Teaser Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Και τι να κάνει ο εργοδότης, να μοιράζει λεφτά στους υπαλλήλους χωρίς να περιμένει αποτέλεσμα? Αυτό γίνεται, αυτό θα γίνεται και αυτό πρέπει να γίνεται. Αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Αν θέλει η επιχείρηση μεγαλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να αυξήσει και το κόστος.
million_voices Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 επειδη εχουμε καταντησει τα αυτονοητα να μην ειναι αυτονοητα ρωταω, υπαρχει περιπτωση κακοπληρωμενος υπαλληλος που το ξερει οτι ειναι κακοπληρωμενος να αποδιδει κοντα στο max των ικανοτητων του?
aledjo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Και τι να κάνει ο εργοδότης, να μοιράζει λεφτά στους υπαλλήλους χωρίς να περιμένει αποτέλεσμα?Αυτό γίνεται, αυτό θα γίνεται και αυτό πρέπει να γίνεται. Αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Αν θέλει η επιχείρηση μεγαλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να αυξήσει και το κόστος. αν ειναι ετσι τοτε ολοι πρεπει να γινουμε αφεντικα επειδη εχουμε καταντησει τα αυτονοητα να μην ειναι αυτονοητα ρωταω, υπαρχει περιπτωση κακοπληρωμενος υπαλληλος που το ξερει οτι ειναι κακοπληρωμενος να αποδιδει κοντα στο max των ικανοτητων του? φυσικα και οχι! εγω τουλαχιστον.... όλα όσα θέλατε να μάθετε για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και το αφεντικό σας δε θα' θελε να ξέρετε http://www.disobey.net/ergasia/ergasia/B8D392EB-71C8-4F16-82D9-ACDEA05FF6FD.html διαβαστε για να μαθετε...
Teaser Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Α, και θέλω να κάνω μια επισήμανση,(όχι και πολύ σχετική με το θέμα), αναφορικά με βασικούς μισθούς, ανεργίες, εργατικά κτλ. Άπειροι μαϊντανοί παρουσιάζονται στα ΜΜΕ και καταθέτουν απόψεις περί αύξησης βασικού μισθού. Συνήθως από αριστερά κόμματα, ακούμε την δήθεν "φιλολαϊκή" φράση "θέλουμε βασικό μισθό 1300 €". Ακούγοντας αυτό ο πολίτης-εργαζόμενος σκέφτεται "χμμ, καλά είναι, μακάρι να γίνει 1300€ ο βασικός μισθός από 750€" πέφτει στην παγίδα τους και παίρνει @@ μετά. Φίλε λαέ!!! Έχεις σκεφτεί ποτέ σε τι ύψη θα ανέβει η ανεργία αν ο βασικός μισθός τολμήσει να φτάσει τα 1300€ ? (το 1300 είναι τυχαίο νούμερο) Έχεις ιδέα πόσο θα αυξηθεί η ανασφάλιστη εργασία αν ο βασικός μισθός αυξηθεί? Μην βλέπεις την Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία. Εμείς έχουμε βαρβάτο δημόσιο και μηδενική βιομηχανία! Κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε αντικειμενικά, όλοι θέλουμε μισθό 40000€ μπορεί να το αντέξει όμως η οικονομία μας? Μπορούν οι επιχειρήσεις να αντέξουν τέτοιο οικονομικό βάρος? Άποψη μου είναι πως όχι. Οπουδήποτε υπάρχει πλεονάζουσα δυναμικότητα, έχουμε ως αποτέλεσμα την υποτίμηση της αξίας των συστατικών που την αποτελούν. Αν πχ όλοι θέλουν να γίνουν γιατροί, στο τέλος οι γιατροί θα πληρώνονται λιγότερο από τις καθαρίστριες . Η αγορά έχει τρόπους να αυτορυθμίζεται, είτε με ευχάριστο είτε με δυσάρεστο τρόπο για κάποιους. Αν το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων σήμερα είναι η ανεργία, τότε προφανώς η λύση δεν είναι η αύξηση των μισθών. Εμένα προσωπικά θα μου αρκούσαν 800€ αν είχα ως εναλλακτική την ανεργία. Καλά θα κάνουμε σαν πολίτες αυτού του κράτους να μην ονειροβατούμε ακούγοντας τις αερολογίες του κάθε γλοιώδους κομματικού ερπετού με τη θεσούλα των 10+ χιλιάδων ευρω. Η οικονομία έχει κάποιες δυνατότητες και πρέπει να τις υπομείνουμε, ή όποιος δεν μπορεί υπάρχει και η εναλλακτική της μετανάστευσης. Μην μας κοροϊδεύουν όμως με δήθεν φιλολαϊκές πολιτικές οι ανέξοδοι καρεκλοκατακτητές.
