The_Judas Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δεν μου έκανε και σοβαρή εντύπωση ως ντοκυμαντέρ. Ο Μπιλ Μαχερ έκανε συνεντεύξεις με τους πιο χαζούς εκπροσώπους του χριστιανισμού. Λογικό ήταν να βγει κερδισμένος απο τον διάλογο του με αυτούς!
Garnele Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Διαφωνώ. Ο καθολικός στο βατικανό και ο αστρονόμος -του βατικανού επίσης, ήταν (περιέργως) μίλια μπροστά για τις αντιλήψεις, τις θεωρίες, τις ιδέες, την πίστη, κλπ που λένε τουλάχιστον ότι πρεσβεύουν. Τώρα για το χιούμορ που θίξανε μερικοί νταξ, είναι καθαρά υποκειμενικό: άλλοι γελάνε με άλι τζι, άλλοι με μπιλ χιξ, άλλοι με μίστερ μπιν και άλλοι με το λαζόπουλο, αυτό δεν είναι κατακριτέο. Τραγικό όμως για μένα είναι να λένε κάποιοι ότι θίγονται και αποζητούν τον καθωσπρεπισμό (ακόμη και) στη σάτιρα. Από τον Αριστοφάνη μέχρι σήμερα αυτή είναι, αν δεν σας αρέσει υπάρχει το οφφ και το σκάι.
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δεν αναζητούμε καθωσπρεπισμό στη σάτιρα, αναζητούμε σεβασμό στο συνομιλητή σε ένα και καλά ντοκιμαντέρ. Αν είναι σάτιρα, να το ξέρουμε για να γελάσουμε και να μην το λάβουμε σοβαρά υπ όψιν μας. Αν συγκρίνεις την ταινία αυτή με το Λαζόπουλο και τον μιστερ μπιν μάλλον υποστηρίζεις τα λεγόμενά μου, ότι αυτό που έκανε δεν είναι σοβαρό αλλά αστείο. O ίδιος το πλασάρει σαν "documentary" εκεί κολλάω.
zenso Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Dawkins does it better,imo. Τα Enemies of Reason και Root of all Evil,εκτός από πιο σοβαρά και έξυπνα απ'το Religulous,τα βρήκα και πιο διασκεδαστικά. Οι εκφράσεις απορίας και αγανάκτησης του Dawkins είναι ανεκτίμητες. Το ίδιο και οι ορδές τσαρλατάνων που παρουσιάζονται. Πιο διασκεδαστικά,έξυπνα και ενδιαφέροντα,βρίσκω επίσης τα διάφορα debates του Hitchens με εκπροσώπους θρησκειών. Μου φαίνεται σαν ο Maher να γύρισε ένα μεγάλο επεισόδιο της (μέτριας) εκπομπής του,με σκοπό να τη λέει απλώς σε όσους συναντά και όχι να τους στριμώχνει με δομημένα επιχειρήματα. Φυσικά και δεν αποζητώ τον καθωσπρεπισμό,au contraire,απλώς δε μου αρέσει το αλαζονικό (και στερούμενο χιούμορ) ύφος του,ειδικά σε κάτι που -όπως είπε ο Physics_Rulez- πλασάρεται ως documentary. Τέλος,θεωρώ πως Ο καθολικός στο βατικανό και ο αστρονόμος -του βατικανού επίσης ήταν οι καλύτερες στιγμές του. =)
Tzimmys Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Καταρχήν να πω ότι μου άρεσε πολύ. Με τις ερωτήσεις που κάνει σε μερικούς τους κολλάει στον τοίχο μην έχοντας κάτι να απαντήσουν. Όντως, καλές ερωτήσεις και ο τύπος ήταν διαβασμένος. Δεν πρέπει όμως να κρύψουμε το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς με τους οποίους συζητούσε ήταν λίγο κάπως....... Ακριβως. Η χειροτερη στιγμη ειναι με τον μλκ τον γερουσιαστη που λεει οτι δεν χρειαζεται IQ Test για να μπεις στην βουλη.... American Dream. Απίσυευτη σκηνή. Έπαθα πλάκα. Δεν το πίστευα. Και το χειρίστηκε άψογα όμως ο τύπος για να δώσει έμφαση στο τι έγινε. θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σβήσει. <out of topic>Πόσοι απο μας που ποστάρουμε σε αυτό το θρεντ θα πούμε Χριστός Ανέστη(δεν θα έπρεπε να είναι με ει??)? Κάθε φορά τέτοιες μέρες έρχομαι σε δύσκολη θέση και τους λέω ένα ξερό χρόνια πολλά. Θα το πω εδώ με την ευκαιρία. Ήμουνα σε τσιπουράδικο σήμερα με φίλους και έρχεται ένας πιτσιρίκος που πουλούσε εικόνες του Χριστού. Και μόλις με κοίταξε για να μου πουλήσει, του λέω άστο, δε πιστεύω. Χάνει πολύ τώρα, αλλά έχουμε ρίξει το γέλιο.
