Προς το περιεχόμενο

Τι λειτουργικό θά βάζατε;

paylospaylidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν είχατε μία σύνθεση σάν κι αυτή cpu intel core i7-920 (1366/2,66GHZ, 8MB) M/B ECS X58B-A (s1366, DDR3, X58) HDD SATA 640GB WESTERN -16MB-7200 Rpm καί RAM 1GB DIMM DDR3 TRANSCEND 1333 (jm) X3 Τί λειτουργικό θά βάζατε εάν ή χρήση του ΄θά είναι βόλτες στό ίντερνετ κατέβασμα ταινιών κλπ μοντάζ, ερασιτεχνηκά (μέ τό pinnacl) όχι σπουδαία πράματα έ καί όπου κολλήση στό μέλλον αυτό δέν τό ξέρει κανείς. Αυτή τή στιγμή έχω τό windows xp professional service pack 3 πού μού τοποθέτησε ένας φίλος. Ή αλήθεια είναι ότι σέ σχέση μέ το καβουρδιστήρη πού είχα πρίν (6ετίας) περίμενα αυτό νά....πετάει τουλάχιστον. Πραγματικά δέν βλέπω καί μεγάλες διαφορές καί λέω υπαρχει περίπτωση νά φταίη ή εγκατάσταση; γιατί φορτωμένο δέν είναι από τά 640GB πού έχει χρησιμοποιώ τά 150 (καινούργιο γάρ)Τό ότι δέν μού ανοίγει ή βοήθεια (έχω γράψει σχετικά) δέν έχει νά κάνει γιατί καί πρίν έτσι ήταν καί καί καί....σκέφτομε νά βάλω ένα καινούργιο λειτουργικό καί δέν ξέρω πιό; Σέ windows πάντα. Τό πιό μεγάλο διλημμα έχει νά κάνει σέ σχέση μέ τά bit 32 η 64;

Δημοσ.

κοιτα τωρα προφανως και το Pc σου εχει διαφορα με αυτο που ειχες πριν.

τι διαφορες περιμενεις να δεις δεν ξερω μιας και δεν γνωριζω τι κανεις στο pc.

Για παραδειγμα αν ανοιξες το pc και εβαλες να παιζει μουσικη, ανοιξες και κανα word προφανως και δε θα δεις διαφορες μιας και δεν εκανες και κατι τρομερο οποτε τι να δειξει το pc σου. Την υπεροχη του το μηχανημα θα στη δειξει στο Multitasking και σε εφαρμογες που χρησιμοποιουν μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ. Στο Pinnacle σιγουρα θα δεις διαφορα δεν μπορει

Επισης προσωπικη γνωμη παντα ειναι οτι τα XP που εβαλες ειναι θανατος για το μηχανημα και σε αντιστοιχια ειναι σα να εβαζες σε core2duo windows98...

Πρωτη κινηση δηλαδη ειναι να βαλεις τα vista και ασε να λενε οτι ειναι βαρια και δεν προσφερουν τπτ παραπανω απο τα XP. Τα xp φτιαχτηκαν με γνωμονα τους P3 και τους μετεπειτα 4. Η τεχνολογικη διαφορα τους ειναι 8 χρονια τουλαχιστον

Τωρα 32 ή 64 επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει vista 64 δεν μπορω να σου πω κατι. Αν ειχες παραπανω μνημη θα σου ελεγα 64

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρθηκε στην ορθή ενότητα του forum. Παρακαλώ πριν να ανοίξετε νέο θέμα, να ελέγχετε τις περιγραφές της κάθε ενότητας στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Δημοσ.
κοιτα τωρα προφανως και το Pc σου εχει διαφορα με αυτο που ειχες πριν.

τι διαφορες περιμενεις να δεις δεν ξερω μιας και δεν γνωριζω τι κανεις στο pc.

Για παραδειγμα αν ανοιξες το pc και εβαλες να παιζει μουσικη, ανοιξες και κανα word προφανως και δε θα δεις διαφορες μιας και δεν εκανες και κατι τρομερο οποτε τι να δειξει το pc σου. Την υπεροχη του το μηχανημα θα στη δειξει στο Multitasking και σε εφαρμογες που χρησιμοποιουν μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ. Στο Pinnacle σιγουρα θα δεις διαφορα δεν μπορει

Επισης προσωπικη γνωμη παντα ειναι οτι τα XP που εβαλες ειναι θανατος για το μηχανημα και σε αντιστοιχια ειναι σα να εβαζες σε core2duo windows98...