sam sam Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 ειναι η γνωστη ατακα που ακουγεται καθε μεσημερι στη δουλεια μου''κανουμε οτι δουλευουμε γιατι κανουν οτι μας πληρωνουν...'' :lol::lol: χαχαχαχα
million_voices Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 @Teaser πως ειπαμε οτι λεγεσαι? Αντωναρος?:p:p:-D
Teaser Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 @Teaser πως ειπαμε οτι λεγεσαι? Αντωναρος?:p:p:-D Όχι φίλε μου million voices. Καμία σχέση. Αυτά που ανέφερα δεν αφορούν συγκεκριμένες κυβερνήσεις. Είναι αλήθειες που ισχύουν παντού και πάντοτε. Και κάποιοι δεν τα γνωρίζουν γιαυτό και υπάρχουν κάποιοι άλλοι να εκμεταλλεύονται την δυστυχία τους.
nske Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Θα έλεγα ακόμα έναν παράγοντα: πόσο σου αρέσει η δουλειά που κάνεις. ++ Υπάρχουν άτομα που έχουν απορρίψει προαγωγές ή ανταγωνιστικές προτάσεις με καλύτερα λεφτά, γιατί απλά τους αρέσει η δουλειά που κάνουν και η ελευθερία να την κάνουν όπως επιθυμούν, και δε θέλουν να αλλάξει αυτό. Αυτό νομίζω είναι πιο συνηθισμένο σε άτομα με τεχνικά ενδιαφέροντα, όταν τα νέα καθήκοντα που τους προτείνονται συμπεριλαμβάνουν διοικητικές ευθύνες, παρά σε άτομα που έχουν ούτως ή άλλως διοικητικά καθήκοντα, οπότε αντιλαμβάνονται τα πάντα σαν μια ιεραρχία της οποίας το κάθε σκαλί έχει σαφή πλεονεκτήματα.
Teaser Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Πάντως, ο μισθός από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τον εργαζόμενο να αποδώσει στο maximum των δυνατοτήτων του. Στην αρχή μπορεί αυτό να συμβεί, αλλά μετά από 1,2,3 χρόνια θα κουραστεί και αν δεν έχει κάτι να του κράταει ψηλά το ενδιαφέρον για την εργασία η απόδοση του θα πέσει.
million_voices Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 κοιτα οχι οτι δεν συμφωνω στο οτι πολλοι @@ρες λαικιζουν χωρις αντικρυσμα αλλα απο την αλλη και η λογικη σου "στηνω κωλο αφου θα τον φαω που θα τον φαω" κατα την γνωμη μου ειναι λαθος απλα πραγματα, αντικρουομενα συμφεροντα μαχονται για τις εργασιακες συνθηκες,μισθους κλπ κανοντας αμοιβαιες υποχωρησεις μεχρι να βρουν κοινο εδαφος οσο για την καταντια αυτης της χωρας καποιος-καποιοι φταινε, οι καποιοι εφαγαν-κακοδιαχειριστηκαν-χαρισαν δημοσιο πλουτο και ποτε κανεις τους δεν λογοδοτησε,πληρωσε τα σπασμενα και μου λες εσυ τωρα στησε κωλο γατι παμε κατα διαολου?,οχι μεγαλε ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Πάντως, ο μισθός από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τον εργαζόμενο να αποδώσει στο maximum των δυνατοτήτων του. Στην αρχή μπορεί αυτό να συμβεί, αλλά μετά από 1,2,3 χρόνια θα κουραστεί και αν δεν έχει κάτι να του κράταει ψηλά το ενδιαφέρον για την εργασία η απόδοση του θα πέσει. ναι αλλα δεν γινεται να κακοπληρωνεις καποιον και αυτος να αποδιδει εκτος και αν ειναι εγκεφαλικα νεκρος αυτο ρωταει ο τοπικ σταρτερ
Delirium Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Αν το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων σήμερα είναι η ανεργία, τότε προφανώς η λύση δεν είναι η αύξηση των μισθών. Εμένα προσωπικά θα μου αρκούσαν 800€ αν είχα ως εναλλακτική την ανεργία ΛΟΚΩ τους δινεις, για ΟΧΤΑΚΟ?
