Alexisssss Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Και φαντασου την γιαγια να της λεει ο τεχνικος περι σπασμενα pin κλπ
notios7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 θα το κανει ενας-δυο-δεκα-ποσοι?καποτε ξυπνανε και τους βαζουν χερι.κανε μια δοκιμη κι οτι κατσει. ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Εγώ λέω να στείλει τη γιαγιά του!Πιο σίγουρο είναι! γιωργο εχεις ισιωσει ποτε πιν?ρωτα καμια γιαγια πως το κανουν
Alexisssss Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Ναι ακολουθα τον frenzy και οτι γινει.Αν και λιγο επικυνδινο γιατι ειναι πιθανο να σου καψει και την cpu αν κατσει σε λαθος σημειο το αυτοσχεδιο pin.Aν πιανουν τα χερια σου καντο +1 στον frenzy
GIANNIS400 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Asus P5QL ΣΕ (τα 2 τελευταία γράμματα κάντε τα αγγλικά μου τα αναγνωρίζει σαν greeklish έλεος) ειχαν στραβωσει και σε μένα μερικα πινακια σε μια asrock conroe dvi 1333 chipset 965, τα ισιωσα και ολα ο.κ., την εχει και την χαιρεται ενας γνωστος χρονια
swiftech Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 δεν εχει τιποτα να χασει στην τελικη αμα το δουνε που δεν νομιζω,λεει εγω ετσι την πηρα.. κλεφτες και φευγει.. και παει σε αλλο μαγαζι και παιρνει αλλη.
giorgos147 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Απλά να μην αναφερθεί ΚΑΘΟΛΟΥ σε επεξεργαστές,σπασμένα pins κ.λπ.! Να έχει στο νου του το πως θα παίξει τον άσχετο! Πες οτι ήρθε ένα γνωστός σου να βάλει τον επεξεργαστή και οτι διαπίστωσε οτι υπάρχει σπασμένο pin.(μη πεις pin)Πες...Μα πως μου το είπε;Din;Cin;Κάπως έτσι! Και αν πει ποιος είναι ο γνωστός σου,πήγαινε τη γιαγιά σου!
PCharon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Πες οτι ήρθε ένα γνωστός σου να βάλει τον επεξεργαστή και οτι διαπίστωσε οτι υπάρχει σπασμένο pin. Από τη λέξη "σπασμένο" και μόνο το έχει χάσει το παιχνίδι. Είναι ευρέως γνωστές οι ζημιές που κάνουν οι αρχάριοι στις τοποθετήσεις επεξεργαστών... Πάντως είναι μάλλον δύσκολο κάποιος όντας τεχνικός να ελέγξει τη λειτουργία της μητρικής και να μην πάρει χαμπάρι τί τρέχει, ακόμα κι αν το πρώτο που θα δει δεν είναι το σπασμένο pin.
user12 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 δεν εχει τιποτα να χασει στην τελικη αμα το δουνε που δεν νομιζω,λεει εγω ετσι την πηρα.. κλεφτες και φευγει.. και παει σε αλλο μαγαζι και παιρνει αλλη. Το σωστό είναι να φωνάζει κλέφτες αλήτες δεν ντρέπεστε,να έρθει ο securitas να τον βγάλει έξω και να λέει τα λεφτάκια μου και δεν έχω άλλα. Μαζί με αυτόν θα φύγει και το μισό κατάστημα.
varemarious Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Ναι ωραίος, αλλά αν κρίνουμε από την επιχειρησιακή δεινότητα του varemarious... Μην το γελάς καθόλου! Έχω στείλει τη μάνα μου (!!!) και τα αποτελέσματα ήταν όσο πιο άμεσα γινόταν (άμεση αντικατάσταση επί τόπου!). Άντε τώρα να πεις στη γυναίκα πως έκανε ματσαραγκιά και το χάλασε... όταν σε πιέζει ο χρόνος δυστυχώς λάθη γίνονται πάρε ένα σκουλαρίκι με μπίλια χρυσό, κόφτου την καρφίτσα και πέτα τη μπίλια. Αν είναι διαμάντι (wtf r u retarded?) κράτα το και βρες άλλο.Βάλε την καρφίτσα εκεί που λείπει και σημάδεψε και κόψε να έρθει αλφάδι με τα υπόλοιπα. Aν παίζει μέσα στην τρύπα βγάλτο και πίεσέ το με την πένσα λίγο να πλατύνει η άκρη του (γι' αυτό θέλαμε χρυσό, είναι μαλακό). Ξαναδοκίμασε. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου άστο θα χαλάσεις κι άλλα πινς εκτός από σκουλαρίκια. Βάλε τον επεξεργαστή, κούμπωσε την ψύκτρα και μην τον ανάψεις, ούτε να συνδέσεις τροφοδοτικά. Βγάλε τον επεξεργαστή και τσέκαρε μετρώντας, την επιφάνεια που αντιστοιχεί στο πιν που επιδιόρθωσες. Θα πρέπει να έχει μια πολύ ελαφριά αμυχή (θέλει μεγενθυντικό). Αυτό είναι καλό. Τον ξαναβάζεις και δουλεύει. Αν δεν έχει αμυχή ξαναρχίζεις από την αρχή έκοψες το replacement pin κοντό (σού πα πρόσεχε ρε γαμώτο). Τσέκαρε όμως όλα τα γειτονικά πινς να είναι εντάξει για να μην βάζεις βγάζεις cpu μετά. άμα μπει ο επεξεργαστής είναι μπετό δεν κουνάει τίποτα. Θα το προσπαθήσω , επέμβαση σε επεξεργαστή πάντως δεν έχω ξανακάνει . Τι μετρήσεις θα πρέπει να πάρω ; αποτελέσματα;
swiftech Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 για λαμπακια να πει δεν αναβαν.. τιποτα για πιν.. αμα πιασει επιασε.. στο κατω κατω θα πει ετσι την πηρα και επειδη ποτε οι μητρικες δεν ειναι σφραγισμενες να πει το κουτι δεν ηταν σφραγισμενο.. εχω εμπειρια σε αυτα τα λαμογιστικα με τις επιστροφες..
