Προς το περιεχόμενο

Μουσικό pc!

science

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να κανω και εγω μια ερωτηση λιγο off αν παω και παρω μια καρτα ηχου με 25-30ε θα δω μεγαλη αλλαγη στον ηχο που θα ακουω τωρα απο τη μητρικη

Gigabyte GA-G31M-S2C

η τσαμπα λεφτα ειναι ;;:-):-)

Ευχαριστω

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αγόρασε καλύτερα ηχεία καλύτερα.

να κανω και εγω μια ερωτηση λιγο off αν παω και παρω μια καρτα ηχου με 25-30ε θα δω μεγαλη αλλαγη στον ηχο που θα ακουω τωρα απο τη μητρικη

Gigabyte GA-G31M-S2C

η τσαμπα λεφτα ειναι ;;:-):-)

Ευχαριστω

Δημοσ.

Ο τριπύρηνος που πρότεινες ήταν ίσως ό,τι πιο άκυρο.

Δε θα κάτσω να προτείνω εδώ pc parts, αυτό έχει γίνει σε άλλο thread.

Απλά όταν προτείνετε, να εξηγείτε και γιατί προτείνετε αυτά που προτείνετε!

Βλέπω 8GB RAM που σημαίνει Vista x64.

Από πότε τα Vista - και πόσο μάλλον τα 64bit- είναι το κατάλληλο λειτουργικό για home recording PC;

Τί υποστήριξη σε drivers για x64 υπάρχει από τις εταιρείες audio hardware;

Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα προγράμματα;

Καλησπέρα.

Δημοσ.

Ο τριπυρηνος Phenom II 710/720 είναι από τις καλύτερες προτάσεις σε σχέση αποδόσεις/κόστος εάν και εφόσον με λίγο ψάξιμο τον βρει κανείς γύρω στα 130 ευρώ.

Όσον αφορά τα Vista x64 SP1, σε συνδυασμό με κατάλληλη επιλογή κατασκευαστή κάρτας ήχου σε θέματα υποστήριξης, η EMU ξέρω ότι υποστηρίζει πλήρως τα 64bit μιας και χρησιμοποιώ μια 1212m στα Vista64, κάνουν μια χαρά την δουλειά τους. Για θέματα συμβατότητας εφαρμογών δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα με εξαίρεση αρκετά παλιές εφαρμογές με 16bit installers. Για περαιτέρω χρησιμοποίησε το search η ψάξε μέσω Google, έχουνε γραφτεί εκατοντάδες μηνύματα περί Vista64 σε θέματα συμβατότητας. Προσωπικά τα θεωρώ το καλύτερο 64bit λειτουργικό της Microsoft, μακράν ανώτερα από τα XP64 και αρκετά πιο αξιόπιστα από την 32bit έκδοση τους. Τα 8GB RAM όχι μόνο είναι σωτήρια για multitasking με βαριές εφαρμογές αλλά και αξιοποιουνται πλήρως από τα Vista, κάνοντας caching όπως και το Linux, τις ποιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές και libraries. Με λίγο tweaking, όπως απενεργοποίηση του Defender/Tablet Services/Indexing, ξεπερνάνε τις επιδόσεις των XP στα πάντα και το ποιο σημαντικό, μένουν σταθερά στις επιδόσεις αυτές ακόμη και μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα εγκατάστασης δίχως να ασχοληθεί ο χρήστης μαζί τους. Βέβαια και αυτά,και ειδικά τα Windows XP θα είναι πλέον οριστικά παρελθόν σε μερικούς μήνες.

Ο τριπύρηνος που πρότεινες ήταν ίσως ό,τι πιο άκυρο.

Δε θα κάτσω να προτείνω εδώ pc parts, αυτό έχει γίνει σε άλλο thread.

Απλά όταν προτείνετε, να εξηγείτε και γιατί προτείνετε αυτά που προτείνετε!

Βλέπω 8GB RAM που σημαίνει Vista x64.

Από πότε τα Vista - και πόσο μάλλον τα 64bit- είναι το κατάλληλο λειτουργικό για home recording PC;

Τί υποστήριξη σε drivers για x64 υπάρχει από τις εταιρείες audio hardware;

Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα προγράμματα;

Καλησπέρα.

Δημοσ.

Δηλαδή προτείνουμε να αγοράζουμε κάρτες ήχου και audio hardware που θα ταιριάζουν με τα Vista x64.

Μπράβο. Ωραίες κατευθύνσεις δίνεις.

Εγώ νόμιζα πως αγοράζουμε audio hardware βάσει του τί είναι καλύτερο και όχι βάσει των Vista x64.

Δηλ ας υποθέσουμε πως η Lynx βγάζει τις καλύτερες κάρτες ήχου των οποίων οι drivers δεν υποστηρίζουν Vista x64.

Δεν θα πάρουμε κάρτα ήχου της Lynx. Θα πάρουμε μιας E-MU ας πούμε, επειδή έχει κορυφαίους drivers για Vista x64.

Και πάλι μπράβο φίλτατε grimpr...

Δημοσ.

Φίλε αν δεν απατώμαι τα καλύτερα μηχανήματα για εξεργασία ήχου αλλά και με μέγιστες δυνατότητες είναι mac

Δημοσ.
Φίλε αν δεν απατώμαι τα καλύτερα μηχανήματα για εξεργασία ήχου αλλά και με μέγιστες δυνατότητες είναι mac

Και ο λόγος είναι;;;

Δημοσ.

Οι λόγοι είναι σχεδόν οι ίδιοι που κάνουν τα Mac παραγωγικότερα από τα PC.