Teaser Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Καταρχήν συμφωνώ μαζί σου ότι ο δημόσιος πλούτος φαγώθηκε και συνεχίζει να κακοδιαχειρίζεται. Εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες του προβλήματος, βασικά μόνο εκεί. Οποιουδήποτε προβλήματος αιτία είναι η κεφαλή. Τώρα για την μοιρολατρία που αναφέρθηκες, δεν κατάλαβες τι λέω. Έστω ότι εγώ είμαι εργαζόμενος και παίρνω τον βασικό μισθό, 750€. Προφανώς και θα προσπαθήσω μέσα στην εργασία μου να τον αυξήσω, είτε με την απόδοση και τις ικανότητες μου είτε με το ενδιαφέρον που θα δείξω. Αυτό που δεν θα επιδιώξω θα είναι η αύξηση του βασικού μισθού γνωρίζοντας παράλληλα ότι η ανεργία καραδοκεί. Δεν μοιρολατρώ δεχόμενος οτιδήποτε μου δίνεται. Αυτό που κάνω είναι να μην ακούω τις μπούρδες του κάθε "λαϊκιστή". Αυτό είναι το πόϊντ μου. Αυτό ήταν κάτι σαν παρένθεση, κρίση. Ο βασικός μισθός δεν είναι το παρόν θέμα μας και ούτε το μόνο θέμα που απασχολεί τον κόσμο. Υπάρχουν κάποιοι που δεν τους απασχολεί καθόλου (λογικό), αυτό όμως που θέλω να αναδείξω είναι το εμπόριο ελπίδας που γίνεται από κάποια κόμματα (ονόματα δεν λέμε ) προκειμένου να υπάρξει η συμπάθεια του λαού και κατα συνέπεια τα πολιτικά οφέλη, ιδιαίτερα όταν τα αιτήματα είναι σάπια και απαράδεκτα με σκοπό μόνο να "ακουστούν ωραία και φιλολαϊκά" σε κάποιους ανθρώπους. Πως να σου το πω αλλιώς, μια αύξηση μισθού στη φάση που βρίσκεται η Ελλάδα δεν στέκει και όποιος την πρεσβεύει μόνο να παραπλανήσει καταφέρνει. Και φυσικά δεν καθόμαστε να μας ^%@$%#, όσο περισσότερο θα αποδώσεις τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι απολαβές σου (συνήθως). Μιλάω για τον υποχρεωτκό ελάχιστο μισθό που πρέπει να λαμβάνει ένας εργαζόμενος ο οποίος είτε θέλουμε είτε όχι είναι σε άμεση συνάρτηση με το επίπεδο ανεργίας, τον ανταγωνισμό και τις γενικότερες δυνατότητες μιας οικονομίας.
aledjo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Α, και θέλω να κάνω μια επισήμανση,(όχι και πολύ σχετική με το θέμα), αναφορικά με βασικούς μισθούς, ανεργίες, εργατικά κτλ. Άπειροι μαϊντανοί παρουσιάζονται στα ΜΜΕ και καταθέτουν απόψεις περί αύξησης βασικού μισθού. Συνήθως από αριστερά κόμματα, ακούμε την δήθεν "φιλολαϊκή" φράση "θέλουμε βασικό μισθό 1300 €". Ακούγοντας αυτό ο πολίτης-εργαζόμενος σκέφτεται "χμμ, καλά είναι, μακάρι να γίνει 1300€ ο βασικός μισθός από 750€" πέφτει στην παγίδα τους και παίρνει @@ μετά. Φίλε λαέ!!! Έχεις σκεφτεί ποτέ σε τι ύψη θα ανέβει η ανεργία αν ο βασικός μισθός τολμήσει να φτάσει τα 1300€ ? (το 1300 είναι τυχαίο νούμερο) Έχεις ιδέα πόσο θα αυξηθεί η ανασφάλιστη εργασία αν ο βασικός μισθός αυξηθεί? Μην βλέπεις την Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία. Εμείς έχουμε βαρβάτο δημόσιο και μηδενική βιομηχανία! Κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε αντικειμενικά, όλοι θέλουμε μισθό 40000€ μπορεί να το αντέξει όμως η οικονομία μας? Μπορούν οι επιχειρήσεις να αντέξουν τέτοιο οικονομικό βάρος? Άποψη μου είναι πως όχι. Οπουδήποτε υπάρχει πλεονάζουσα δυναμικότητα, έχουμε ως αποτέλεσμα την υποτίμηση της αξίας των συστατικών που την αποτελούν. Αν πχ όλοι θέλουν να γίνουν γιατροί, στο τέλος οι γιατροί θα πληρώνονται λιγότερο από τις καθαρίστριες . Η αγορά έχει τρόπους να αυτορυθμίζεται, είτε με ευχάριστο είτε με δυσάρεστο τρόπο για κάποιους. Αν το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων σήμερα είναι η ανεργία, τότε προφανώς η λύση δεν είναι η αύξηση των μισθών. Εμένα προσωπικά θα μου αρκούσαν 800€ αν είχα ως εναλλακτική την ανεργία. Καλά θα κάνουμε σαν πολίτες αυτού του κράτους να μην ονειροβατούμε ακούγοντας τις αερολογίες του κάθε γλοιώδους κομματικού ερπετού με τη θεσούλα των 10+ χιλιάδων ευρω. Η οικονομία έχει κάποιες δυνατότητες και πρέπει να τις υπομείνουμε, ή όποιος δεν μπορεί υπάρχει και η εναλλακτική της μετανάστευσης. Μην μας κοροϊδεύουν όμως με δήθεν φιλολαϊκές πολιτικές οι ανέξοδοι καρεκλοκατακτητές. τοτε συμφωνα με τη λογικη σου θα πρεπει να μην αυξηθει ο βασικος μισθος αλλα να μειωθει! να παει στα 400 ευρω.... τοτε θα λυθουν ολα τα προβληματα ε?
