varemarious Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα, Μου τσάκισε ένα πινάκι απο την θέση του επεξεργαστή επάνω στη μητρική προσπάθησα με εξαιρετική προσοχή λεπτομέρεια , αλλά δυστυχώς είχε τσακίσει αρκετά με αποτέλεσμα στην επαναφορά να κοπεί ένα μικρό κομματάκι. Τι κάνουμε τώρα ; Αν βάλω έτσι επάνω τον επεξεργαστή τι θα γίνει ; τι θα πρωτοχαλάσει ; διορθώνεται ; η μητρική είναι αγορασμένη 2 μέρες γίνεται αλλαγή ; (δεν νομίζω) με συμφέρει να αγοράσω νέα ; ή να τη στείλω στην μαμά εταιρία για φτιάξιμο ; δώστε μιά λύση παιδιά όσο άμεσα γίνεται θα το εκτιμούσα πάρα πολύ ευχαριστώ
Alexisssss Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δεν προσεχεις ρε φιλε. Να την πας για RMA δεν νομιζω Αν βαλεις την cpu ετσι πανω λιγικα δεν θα δουλεψει Tωρα τι σε συμφερει δεν ξερω γιατι εξαρταται απο την τιμη της μητρικης. Πως πηγες να το ισιωσεις?Εγω που ειχα κατι στραβα pin απο παλια μεταχειρισμενη μητρικη ενος φιλου τα ισιωσα με ενα μηχανικο μολυβι,εβαλα το pin μεσα στην μυτη του μολυβιου και σιγα σιγα το ισιωνα και απο τοτε 2,5 χρονια τωρα δουλευει ρολοι
varemarious Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 προσπάθησα με ψιλό κατσαβιδάκι . σαν αυτά που έχουν για τα ρολόγια, αλλά χωρίς μαγνήτη μπροστά. όπως και να προσπάθησα το θέμα είναι τώρα τί γίνεται ; Αν του βάλω τον επεξεργαστή επάνω και του βάλω ρεύμα υπάρχει περίπτωση να κάψει επεξεργαστή ή κάτι άλλο ;
Alexisssss Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Οχι οχι δεν θα καει ο επεξεργαστης,αλλα δεν αξιζει να κανεις δοκιμες,κοιτα μηπως μπορεσεις και την πας για rma(που δεν νομιζω)αλλα κανε μια προσπαθεια.Στην θεση σου θα επαιρνα καινουρια.Τι μητρικη εχεις?
Alexisssss Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Άκυρο. Διάβασα βιαστικά. Ο τροπος που προτεινες ομως ειναι πιθανο να του καψει τον επεξεργαστη αν το επιχειρησει.
varemarious Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Asus P5QL ΣΕ (τα 2 τελευταία γράμματα κάντε τα αγγλικά μου τα αναγνωρίζει σαν greeklish έλεος)
Alexisssss Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δεν αξιζει παντως να την φτιαξεις,καλυτερα δοκιμασε μηπως την δεχτουν για rma(μηηηπως,λεμε τωρα και δεν το παρατηρησουν),αλλιως παρε μια καινουρια,δεν ειναι δα και καμια rampage formula των 250 ευρω.Θα μου πεις,ειναι ερκετα λεφτα 70 ευρω αλλα....
PCharon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Αυτά τα προσέχουν. Αν μπορείς βγάλε και καμιά φωτό (αν εστιάζει στα κοντινά) να θαυμάσουμε το έργο!
frenzy Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 πάρε ένα σκουλαρίκι με μπίλια χρυσό, κόφτου την καρφίτσα και πέτα τη μπίλια. Αν είναι διαμάντι (wtf r u retarded?) κράτα το και βρες άλλο. Βάλε την καρφίτσα εκεί που λείπει και σημάδεψε και κόψε να έρθει αλφάδι με τα υπόλοιπα. Aν παίζει μέσα στην τρύπα βγάλτο και πίεσέ το με την πένσα λίγο να πλατύνει η άκρη του (γι' αυτό θέλαμε χρυσό, είναι μαλακό). Ξαναδοκίμασε. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου άστο θα χαλάσεις κι άλλα πινς εκτός από σκουλαρίκια. Βάλε τον επεξεργαστή, κούμπωσε την ψύκτρα και μην τον ανάψεις, ούτε να συνδέσεις τροφοδοτικά. Βγάλε τον επεξεργαστή και τσέκαρε μετρώντας, την επιφάνεια που αντιστοιχεί στο πιν που επιδιόρθωσες. Θα πρέπει να έχει μια πολύ ελαφριά αμυχή (θέλει μεγενθυντικό). Αυτό είναι καλό. Τον ξαναβάζεις και δουλεύει. Αν δεν έχει αμυχή ξαναρχίζεις από την αρχή έκοψες το replacement pin κοντό (σού πα πρόσεχε ρε γαμώτο). Τσέκαρε όμως όλα τα γειτονικά πινς να είναι εντάξει για να μην βάζεις βγάζεις cpu μετά. άμα μπει ο επεξεργαστής είναι μπετό δεν κουνάει τίποτα.