Πρωτη κινηση δηλαδη ειναι να βαλεις τα vista και ασε να λενε οτι ειναι βαρια και δεν προσφερουν τπτ παραπανω απο τα XP. Τα xp φτιαχτηκαν με γνωμονα τους P3 και τους μετεπειτα 4. Η τεχνολογικη διαφορα τους ειναι 8 χρονια τουλαχιστον

Τωρα 32 ή 64 επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει vista 64 δεν μπορω να σου πω κατι. Αν ειχες παραπανω μνημη θα σου ελεγα 64

Όχι βέβαια στή μουσική τί διαφορά νά δώ; ούτε μοντάζ έκανα μέ τό παλιό. Λέω γιά τήν εύρεση καί άνοιγμα προγραμμάτων καί γενικά σέ απλές καθημερινές λειτουργίες. Εκεί πού παρατηρώ βελτίωση είναι στή διαχείριση πολών λειτουργιών μαζί.Όσο γιά τά βίστα τί νά πώ; Έχουν φανατικούς πολέμιους. Ευχαριστώ

Δημοσ.
Όχι βέβαια στή μουσική τί διαφορά νά δώ; ούτε μοντάζ έκανα μέ τό παλιό. Λέω γιά τήν εύρεση καί άνοιγμα προγραμμάτων καί γενικά σέ απλές καθημερινές λειτουργίες. Εκεί πού παρατηρώ βελτίωση είναι στή διαχείριση πολών λειτουργιών μαζί.Όσο γιά τά βίστα τί νά πώ; Έχουν φανατικούς πολέμιους. Ευχαριστώ

μην ξεχνας οτι ρολο παιζει και ο σκληρος, και ειναι πανω κατω σε ταχυτητα αυτος που ειχες και στο παλιο pc σου (ειδικα αν τον ειχες αλλαξει με καποιον νεωτερο καποια στιγμη)

Οι φανατικοι πολεμιοι των vista ειναι αυτοι που αντι να δουλευουν το pc τους κοιταν μονο ποσο μνημη καταναλωνει οπως επισης και τα fps στα παιχνιδια. Και το 80% αυτων τα γνωριζουν μονο απο το vista style του StyleXP και δεν εχουν δει ουτε μισο Bootscreen και ανακυκλωνουν τις φημες που ακουν με πιο τρανο επιχειρημα το vista-svista :devil:

Δημοσ.
Το θέμα μεταφέρθηκε στην ορθή ενότητα του forum. Παρακαλώ πριν να ανοίξετε νέο θέμα, να ελέγχετε τις περιγραφές της κάθε ενότητας στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Είχα τήν εντύπωση ότι εδώ τό είχα βάλει εξ αρχείς. Σόρι. Πάντως θά ήθελα καί τή δική σου γνώμη σύντροφε parsifal

Δημοσ.

παρολο που προτιμω ΧΡ θα σου προτεινα να πας σε βιστα....δεν θα καταλαβεις διαφορα στις επιδοσεις μεταξυ των 2. χρησιμοποιουσα βιστα 64 τα οποια λειτουργουν αψογα και αρκετα γρηγορα μεχρι που ενα registry clean μου τα θερισε οποτε ειπα να επιστρεψω στα γνωριμα ΧΡ μου. ο κυριοτερος λογος που τα προτιμω ειναι οτι με βολευουν στην καθημερινη χρηση, τα θεωρω πιο πρακτικα, με συνεπεια να κανω ταχυτερα τη δουλεια μου (ειναι και αλλοι λογοι αλλα οχι τοσο σημαντικοι, καποιους τους ανεφερε και ο disqualified)...Ωστοσο ο καθενας διαλεγει με οτι του αρεσει...

Δημοσ.

Η δική μου γνώμη είναι: σε τόσο φρέσκο hardware βάζεις το πιο προηγμένο Λ/Σ που υπάρχει διαθέσιμο --> Θα είναι πιο βελτιστοποιημένο για σύγχρονο hardware, πιο ασφαλές, θα έχεις για περισσότερο καιρό updates και υποστήριξη από τη μαμά εταιρεία αλλά και σε 3rd party εφαρμογές. Αυτήν τη στιγμή, το πιο προηγμένο Windows Λ/Σ είναι τα Vista x64. Το timing της ερώτησης όμως ίσως είναι λίγο κακό, γιατί μέσα στο 2009 αναμένονται και τα Windows 7 με πολλές βελτιώσεις.

Λόγοι για τους οποίους θα ήθελε κάποιος να μείνει σε παλιότερο Λ/Σ:

1. Χρησιμοποιεί ακριβό hardware/περιφερειακά που δεν έχουν υποστήριξη με drivers για νεότερα Λ/Σ

2. Χρησιμοποιεί ακριβές εμπορικές εφαρμογές που δεν παίζουν σε νεότερα Λ/Σ

3. Άλλοι που δε μου έρχονται τώρα! :-D

Δημοσ.
Για ποια ευρεση μιλας? Μιλας για το search στα XP?