Teaser Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Καλά μην πας και στο άλλο άκρο. Που είδες να μειώνεται ο μισθός? Εγώ μια άποψη είπα. Και τι ενοείς "όλα τα προβλήματα"? Δεν έλυσα ούτε ένα, όλα θα τα λύσω? Αν εσύ εχεις τη λύση για να λυθούν "όλα" τα προβλήματα μπορείς να μας την πεις.
aledjo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Καταρχήν συμφωνώ μαζί σου ότι ο δημόσιος πλούτος φαγώθηκε και συνεχίζει να κακοδιαχειρίζεται. Εκεί πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες του προβλήματος, βασικά μόνο εκεί. Οποιουδήποτε προβλήματος αιτία είναι η κεφαλή. Τώρα για την μοιρολατρία που αναφέρθηκες, δεν κατάλαβες τι λέω. Έστω ότι εγώ είμαι εργαζόμενος και παίρνω τον βασικό μισθό, 750€. Προφανώς και θα προσπαθήσω μέσα στην εργασία μου να τον αυξήσω, είτε με την απόδοση και τις ικανότητες μου είτε με το ενδιαφέρον που θα δείξω. Αυτό που δεν θα επιδιώξω θα είναι η αύξηση του βασικού μισθού γνωρίζοντας παράλληλα ότι η ανεργία καραδοκεί. Δεν μοιρολατρώ δεχόμενος οτιδήποτε μου δίνεται. Αυτό που κάνω είναι να μην ακούω τις μπούρδες του κάθε "λαϊκιστή". Αυτό είναι το πόϊντ μου. Αυτό ήταν κάτι σαν παρένθεση, κρίση. Ο βασικός μισθός δεν είναι το παρόν θέμα μας και ούτε το μόνο θέμα που απασχολεί τον κόσμο. Υπάρχουν κάποιοι που δεν τους απασχολεί καθόλου (λογικό), αυτό όμως που θέλω να αναδείξω είναι το εμπόριο ελπίδας που γίνεται από κάποια κόμματα (ονόματα δεν λέμε ) προκειμένου να υπάρξει η συμπάθεια του λαού και κατα συνέπεια τα πολιτικά οφέλη, ιδιαίτερα όταν τα αιτήματα είναι σάπια και απαράδεκτα με σκοπό μόνο να "ακουστούν ωραία και φιλολαϊκά" σε κάποιους ανθρώπους. Πως να σου το πω αλλιώς, μια αύξηση μισθού στη φάση που βρίσκεται η Ελλάδα δεν στέκει και όποιος την πρεσβεύει μόνο να παραπλανήσει καταφέρνει. Και φυσικά δεν καθόμαστε να μας ^%@$%#, όσο περισσότερο θα αποδώσεις τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι απολαβές σου (συνήθως). Μιλάω για τον υποχρεωτκό ελάχιστο μισθό που πρέπει να λαμβάνει ένας εργαζόμενος ο οποίος είτε θέλουμε είτε όχι είναι σε άμεση συνάρτηση με το επίπεδο ανεργίας, τον ανταγωνισμό και τις γενικότερες δυνατότητες μιας οικονομίας. αυτο που λες δεν εχει καμια σχεση με τη πραγματοτητα. 1) κανεις δε δουλευει πολυ και σωστα για να παρει αυξηση αλλα για να ΜΗ χασει τη θεση του. 2) ΔΕΝ υπαρχει ανεργια (ετσι οπως τη παρουσιαζουν) αλλα ΑΕΡΓΙΑ! το βλεπω πολυ φυσικο να ΜΗ παει καποιος σε μια δουλεια που αξιζει για 2000ευρω αλλα να περνει 700ευρω... επισης ολοι θελουν να διαλεγουν τη δουλεια θα κανουν.... ανοιξε τς αγγελιες να δεις τι γινεται απο ζητηση... γιατι δε πανε για δουλεια? 1) δινουν λιγα λεφτα 2)δεν ειναι αυτο που ηθελαν. (πχ ο μαθηματικος δε θα παει delivery σουβλακια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.