Προς το περιεχόμενο

intel CPU κατανάλωση

gaig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι, βρηκα σε καποια γαλλικα sites οτι καταναλωνει καπου 1,5W σε idle και max καπου 22-23.

Παιζει να ειναι τοσο λιγο?

Δημοσ.

το EPU της ASUS μου δείχνει για τον E5200:

4W idle

22W full

στο περίπου. τώρα μάλλον κάπου εκεί είναι, πάντwς το chipset (M/B) είναι το πιο ενεργοβόρο σε ένα PC.

Δημοσ.
Αν ειναι ΑΤΟΜ

o atom πρεπει να εχει πολυ μικροτερη καταναλωση σε full load

αλλα εκει τρωει 45W το chipset! φοβερη πλατφορμα..

το EPU της ASUS μου δείχνει για τον E5200:

4W idle

22W full

στο περίπου. τώρα μάλλον κάπου εκεί είναι, πάντwς το chipset (M/B) είναι το πιο ενεργοβόρο σε ένα PC.

ειναι αξιοπιστα αυτα?? 4W idle ειναι πολυ καλα..

Δημοσ.
o atom πρεπει να εχει πολυ μικροτερη καταναλωση σε full load

αλλα εκει τρωει 45W το chipset! φοβερη πλατφορμα..

ειναι αξιοπιστα αυτα?? 4W idle ειναι πολυ καλα..

για αξιοπιστία κανένας λόγος. εμπιστεύομαι μονο το "bατομετρο" που έχω στην πρίζα και λέει τh συνολική κατανάλωση. οποτε στο σύστημα μου IDLE~66W και FULL~90W

(ASUS 9300 IGP/E5200,2GB RAM,1TB WD GREEN,PCI TV TUNER,DVDRW)

παρεπιμπτόντως τα ATOM netbooks είναι ότι πιο οικονομικό

κυκλοφορεί. ακόμα και με το γερασμένο INTEL 945 chipset

120GB 5400 HDD και 1GB RAM σε idle σταματάει στα 27W !!! φοβερό "κατεβαστιρι" έτσι?

με ένα πιο σύγχρονο chipset (G31) πιστεύω ότι θα πηγαίνει και χαμηλότερα.

Δημοσ.
για αξιοπιστία κανένας λόγος. εμπιστεύομαι μονο το "bατομετρο" που έχω στην πρίζα και λέει τh συνολική κατανάλωση. οποτε στο σύστημα μου IDLE~66W και FULL~90W

(ASUS 9300 IGP/E5200,2GB RAM,1TB WD GREEN,PCI TV TUNER,DVDRW)

Διανα επεσες! Κατι αντιστοιχο -ολοιδιο δλδ- κοιταζω και εγω.

Και ξερω οτι ειναι απιθανο, αλλα μηπως παιζει να κανεις και μια μετρηση χωρις το tuner?

Αυτοι εδω εβγαλαν αλλα νουμερα http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=15131244#post15131244

και με δεδομενο οτι το 9400 καιει κανα 2 watt παραπανω απο το 9300 συμφωνα με εδω.. http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3432&p=11

Aααα... πες μας και τι τροφοδοτικο εχεις μηπως χανεις εκει.. ;)

Δημοσ.

χωρίς tuner έχει φτάσει 62w με το EPU να ρίχνει όσο μπορεί το voltage της CPU. (γύρω στα 0.96v όπως δείχνει το CPUZ)

τώρα για ακόμα πιο κάτω χρειάζεσαι δίσκο 2.5" (5400RPM) αλλα και ένα πολύ καλο τροφοδοτικό (δυστυχώς δεν βρήκα πιο οικονομικό τροφοδοτικό, το χειρότερο που δοκίμαζα έβγαζε 10W επιπλέον, τι σου κάνει το efficiency!)

δεν ξέρω όμως αν αυτές οι αποκλείσεις οφείλονται και στο μετρητικό όργανο, πάντως για διαφορικές μετρήσεις μια χαρά είναι.

γενικά έχω παρατηρήσει (όπως και στο AVSforum) ότι αν και

οι AMD είναι οικονομικότεροι στο idle, καίνε πιο πολύ στο full αλλα και στα games,videos κλπ. αυτό με παραξενεύει και ελπίζω να διορθωθεί από την AMD.

όπως ελπίζω να διορθωθεί και το C&Q το οποιο υστερεί πολύ από το EIST και τα αλλα states της INTEL.

p.s.

τώρα που βλέπω και το anandtech link, κάτι δεν μου αρέσει.

κάτι δοκιμες που έκανα με ένα ASUS 780G και ATHLON X2 3600+ έδειξαν παρόμοιες καταναλώσεις με αυτό που έχω τώρα. περιμένω και ένα 4850e για να τον δω και αυτόν, αν έρθει ποτε (αμάν αυτή η κρίση, ακόμα και στα PC!)

βεβαια η παρουσίαση έγινε με Phenom οι οποιοι είναι drama από καταναλώσεις, μονο με dual cores ασχολούμαι προς το παρόν και μονο με ΧΡ. ένα καλο που μου arese ιδιαιτερα στο AMD σύστημα ήταν ότι με ATI 3D κάρτα (HD4350,HD2400) σε idle έδειχνε μονο 3W παραπάνω!!!

