Προς το περιεχόμενο

Τι λειτουργικό θά βάζατε;

paylospaylidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι από τη στιγμή που δουλεύεις Windows-based εφαρμογές καλά έκανες και έβαλες ΧΡ. Όμως!

πρώτα πρώτα τράβα ένα γερό defrag στο σκληρό και τη registry. αν δεν βοηθήσει σημαντικά πάρε ένα ακόμα dimmάκι 2 gb να πας στα 3g ram και πιστεύω θα δεις καλή αλλαγή.

κι επειδή τώρα το είδα αν έχεις 64μπιτο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ vista x64! ναι ναι θέλει φορμάτ το ξέρω αλλά...

Δημοσ.
Εάν είχατε μία σύνθεση σάν κι αυτή cpu intel core i7-920 (1366/2,66GHZ, 8MB) M/B ECS X58B-A (s1366, DDR3, X58) HDD SATA 640GB WESTERN -16MB-7200 Rpm καί RAM 1GB DIMM DDR3 TRANSCEND 1333 (jm) X3 Τί λειτουργικό θά βάζατε εάν ή χρήση του ΄θά είναι βόλτες στό ίντερνετ κατέβασμα ταινιών κλπ μοντάζ, ερασιτεχνηκά (μέ τό pinnacl) όχι σπουδαία πράματα έ καί όπου κολλήση στό μέλλον αυτό δέν τό ξέρει κανείς. Αυτή τή στιγμή έχω τό windows xp professional service pack 3 πού μού τοποθέτησε ένας φίλος. Ή αλήθεια είναι ότι σέ σχέση μέ το καβουρδιστήρη πού είχα πρίν (6ετίας) περίμενα αυτό νά....πετάει τουλάχιστον. Πραγματικά δέν βλέπω καί μεγάλες διαφορές καί λέω υπαρχει περίπτωση νά φταίη ή εγκατάσταση; γιατί φορτωμένο δέν είναι από τά 640GB πού έχει χρησιμοποιώ τά 150 (καινούργιο γάρ)Τό ότι δέν μού ανοίγει ή βοήθεια (έχω γράψει σχετικά) δέν έχει νά κάνει γιατί καί πρίν έτσι ήταν καί καί καί....σκέφτομε νά βάλω ένα καινούργιο λειτουργικό καί δέν ξέρω πιό; Σέ windows πάντα. Τό πιό μεγάλο διλημμα έχει νά κάνει σέ σχέση μέ τά bit 32 η 64;

1.παιδια 3 GB ram εχει ηδη...

2.συμφωνω με τον parsifal οτι σε καινουριο hardware βαζεις το ποιο εξελιγμενο λειτουργικο που ειναι διαθεσιμο.

3.οντως ειναι λιγο περιεργο το timing για να αγορασεις βιστα αφου σε λιγο καιρο θα βγουν τα 7.

Δημοσ.

Για μενα ειναι μεγαλο λαθος να αγορασεις υπολογιστη αυτη τη χρονικη στιγμη και να μην βαλεις πανω 12Gb μνημη (4χ3) σε τριπλο καναλι με Intel i7 και 64βιτ λειτουργικο Windows 7 x64.

Βαλε παραπανω μνημη και βαλε λειτουργικο χ64. Αυτη τη στιγμη vista x64 υπαρχουν αλλα αν περιμενεις λιγο θα βαλεις τα πολυ καλα Windows 7 x64.

Δημοσ.
Για μενα ειναι μεγαλο λαθος να αγορασεις υπολογιστη αυτη τη χρονικη στιγμη και να μην βαλεις πανω 12Gb μνημη (4χ3) σε τριπλο καναλι με Intel i7 και 64βιτ λειτουργικο Windows 7 x64.

Βαλε παραπανω μνημη και βαλε λειτουργικο χ64. Αυτη τη στιγμη vista x64 υπαρχουν αλλα αν περιμενεις λιγο θα βαλεις τα πολυ καλα Windows 7 x64.

