Manos83 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Έκανα εγκατάσταση τα xp σε ένα δίσκο με 3 particion και τα windows έχουν μπεί στον D:. Πώς μπορώ να άλλάξω το γράμμα σε C: χωρίς να έχω μετά πρόβλημα με to boot των windows???
kakovatos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Θα πρέπει να αλλάξεις το γράμμα του C πρώτα, και αυτό δε γίνεται. Γενικά ο C δεν μπορεί να αλλάξει σε άλλο drive letter και κανένας άλλος σκληρός με drive letter εκτός του C δεν μπορεί να γίνει C.
Manos83 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Θα πρέπει να αλλάξεις το γράμμα του C πρώτα, και αυτό δε γίνεται. Γενικά ο C δεν μπορεί να αλλάξει σε άλλο drive letter και κανένας άλλος σκληρός με drive letter εκτός του C δεν μπορεί να γίνει C. Τον C: τον βλέπω στον υπολογιστή μου και μπορεί να άλλάξει το γράμμα του. Απλά τα windows έχουν μπεί στον D:. Οταν πάω να αλλάξω το γράμμα απο τον D γαι να το κάνω C μετά δεν μπουτάρει το pc. Ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ή πρόγραμμα που να το κάνει αυτό.
ntg_net Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δες το boot.ini απο που εχει να bootαρει
Manos83 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δες το boot.ini απο που εχει να bootαρει Που είναι αυτό γιατι δεν μπορώ να το βρώ...
Antwni Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Είναι κρυφό αρχείο!!!Πάτα εμφάνιση των κρυφών αρχείων!!
Manos83 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Είναι κρυφό αρχείο!!!Πάτα εμφάνιση των κρυφών αρχείων!! Έχω τα κρυφά να εμφανίζονται αλλα δεν το βρίσκω... Μπορείς να μου πεις τη διαδρομή για να το βρώ??
user Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 ΜΕ ΠΟΛΥΥΥ ΠΟΛΛΥΥΥΥΥΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!! από το support της microsoft: Make a full system backup of the computer and system state. Log on as an Administrator. Start Regedt32.exe. Go to the following registry key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices Click MountedDevices. On the Security menu, click Permissions. Verify that Administrators have full control. Change this back when you are finished with these steps. Quit Regedt32.exe, and then start Regedit.exe. Locate the following registry key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices Find the drive letter you want to change to (new). Look for "\DosDevices\C:". Right-click \DosDevices\C:, and then click Rename. Note You must use Regedit instead of Regedt32 to rename this registry key. Rename it to an unused drive letter "\DosDevices\Z:". This frees up drive letter C. Find the drive letter you want changed. Look for "\DosDevices\D:". Right-click \DosDevices\D:, and then click Rename. Rename it to the appropriate (new) drive letter "\DosDevices\C:". Click the value for \DosDevices\Z:, click Rename, and then name it back to "\DosDevices\D:". Quit Regedit, and then start Regedt32. Change the permissions back to the previous setting for Administrators (this should probably be Read Only). Restart the computer. εδώ και το λινκάκι για να το δείς κι εσύ: http://support.microsoft.com/?kbid=223188 ξαναλέω ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ αν το επιχειρήσεις. Επλίζω να βοήθησα!
yincyun Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Εχω ακριβώς ίδιο "πρόβλημα"... Ακολούθησα βήματα τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω αλλά λογικα έκανα κάποια μακακια και το αποτέλεσμα ήταν να μου βγάζει στην εκκίνηση το λογότυπο της microsoft σε γαλάζιο φόντο και μέχρι εκεί. Οπότε αναγκαστικά έκανα format διότι δεν έμπαινε στα windows ούτε με ασφαλή λειτουργία.... Αν υπάρχει άλλος τρόπος θα με ενδιέφερε να τον μάθω... Εκτός αν μπορεί κάποιος να αναλύσει καλύτερα τα βήματα.... ΥΣ: Στο λινκ της microsoft υπάρχουν τα βήματα και στα ελληνικα....
random Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 ΜΕ ΠΟΛΥΥΥ ΠΟΛΛΥΥΥΥΥΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!!από το support της microsoft: εδώ και το λινκάκι για να το δείς κι εσύ: http://support.microsoft.com/?kbid=223188 στη σελίδα που παραθέτεις, αναφέρει: Warning Do not use the procedure that is described in this article to change a drive on a computer where the drive letter has not changed. If you do so, you may not be able to start your operating system. Follow the procedure that is described in this article only to recover from a drive letter change, not to change an existing computer drive to something else. This article describes how to change the system or boot drive letter in Windows. For the most part, this is not recommended, especially if the drive letter is the same as when Windows was installed. The only time that you may want to do this is when the drive letters get changed without any user intervention.
Manos83 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Εχω ακριβώς ίδιο "πρόβλημα"... Ακολούθησα βήματα τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω αλλά λογικα έκανα κάποια μακακια και το αποτέλεσμα ήταν να μου βγάζει στην εκκίνηση το λογότυπο της microsoft σε γαλάζιο φόντο και μέχρι εκεί. Οπότε αναγκαστικά έκανα format διότι δεν έμπαινε στα windows ούτε με ασφαλή λειτουργία.... Αν υπάρχει άλλος τρόπος θα με ενδιέφερε να τον μάθω... Εκτός αν μπορεί κάποιος να αναλύσει καλύτερα τα βήματα.... ΥΣ: Στο λινκ της microsoft υπάρχουν τα βήματα και στα ελληνικα.... Εγώ το δοκίμασα πρώτα σε ένα άλλο πιο παλίο υπολογιστή και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο που αναφέρεις και εσυ παραπάνω...Και τελικά έκανα και εγώ format.
Manos83 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Έκανα εγκατάσταση τα xp σε ένα δίσκο με 3 particion και τα windows έχουν μπεί στον D:. Πώς μπορώ να άλλάξω το γράμμα σε C: χωρίς να έχω μετά πρόβλημα με to boot των windows??? Αν ξανακάνω φορμάτ τα xp θα μπούν στον c: ή θα μπούν πάλι στο d: και θα έχω το ίδιο πρόβλημα???
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Το last known good configuration δεν βοηθησε ; Παντως κατα την εγκατασταση υπαρχει η επιλογη σε ποιο partition να εγκατασταθουν τα xp.
random Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2009 Αν ξανακάνω φορμάτ τα xp θα μπούν στον c: ή θα μπούν πάλι στο d: και θα έχω το ίδιο πρόβλημα??? 1. αν εχεις παραπάνω απο 1 σκληρό δίσκο, το τι γράμμα θα παρουν τα win, ειναι δύσκολο να το προβλέψω. Εξαρτάτει πως ειναι συνδεδεμένοι, αν εχουν primary ή logical partitions, κλπ. οπότε, το πρωτο που κάνεις, ειναι να αποσυνδέσεις ολους τους άλλους, εκτος απο αυτον στον οποιο θα βαλεις τα Win XP. Θα τους επανασυνδέσεις οταν τελειώσει πλήρως η εγκατασταση, αλλα θα προσέξεις στο bios, ο δισκος που έχει τα XP να εμφανίζεται πρώτος στη σειρά. τωρα που εχεις ένα δισκο... 2. Αν στο 1ο partition εχει αρκετό χώρο, και επιλεξεις να τα βαλεις εκει, θα παρουν το C. 3. Αν στο 1ο partition δεν εχει αρκετό χώρο (θελει τουλαχιστον 2-3 gb ελευθερα), ή εσυ διαλέξεις άλλο partition, τα win θα πάνε σε άλλο "γράμμα" (partition). To C το παιρνει το 1ο partition, του 1ου δισκου. ετσι ειναι με τα XP. στα vista, και τα 7 εχει αλλάξει. Μπορει να εγκατασταθουν πχ. στο 5ο partition, και να το ονομασουν C:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.