giorgos147 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 πάρε ένα σκουλαρίκι με μπίλια χρυσό, κόφτου την καρφίτσα και πέτα τη μπίλια. Αν είναι διαμάντι (wtf r u retarded?) κράτα το και βρες άλλο.Βάλε την καρφίτσα εκεί που λείπει και σημάδεψε και κόψε να έρθει αλφάδι με τα υπόλοιπα. Aν παίζει μέσα στην τρύπα βγάλτο και πίεσέ το με την πένσα λίγο να πλατύνει η άκρη του (γι' αυτό θέλαμε χρυσό, είναι μαλακό). Ξαναδοκίμασε. Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου άστο θα χαλάσεις κι άλλα πινς εκτός από σκουλαρίκια. Βάλε τον επεξεργαστή, κούμπωσε την ψύκτρα και μην τον ανάψεις, ούτε να συνδέσεις τροφοδοτικά. Βγάλε τον επεξεργαστή και τσέκαρε μετρώντας, την επιφάνεια που αντιστοιχεί στο πιν που επιδιόρθωσες. Θα πρέπει να έχει μια πολύ ελαφριά αμυχή (θέλει μεγενθυντικό). Αυτό είναι καλό. Τον ξαναβάζεις και δουλεύει. Αν δεν έχει αμυχή ξαναρχίζεις από την αρχή έκοψες το replacement pin κοντό (σού πα πρόσεχε ρε γαμώτο). Τσέκαρε όμως όλα τα γειτονικά πινς να είναι εντάξει για να μην βάζεις βγάζεις cpu μετά. άμα μπει ο επεξεργαστής είναι μπετό δεν κουνάει τίποτα. Πφφφφ...Αγχώθηκα μόνο που τα διάβασα αυτά!Αν τα κάνει όλα αυτά το παιδί...Εμένα τουλάχιστον μου φένονται κάπως δύσκολα
swiftech Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 βγαλε καμια φωτο πλακα πλακα... εγω λεω πηγαινε την πισω και πες οτι δεν δουλευει.. δεν ξεκιναει καν.. κανε τον ασχετο και σε μενα παντα πιανει και τα γυρναω πισω.. εγω χαλαγα τα bios βεβαια.. αλλα δεν εχεις τιποτα να χασεις.. στο κατω κατω 70 ευρω δεν ειναι πολλα.. εγω χαλασα μια asus rampage βαζοντας μια ψυχτρα που δεν χρειαζομουν καν.. μου ξεφυγε το κατσαβιδι και γρατζουνισε το κυκλωμα.. το κοψε δηλαδη και τερμα η μητρικη.. ωραιος ο frenzy +1
giorgos147 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 εγω λεω πηγαινε την πισω και πες οτι δεν δουλευει.. δεν ξεκιναει καν.. κανε τον ασχετο και σε μενα παντα πιανει και τα γυρναω πισω.. Εγώ λέω να στείλει τη γιαγιά του!Πιο σίγουρο είναι!
swiftech Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 οσες φορες παω πιανει παντως κυριως στο πλαισιο.. πες οτι δεν αναβουν τα λαμπακια καμια τετοια ιστορια μην πεις για επεξεργαστη καν..
PCharon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 ωραιος ο frenzy +1 Ναι ωραίος, αλλά αν κρίνουμε από την επιχειρησιακή δεινότητα του varemarious... Εγώ λέω να στείλει τη γιαγιά του!Πιο σίγουρο είναι! Μην το γελάς καθόλου! Έχω στείλει τη μάνα μου (!!!) και τα αποτελέσματα ήταν όσο πιο άμεσα γινόταν (άμεση αντικατάσταση επί τόπου!). Άντε τώρα να πεις στη γυναίκα πως έκανε ματσαραγκιά και το χάλασε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.