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 ...κατ' αρχάς ν' αρχίσουμε απ' το πιο θετικό της όλης φάσης : Απ' το τέλος. Τalkings Heads, και το ξεχωριστό/all time classic του Byrme, Road To Nowhere. ...τώρα παρακάτω....τί να πω. Με μια κουβέντα, δεν ήταν κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δει κανείς - δεν ήταν κάτι που πρέπει οπωσδήποτε ν' αποφύγει. Όπως προαναφέρθηκε, κάτι σαν ένα extended χαλαρό show ήτανε. Ούτε "movie" ήταν, ούτε ντοκυμανταίρ. Αν ήταν γραπτό, θα μπορούσε να ήταν ένα κεφάλαιο από τα απομνημονεύματα του Μaher, με τίτλο "Τότε που γύρισα τον κόσμο για να γυρίσω μια εκπομπή για τις θρησκείες". Δεν το ένιωσα σαν τίποτε περισσότερο από ένα αναλυτικό σχόλιο, για το πως βλέπει ο Maher τον κόσμο γύρω του, αναφορικά με το πώς γενικά βλέπουν τις θρησκείες. Ούτε κάποια "τεκμηριωμένη θέση" φυσικά υπήρχε, ούτε κάποια περισσότερη εμβάθυνση. Σχεδόν εγωκεντρικά. ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΕΒΑΙΑ,,,,,,,υπήρχε η παρουσίαση "της άλλης πλευράς". Και σαφώς ήταν η πιο κραγμένη της υπόσταση : Απατεώνες που πουλάνε φούμαρα στους συνταξιούχους από Salt Lake City , μέχρι Missοuri και Florida, θεατρώνες που το έχουν ρίξει κανονικά σε θεολογικοφανή alternatives της Disneyland, πολιτικοί που σε 5 κουβέντες που λένε καταλαβαίνεις πόσο διεφθαρμένοι και χειραγωγικοί είναι, διάφοροι "τρελλαμένοι" ανά τον κόσμο, που λένε "εγώ είμαι η αλήθεια" (χασικλήδες, μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές, Εβραίοι ραββίνοι), μικρο-μεγαλοπωλητές της θρησκείας - και πάει λέγοντας..... ....Και δεν καταλαβαίνω, διότι το διάβασα, ΓΙΑΤΙ να μην είναι έτσι. Γιατί δηλαδή δεν άρεσε αυτού του είδους η παρουσίαση. Δε νομίζω ότι χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς, ότι το mocumentary (διότι documentary δεν θα το έλεγα) αυτό, δεν είχε σκοπό να αντιπαρατεθεί με τους πιο σοβαρούς εκπροσώπους των θρησκειών. "Τhe colourful side of religion" ήθελε να δείξει/αναδείξει, και νομίζω ότι το έκανε καλά. Κι αν το τραβήξω λίγο παραπάνω, να πω ότι έδειξε την "ανωμαλία της θρησκείας στην καθημερινότητα". Οπότε δεν το πιάνω, γιατί ακριβώς πειράχτηκαν κάποιοι συνινσόμνιακς.... ...Sellers....είδικά από εσένα μαν παρατήρησα "πολύ πάθος"....Κι αναρωτιέμαι ΠΩΣ κατάφερε αυτή η "ταινία" και σου εξέγειρε τέτοια πάθη...(αν διακινδύνευα ένα στοίχημα, θα έλεγα ότι είναι επειδή ακριβώς είσαι σ' ένα μεταίχμιο του "δεν ξέρω αν δεν πιστεύω ακριβώς, ή τί πιστέυω, ή αν θέλω να πιστέψω, και γενικώς παρατήστε με ήσυχο γιατί το θέμα θρησκεία έίναι κάτι που δρα πολύ αντιφατικά σε 'μένα"... ) Αλλά και από άλλους διάβασα ότι πειράχτηκαν από το "ύφος" κι από τον "παρουσιαστή", κι από "την όλη φάση πώς στήθηκε", κτλ.... ...Γιατί ρε παιδιά ; Πολύ χαλαρά νομίζω το είχε....Και το θέμα είναι πως ΠΡΩΤΑ διάβασα το θρεντ, και μετά την είδα, και διαβάζοντας κάποια σχόλια, ήμουν σχεδόν προϊδεασμένος να πετάξω ντομάτες στον καριόλη που την παρουσίαζε... Ε καμμία σχέση Ούτε ιδιάιτερα προκλητικός ήτανε (μην πω καθόλου), ούτε κάποιο ύφος "διδαχής" κουβάλαγε.......