χμ...λαθος δεν το λες γιατι ολα αυτα που λες ναι μεν κανουν πολυ καλη δουλεια αλλα κοστιζουν παρα πολυ και επιπλεον ενας μεσος χρηστης που ασχολειτε περιστασιακα η δεν χρησιμοποιει βαριες εφαρμογες/η επαγγελματικες εφαρμογες δε νομιζω να τα χρειαστει και θα ειναι τσαμπα χρηματα

Δημοσ.

Eντάξει... δεν σκοπεύει να συνδέσει το παιδί ολόκληρη πολυκατοικία με τον υπολογιστή του ώστε να βάλει όχι απλά 12gb μνήμης, αλλά πάνω από 12gb...

Σίγουρα θα είναι καλό, αλλά... δεν θα πάθει κάτι αν βάλει κατα πολύ λιγότερη!

Όσο αφορά όλο το πακέτο που παρουσιάζεις, όντως είναι αξιόλογο... αλλά και με μια τιμή εξωφρενικά αξιοσέβαστη ως προς το ύψος της!!;)

Δημοσ.
Nαί καί γιά τήν εύρεση τό άνοιγμα τών φακέλων στό ίντερνετ γενικά περίμενα ταχύτητα μεγαλύτερη.

Αυτά που λες ποτέ δεν σχετίζονταν με την ταχύτητα του επεξεργαστή, τουλάχιστον με τον τρόπο που ολοκληρώνονται σε desktop συστήματα. Με ταχύτερους δίσκους θα καταλάβανες σίγουρα διαφορά ακόμα και σε παλιό σύστημα.

Αν για κάποιο λόγο κάνεις συχνά ευρέσεις αρχείων, σου προτείνω ανεπιφύλακτα το προγραμματάκι της υπογραφής μου (από ταχύτητα, άλλο τίποτα, που λέει ο λόγος).

Δημοσ.

Υπερεβαλα οταν ειπα να βαλει 12gb μνημη 4x3.

Κατα πρωτων δεν ειδα να πουλανε 4gb τσιπακια μονα τους για να αγορασει 3 τετοια.

Αλλα γενικα αυτη η εποχη ειναι εποχη μεταβασης απο χ32 σε χ64 βιτα λειτουργικα γιαυτο και θα κανουμε αλματα στις μνημες. Μου φαινονται πολυ λιγα τα 3Gb σε καινουργια συστηματα, και κατεπεκταση τα χ32 βιτ λειτουργικα ξεπερασμενα.

Ως βαση στα καινουργια συστηματα βαζουμε πολυ μνημη(6Gb ή και παραπανω κατα προτημηση) και χ64 βιτ λειτουργικα, μετα βαζουμε οτι αλλο θελουμε πανω για να το φωρτωσουμε.

Δημοσ.
Αλλα γενικα αυτη η εποχη ειναι εποχη μεταβασης απο χ32 σε χ64 βιτα λειτουργικα

Ναι σίγουρα... κάθε πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε. :mrgreen:

Ως βαση στα καινουργια συστηματα βαζουμε πολυ μνημη(6Gb ή και παραπανω κατα προτημηση) και χ64 βιτ λειτουργικα, μετα βαζουμε οτι αλλο θελουμε πανω για να το φωρτωσουμε.

(Εντάξει... κρατιέμαι :eek:)

Δημοσ.

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι το παλικάρι δεν βλέπει τραγικές διαφορές στο άνοιγμα αρχείων και μικροεφαρμογών, ουσιαστικά όμως φίλε μου για αυτό, να ξέρεις ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και το access time του σκληρού

και όπως είπε πριν ο disqualified, δεν έχει και διαφορές ο τωρινός σκληρός με τον προηγούμενο... αν έπαιρνες έναν raptor πχ, θα έβλεπες διαφορές, επίσης βάλε vista x64 η win7 x64 όταν έρθουν με το καλό

και ξανά μιλάμε!!! τι να κλάσουν τα xp;;; μήπως να βάλουμε και windows 1.0;:P

Φιλικά πάντα!

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...