Προς το περιεχόμενο

Διαφορες vcore voltage bios - apps

sotosu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοπέλια καλησπέρα.

Έχω το εξής σύστημα

ga ep45t ds3

e7300

kingston DDR3 1066 2x1Gb 7 7 7 20

Το οποίο με τον πολύ καλό οδηγό που υπάρχει στο φόρουμ τρέχει πλέον στα

3,6 (400χ9).

Με τις αρχικές ρυθμίσεις τάσης το σύστημα φόρτωνε άλλα πάγωνε σύντομα. Άρχισα λοιπόν να δίνω ρεύμα στο vcore με το μικρότερο βήμα και τα πράγματα καλυτερευαν στο orthos & prime. Αυτή την στιγμή έχω δώσει 1.3 v στο ΜΙΤ του bios και βγάζει τα παραπάνω τεστ για ωρες με θερμοκρασίες 48-50 (με stock ψυκτρα) εκτός από μια φορά που έτρεχε για 4 ώρες και μόλις άγγιξα το ποντίκι πέταξε bsod . Το πρόβλημα είναι ότι έχω τρελή διάφορα από το ρεύμα που δίνω στο bios και αυτό που μου δίνουν τα διάφορα προγράμματα.

Πχ

cpuz – 1.248 v core voltage

everest - 1.23 v cpu core voltage

easy tune 6 – 1.3 v

Bios – 1.300 v

Επισης μετα απο καποια v οσο και να δωσω τα προγραμματα δεν ανεβαινουν αλλα παρατηρησα δαιφορα στην αποδοση του επεξεργαστη στο orthos.

Καμιά ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? ποιο να εμπιστευτω?

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οτι βλεπεις διαφορα απο τα ρυματα του bios με τα ρευματα του cpuz/everest ειναι λογικο.Δεβ ειναι ομως λογικο το οτι βλεπεις διαφορα αναμεσα στο cpuz και στο everest.Eγω στην θεση σου θα κατεβαζα τις τελευταιες εκδοσεις και απο τα δυο και θα ξαναδοκιμαζα.

Ναι ειναι λογικο αλλα τοση διαφορα? απο οτι εχω διαβασει οι διαφορες συνηθως ειναι πιο μικρες. Απο οτι καταλαβαινω μαλλον πρεπει να εμπιστευτω το bios και οχι τα προγραμματα ε?

Ειναι οι τελευταιες εκδοσεις των προγραμματων.

@ caution. Λες να το τραβηξω τοσο? Νταξ δεν εχω κανει και κανα τρελο κλοκαρισμα. Αμα αρχισω να ανεβαινω πανω απο το οριο που θετει η ιντελ στο bios (1.362 bios οποτε αν υπολογιζω καλα γυρω στο 1.3 στο Cpuz ) μαλλον θα το δοκιμασω για να μου φυγει και η απορια.

@ EliasKir. Οκ. Αυτο ειναι μια καθησυχαστικη πληροφορια. Οποτε συνεχιζω με το Cpuz και βλεπω.

Ευχαριστω πολυ κοπέλια.

Εγώ έχω μόνιμο molex @ mobo και αντίστοιχο καλωδιάκι για το πολύμετρο, οπότε ούτε καν σκύβω πλέον για να τσεκάρω ( είχα και στην gpu και έκανα "μαγικά" για να το ξεκολλήσω χωρίς να με πάρουν χαμπάρι για να με καλύψει η εγγύηση... guess what, πέρασε B) )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...