Σαν τί να λέμε δηλαδή ; Όταν ειρωνεύεται τον άλλον που το παίζει η λατινο-ενσάρκωση του Τζήζους Κράιστ ; Εγώ προσωπικά θα ήθελα να τον περάσω απ' τη μηχανή του κιμά.....αυτός απλά ειρωνευόταν την πασίδηλη ΤΡΕΛΛΑ που γέμιζε τον χώρο..... Ή μήπως όταν κρέμαγε τα μούτρα, τη στιγμή που η άλλη η γλίτσα (γερουσιαστής παρακαλώ...) του "αποκάλυπτε" πως "δε χρειάζεται να περάσεις κι από ΙQ τεστ για να μπεις στη Γερουσία" ; ! Κι ούτε μία στιγμή δεν ένιωσα πως κρατούσε "και τo...maher και το πεπόνι"........ Ούτε ότι έχει "μεγάλη ιδέα περί εαυτόν".... Και σίγουρα δεν ήταν τόσο δυνατοί οι διάλογοι, ώστε να μείνει κανείς με την αίσθηση πως "τους κολλάει στον τοίχο". Πιο πολύ έμεινα με την αίσθηση, πως ο Maher έμενε στο τέλος κάθε "συνέντευξης" με την αίσθηση ότι "...ah...no hope...everybody's hopeless" (...με τον Ραββίνο καλή ώρα, που "πίστευε πως κράτος του Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης"). Γενικά δεν είχε και κάτι το τόσο πρωτότυπο είτε από σάτιρα, είτε από ατάκες, είτε καν από απλο σαρκασμό ο Maher.....εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Ψιλοκόλλησα επίσης που κάποιοι εστιάσανε στον "maverick ιερέα του Βατικανού" και στον αστρονόμο-ιερέα επίσης. Σιγά βρε παιδιά τα ωά... Ο πρώτος μου φάνηκε "ωχ δεν απαυτό που δεν απαυτό...δεν πας για ψάρεμα;", και ότι στα (πιθανά) "κηρύγματά του", χρησιμοποιεί ίσως πολύ διαφορετική γλώσσα από αυτή που είχε με τον Maher... Ο δε δεύτερος, ήταν σα γρίπη : πέρασε, έκανε μια αίσθηση, αλλά πολύ γρήγορα χάθηκε και κανείς δεν τον θυμάται, ΕΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ-ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... Αυτά με τους συμφοροφορουμίτες μου.... ...Στην "ταινία" τώρα και πάλι, φοβερή εντύπωση μου έκανε εμένα το "site" με την...αναπαράσταση του δράματος του θείου. Μπαρδόν. Του θείου δράματος. Ειλικρινά ανατρίχιασα όταν έβλεπα όλους εκείνους τους πατσαδιασμένους (κατά βάση) Αμερικάνους, να παρακολουθούν με...δέος τα τεκταινόμενα : οι εκατόνταρχοι (σαν τους Μακεδόνες του Καρατζαφέρη μου φάνηκαν) να βαράνε τον μουσάτο, αυτός να σέρνεται με ένα υπερμέγεθες σταυρουδάκι στην πλάτη του, κι άλλα τραγελαφικά... Εντάξει, άλλο να δεις μια κινηατογραφική παραγωγή, κι όχι αυτό το χονδρεμπόριο ρε πούστη μου..... Αηδίασα όσο σχεδόν αηδιάζω με την εντόπια σκυλάδικη κουλτούρα πάντως. Κι αν ρε παιδιά, υπάρχει θεός όπως στις "γραφές".........δε μας βλέπω καλά : θα τα βλέπει ΟΛ' ΑΥΤΑ....και he must be veeeeeeeery god-damn pissed με τις παρτάρες μας.....το νιώθω κοντά το τέλος! (...ειλικρινά όμως, αν και η λέξη πίστη δε μου λέει απολύτως τίποτα, ένιωσα απόλυτα προσβεβλημένος από μια τέτοια κατάσταση....Θεωρώ πως η απώλεια ΑΙΣΘΗΣΗΣ σεβασμού στο πρόσωπο αυτών που πρεσβεύουν, όσοι ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ διατείνονται πως πιστεύουν, είναι απίστευτα μεγάλη....Εγώ ΔΕΝ θα μπορούσα να δείξω ΤΕΤΟΙΑ ασέβεια, σε ότι υποτίθεται πως έχει τέτοια ιερότητα, στήνοντας ΤΕΤΟΙΟΥ είδους επιχείριση, κι ας μην πιστεύω καν...............Αυτοί, ΠΩΣ διάλο μπορούν ;!)