κάτι που δεν έγινε με το ASUS 9300 και NVIDIA 9500GT :(

οι δοκιμες συνεχίζονται...συγγνώμη που ξέφυγα από το θέμα.

Δημοσ.

και εγω που εχω ενα VAμετρο της πλακας (κατω απο 15 ευρω) τα ιδια νουμερα βγαζει.

δε μας ειπες, ομως, ποιο τροφοδοτικο εχεις.

Ο ATHLON X2 3600+ σιγουρα καιει παραπανω απο τον 4850e. Μετρησα συστημα με μητρικη ASUS με 780g, 4850e, εναν δισκο και ενα τροφοδοτικο Xilence, 45Watt.

Οσο για το anandtech δεν εχει νοημα να κοιτας τις απολυτες τιμες (γιατι παιρνουν μια μητρικη των 60ευρω με onboarg vga και τους βαζουν τετραπυρηνο πανω και 500αρι τροφοδοτικο), αλλα τις απολυτες τιμες (καταναλωση chipset με ιδια cpu)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για την ιστορια τελικα πηρα την Asus P5N7A και εναν e5200 και ολο το συστημα με samsung green 1TB και seasonic 400w καταναλωνει μονο 46 watt!

ειναι ο,τι πιο οικονομικο και συναμα αρκετα δυνατο ειχα ποτε. Το desktop μου καιει πανω απο 150watt idle (25w μονο τα ανεμιστηρια)

Αν υπαρχει ενδιαφερον μπορουμε να ανοιξουμε ενα τοπικ για πλατφορμες και καταναλωσεις..

Δημοσ.
για την ιστορια τελικα πηρα την Asus P5N7A και εναν e5200 και ολο το συστημα με samsung green 1TB και seasonic 400w καταναλωνει μονο 46 watt!

ειναι ο,τι πιο οικονομικο και συναμα αρκετα δυνατο ειχα ποτε. Το desktop μου καιει πανω απο 150watt idle (25w μονο τα ανεμιστηρια)

Αν υπαρχει ενδιαφερον μπορουμε να ανοιξουμε ενα τοπικ για πλατφορμες και καταναλωσεις..

φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον από μένα, είμαι καμμένος με αυτά. δεν μου λες όμως τη μέτρηση την παίρνεις πριν από το PSU η μετά? διότι δεν έχω καταφέρει να ρίξω το σύστημα μου (ολόιδιο με σένα) κάτω από 60W. (έχω PSU ένα OEM από http://www.tmp.gr το οποιο καλούλi είναι, στα 250W. δεν έχω δοκιμάσει ποτε ένα high efficient 80+, δεν φέρνουμε στο μαγαζί.)

όσον αφορά τον 4850e, επιτέλους ήρθε. τον μέτρησα με ένα M/B nvidia 6050 (M61P), 2.5" δίσκο και 2GB (1 DIMM). έφτασε στα 44W (idle). όμως με δοκιμες που έκανα με το Α64info (καταπληκτικό tool για αλλαγές multiplier και vcore on the fly!) κατάφερα να τον πάω στα 40W (x5 και 0.85Vcore) "καρασταθερος"! (στο full έφτανε τα 49w).

για την ιστορία, ο 3600+ ήταν 1-2W πιο πάνω σε όλες τις μετρήσεις (πολύ καλός)

μετά βεβαια μέτρησα και ένα netbook atom 270 (idle:22,full:27) έπαιζε και HD 720p με coreavc όμως :P

αλλα το σπαστικό είναι ότι δεν είχε HDMI, μονο VGA.

Δημοσ.

το μετραω κατευθειαν στον τοιχο. ο μετρητης μου ειναι μια μουφα Shuang Yang λεγεται, αλλα το διασταυρωσα και με εναν που μου δανεισε ενας φιλος (απο τον emimiko το δικο του) το οποιο εχει μια αποκλιση 1-2watt.

Επομενος στοχος ειναι να το δοκιμασω με ενα pico psu 120w που εχω, αλλα δε βρισκω το brick του τωρα.

τα 82+ πρεπει να κανουν καποια διαφορα παντως.. γι αυτο φτιαχτηκαν

ps. και εγω εχω ενα netbook και το εχω συνδεσει σε οθονη... σε idle μονο 5watt τραβαει!

Δημοσ.
το μετραω κατευθειαν στον τοιχο. ο μετρητης μου ειναι μια μουφα Shuang Yang λεγεται, αλλα το διασταυρωσα και με εναν που μου δανεισε ενας φιλος (απο τον emimiko το δικο του) το οποιο εχει μια αποκλιση 1-2watt.

Επομενος στοχος ειναι να το δοκιμασω με ενα pico psu 120w που εχω, αλλα δε βρισκω το brick του τωρα.

τα 82+ πρεπει να κανουν καποια διαφορα παντως.. γι αυτο φτιαχτηκαν

ps. και εγω εχω ενα netbook και το εχω συνδεσει σε οθονη... σε idle μονο 5watt τραβαει!

φιλε μου αδύνατον! 5 watt είναι το τροφοδοτικό μονο, όταν είναι κλειστό το σύστημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...