρκετα @#$!^!^ ακομα....

Από το package manager της διανομής σου με ΕΝΑ κλικ τα βάζεις!!!!

Είναι ο απλός τρόπος ...

Σε ubuntu, μενου Εφαρμογες>Προσθαφαιρεση

Σε debian διανομες πας συνηθως Συστημα>Διαχειριση>Synaptic Package Manager

Επισης για ubuntu οταν θελεις και ψαχνεις, με οτι συνεπαγετε αυτο, πηγαινεις και βρισκεις προγραμματα σε αυτο το σιτε,

http://www.getdeb.net/

Για πειραματα μπορει να εγκαταστησε και το virtual box η κατι αντιστοιχο, χωρις να χρειαζετε να κανετε επανεκκινησεις για να δοκιμαζετε τα διαφορετικα λειτουργικα.

τα "κατεβαζω" οπως στα windows και μετα μεσω του package manager κανω την εγκατασταση ?

κατι βιβλιοθηκες που λεγαν και κατι τετοια δεν ισχυουν....?

τα "κατεβαζω" οπως στα windows και μετα μεσω του package manager κανω την εγκατασταση ?

κατι βιβλιοθηκες που λεγαν και κατι τετοια δεν ισχυουν....?

οχι.....πηγαινεις ειτε στο προσθαφαιρεση προγραμματων ειτε στις επιλογες στο synaptic package manager και κανεις αναζητηση οπως πχ στο google...και μετα το τικαρεις και μπαινει!τοσο απλα!

αρχικα αυτος ο τροπος θα σου ειναι υπεραρκετος....καμια φορα μπορεις να βρεις στο νετ πακετα για την διανομη σου ετοιμα και να κατεβαζεις και να τα περνας....τωρα για install με compile (./configure . make ktl) δεν θα σου χρειαστει....

edit δεν βαζεις την crunchbang που ειναι ubuntu ππου τα εχει <<ολα>> ετοιμα....κατεβασε την

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...