Tzimmys Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 (...ειλικρινά όμως, αν και η λέξη πίστη δε μου λέει απολύτως τίποτα, ένιωσα απόλυτα προσβεβλημένος από μια τέτοια κατάσταση....Θεωρώ πως η απώλεια ΑΙΣΘΗΣΗΣ σεβασμού στο πρόσωπο αυτών που πρεσβεύουν, όσοι ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ διατείνονται πως πιστεύουν, είναι απίστευτα μεγάλη....Εγώ ΔΕΝ θα μπορούσα να δείξω ΤΕΤΟΙΑ ασέβεια, σε ότι υποτίθεται πως έχει τέτοια ιερότητα, στήνοντας ΤΕΤΟΙΟΥ είδους επιχείριση, κι ας μην πιστεύω καν...............Αυτοί, ΠΩΣ διάλο μπορούν ;!) Τι παραπάνω να πει κανείς?
Sellers Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 ...Sellers....είδικά από εσένα μαν παρατήρησα "πολύ πάθος"....Κι αναρωτιέμαι ΠΩΣ κατάφερε αυτή η "ταινία" και σου εξέγειρε τέτοια πάθη...(αν διακινδύνευα ένα στοίχημα, θα έλεγα ότι είναι επειδή ακριβώς είσαι σ' ένα μεταίχμιο του "δεν ξέρω αν δεν πιστεύω ακριβώς, ή τί πιστέυω, ή αν θέλω να πιστέψω, και γενικώς παρατήστε με ήσυχο γιατί το θέμα θρησκεία έίναι κάτι που δρα πολύ αντιφατικά σε 'μένα"... Λοιπόν, ας πούμε χοντρά χοντρά ότι αν έβαζες το στοίχημα θα το κέρδιζες. Τι να πω? Φταίει η ηλικία? Φταίει η φύση του θέματος? Φταίει το ότι πέρασα ένα αρκετά μεγάλο διάστημα απο την ζωή μου μέσα στην εκκλησία και πλέον με ενοχλεί η αλλαγή των απόψεων? Μάλλον λίγο απ'όλα. Αυτό βέβαια είναι πέρα απο την ταινία. Τα προσωπικά μας πιστεύω. Θα μου άναβε το πάθος σε μια κουβέντα αλλά όχι τόσο το ίδιο το θέμα όσο η ιδέα της ανταλλαγής διαφορετικών απόψεων απο σοβαρά άτομα. Όμως δεν μου άναψε το ''πάθος'' που αναφέρεις η ταινία. Απλά έκανα μια κριτική η οποία ήταν αρνητική. Και να σου πω γιατί με χάλασε η ταινία: Διότι αν ήταν ντοκυμαντέρ, ήταν του χειρίστου είδους. Σε σχέση δηλαδή με τα ντοκυμαντέρ που κάνει ο Μούρ ή τα zeitgeist αυτό ήταν ο Γονίδης δίπλα στους Floyd ένα πράγμα. Διότι αν ήταν κάτι ''κωμικό'', δεν γέλασα. Συμφωνώ ότι η σάτιρα πρέπει να προκαλεί και να αφυπνίζει και μπλά μπλά μπλά, και Αριστοφάνης και πάλι μπλά μπλά, αλλά φυσικά δεν είναι ΜΟΝΟ αυτό ε? Και απο ότι είδα ο τύπος μόνο αυτό ήταν. Αθυροστομία η οποία προσπαθεί να βγάλει γέλιο, ειρωνία στην κουβέντα (εκτός και αν το πήγε Σωκρατικά και δεν το καταλάβαμε), και γενικά θα συμφωνήσω με αυτόν που είπε πως διάλεξε τους πιο χαζούς εκπροσώπους του Χριστιανισμού για να κουβεντιάσει. Άσε που προσωπικά πιστεύω ότι αν κουβέντιασε με κάποιον με υψηλότερο δείκτη iq απο αυτούς που μας παρουσίασε και αυτός ο κάποιος τον κολλούσε στον τοίχο, αυτομάτως θα κοβόταν στο μοντάζ. Τέλος πάντων. Πραγματικά άσκοπη ταινία με απαγορευτικό να την δουν ηλικίες μεγαλύτερες των 12.