Τα βγάζεις από την κούτα και απλά, δουλεύουν.

Δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας hardware.

Δεν χρειάζεται να είσαι computer freak για να τα τρελάνεις στα tweaks για να δουλέψουν, γιατί απλά δουλεύουν από μόνα τους.

Σε ένα pc με το πρώτο πρόβλημα αναρωτιέσαι: BIOS setting; Driver; Registry; Μήπως φταίει η PCI θύρα που έβαλα την κάρτα ήχου; Μήπως κάποιος ιός; Μήπως χρειάζεται κάποιο Service Pack/update; κλπ...

Στα mac, όχι.

Και υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι.

Πάντως δεν είναι τυχαίο πως χρησιμοποιούνται κατά κώρον σε studio.

Όχι κατα κώρον. Λάθος. Αποκλειστικά ήθελα να πω.

Δημοσ.
Οι λόγοι είναι σχεδόν οι ίδιοι που κάνουν τα Mac παραγωγικότερα από τα PC.

Τα βγάζεις από την κούτα και απλά, δουλεύουν.

Δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας hardware.

Δεν χρειάζεται να είσαι computer freak για να τα τρελάνεις στα tweaks για να δουλέψουν, γιατί απλά δουλεύουν από μόνα τους.

Σε ένα pc με το πρώτο πρόβλημα αναρωτιέσαι: BIOS setting; Driver; Registry; Μήπως φταίει η PCI θύρα που έβαλα την κάρτα ήχου; Μήπως κάποιος ιός; Μήπως χρειάζεται κάποιο Service Pack/update; κλπ...

Στα mac, όχι.

Και υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι.

Πάντως δεν είναι τυχαίο πως χρησιμοποιούνται κατά κώρον σε studio.

Όχι κατα κώρον. Λάθος. Αποκλειστικά ήθελα να πω.

Ναι...τους λόγους όμως δέν μου διευκρίνισες.Το οτι ένα Mac ειναι user-fiendly σε επίπεδο μπλέντερ/αναπτήρα/τρίφτη μακαρονιών/πλυντηρίου (με επιφύλαξη για το τελευταίο),δέν δικαιολογεί οτι Mac>Pc σε τομέα επιδόσεων και δυνατοτήτων όταν μιλάμε για επεξεργασία ήχου.

Εκτός βέβαια αν θεωρείς "επίδοση" και "δυνατότητα" τα 10 λεπτά της ώρας που δέν θα χάσεις σε σχέση με ένα pc ,ΑΝ υπάρξει πρόβλημα that is...

Δημοσ.

Φαίνεται είσαι φανατικά δέσμιος των PC οπότε δεν νομίζω να γίνεται λόγος.

Φίλε μου πως να στο πώ πιο απλά.

Στους mac's μπορεί να γράψει μουσική ένας μουσικός.

Στα pc's για να γράψεις μουσική πρέπει πρώτα να είσαι τεχνικός υπολογιστών και μετά μουσικός.

Αυτό από μόνο του αρκεί.

Αν δουλέψεις έστω και για 1 ώρα σοβαρά με mac, θα το διαπιστώσεις.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες.

Επίσης υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων που προτιμά τον χρόνο που αφιερώνει επάνω σε ένα computer να τον περνά παραγωγικά και όχι επισκευάζοντας το και προσπαθώντας να το κάνει να δουλέψει όπως θα έπρεπε.

Δηλ που βλέπει το computer σαν εργαλείο δουλειάς. Όταν λοιπόν το computer το θες για να είσαι παραγωγικός τότε κοιτάς εκτός από τα στιγνά νούμερα των επιδόσεων, και άλλα. Βλέπεις δεν παίζουν όλοι games για να κοιτάνε τα fraps.

Και μην ξεχνάς, google is your friend...

Δημοσ.

Google is everybody's friend,άλλα δέν θα μπώ σε ένα κυκεώνα τυφλής "ονυχόσφρησης".

Θα δεχόμουν το γεγονός οτι οι Mac είναι καλύτεροι στον τομέα του multimedia production ελέω hardware (G4-G5/buffered ram) και προγραμμάτων τα οποία έρχονται μαζί με το μηχάνημα out-of-the-box,

ΑΛΛΑ

α)πλέον και οι Mac χρησιμοποιούν hardware που βρίσκεται στο εμπόριο

β)Και οι Mac χρειάζονται εξεζητημένα προγράμματα to get the job done (όπως και τα pc άλλωστε).

Πάλι όμως αναφέρεσαι στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε ένα pc (το οποίο είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα btw).Αν είμαι φανατικά δέσμιος,εσύ τι είσαι;Προκατειλημμένος;

Εννοείται οτι πρέπει να γίνει λόγος,εφόσον υπάρχουν και επιχειρήματα.

Δημοσ.

Για την ιστορία το pc μου είναι:

ASUS P5Q

Intel C2D E8600

ATi 4870 512GDDR5

2x2GB PC6400 Kingston

Δηλ καμία σχέση με mac.

Απλά είχα την ατυχία να δουλέψω σε macbook και σε έναν παλιό G4 σε 2 studio φίλων και απλά αναθεώρησα.

So, who's stuck?

Δημοσ.

Τροφοδοτικό ένα TAGAN 700W BZ series έχω, αλλά πού κολλάει;

Την σύνθεση μου στην έγραψα απλά για να δεις πως δεν έχω Macintosh.So simple.

Δεν την έγραψα για να αξιολογηθεί.

Αρκετά έχω πει όμως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...