Nαί καί γιά τήν εύρεση τό άνοιγμα τών φακέλων στό ίντερνετ γενικά περίμενα ταχύτητα μεγαλύτερη. Άν όπως λές θά έπρεπε νά βάλω ταχύτερο δίσκο γιά νά δώ διαφορά τότε έχεις δίκιο καί ό παλιός ίδια ταχύτητα είχε. Τό ενδεχόμενο νά μήν έχει γίνει σοστή εγκατάσταση υπάρχεί;

Δημοσ.
Nαί καί γιά τήν εύρεση τό άνοιγμα τών φακέλων στό ίντερνετ γενικά περίμενα ταχύτητα μεγαλύτερη. Άν όπως λές θά έπρεπε νά βάλω ταχύτερο δίσκο γιά νά δώ διαφορά τότε έχεις δίκιο καί ό παλιός ίδια ταχύτητα είχε. Τό ενδεχόμενο νά μήν έχει γίνει σοστή εγκατάσταση υπάρχεί;

Οσων αφορα στο search αυτα παθαινεις οταν χρησιμοποιεις παλαιολιθικο λειτουργικο (βαλε vista και θα καταλαβεις τι θελω να πω)

Με τη φραση ανοιγμα φακελων στο internet δε μπορω να καταλαβω τι θελεις να πεις εκτος και αν λειπει καποιο κομμα εκει. Αν εννοεις ταχυτερο browsing σε αυτο ευθυνεται κατα πρωτο λογο το ιδιο το internet και οχι ο επεξεργαστης

Δε νομιζω να υπαρχει θεμα εγκαταστασης αφου δεν κολλαει κατι, αλλα αν δε λειτυοργησω το pc σου δεν μπορω να καταλαβω αν κατι παει στραβα ή οχι

Ειναι μεγαλη αμαρτια παντως να εχεις σε τετοιο μηχανημα XP, βαλε XP και πες μας στη συνεχεια στο ιδιο thread εδω τις εντυπωσεις σου

Οπως ειπα η μεγαλη διαφορα θα φανει στο Multitasking στο μονταζ με το Pinnacle και σε αλλες αχορταγες εφαρμογες και οχι στο browsing στο internet

Δημοσ.

και μη ξεχνάς οτι το άνοιγμα ενός προγράμματος δεν είναι μέτρο σύγκρισης...οταν ανοιγεις ενα προγραμμα η οταν πηγαινεις περα δωθε στα παραθυρια δεν στρεσαρεται παρα ελαχιστα ο επεξεργαστης... αν εχεις χρ με το λιγοτερο 1 γβ μνημη και εναν γρηγορο σκληρο, ακομα και μονοπυρηνο 6αετιας να εχεις δε θα καταλαβεις οτι δουλευεις σε αργο υπολογιστη (το βιωνω καθημερινα με αθλον ΧΡ2000+)

Δημοσ.
Η δική μου γνώμη είναι: σε τόσο φρέσκο hardware βάζεις το πιο προηγμένο Λ/Σ που υπάρχει διαθέσιμο --> Θα είναι πιο βελτιστοποιημένο για σύγχρονο hardware, πιο ασφαλές, θα έχεις για περισσότερο καιρό updates και υποστήριξη από τη μαμά εταιρεία αλλά και σε 3rd party εφαρμογές. Αυτήν τη στιγμή, το πιο προηγμένο Windows Λ/Σ είναι τα Vista x64. Το timing της ερώτησης όμως ίσως είναι λίγο κακό, γιατί μέσα στο 2009 αναμένονται και τα Windows 7 με πολλές βελτιώσεις.

Λόγοι για τους οποίους θα ήθελε κάποιος να μείνει σε παλιότερο Λ/Σ:

1. Χρησιμοποιεί ακριβό hardware/περιφερειακά που δεν έχουν υποστήριξη με drivers για νεότερα Λ/Σ

2. Χρησιμοποιεί ακριβές εμπορικές εφαρμογές που δεν παίζουν σε νεότερα Λ/Σ

3. Άλλοι που δε μου έρχονται τώρα! :-D

Τό μόνο κακό είναι τό timing οπότε θά κοιτάξω νά διορθώσω τό πρόβλημα μέ τήν <<βοήθεια καί υποστήριξη>> (έχω γράψη σχετικά στό σοστώ φόρουμ) ελπίζωντας νά έρθουν σύντομα. Η τιμή τους έχει κανείς ιδέα πού θά κυμαίνετε; ή μάς τό φυλάνε γιά σουρπραιζ? ευχαριστώ σύντροφε parsifal

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...