washcloud Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 ...συνεχίζω να μιλάω περί "πάθους", λοιπόν : ...AΛΛΑ..........Όταν λέω "πάθος" ρε συ, δε λέω ότι έσκισες και τα αμφ ΕΕΕΕΕΕΕ τα ρούχα σου :lol: όταν την είδες..... ...Ακόμα και αυτό το "λίγο παραπάνω" από τον "μέσο όρο" (αυτών που έχουν ποστάρει εδώ) εννοούσα... Και χαλαρά, το δικό σου ήταν το ένα εκ των δύο πιο "φορτισμένων" ποστς που υπήρξαν... ....Μπορεί να είναι και η ηλικία που λες - με την έννοια ότι απ' το δικό μου το παχύ δέρμα, πέρασε το Religulous, και δεν άφησε και πολλά..... (με την εξαίρεση με την οποία τελείωσα το προηγούμενο ποστ μου, ίσως...). Πάντως, "πάθος"....υπήρξε. Και δεν εννοώ ότι ήσουν "εμπαθής", λέγοντας για "πάθος". Η αρνητική κριτική που είπες, μετά...πάθους βγήκε.... Anyway Nα ξανα-διευκρινίσω, ότι "ντοκυμανταίρ", σε καμμία περίπτωση δεν ήταν - με την κλασσική έννοια. Προσωπικά προτιμάω να αναφερθώ σε αυτήν, ως "Religulous - μια εκπομπή του animateur Bill Maher". Nα ξανα-ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ, επίσης, για το "ύφος" του : ...οι "συνομιλητές" του ρε παιδιά, σηκώνανε ΧΛΕΥΗ, κι από "πιστούς".... Να τα ξαναπάρουμε απ' την αρχή ; Ο καραγκιόζης γερουσιαστής ; Ο στον-κόσμο-μου ραββίνος ; Ο....λατίνος Τζήζους; ο Ευαγγελιστής σούπερ-σταρ; Η "μέσες" Αμερικανίδες που και μόνο που τις έβλεπες/άκουγες, ήθελες ν' αυτοκτονήσεις, διότι είσαι καλός άνθρωπος και δεν θες να τις ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ; Ο άλλος που έκανε τον ηθοποιό, πού έκανε τον Χριστό, που έκανε ΣΟΟΥΛ-ΣΩΟΥ ;! (..αλήθεια....ΑΥΤΟ το προσέξατε; Ξέχασα να το αναφέρω την άλλη φορά.....: η Motown ντυμένη Ισραηλίτισσα....ΕΛΕ-Ο-Σ-Φ-Π....) Ο άλλος που διοικούσε "ίδρυμα" που "προσπαθεί να συγκεράσει επιστήμη με πιστεύω"............ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟ ΡΕΞ ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΦΙΛΗΣΥΧΟΥΣ ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΕΣ;! (....Α τον τρωγλοδύτη....) ....Ρε ΑΥΤΟΙ είναι που θέλουν κράξιμο! ΑΥΤΟΙ θα μας τρελλάνουν ! Τί να με πειράξει, που "έγινε τζάμπα μάγκας ο Maher με τα μογγολάκια" ;! Αφού ΑΥΤΑ τα "μογγολάκια", αποτελούν ένα ΣΕΒΑΣΤΟ ποσοστό του πληθυσμού....τη ΜΑΖΑ δηαλαδή! ΓΙΑΤΙ να μην αναδείξει την "τρέλλα" τους ; Την "τρέλλα" της κυρά-κατίνας της γειτονιάς δλδ ; ! ΔΕΝ είναι ενδεικτικό, τί εστί θρησκεία ΑΥΤΟ δλδ ;....Να τους κρύψουμε λοιπόν όλους αυτούς, να πούμε "γραφικοί είναι αυτοί μωρέ...", και να στείλουμε "βαρβάτους χριστιανούς" στον Maher, για να παλαίψει........ ...κάτι μου θύμισε αυτή η σκηνή, btw... Όχι ρε παιδιά - και το είπα και πιο πριν : "σκηνές καθημερινής θρησκευτικής τρέλλας", ήθελε να δείξει , κι όχι να τη βγάλει στον αφρό....Κι ούτε που περίμενα, ούτε που με νοιάζει, να κοντραρίσει το πνεύμα του, τις γνώσεις του, την ευφράδειά του, το λεξιλόγιό του, τις εξυπνάδες του, με το ανφάν-γκατέ των θρησκευτικών ηγετών...............Εσείς, ΓΙΑΤΙ το ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ αυτό ; ! βασικά το ψιλο-ξέρω το γιατί.....αλλά χεχ Σαφώς λοιπόν, όσον αφορά τον "αποκαλυπτικό" του χαρακτήρα, το Religulous ΔΕΝ είναι η τρισμέγιστη αποκαλυπτική "ταινία". Θα έλεγα πως εκτός του ότι δεν αποκαλύπτει, ΟΥΤΕ δείχνει...απλά αναδεικνύει. In other words, δεν κάνει τον κόσμο ρόμπα - αλλά τον δείχνει μεσ' τη ρόμπα του..... Και αυτή είναι πάνω-κάτω η δουλειά της σάτιρας, και ΓΙ' ΑΥΤΟ ακριβώς "μισιέται" ανά τους αιώνες.... Κι όποιος ΞΕΧΝΑΕΙ τί εστί σάτιρα, είναι το ΚΟΡΟΪΔΕΜΑ, αξιοκορόιδευτου αντικειμένου. Δεν είναι κακόβουλη χλεύη, δεν είναι συκοφαντική μισανθρωπία η σάτιρα... Αρκεί βέβαια να ξέρει κανείς να διακρίνει τα όρια. Των ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ τα όρια. Διότι το ΜΕΣΟ....