PCharon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Βάλε την καρφίτσα εκεί που λείπει και σημάδεψε και κόψε να έρθει αλφάδι με τα υπόλοιπα. Δεν είναι τόσο απλό. Τα pins σπρώχνονται προς τα μέσα όταν κουμπώνει ο επεξεργαστής. Αν δεν προσέξει τον τρόπο κατασκευής (πατενταρίσματος να πω μήπως?) θα γίνει κι άλλη ζημιά (πχ κουμπώνει επεξεργαστή > στραβώνει το "φτιαχτό" pin > ακουμπάει σε κάποιο διπλανό και βραχυκυκλώνει με απροσδιόριστα αποτελέσματα για την υγεία του επεξεργαστή).
The_Judas Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Υπάρχει πάντα και η περίπτωση να είσαι τυχερός, το πιν που χάλασε να μην είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και να δουλεύει η μητρική χωρίς πρόβλημα!
varemarious Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Υπάρχει πάντα και η περίπτωση να είσαι τυχερός, το πιν που χάλασε να μην είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και να δουλεύει η μητρική χωρίς πρόβλημα! Μ' αρέσει αυτή η ιδέα αλλά γιατί να υπάρχει ένα pin το οποίο να μην χρησιμοποιείται ; Επίσης δεν την έχω βάλει σε λειτουργία ακόμα , να το ρισκάρω μήπως και παίξει ;
frenzy Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Θα το προσπαθήσω , επέμβαση σε επεξεργαστή πάντως δεν έχω ξανακάνει . Τι μετρήσεις θα πρέπει να πάρω ; αποτελέσματα; Καλά χαλάρωσε πρώτα απ' όλα λάθη γινονται, όλοι την έχουμε πατήσει κάπου και όπως βλέπεις τα κοράκια εδώ χαίρονται με τις καταστροφές Βάλε τον επεξεργαστή όπως είναι και δες αν ποστάρει. Δεν κάνεις επέμβαση σε επεξεργαστή, στο motherboard που είναι ήδη λαβωμένο κάνεις οπότε μην αγχώνεσαι. Ο επεξεργαστής χλωμό να πάθει κάτι. Αν δεν ακουμπήσουν τα πιν που θέλει δεν ανάβει με τίποτα. Αν τα μάτια σου δεν είναι καλά πάρε μεγενθυντικό φακό να μη πονοκεφαλιάσεις. Μέτρα δεν έχει να σου πω, αλλά και να είχε είναι σε κλίμακα που δεν έχεις εργαλεία να μετρήσεις. Χρησιμοποίησε τα μάτια και το μυαλό σου. Αν βάλεις την καρφίτσ τελείως μέσα και προεξέχει, δεν θα ακουμπήσουν οι διπλανές. Αν είναι ελάχιστα πιο κάτω όμως (δέκατο του χιλιοστού) οι διπλανές όταν λυγίσουν με την πίεση του επεξεργαστή θα έρθουν αλφάδι. Καταλαβαίνεις που το πάω. Βάλε μουσική να γουστάρεις. Μην πιεις ή πιες λίγο. Αν είσαι μικρός μην πιεις καθόλου. Φτιάξε το χώρο σου καθαρό να είσαι άνετα. Βγάλε τροφοδοτικό, μνήμη, κάρτα γραφικών και ένα μέσο να φορτώσεις κάποιο λειτουργικό (usb linux, live cd linux, σκληρό) και άπλωσέ τα στο τραπέζι. Βάλε φωτισμό δυνατό και διάλεξε τα εργαλεία σου. Μεγενθυντικό, κοφτάκι, τσιμπίδα, πενσάκι. Βάλε τη μητρική στο τραπέζι και φτιάξε την. Δεν είναι τόσο απλό. Τα pins σπρώχνονται προς τα μέσα όταν κουμπώνει ο επεξεργαστής. θέλει δυο τρεις προσπάθειες αλλά κάθεται. Πρέπει να κόψεις ελάχιστα πιο κάτω ή να μην βάλεις το πιν τέρμα μέσα. Είναι συνδυασμός πάχους και μάκρους που το βλέπεις μόνο επί τόπου. Δεν είναι τίποτα υπομονή θέλει και απαλές κινήσεις μην κάνεις άλλη ζημιά.
giorgos147 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Αν και δοκίμασε και έτσι.Και πήγαινε την πριν κάνεις κάτι και μία βόλτα απο πλαίσιο.Ποτέ δε ξέρεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.