όχι ΔΕΝ έχει όρια. Δεν θα 'πρεπε να έχει. Είναι "αυτό που όλοι ξέρουμε, αλλά όλοι αρνιόμαστε δημοσίως να ομολογήσουμε", και που γίνεται με "ξερομπιαστικό τρόπο". ...Την ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΙΑ εν τω μεταξύ ρε παίδες.........................ΠΟΥ την είδατε ; ! Ρε μιλάμε με τρομάξατε.....Περίμενα εγώ να δω κάποιον στο στυλ George Carlin - και ο τύπος σε γενικές γραμμές στο τέλος της κάθε κουβέντας, έφευγε και μονολογούσε είτε με γκριμάτσες, είτε με κουβέντες "μπα δε σώζεστε εσείς"...... Δεν ήταν πηγμένο στα Jesus mother-fuckin-Christ, ή god-damn-religion ή στα fuck, shit, crap κι ό,τι άλλο χαριτωμένο έχει η αμερικανική slang να επιδείξει... Ρε ο ΤΥΠΑΚΟΣ, μια χαρά είναι, ο μέσος (ο μέσος νορμάλ ) άνθρωπος, με χαλαρό λεξιλόγιο και κουβέντα..... Τι να πείτε δηλαδή για τον ψυχωτικό ραββίνο με 'κεινο το legendary "let me finish!" ))))))) Τέλος, κι επιστροφή σε Sellers : συνονόματε.............φάουλ! ΔΕΝ είναι για 12 και ΚΑΤΩ......Για 12 και ΑΝΩ είναι...... Γενικώς, νομίζω δεν ενδείκνυται για να περάσουν ένα ευχάριστο 2ωρο, ανήλικοι......κάθε ηλικίας
slipknot Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Το είδα κι εγώ. Είχα ρίξει μια ματιά στο τόπικ πριν αλλά δεν είχα δώσει και πολύ σημασία στα πόστς γιατί ήθελα να παραμείνω ανεπηρέαστος. Ε, μετά διάβασα και τα πόστς... Η ταινία δε μου έκανε καμιά τρελή εντύπωση, πέρασε γρήγορα 1 ώρα και 40κάτι λεπτά και γέλασα σε 1-2 σημεία. Θα συμφωνήσω με τον washcloud, ήταν πιο πολύ ένα ταινιάκι με το πως βλέπει ο Maher τους διάφορους "πιστούς" ανά τον κόσμο. Όποιος περίμενε ένα ντοκιμαντέρ με συγκλονιστικές λεπτομέρειες προφανώς και έμεινε απογοητευμένος. Την ειρωνεία του Maher και τη προκλητικότητα που την είδατε; Αν ήμουν στη θέση του και ερχόμουν αντιμέτωπος με τέτοια άτομα θα συμπεριφερόμουν 10 φορές χειρότερα, ο Maher σε αυτή τη περίπτωση κρίνεται τζέντλεμαν. Από που να αρχίσω... όλοι ήταν για μπουνιές. Αφού μου φαίνεται πως επιζητούσαν από μόνοι τους την ειρωνεία που έτυχε τελικώς να εισπράξουν, δεν εξηγούνται αλλιώς τέτοιες αστείες απόψεις (τριαδικότητα του νερού lol). Από την άλλη πολλοί παραπονιέστε ότι δε μίλησε και με τους πιο σοβαρούς εκπροσώπους των θρησκειών. Μήπως όμως αυτό ακριβώς ήθελε, να ακουστεί η άποψη ενός μέσου πιστού; Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό όσων πιστεύουν έτσι είναι, θέλετε δε θέλετε. Μη ξεχνάτε επίσης ότι θέλησε να μιλήσει με τον πάπα και τον έδιωξαν απ' το Βατικανό, το ίδιο έγινε και στους μορμόνους. Εν τέλει έχουμε ένα βίντεο διάρκειας 100 λεπτών περίπου, που απλά μας υπενθυμίζει ότι... "το πολύ το κύριε ελέησον κάνει το μυαλό φιρίκι" και γελοιοποιεί κάποιες καταστάσεις και πρόσωπα. Αυτό που θα έπρεπε να περιμένει κανείς δηλαδή, από μια ταινία με τίτλο... Religulous Edit: Ήθελα να προσθέσω επίσης πως όλοι έχουμε τα γούστα μας και κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά... Να πω ότι ανέκαθεν έβρισκα πολύ κρύους τους αμερικανούς τους stand up comedy [...] ΠΩΤΣ ΓΙΝΕΝ ΑΥΤΟ; Κατά τη γνώμη μου πολλοί αμερικάνοι stand up comedians (βασικά προτιμώ να τους αποκαλώ σκέτο "κωμικούς" γιατί αυτό ήταν πρωτίστως, μετά ερχόντουσαν τα stand ups, τα σκετσάκια, το ένα τ' άλλο) είναι κορυφή στο είδος τους και έχουν επηρεάσει πολλούς. Αν αναφέρεσαι σε συγκεκριμένους που έθιγαν το θέμα της θρησκείας, το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι -απ' όσα έχω δει- το έκαναν πολύ καλύτερα από τον Maher στη συγκεκριμένη ταινία.
Sellers Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Ήθελα να προσθέσω επίσης πως όλοι έχουμε τα γούστα μας και κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά... ΠΩΤΣ ΓΙΝΕΝ ΑΥΤΟ; Κατά τη γνώμη μου πολλοί αμερικάνοι stand up comedians (βασικά προτιμώ να τους αποκαλώ σκέτο "κωμικούς" γιατί αυτό ήταν πρωτίστως, μετά ερχόντουσαν τα stand ups, τα σκετσάκια, το ένα τ' άλλο) είναι κορυφή στο είδος τους και έχουν επηρεάσει πολλούς. Αν αναφέρεσαι σε συγκεκριμένους που έθιγαν το θέμα της θρησκείας, το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι -απ' όσα έχω δει- το έκαναν πολύ καλύτερα από τον Maher στη συγκεκριμένη ταινία. Έχω γελάσει (και πολύ μάλιστα) με κωμικούς (όπως τους χαρακτηρίζεις) που κυρίως τους βρήκα απο εδώ μέσα. Απο διάφορα πόστς και τέτοια. Δεν έκανα διακρίσεις του στύλ ''α, αυτός είναι αμερικάνος για να τον δούμε με άλλο μάτι'' διότι δεν ήξερα την καταγωγή του καθένα. Δες όμως ένα περίεργο πράγμα το ότι σχεδόν όλοι όσοι μμου αρέααν δεν ήταν αμερικανοί. Βρήκα για παράδειγμα αφάνταστα ξεκαρδιστικό και ερειστικό με έναν απίστευτα δικό του τρόπο τον Ricky Gervais ο οποίος έκανε μια πολύ εμπνευσμένη σάτυρα για την Βίβλο. Eνώ έβλεπα show από έναν γνωστό αμερικανο κωμικό (δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά είναι αυτός που μιλούσε και στο zeitgeist το 1, στο θέμα με τις θρησκείες, απο εκεί τον έμαθα μάλιστα) και έλεγα ''Πωωωω τι μαλακίες λέει το άτομο'', και γενικά έκανε σάτυρα του κιλού. Μηδενική έμπνευση. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο απλά θα συμφωνήσω και εγώ με το : Ήθελα να προσθέσω επίσης πως όλοι έχουμε τα γούστα μας και κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά... απλά χωρίς το αλλά στο τέλος. Συνονόματε δεν είναι ότι σε έγραψα στις παλιές μου τις χλαμύδες, απλά δεν είχα κάτι να σχολιάσω πάνε σε αυτά που είπες. Σκληρόπετσε.
Toufas Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Ε ΡΕ και να ζουσε ο hicks (που του ειχαν πει να κανει την πρωτη εκπομπη που εβαλε τον maher στην τηλεοραση) και να εκανε ενα τετοιο....
markelos Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Ε ΡΕ και να ζουσε ο hicks (που του ειχαν πει να κανει την πρωτη εκπομπη που εβαλε τον maher στην τηλεοραση) και να εκανε ενα τετοιο.... :-):-)
slipknot Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Έχω γελάσει (και πολύ μάλιστα) με κωμικούς (όπως τους χαρακτηρίζεις) που κυρίως τους βρήκα απο εδώ μέσα. Απο διάφορα πόστς και τέτοια. Δεν έκανα διακρίσεις του στύλ ''α, αυτός είναι αμερικάνος για να τον δούμε με άλλο μάτι'' διότι δεν ήξερα την καταγωγή του καθένα. Δες όμως ένα περίεργο πράγμα το ότι σχεδόν όλοι όσοι μμου αρέααν δεν ήταν αμερικανοί. Βρήκα για παράδειγμα αφάνταστα ξεκαρδιστικό και ερειστικό με έναν απίστευτα δικό του τρόπο τον Ricky Gervais ο οποίος έκανε μια πολύ εμπνευσμένη σάτυρα για την Βίβλο. Eνώ έβλεπα show από έναν γνωστό αμερικανο κωμικό (δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά είναι αυτός που μιλούσε και στο zeitgeist το 1, στο θέμα με τις θρησκείες, απο εκεί τον έμαθα μάλιστα) και έλεγα ''Πωωωω τι μαλακίες λέει το άτομο'', και γενικά έκανε σάτυρα του κιλού. Μηδενική έμπνευση. Βγαίνω off topic και ανοίγω μια -άχρηστη- παρένθεση Εδώ ερχόμαστε και αυτοεπιβεβαιωνόμαστε για τα διάφορα γούστα και όλα αυτά. Το βιντεάκι από Ricky Gervais δεν το είχα δει και οφείλω να ομολογήσω πως μου άρεσε. Όσον αφορά το χιούμορ ανά χώρα, σαφώς και διαφέρει. Ειδικά οι διαφορές μεταξύ αμερικάνικου και αγγλικού είναι μεγάλες θαρρώ. Θα πω και άλλα παρακάτω...* Μάλλον αναφέρεσαι στον George Carlin (και λέω μάλλον γιατί δεν έχω δει το zeitgeist, έβγαλα το συμπέρασμα από πράματα που έχω ακούσει από γνωστούς και φίλους). Για μένα ο Carlin αποτελεί ίνδαλμα και πραγματικό ταλέντο (τα γούστα που λέγαμε ). Στα stand up routines του που καταπιανόταν με το θέμα της θρησκείας προσπαθούσε με επιχειρήματα (λογικά ή μη, γνώμη του ήταν) να αποδείξει κάποια πράματα. Ναι, έλεγε ότι "religion is bulshit" αλλά δε προσπαθούσε να δημιουργήσει μια στρατιά από άθεους. Όσον αφορά το στυλ του, ε ήταν λίγο είρων και μισάνθρωπος (στα shows του τουλάχιστον, δε ξέρω πως ήταν στη προσωπική του ζωή). Προσωπικά δε με πείραζε επειδή το κατείχε, αν το έβλεπα σε άλλον ίσως να με ενοχλούσε. *...και έρχομαι να συμπληρώσω τις διαφορές από χιούμορ σε χιούμορ. Για τις διαφορές αυτές λοιπόν ευθύνονται πολλοί παράγοντες. Σκέψου απλά τι κοινό έχει να αντιμετωπίσει ο εκάστοτε κωμικός (εννοείται πως υπάρχουν και άλλες διαφορές αλλά αυτή φαίνεται να είναι η κύρια). Δεν είναι τυχαίο πως το αμερικάνικο χιούμορ θεωρείται από πολλούς χοντροκομμένο, θα αναφέρω χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είχα πάει μια μέρα στο κινηματογράφο να δω το Superhero Movie. Ντάξει ήξερα τι να περιμένω, είχα πάει να σκοτώσω μιάμιση ώρα απ' τη ζωή μου. Στη πίσω σειρά κάθονταν 4 αμερικάνοι (ναι, τους κατάλαβα απ' τη προφορά ) οι οποίοι σε πληροφορώ πως πριν καν ακουστεί μια ατάκα έλιωναν στο γέλιο! Τι θέλω να πω... κάθε κωμικός βλέπει τι κοινό έχει να αντιμετωπίσει και δρα αναλόγως. Όπως είπα σε προηγούμενο post, αν συνομιλούσα με τέτοια άτομα (νταλικέρηδες χριστιανοί, ηθοποιός ιησούς και τριαδικότητα του νερού, "ιεροκήρυκας"-pimp και ο πλούσιος ιησούς) θα ήμουν κι εγώ ειρωνικός. Ορισμένες φορές η βλακεία μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί.
sno0py Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Ελεος ρε που ειδατε οτι εθιξε κανεναν αυτο το "ντοκυμαντερ" μια χαρα ηταν και πολυ ηπια τους αντιμετωπισε πολλους εκει μεσα.... Μια χαρα τα ελεγε και επρεπε να ηταν και πιο επιθετικος μερικες φορες το σηκωνε ο οργανισμος μερικων Και πιστεψε με δεν απεχουν καθολου απο τα δικα μας τα φουντανια(τους εκπροσωπους της θρησκειας μας)εδω που τα βλεπουμε συχνα σε καναλια να ξεφτυλιζουν κατι που λενε οτι αγαπανε... btw δεν ειμαι αθεος ουτε καν αγνωστικιστης αλλα δεν μπορω να τα χαβω ολα αμασητα να δουλευουμε λιγακι το μυαλο δεν βλαπτει ας χρησιμοποιουμε την λογικη που και που δεν ειναι κακο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.